De Jonge wimpelt zorgpersoneel af: ‘bespreek vaccinatiedruk maar op de werkvloer’

Zorgmedewerkers zeggen door werkgevers onder druk te worden gezet om zich te laten vaccineren. Er wordt gedreigd met korting op loon en zelfs ontslag. Coronaminister De Jonge doet echter niets met die klachten en laat het zorgpersoneel aan hun lot over: ‘bespreek het op de werkvloer’. Dat meldt de NOS.

Hugo de Jonge zou zich best eens hard mogen maken voor het zorgpersoneel dat nu door diverse werkgevers lijkt te worden onderworpen aan een officieuze vaccinatieplicht. Zo’n vaccin moet namelijk altijd een vrije keuze blijven. Maar in plaats daarvan zegt hij eigenlijk tegen die zorgmedewerkers: ‘dien maar een klacht in’ en tot die tijd gebeurt er niets!

“Werkgevers dreigen met ontslag, het stopzetten van loon en schuwen geen emotionele chantage. Zo krijgt personeel dat zich niet laat inenten de schuld van besmettingen onder collega’s en patiënten, blijkt uit gesprekken van BNR met vakbonden en bronnen in en rondom de zorg.”

Bij de vakbonden CNV en FNV regent het klachten, maar De Jonge verschuilt zich mooi achter de bureaucratische regeltjes en procedures. Voor hem bestaat het probleem pas als de klachten ook bij de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid zijn gemeld. In feite laat hij een deel van het zorgpersoneel dus gewoon barsten.

Wat zullen zij blij zijn dat ze straks van die koekenbakker af zijn zeg. Net als de rest van Nederland.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. usb3.0

  de jong kijkt wel uit natuurlijk, die doet alles om (verplicht) te vaccineren..

  1. coenzoon

   uiteraard , de hele familie de jong heeft een dik belegde boterham in de farmaceutische industrie ! waarom denk je dat de minister van communicatie de vaccins probeert te verkopen ware het frikadellen !

   hij heeft goed opgelet bij de lessen van goebbels

 2. roodkapjelusttaart

  Bizar, wie gelooft die slechte acteurs nog, de wereld is een lachwekkend zooitje geworden.

  1. Max Aue

   Dit soort dingen gebeuren in de wereld. Roodkapje maakte erger mee.

   1. coenzoon

    de verklaring van de achterlijke wereld kunt u hier vinden

    h**ps://www.bitchute.com/embed/cHMwZURVEQMs/?feature=oembed#?secret=3Qc7oRjMLX

    neem er even de tijd voor. Uw aandacht zal beloond worden met veel informatie.

 3. rexm

  Nieuwe Stasi hopman in Nederland.

 4. Bolkestein

  Hugo – kan niks – de Jonge kan mij niet vroeg genoeg een functie elders krijgen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.