EU-vaccinbureau ziet geen link AstraZeneca en trombose – ondertussen stopt Duitsland met AstraZeneca voor 60-minners

De soap rondom het in Oxford ontwikkelde AstraZeneca-vaccin gaat maar door. Terwijl het boek over de bloedproppen wordt gesloten, blijken nieuwe studies te bewijzen dat het vaccin een zeer beperkte werking heeft voor jongeren. Alleen 60-plussers krijgen het nog, vindt EU-vaccinbeoordelaar EMA.

Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) heeft vooralsnog geen aanwijzingen kunnen vinden voor een verband tussen het AstraZeneca-vaccin en bloedproblemen. In Duitsland volgt men het advies op van een vaccinatiecommissie om te stoppen met AstraZeneca te prikken bij mensen onder de 60 jaar. De situatie wordt er op deze manier niet duidelijker op. En wat gaat Nederland doen?

De Europese onderzoekers zien vooralsnog geen oorzakelijk verband, dat meldt NU.nl. EMA adviseert landen dan ook om vooral te blijven doorprikken, maar in Duitsland denkt men daar compleet anders over. Daar gaat men alleen nog maar 60-plussers vaccineren met het vaccin, zo staat te lezen op de NOS. Verreweg de meeste gevallen, en ook de dodelijke gevallen, met trombose waren mensen onder de 60 jaar.

Dit naar aanleiding van een advies van een Duitse vaccincommissie. In Duitsland zijn er 31 gevallen gemeld van mensen die trombose kregen na een prik met het AstraZeneca-vaccin. In Duitsland wordt al gesproken over een ramp voor het vertrouwen in het AstraZeneca-vaccin en dat is volkomen begrijpelijk. Ook is het onbegrijpelijk dat alleen al in Europa verschillende commissies compleet anders denken over het gebruik van dit vaccin. Waardoor het vertrouwen in het Brits-Zweedse vaccin zo langzamerhand helemaal verdwijnt.

Ook is het opmerkelijk dat Duitsland zich niks aantrekt van het advies van het EMA en zélf bepaalt welke leeftijdsgroep nog eventueel dit vaccin kan krijgen. De Duitsers willen geen risico meer lopen met mensen onder de 60 jaar. Ook in Canada heeft men een leeftijdsgrens ingesteld voor het vaccin, daar ligt de grens op 55 jaar.

Al met al is de situatie behoorlijk onoverzichtelijk. Wat een geblunder: trekt Hugo de Jonge soms ook aan de gezondheidstouwtjes in de hele EU, ofzo?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. usb3.0

  Wij van wc-eend adviseren wc-eend adviseren wc-eend

  1. Zout met Peper

   U neemt Coenzoon wel heel serieus.

 2. coenzoon

  Ik ververs even het geheugen, Amersfoort verzorgingstehuis , 106 gevaccineerden , 25 overleden , 70 ziek.

  Heeft uiteraard geen enkele binding met het vaccin !

  Je bent knettergek als je die zooi in je lijf laat spuiten tegen een griep.

 3. Jack Flash

  Straks nog meer doden door inenting dan echte coronadoden.
  Ach gut, worden we wakker?

  Snurk verder.

  1. coenzoon

   In Italie is er al een vaccinatie verplichting voor zorgpersoneel omdat ze weigeren zich te laten vaccineren ! In Italie hebben we straks daarom een nog groter tekort aan zorgpersoneel. Kunnen ze de touwtjes nog strakker aantrekken door de druk op de zorg.

   De wereld is knettergek geworden en stelt alles in de waagschaal voor build back better

   1. Zout met Peper

    “We” zijn Italië niet. Gelukkig hebben wij onze eigen normen en waarden, kenmerkend voor ons mooie land. Halsema heeft er de wind onder. Ons zorgpersoneel heeft een andere mening.

    1. coenzoon

     in Nederland weigert het zorgpersoneel ook de vaccinatie dommerd , wel blijven opletten , in Nederland geldt dezelfde vaccinatie “plicht” als in italie wel blijven opletten

     Wordt niet smaakvoller met zout en peper

 4. sonny

  ” Duitsland stopt met AstraZeneca voor 60-minners”
  Vreemd, dus het AstraZeneca is wél geschikt voor 60+, de groep met vaat/hart problemen en véél minder weerstand dan de jongere groepen!
  De oudjes zijn dus de sigaar!
  Wie krijgt nu dan de 2 miljoen Phizer prikken? De elite?

 5. coenzoon

  We veranderen gewoon de naam en gaan stug verder. nieuwe naam , nieuwe kansen ,

  1. Max Aue

   Voor een komma hoort geen spatie, domme sukkel.

   1. coenzoon

    voor de rest geen commentaar op de naamsverandering van die belachelijke vaccinatie domme tról ?

    nieuwe ronden , nieuwe kansen , zegt de tról die zeurt over de plaats van, een ,komma

    AstraZeneca-vaccin , Voortaan gaat het vaccin dus door het leven als Vaxzevria

    we beginnen gewoon opnieuw met tellen van doden en bijwerkingen

   2. sonny

    Zegt leraar Nederlands, groep 3 lbo!

 6. Rieks

  Na 1 jaar gaat een who delegatie naar Wuhan om de oorsprong van het virus op te sporen. Na 1 jaar! En men komt er niet uit. Neen, dat verbaast ons niets natuurlijk. O ja, men vindt dat men nog eens moet gaan voor meer onderzoek. En in dat soort autoriteiten moeten we vertrouwen hebben.

  1. coenzoon

   gebrouwen in een lab voor chemische oorlogvoering, dat is niet meer te ontkennen !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.