EU-commissievoorzitter Von der Leyen is kritiek over vaccinatie-achterstanden zat: ‘Niet de schuld van de EU’

Voorzitter Ursula von der Leyen van de Europese Commissie is het zat dat zij en haar instituut als ‘zondebok’ dienen bij de kritiek op de vaccinatie-achterstanden in Europa. Dat meldt Trouw. Ze wijst wederom naar farmaceut AstraZeneca, terwijl ze enkele weken geleden nog erkende dat er fouten waren gemaakt bij de corona-vaccinatiestrategie. Mevrouw kan gewoon niet tegen een beetje kritiek!

Von der Leyen lijkt het een beetje benauwd te krijgen van alle kritiek, omdat het aantoont dat de EU, onder haar leiding, de boel zwaar verprutst heeft.

AstraZeneca is namelijk niet eens gewend om op zo’n grote schaal en in zo’n korte tijd vaccins te produceren. Dat hebben ze zelf ook aangegeven. Het feit dat ze eind 2020 maar liefst 30 miljoen vaccins konden leveren was wat dat betreft al een topprestatie. Maar die leverden ze niet, want de EU had het vaccin nog niet goedgekeurd!

Ook gaf het bedrijf (volgens Reuters) al in januari aan dat er problemen waren in het productieproces, waardoor er vertragingen zouden ontstaan. De EU stond erbij en keek ernaar. Totdat de vertraging ineens realiteit werd, toen werd er direct gekrijst dat AstraZeneca de boel probeerde te bedonderen. Het feit dat toen ook andere farmaceuten met vertragingen kampten, liet Von der Leyen voor het gemak even achterwege.

Von der Leyen lijkt het maar moeilijk te kunnen verkroppen dat de EU niet het machtige apparaat is dat zij altijd dacht dat het was. Landen die buiten de EU om hun zaakjes regelen lijken het beduidend beter voor elkaar te hebben. Waarschijnlijk is ze daarom zo fel richting critici.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Cootje

  Europa is failliet , wat dat betreft doet Corona het uitstekend om de individuele verschillen bloot te leggen , met aan het hoofd een Duitse moeder

 2. usb3.0

  De EU zit overal te diep in, tijd voor dé Nexit

 3. Spoetnick

  Natuurlijk is de EU nergens verantwoorrdelijk voor.
  De EU is alleen maar een belastingverkwistende baantjesmachine.

  1. AS210854

   Helemaal met u eens Spoetnick

 4. liefdevol rechts

  “niet de schuld van EU”
  Sinds de oprichting van de EU is alles de schuld van de EU.
  Maar geen erg, de EU loopt op haar laatste benen.

 5. Heras

  Al de elite zakt lekker in elkaar. Ze zijn steeds ongeloofwaardiger aan het worden. De vaccinatiebereidheid neemt ook af, omdat velen inmiddels de onzin ervan inzien.

 6. Piet Klein

  Misschien heeft ze wel gelijk. Het is niet de schuld van de EU dat het Europees regelen van vaccins niet lukt, dat het niet lukt om de buitengrenzen te bewaken, dat we de Britten kwijt zijn, dat er grote schulden zijn in de EU, dat het monetair beleid niet klopt, dat NL-ers geld moeten afdragen aan rijkere Italianen, dat de Krim geannexeerd is, dat de EU totaal niet van belang is op het wereld toneel, dat er ruzie is tussen de verschillend landen van de EU, dat de Catelanen niet de wens mogen uiten om zelfstandige staat binnen de EU mogen zijn etc. Misschien allemaal niet de schuld van de EU maar wat heb je dan aan de EU als je graag een sterk Europa had willen hebben?

 7. HD

  Bij haar laatste ministerie waren ze blij dat die stakker wegging.

 8. Jehannes

  Het is en blijft een ver van mijn huis show. Ga eens dood?

 9. RvdBe

  Ze moet in de leer bij de Britten gaan, die weten hoe je zoiets aanpakt.

 10. JochemX

  Die vaccins kunnen het beste helemaal niet geleverd worden. Het is geen klassiek vaccin. Genetische manipulatie waarbij je lichaam zelf antigenen gaat produceren. Ik liever niet, doodeng.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.