Filmpje! Arrogante Mark Rutte lacht worstelende ondernemer keihard uit bij Nieuwsuur

Op vrijdagavond mocht ondernemer Ap de Bruin bij Nieuwsuur vertellen wat 10 jaar Rutte met hem en zijn onderneming gedaan heeft. Hij en zijn collega-ondernemers worstelen. Hard. Elke dag. Dat legde hij uit. De reactie van Rutte op het verhaal? Hij begon gewoon te lachen. Ja. Echt. Te lachen. Schandalig.

“Meneer Rutte, u bent groot geworden door ondernemers,” zei De Bruin terecht. “U profileerde zich als dé ondernemerspartij. Dat lijkt u te zijn vergeten.” Op dat moment begon Rutte al te glimlachen. Als kijker – en zeker als ondernemer – was dat verbazingwekkend. Hij kreeg kritiek, maar in plaats van daar serieus naar te luisteren liet hij met zijn gezichtsuitdrukking duidelijk weten dat het hem geen reet interesseerde.

Maar wacht, het werd nog veel erger.

“Tien jaar Rutte was echt heel slecht voor ondernemers,” aldus de Bruin waarheidsgetrouw. Heel veel kosten werden verhoogd. Het werd ondernemers moeilijk gemaakt. De “tijdelijke” btw verhoging was helemaal niet tijdelijk. En zo gaat het maar door.

“Nu schuift u naar links… U wilt het minimumloon verhogen. Ik vind ook dat mijn mensen genoeg moeten verdienen, maar u moet het gat kleiner maken tussen bruto en netto. Dán gaan we die mensen meer betalen.”

“Eens,” zei Rutte daarop.

“Ja, ‘eens’,” reageerde De Bruine daarop, “maar het moet gebeuren.”

Rutte begon weer te glimlachen, veegde wat met zijn vinger rond zijn mond… de arrogantie en vooral ook de totale desinteresse spatten ervan af.

“U heeft mij dichtgegooid. U zorgt ervoor dat ik heel veel schulden krijg. Straks mogen we weer open, met allerlei beperkingen. En u gaat nu al terugvorderen, en u laat mij ook nog een minimumloon betalen. Meneer Rutte, waarvan?” vroeg De Bruin de nepliberale VVD-premier vervolgens.

“Meneer Rutte, ik vind echt, ik heb altijd op u gestemd…”

En opeens wordt er gelachen.

“Ja u lacht,” aldus De Bruin boos tegen Rutte, want die was inderdaad aan het lachen.

“Ik vind uw verhaal indrukwekkend!” aldus Rutte, nog steeds lachend. “Ik lach niet om uw verhaal.”

Nou, Markje, dat deed je wel. En niet zo’n beetje ook. Het was een grof schandaal om te zien. De leider van de zogenaamde ondernemerspartij van ons land lacht een ondernemer die door het wanbeleid van de overheid aan de financiële afgrond staat uit. Recht in zijn gezicht. Op live tv.

Kijk maar:

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en volg me op Parler!

Het is tijd dat deze man uit het Torentje gestemd wordt. Hij is duidelijk véél te lang premier. Wat een arrogantie. Wat een schaamteloze vertoning. En wat een schande dat dit knulletje denkt dat hij woensdag automatisch wel weer even de grootste wordt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. ET007

  Een volwassen persoon die nu nog in Rutte gelooft, heeft een deal met iemand. Want Rutte is een leugenaar en dat moet men ondertussen wel inzien.
  Rutte probeert schuld ook toe te wijzen naar Links, maar sluit nu al Rechts uit. Dan is de keuze toch makkelijk voor een ondernemer. FvD of PVV! Tenzij de ondernemer een multinational is, want dan kruipt Rutte in de anus.
  Maak een einde aan Rutte!

 2. Max Aue

  Merkwaardig frame. Rutte lachte de man helemaal niet uit, hij moest lachen om zijn gedreven voordracht en dat lichtte hij zelfs toe.

  Het is overigens indrukwekkend om te zien hoe Rutte zich superieur staande hield in de akelige arena voor die Nieuwsuur de afgelopen weken voor lijsttrekkers was. Iedereen had het daar heel moeilijk, behalve Rutte die glimlachend de kritiek pareerde. Knap ook hoe de man er in slaagt met de vragenstellers rapport te houden, hij blijft vriendelijk en empatisch en creëert een gevoel van samenwerking en consensus.

