Genieten! Guido Weijers grijpt “saboteur” Hugo de Jonge na proefvoorstelling: ‘Hij spint het weer negatief!’

Guido Weijers is niet te spreken over coronablunderaar Hugo de Jonge, omdat hij namelijk probeert de proefvoorstellingen van Fieldlab te saboteren. Volgens Weijers was zijn testoptreden in coronatijd een groot succes, maar De Jonge schildert het af als een mislukking. Daar moet Weijers niks van weten, en pakt hij de pessimistische blunderaar flink aan.

Cabaretier Guido Weijers is woedend op De Jonge, omdat de minister zijn proefvoorstelling van Fieldlab niet al te betrouwbaar vindt. Ondanks dat iedereen zich vooraf heeft laten testen vindt De Jonge wel weer iets om over te klagen. Achteraf deed namelijk maar 80% dit, en dat is volgens het christendemocratische schoenenmodel veel te weinig.

Het lijkt er sterk op dat De Jonge geen trek heeft in oplossingen. Het liefst houdt hij het land nog wat langer op slot, moeten we kennelijk concluderen. Terwijl Fieldlab probeert om grootschalige evenementen in coronatijd juist weer doorgang te laten vinden, door te werken met testen vooraf, is De Jonge alleen maar bezig om iedereen weer in z’n quarantainehutje te duwen. Weijers is dan ook niet zomaar van plan om al het geweeklaag van de loopjongen van Rutte zomaar voor zoete koek te slikken De komiek pikt het niet zomaar niet, en wil graag in discussie met de CDA-minister.

Tegen het AD zei het volgende:

“Gisteren was Hugo de Jonge, net als 100 procent van de achteraf geteste mensen bij ons Fieldlab-experiment, negatief. Gemiste kans voor Hugo, want er is alle reden voor positiviteit. Hugo de Jonge presteert het om de fantastische resultaten negatief te spinnen. Dat is een poging tot totale sabotage van Fieldlab. We moeten natuurlijk niet nu oplossingen vinden voor een groot probleem. Dat is blijkbaar het laatste wat Hugo de Jonge nu wil zien. Een deel is ter plaatste zelfs met een steekproef voor een tweede keer getest en 80 procent heeft zich een week later nóg eens laten testen. Echter was dit geen verplicht deel van het onderzoek. Ook zijn bij geen enkele GGD overige besmettingen gemeld (van aanwezigen, red.). Al met al een prachtig resultaat”

Het lijkt er sterk op dat De Jonge zelf niet helemaal op de hoogte was van de inhoud van het onderzoek. Dat 20% van de deelnemers zich een week na dato niet heeft laten testen maakt niks uit voor het resultaat. De proefvoorstelling was juist wél een groot succes, maar De Jonge lijkt bewust een aspect ‒ dat ook nog eens nul relevantie heeft voor het onderzoek ‒ te vergroten. Het is dan ook terecht dat Weijers hier boos over is.

Want op deze manier zal ieder project, dat binnen de coronaregels wil opereren, gedoemd zijn te mislukken. Terwijl de meeste corona-epic fails toch echt op de naam van de CDA-pipo staan.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Nostradamus

  Past niet in de agenda van Hugo de Grote.

 2. Bart

  Voor Hugo is het enige dat werkt het vaccine, alles wat daar tegen in gaat is volgens hem nep nieuws, kwakzalverij of een mislukking.

  Dit gaat al heel lang niet meer om een virus.

 3. KlaasD

  Een samenleving krijgt de regering die het verdient. Als dit na 17 maart niet is veranderd dan zijn we zelf schuld.

  1. Yoyo

   Ik ben bang dat dat het ongeveer is, Klaas…

 4. M. Brandenburg

  Ach zijn we verbaasd? Toen Casper van Eijk in de media aankondigde dat hij samen met het Erasmus MC grootschalig onderzoek zou gaan doen, om te kijken of er een groot risico is bij het bezoeken van evenementen, werd diezelfde week zonder aanleiding in de cijfers alle bezoek bvij voetbalwedstrijden verboden, men zal absoluut niet toestaan dat er onafhankelijk onderzoek word gedaan. Alles wat niet onder het RIVM valt moet direct ontregeld dan wel onmogelijk gemaakt worden, waarbij men wetenschapper oplegt niet met de media te praten over hun bevindein gen die ingaan tegen het RIVM, ze geven geen data aan hen die onderzoek willen doen, raporten over een open horeca die het aantal besmettingen juits doet afnemen gaat de doofpot in, en onderzoeken zoals Casper dat aankondigde word onmogelijkgemaakt.

  Overigens, men heeft in die ene wedstrijd dat emn kon testen de 15.000 bezoekers nauwlettend gevolgd, en waren er op 1 na geen besmettingen tijdens en voorafgaand aan de wedstrijd, de ene besmetting die werd gevonden kon niet naar de wedstrijd of naar activiteiten voorafgaand worden herleid.

 5. Niet L niet R

  Een gesjeesde schoolmeester, minister van gezondheid aanstellen, is vragen om moeilijkheden, omdat hij daar niet voor heeft gestudeerd! Dat heeft hij vele malen het afgelopen jaar vertoond!
  Als een ander met goede oplossingen komt, kan hij deze alleen maar afkraken, anders valt hij nog meer door de mand!

 6. usb3.0

  Ik las ook het bericht en dacht exact hetzelfde, (ik vind) vieze honden zijn het..

 7. Vogel

  Gek ik vindt Guido Wijers opzich al een wandelend corona virus, alleen zeiken als het hem zelf uitkomt.
  Eindelijk maakt hij met deze opmerking zichzelf belachelijk

 8. Franz Biberkopf

  De Jonge heeft de ondankbare taak om voor de volksgezondheid impopulaire maatregelen te moeten verdedigen.
  Gelukkig doet hij dat met steun van een grote meerderheid in Kamer en volk.

 9. Piet151

  Gisteravond heeft Guido Weijers e.e.a. in een praatprogramma, ik dacht Jinek, toegelicht. Die uitval was nodig om gehoord en uitgenodigd te worden in een praatprogramma. Daar kon hij vertellen, dat hij Hugo de Jonge eerder gisteren telefonisch had gesproken. Hij begrijpt de minister en ook hoe die opmerking van De Jonge bedoeld was. De Jonge staat nog steeds achter het uitgevoerde experiment en Guido Weijers begrijpt hoe dat op het ministerie behandeld wordt. Vrede getekend dus; het was storm in een glas water, zoals zo vaak.

  1. Franz Biberkopf

   Dan is dat ook weer recht gezet.

   De Jonge was gisteren overigens bij Op1, een sterk optreden van een toegewijde minister met verstand van zaken.

   1. Piet151

    Dat optreden heb ik helaas gemist en ga ik straks inhalen. Hij is demissionair minister. Maar dat is toch ook gewoon een minister, alleen ietwat gekortwiekt en dat is extreem lastig opereren in een crisis. De Jonge is, het kan niet vaak genoeg gezegd worden, een heel sterke minister, die tenminste doet en niet alleen maar roept dat er iets moet gebeuren. Met die houding heeft hij onder extreem veel onterechte kritiek in heel korte tijd Nederland op de vierde plek van vaccinatiesuccessen in de EU gekregen. Ik hoop van harte, dat hij de kans krijgt om die rol ook na de verkiezingen nog 4 jaar te blijven spelen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.