Doorgedraaide boswachter helemaal van de leg: dier en natuur hebben last van natuurliefhebbende mensen!

Bij Op1 mocht boswachter Arjan Postma langskomen om te vertellen dat wij mensen een grote schandvlek op de natuur zijn. Want onze liefde voor de natuur zorgt ervoor dat zij juist gesloopt wordt. We gaan zomaar naar het park, naar het bos, en naar het strand. Maar dat gaat zomaar niet! En nee, ook niet in coronatijd! Want ‘de natuur’ gaat boven onze geestelijke gezondheid!

Vroeger werd ons altijd bijgebracht dat we liefde moesten hebben voor dieren én de natuur. De belangrijkste manier om mensen die liefde bij te brengen was door, als kind, er lekker op uit te trekken. Dat deden we zelf én ook in schoolverband.

Maar tegenwoordig wordt dat als halve, zoniet als hele, misdaad gezien door groene mafketels die de hele natuur lief hebben, behalve dan de méns. Alles is deel van de natuur, maar deze lieden denken dat het meest intelligente product van diezelfde natuur, niet bij de natuur hoort. Ze hebben niet eens in de gaten dat ze feitelijk hetzelfde mensbeeld hebben als de oude, fundamentalistische christenen waar ze juist zo’n hekel aan hebben.

Case in point: boswachter Arjan Postma die bij Op1 mocht vertellen dat we héél slecht bezig zijn door zo vaak en met zovelen de natuur in te trekken om even te ontkomen aan de coronadictatuur:

“Het probleem is, wij gaan naar de natuur, en dat is dan altijd dezelfde plek. Want daar is een parkeerplaats, daar is een pannenkoekenhuis, daar is een kinderspeelroute, en daar moeten we het dan met z’n allen doen,” aldus de boswachter. “En daar wordt het dan ook veels te druk!”

Vervolgens legt hij uit dat het ermee te maken heeft dat onze natuurgebieden verschillende taken op zich heeft gekregen. Als een gebied geld krijgt moet er bijvoorbeeld recreatie kunnen zijn. Maar wacht! Dat vindt Postma niet leuk. Want daar ‘lijdt’ de natuur onder, bijvoorbeeld omdat sommige beestjes dat niet plezant vinden!

Als voorbeeld noemt hij spreeuwen. Die willen graag lekker broeden, maar dan komen Henk en Ingrid langs en klaar met de pret! Er zijn “zoveel” mensen die erop af komen, dat kan niet!

Dit is geschift, maar het is ook tekenend voor linkse milieuactivisten. Deze boswachter werkt de hele dag lekker buiten, in de natuur. Maar de rest van het land zit ongeveer opgesloten in huis. Natuurgebieden zijn de enige gebieden waar mensen nog naartoe kunnen voor wat ontspanning. En dan wil meneer Postma ze dat afpakken omdat, oh wacht, mama spreeuw wakker wordt van die hollebolle gijzen die onder haar nestje doorlopen?

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en volg me op Twitter!

Arjan, ga lekker de hele dag binnenzitten voortaan, maar laat die arme mensen die toch een béétje frisse lucht in hun longen willen voelen met rust!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. StemPzeweg

  Het is geruststellend om te zien hoeveel natuurliefhebbers je op dit dds blogje hePt. StemP PvdD!!!

 2. ManX

  De boswachter heeft natuurlijk volkomen gelijk: “Het probleem is, wij gaan naar de natuur, en dat is dan altijd dezelfde plek. Want daar is een parkeerplaats, daar is een pannenkoekenhuis, daar is een kinderspeelroute, en daar moeten we het dan met z’n allen doen,” aldus de boswachter. “En daar wordt het dan ook veels te druk!”

  Het zoveelste gevolg van de dramatische overbevolking waar Nederland -als dichtstbevolkte land van Europa- onder gebukt gaat. Daar is het postzegeltje natuur dat Nederland nog bezit totaal niet op berekend.

  Daar heb je hier in de Eifel natuurlijk geen last van. We mogen al blij zijn als we op onze dagelijkse wandelingen iemand tegenkomen.

  1. halo1

   Dat probleem van een totaal door immigratie overbevolkt land mag/durft hij natuurlijk niet rechtstreeks aan te kaarten… maar het is natuurlijk een feit dat de (wilde) dieren zich steeds verder op een steeds kleiner wordend gebied terug moeten trekken.. (rechtse) survival of the fittest heet dat.

   P.S.Waar zit je trouwens in de Eifel?. Ik was er voor het laatst in 1981.. bij de Maare en het treintje dat nog reed in Daun..

   1. ManX

    Halo1, het is niet gebruikelijk om identiteit en locatie prijs te geven: we gebruiken niet voor niks nicknames.

    Ik kan je wel vertellen dat wandeltochten rond het Gemündener Maar en Weinfelder Maar regelmatig deel uitmaken van ons schema.

 3. Barbera

  Michael kan beter een topic schrijven over de civiele troepen van Baudet, die vanmorgen een aanslag pleegden op een Teststraat.