  Voor de goede orde, ik stem zeker niet op Rutte en heb ook wel kritiek op hem maar de manier waarop hij dit doet is buiten competitie.

  1. Patje

   Ga toch weg met je merkwaardig frame!

   De ondernemer deed een betoog van jewelste (10 jaar Rutte), waar deze meneer letterlijk en figuurlijk aan kapot gaat. Hoe presteer je het dan om te gaan lachen tijdens zijn verhaal en dan de boel proberen recht te breien door te zeggen: “ik moest lachen om de gedrevenheid van zijn verhaal”. Echt, hoe slecht, arrogant en waardeloos ben je dan?

   Als een ondernemer zoiets tegen en over je zegt, dan moet je de ogen uit je kop schamen en al helemaal niet gaan lachen!

   Indrukwekkend? Man, er werd naar Rutte weer eens gepiept i.p.v. geblaft of gebeten. Als jij denkt dat Nieuwsuur voor Rutte een akelige arena is, nou ga dan nog maar eens de hele week opnieuw kijken. Voor Rutte was het een “easy peasy”…….

   Ow ja, Omtzigt wil in debat met Rutte en dan stoeien over inhoudelijke onderwerpen. Antwoord Rutte: “heb geen tijd”.

   Triest figuur is het…….

   1. Edjan

    Patje, +++

   2. Meriadoc Brandebok

    Donder toch op met je emo-verhaal, Patje. Als iemand een gloedvol betoog houdt kan dat de ander een glimlach ontlokken, vooral als men het met diegene eens is. Maar Rutte-haters grijpen alles aan om te haten, zwart te maken, te demoniseren.

    1. ManX

     Meriadoc ziet de balk in eigen oog weer eens niet: Baudet- & Wilders-haters grijpen alles aan om te haten, zwart te maken, te demoniseren.

     1. Meriadoc Brandebok

      Jij hebt nog geen antwoord gegeven op de vraag of je de scheldpartij van Koning net zo verfrissend vond als je de scheldpartij van Baudet vond, maar ik denk dat ik het antwoord al weet.

     2. CZ

      Morgen is het gelukkig zondag, dan hoeven we niet aan te kijken tegen het gezever van de gladde Rutte-likker.

     3. ManX

      Het verschil is, domme Maria, dat Baudet rechttoe-rechtaan 1 x schold en dat die GroenLinkse smeerlap van een Koning een lasterpartij te berde gaf van meerdere minuten, waarbij Baudet, zijn vriendin en familie op een lasterlijke en racistische wijze door het slijk gehaald werden.

      Maar dat verschil gaat vast boven je gereformeerde pet, Rutte-aanbidder.

     4. Meriadoc Brandebok

      Je ziet dus zélf de balk niet in eigen ogen, goede vriend.

     5. ManX

      Jij hebt geen vrienden, oud wijf.

     6. Meriadoc Brandebok

      Ik hou ook van jou, wijf. 😀

   3. ManX

    “Hoe presteer je het dan om te gaan lachen tijdens zijn verhaal en dan de boel proberen recht te breien door te zeggen: ‘ik moest lachen om de gedrevenheid van zijn verhaal’.

    Psychopaten reageren vaak zo. Ze genieten van het leed van anderen.

  2. usb3.0

   Nee maxje, leugenclown rutte wordt even op z’n plek gezet door een ondernemer en dat jij dit bestempeld als dat leugenclown rutte dit pareert en superieur staande blijft is echt te schofterig voor woorden, jij bent een schande voor Nederland als je dit vergoelijkt en jij stemt natuurlijk wel op deze kliek… wat ben jij een ziekmakend figuurtje

  3. Fax uit Darmstad

   Goed beschreven Stevie Wonder.

 3. C.A.Barstow

  Rutte is een huichelaar en een ras misleider.
  Iedereen wordt door hem onder de tafel misleid en gelogen.

  Voor hem is alleen belangrijk dat hij in de spotlights blijft staan,
  om zijn leugens en onbegrijpelijk politiek gebral te spuien, onbegrijpelijk politiek gebral waar de gewone man en vrouw geen touw aan vast kan knopen, en dat is juist de bedoeling zodat hij zijn machtsbeluste verachtelijke rooie bazen in Brussel kan blijven plezieren met oa ons belasting geld.

  Stem die landverrader weg,
  Stem FvD/PVV.

