Coronadictator Halsema verbiedt alle demonstraties, maar laat wél gewoon klimaatmanifestatie met 500 deelnemers toe

Voor een stad als Amsterdam is het kennelijk slechts mogelijk om maar 500 demonstranten tegelijk te laten demonstreren. Het recht om te demonstreren wordt effectief de nek omgedraaid onder het mom van ‘coronamaatregelen’. Zondagmiddag mag van Femke Halsema namelijk maar één demonstratie plaatsvinden en dat moet natuurlijk een klimaatdemonstratie zijn…

Op zondagmiddag 14 maart mag er alleen worden meegedaan met de Klimaatmars 2021, zo hebben burgemeester Halsema, het openbaar ministerie en de politie besloten. In het hele land zijn dan 44 klimaatdemonstraties en dus moet Amsterdam óók met dat thema meedoen. Alle andere demonstraties hebben gewoon dikke pech, want stel je toch eens voor dat een stad zo groot als Amsterdam op hetzelfde moment nóg eens 500 demonstranten moet faciliteren. Véél te gevaarlijk!

En dit is hoe de gemeente Amsterdam het durft te verdedigen:

“Demonstreren is een grondrecht dat Amsterdam zo veel mogelijk faciliteert. Maar corona en besmettelijke varianten zijn nog steeds volop aanwezig. Als mensen naar de stad komen om te demonstreren is het risico op verspreiding van het virus te groot. Vandaar ook dat we demonstreren op een veilige en verstandige manier organiseren.”

Demonstreren is een grondrecht als je mee wilt doen met de Klimaatmars, die ook op 44 andere locaties plaatsvindt. Of als je wilt demonstreren tegen racisme, dan is het ook niet erg als er uiteindelijk duizenden mensen op De Dam staan. Maar als je in Amsterdam wilt demonstreren tegen bijvoorbeeld de coronamaatregelen, dan is daar op 14 maart ‘helaas’ geen ruimte voor. Vindt Femke Halsema, tenminste.

Hartstikke democratisch of niet?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Cootje

  Het klimaat mars je geflankeerd met een button 1873 draagt bij tot twee vliegen in één klap , wel twee doden vliegen en met slecht weer kan je niet je sandalen aan , misschien dat de Amsterdammer zijn nog moet uit laten op die plek voor de biologische natuurlijke verrassingen

  1. Cootje

   Hond

 2. liefdevol rechts

  Wat moet het toch leuk zijn op de dag van vandaag om een linkse politieker te zijn.
  Gewoon beslissen wat jij vindt en mag en daar dan de wet op toepassen en wat de grote meerderheid daar van vind dat interesseert je niet, er dan nog royaal voor betaald worden en dan je dan nog beter dan God voelen.
  Maar weet wel, ieder mens wordt vroeg of laat afgerekend op zijn daden.

  1. Wally

   Precies. En reken maar dat ik heel hard zal lachen als die dag eindelijk komt. Ik reserveer vast een stoeltje en hou er beslist een voor u vrij ook.

 3. EmmerZ

  Dat is dan de wet op papier. Maar nu effe de realiteit: zondag 14de op ’t Museumplein, zijn er dan gewoon demonstraties tegen de dwangmaatregelen rondom het CCP-virus of klimaat demonstraties?

 4. Cycle25

  Links heeft artikel 1 allang om zeep geholpen, elke dag meer fascisme is nou eenmaal hun ding.

  Roken is dodelijk,

  Links is nóg dodelijker..

 5. Wally

  Een grondrecht, totdat je niet groenlinks of in elk geval woke bent. Want in DAT geval sluit deze enge partij u uit! Aldus de partij die stelt niemand uit te sluiten. Ik verbaas me altijd dat die stemmers van die club dit niet zien. Ze zij toch zo ‘intelligent?’….

 6. andergeluid

  De tweedeling is al lang een feit maar, het neemt nu wel hele extreme vormen aan

  1. AS210854

   👍👍👍

 7. Niet L niet R

  We weten toch wie zij is, uiterst links in haar doen en laten!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.