Whaha! Bange Grapperhaus vreest horeca-revolte: wil met ondernemers om tafel om openen terrassen te bespreken

Het tijdelijk openen van de terrassen heeft blijkbaar effect gehad! Justitieminister Ferd Grapperhaus wil samen met horecaondernemers tot een plan komen om straks de terrassen en misschien zelfs de restaurants ook weer te openen. Hij wil samen met branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) een tijdspad en doelstellingen gaan bespreken.

Grapperhaus begint eindelijk door te krijgen hoe groot de onvrede onder de horeca-ondernemers daadwerkelijk is. Nu doet hij een poging om de angel eruit te halen, voordat er nog meer openlijk verzet tegen de corona-maatregelen komt. En dus wil de CDA-bewindsman snel gaan praten met restaurants en cafés om te zorgen dat er geen openlijke revolte losbarst, zo meldt Het Parool.

De vraag is alleen of er ook iets concreets uit gaat komen. Grapperhaus kan namelijk wel een tijdspad en doelstellingen afspreken, maar de hoogte van het besmettingscijfer op een bepaalde datum laat zich moeilijk in een convenant tussen horecazaken en de minister dwingen. Het lijkt er dus op dat Grapperhaus de boel nog even probeert te sussen tot aan de verkiezingen door met een zoethoudertje te komen.

Kortom: de horeca heeft hier waarschijnlijk niet zoveel aan. Het zou enorm helpen als Grapperhaus één fundamentele waarheid gewoon onder ogen ziet: de kans op besmetting in de buitenlucht is al praktisch nihil, dus met het wat verder uit elkaar zetten van tafeltjes en een veilige doorgang richting het toilet te waarborgen, kan je de terrassen gewoon heel eenvoudig coronaproof weer openen.

En ach, er zullen vast nog een paar maatregelen nodig zijn, maar dan heb je ze wel ook direct helder voor de handhaving en weet iedereen waar die aan toe is. Kan prima, Grapperhaus! Alleen nog even de moed tonen om tegen de coronadictatuur van Rutte en De Jonge in te gaan. Kom op, je kan het!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Cootje

  Oplopende besmettingen en de horeca open . Is een verkiezingsstunt !mondkapjes niet nodig toen ze er niet waren mondkapjes wel nodig toen ze er wel waren. Horeca dicht in de winter horeca open in de lente geen reisbewegingen wel reisbewegingen . Het is van het jojo kabinet geen beleid maar angst voor de kiezer. Maar de peilingen geven nog geen zomer aan Rutte blijft zitten en Corona ook dus prettige partij met die twee

 2. Heras

  Weer een leugen van vvd
  Eerst moet alles om zeep geholpen worden. Want ze willen helemaal niets bespreken.

 3. Monty

  Nog 14 dagen en Nederland kan bevrijd worden.

  Welke partij geeft ons de vrij echt weer terug?

 4. Augustus

  Onderhandelen doe je niet met zo’n vieze maffiabaas.

 5. Jehannes

  En wie was er nog in de waas om iets met deze man te bespreken? Ik knuppel hem mijn huis uit.

 6. Jehannes

  Eerste reactie? Je gaat maar op de grond zitten met je pants.

 7. Jehannes

  @e reactie? Nope.. Je bent niet welkom in mijn cafe. Mensen als jij bedienen wij niet.

 8. liefdevol rechts

  Gewoon door blijven gaan met het openen van horeca en winkels, in geen geval gaan samen zitten en luisteren naar die Grapperhaus, want dat gaat niet lukken, hij ontneemt je vrijheid onder het mom van je vrijheid terug te geven.
  Gewoon massaal de regels naast je neer leggen en zo kunnen we samen de vrijheid terug krijgen.
  Kom op, we zijn goed bezig 👍

 9. andergeluid

  Wel vreemd toch als het museumplein vol staat wil die niet met de burgers gaan praten over oplossingen ???????????????????????????????????
  Misschien toch handig dat ze dan allemaal gaan zitten ik zag op tv dat dat wel helpt .
  Misschien dat die dan ook komt om het gesprek aan te gaan..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.