  1. Max Aue

   Rutte heeft er belang bij dat hij het vertrouwen blijft behouden van de grote meerderheid van het Nederlandse volk. Tot op heden lukt hem dat moeiteloos. De oorzaak is dat hij het kennelijk goed doet.

 4. LifeBuddy

  HAHAHAHAHA ,Ondernemer Ap de Bruin Laat zich keihard in de slangenkuil trekken. ALLEEN RECHTS kan nog Iets doen voor Alle Ondernemers net als Ap de Bruin. Hoeveel Balken hebben de ondernemers nog Voor de kop zitten????

 5. Heras

  Stem ajb NIET op de vvd. Je wordt weer belazerd.

 6. LifeBuddy

  Jammer dat Ap de Bruin de VVD,PVDA,CDA,D66,CU Niet helemaal door het Afvoerputtje haalt, door te vragen Waar die 10.000 VERMISTEN kinderen zijn en waarom ZIJ zaken doen met de taliban, die kinderen van 8 jaar in de kalkmijnen laat werken. Wanneer durft het Volk, met de Feiten naar voren te komen?

 7. Monty

  De uitslag van de verkiezingen zal laten zien hoe Rutte hierop wordt afgerekend.

 8. rexm

  Wie op Rutte stemt, sluit een pakt met de duivel en komt bedrogen uit.

 9. halo1

  Interessant is de kwestie of NL nu een centrum-rechts land of in wezen een “diep socialistisch land” is. Top-uitgaven 50% voor sociale zaken + gezondheidszorg+ onderwijs bewijzen het laatste wel..het ergste is nog dat het als een magneet op allerlei figuren in de wereld werkt..

 10. liefdevol rechts

  Hoe heeft die Rutte het lef om zijn partij rechts te noemen!!!!!!!!
  Is hij het Noorden kwijt? Weet hij niet meer wat links en rechts is?
  Weet hij niet waar links voor staat en waar rechts voor staat?
  Zal ik het even duidelijk maken;
  Links staat voor dictatorschap, coronaregels.
  Rechts staat voor vrijheid, zonder coronaregels

  1. usb3.0

   Verkiezingsfraude 2021
   Door Jan de Man op zaterdag 13 maart 2021

   Nog nooit in de geschiedenis van parlementaire democratie van Nederland waren de verkiezingen zo belangrijk en cruciaal als die van 2021!

   Mondiale belangen
   Wie goed oplet, kijkt en luistert, heeft gezien, gehoord en gelezen dat er een mondiaal plan wordt uitgerold. Degene die het hebben gelezen, gehoord en gezien weten dat het hier gaat om de 17 Sustainable Development Goals (SDG) van de Verenigde Naties. Onze huidige premier, Mark Rutte, is warm pleitbezorger van deze doelen en de lijsttrekker van D66, Sigrid Kaag, heeft deze doelen in haar takenpakket. Hetzelfde geldt voor internationale handel, ontwikkelingssamenwerking en Internationaal milieu- en klimaatbeleid. M.n. dat laatste onderdeel speelt op mondiaal niveau een primaire rol.

   World Economic Forum (WEF)
   Het WEF, onder leiding van Klaus Schwab, steunt en ondersteunt de SDG. In januari 2019, maar ook in 2020 waren Mark Rutte, Wobpke Hoekstra, Maxima Van Oranje en Sigrid Kaag aanwezig tijdens de verhandelingen van Agenda 2030 (pdf). Deze agenda is de routekaart en de gebruikshandleiding voor het invoeren, (politiek) implementeren en uitvoeren van de SDG. Het WEF is de grote promotor en aanjager van deze agenda die ervoor zorgt dat alles wat wij normaal vonden wordt afgeschaft.

   Nederlandse verkiezingen en briefstemmen
   Vanwege de mondiale belangen en de ‘dreiging’ van het SARS-CoV-2 virus is het van het allergrootste belang dat de combinatie VVD + D66 doorgang blijft vinden in de regering en Tweede Kamer van ons land. Deze twee partijen in het algemeen, en Mark Rutte en Sigrid Kaag in het bijzonder, spelen een absolute en fundamentele sleutelrol in de implementatie van de SDG en de daarbij behorende economische- en klimaatdoelen.

