Corona-autocraat Rutte duwt nu ook reissector de economische ellende in: ‘Vrees voor annuleringsgolf!’

Het kabinet-Rutte III heeft aangegeven het negatieve reisadvies voor buitenlandse vakantie te verlengen. Dit is opnieuw een vervelend nieuws voor de reiswereld. De gehele sector heeft al een rampzalig jaar achter de rug en een golf aan nieuwe annuleringen zal wel volgen. Steeds meer mensen hadden al vakanties geboekt voor de meiperiode. Die gaan nu dus niet door.

Voorzitter van de reiskoepel ANVR, Frank Oostdam, vreest voor een annuleringsgolf na het nieuws dat het kabinet het negatieve reisadvies voor het buitenland verlengt, zo vertelt hij in de Telegraaf. Dat zal een flinke klap in het gezicht zijn voor veel reisorganisaties, aangezien vouchers uitschrijven niet meer mag. Oostdam zegt er het volgende over:

“De ANVR-reisorganisaties mogen nu geen vouchers meer uitschrijven. Maar geld terug is moeilijk zolang het Voucherfonds er niet is. Daar wachten we met smart op. Het gaat hier om veel boekingen die met tegoedbonnen uit 2020 zijn betaald. Zonder steun kunnen reisbedrijven niet of moeilijk overleven.”

Oostdam hoopt dan ook dat het kabinet niet alleen de negatieve boodschap bij de persconferentie zal overdragen, maar ook eens met een positief vooruitzicht komt. Zo hoopt hij dat men alles op alles zet om in juni het vakantieseizoen alsnog succesvol van start te laten gaan. Nu steeds meer landen massaal vaccineren zou het goed mogelijk zijn om het negatieve reisadvies over te zetten naar ‘code geel’.

Oostdam zegt hierover: “Dan zou Den Haag de hele reisindustrie in gijzeling nemen. We zijn al een jaar praktisch zonder inkomsten. We moeten nu alles op alles zetten om de zomervakantie te redden. Daarom zouden we onder voorwaarden heel graag zien dat veilige bestemmingen vanaf juni weer op geel worden gezet. Ook omdat overal het aantal vaccinaties stijgt. Officiële testcertificaten in Europa helpen.”

De reiswereld heeft het afgelopen jaar harde klappen moeten incasseren, de financiële zorgen lijken voorlopig nog niet over. De sector gaat een onzeker voorjaar tegemoet en tot op heden heeft het kabinet hen nog weinig perspectief geboden. Integendeel: door buitenlandreizen zo goed als aan de ketting te leggen, lijkt na de horeca, de detailhandel en de sportbedrijven nu óók nog eens de reis- en toerismesector de vernieling in geholpen te worden door een halsstarrig kabinet dat alleen oog heeft voor besmettingscijfers, maar niet voor de bedrijven die nu al maandenlang gesloopt worden door zeer hardvochtig Rutte-beleid.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. StemPzeweg

  G@@p! Gompie wat een overbodige luxe om je in deze tijd zorgen te maken over een vliegvakantie. De meeste mensen hebben wel andere dingen aan hun hoofd

  1. gggg

   heb die achterlijk lock down aan me hoofd met die imbiciele avondklok en kijkend naar het aantal doden is oversterfte ondersterfte geworden en kan je de legitieme vraag stellen waarom de coronadespoot alles kapot wil maken

   corona is een hoax !

 2. Max Aue

  Bart laat listig in het midden of hij meent dat het negatieve reisadvies moet worden opgeheven of niet.

  1. gggg

   opheffen natuurlijk decadente tról

 3. EvertB

  Golf van Biskaje, Golf van Riga, Golf van Annuleringen. De reisbranche wordt bedolven onder de golven.

  1. struisvogelpolitiek

   En de mensen met golvend haar moeten binnen blijven.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.