  1. Jack Flash

   Heb in Zuid Limburg gewoond, in de buurt van Rotterdam, uiteindelijk in het noorden van Nederland.
   Nederland is overvol, waar nu woon nog relatief rustig.

   1. Edjan

    Ha, Zuid Limburg. Heb daar als kind al gewandeld met mijn oom. We liepen wel eens naar een boerderij-café in de bossen onder Vijlen. Als we aankwamen, luidde de vrouw de klok en dan kwam vader van het land, waste de handen en vroeg de bezoekers naar hun wensen. Mijn oom wenste een voetbad hetgeen hij kreeg, de rest kreeg koffie en limonade. Buiten stond een schommel en een wip.
    Nu staat daar het “hijgend hert”. Van veraf hoor je het lawaai en de blaffende honden. Er is een groot parkeerterrein uitgehakt en bij de eerste sneeuw komt het volk massaal op bezoek. De dienstertjes hollen af en aan. Het smalle weggetje ernaar toe loopt helemaal vol en is eigenlijk niet zo geschikt om in twee richtingen te gebruiken, zeker niet als ze er langs gaan parkeren. Het loopt compleet vast en de overheid schrijft likkebaardend bonnetjes uit. Het “hijgend hert” is een mega-bedrijf. De rust is compleet weg.

    1. ManX

     Edjan, leuk dat je deze schets geeft. Ik ken Zuid Limburg goed en wat je schrijft over het Hijgend Hert is heel herkenbaar. Overal waar je nu komt word je gillend gek door de drukte. Vijlen (met de hoogst gelegen stiftkerk in Nederland), Slenaken, Epen – het is overal een gekkenhuis in de weekenden en vakanties. Nederland gaat ten onder aan de drukte en teveel mensen.

     1. Edjan

      Ja, ik was daar voor het eerst toen Nederland nog 10 miljoen mensen had. Niet veel later was Nederland “vol, deels overvol”(Wilhelmina) en emigreerde men naar Canada en Australië om daar te integreren en een nieuw leven op te bouwen.
      Niet veel later begon men Turken en Marokkanen binnen te halen. De Marokkanen werden speciaal geselecteerd op ongeletterdheid omdat ze dan niet zouden integreren maar na een paar jaar terug zouden gaan.

      Regeren is vooruit zien (?)

 4. Mar

  Ongeveer opgesloten in huis?

  Dan hebben al die kuddes mensen die hier al ruim een jaar lang voorbij komen op de fiets, lopend en met de auto zeker geen huis. En dan woon ik nog wel in de Randstad aan een doorgaande weg. Het is hier nog nooit zo druk geweest voor de deur.

  Weet je wanneer het een drama is? Als je alleen naar buiten mag met een briefje/bewijs om wat boodschappen te doen en de dokter of ziekenhuis te bezoeken.

 5. dinaro

  Ga lekker allemaal naar het noorden van het land, daar is ruimte zat.
  Maar nee, alle binnenkomers worden in de randstand geparkeerd.
  Dan weer beboortebeperking….omdat NL zo vol is.
  Wie snapt dat nog?
  Dan weer meer kinderen krijgen, en arbeidsmigranten binnen halen
  om de vergrijzing tegen te gaan.
  Mevr Ouwehand die graag met links regeert, omdat die ook het milieu
  probleem serieus nemen.
  Alle lui die hier niets te zoeken hebben er uit gooien!!
  Woningnood al een stuk opgelost…
  Stem PVV…

 6. Linksbuster

  De natuur is er alleen maar voor boswachters en medewerkers van staatsbosbeheer…de bevolking mag alleen betalen voor het prikkeldraad.

  1. Jack Flash

   De opa van rutte, van dillen was medebeheerder/ eigenaar van de natuurgebieden in NL.
   Hij was van de nsb.

 7. Drollevanger

  Het beste voor de natuur is alle tegenwoordige zogenaamde boswachters de natuur uitschoppen. En zeker die van Staatsbosbeheer. Zij zijn de veroorzakers van miskleunen als bv de Oostvaarderplassen. Dit soort stomme streken komen tegenwoordig ook landelijk steeds meer voor.
  De reden voor dit soort theoretische vergissingen is omdat de huidige boswachters alleen nog maar op studeerkamer niveau feeling met het boswachtersvak bezitten. Ze komen rechtstreeeks uit een flat gebouw en zijn niet in de natuur opgegroeid.
  Kijk op de natuur dat kun je niet in een klaslokaal leren. Dat zit net als een boer of visser, al bij je geboorte in je genen.Dus jaag Staatsbosbeheer uit onze bossen. De natuur redt zich al miljoenen jaren zonder toezicht van bureau geleerden.

 8. Drollevanger

  Ik werkte in mijn jeugd in het bosbedrijf.
  In de meeste bossen mocht men niet met Trekkers het zwaardere hout uitslepen. Dan werden volgens de boseigenaren bomen en natuur teveel beschadigd. Uitslepen moest met een paard of zelfs een os.
  Dat is tegenwoordig in de Rijksbossen door Staatsbosbeheer afgeschaft, zelfs bij kaalslag worden zeer grote vernielende machines ingezet, terwijl de burger verboden wordt om naast de paden te wandelen.
  Stapelgek.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.