   Kajsa Ollongren (D66) staat als minister van Binnenlandse Zaken aan het roer van de organisatie van onze nationale verkiezingen. Vanwege de eerder genoemde ‘dreiging’ van het virus en de daarbij behorende maatregelen, heeft zij bedacht dat er massaal (2.4 miljoen) per post gestemd mag worden. Nu al is verwarring ontstaan en worden er fouten gemaakt en dat terwijl ik mijn artikel al begon met de constatering dat juist deze verkiezingen cruciaal zijn voor ons land en onze bevolking.

   Omdat er zoveel fout kan gaan met het briefstemmen (pdf) ligt de fraude om de hoek en is er niet veel nodig om fraude in de hand te werken. Tot nu toe werden al 10.000 briefstemmen ongeldig verklaard. Maar wat nog veel belangrijker is? De uitslag! En juist wanneer er 2.4 miljoen briefstemmen worden verstuurd, kan er bij de verzameling ervan zomaar van alles ‘fout’ gaan.

   FVD waarschuwt voor fraude
   Al deze maatregelen maken de verkiezingen gevoeliger voor fraude. Zo heeft ook de Kiesraad al gewaarschuwd voor het risico op misbruik bij poststemmen en geadviseerd dit alleen op aanvraag mogelijk te maken. De regering heeft dit advies niet overgenomen.

   Om onbegrijpelijke redenen heeft de minister zelfs besloten dat uitgebrachte poststemmen waarbij de handtekening ontbreekt, tóch mogen worden meegeteld. Het stemmen per volmacht is al jaren omstreden, kan ronselpraktijken in de hand werken en doet ook afbreuk aan het stemgeheim. Dit is nu echter niet verder ingeperkt maar juist uitgebreid.

   En doordat uitgebrachte stemmen dit jaar massaal vervoerd en opgeslagen worden, voordat ze zijn geteld, hebben kiezers bovendien niet meer de mogelijkheid om fysiek toezicht te houden op het proces – vanaf het tijdstip dat de stembureaus open gaan totdat de

   laatste stem is geteld. Ook indien de stembussen worden verzegeld, biedt dit geen absolute garantie dat er niet tijdens het vervoer met de stemmen gerommeld kan worden. Zo heeft in 2012 een grootschalige examenfraude plaats kunnen vinden op de Rotterdamse school Ibn Galdoun, ondanks verzegeling van de examens. (Bron)

   Verkiezingsuitslag
   Tot slot de verkiezingsuitslag. In dit artikel heb ik uitgelegd wat het belang is van de combinatie VVD/D66. Beide partijen voeren nauwelijks campagne waarbij grote overeenkomsten zijn te zien met de verkiezingen van Amerika waarbij Joe Biden nagenoeg onzichtbaar was en toch de grootste overwinning ooit binnensleepte. Hoe kon dat? Met briefstemmen kun je de uitslag beïnvloeden en die beïnvloeding staat ons land te gebeuren omdat ‘ze’ het niet meer kunnen winnen zonder valsspelen. Als VVD en D66 deze verkiezingen winnen, dan weet ik dat we als land verloren zijn omdat deze partijen onze vrijheden, onze democratie en onze gezondheid verder om zeep zullen helpen, want dat is precies wat ze in 2020 hebben gedaan en nog steeds doorzetten.

   FVD
   Wanneer Rutte en Kaag het voor het zeggen krijgen zijn onze kansen na 17 maart 2021 verkeken. De NPO, alle andere staatsgezinde omroepen en mediaorganisaties wijzen graag in de richting van Rutte en Kaag. De Nederlandse kiezers hebben nog één kans! Alleen FVD pleit voor de volledige vrijheid van Nederland. FVD is de enige partij die alle maatregelen wil opheffen en ons volk en ons land de volledige vrijheid wil teruggeven.

   CSTV

 11. JFU

  Een stem op de VVD is een stem op extreem linkse politiek de komende 4 jaar.

  1. The devil and the deep blue sea

   Dat is het al sinds Dijkstal!

   1. Jack Flash

    Het moment dat ik afhaakte bij de VVD Devil. Ik zag de bui al hangen.

 12. goedisfout

  Rutte is voor de globalistische lobbycratie. Het MKB kan wat hem betreft niet snel genoeg stuk. Als ondernemer heb je bij de VVD niets te zoeken, als de MKB’ers dit nu nog niet doorhebben dan moet je het maar voelen. Zal de boodschap nog eens herhalen ondernemers, kartelpartijen hebben u niets te bieden.#stemzeweg.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.