Loeiwoeste Nederlandse horeca roepen op tot massale protestpicknick: ‘We pikken het niet meer!’

De Nederlandse horeca hebben voor zondag 28 maart een ‘nationale picknickmoment’ afgekondigd. Ze hopen dat Nederlanders massaal gaan picknicken bij een horecagelegenheid. De horeca wordt in de steek gelaten door de overheid en men hoopt op deze manier een krachtig signaal af te geven richting Den Haag. 

De Nederlandse horeca doet een oproep om massaal te komen picknicken bij de lokale horeca. Het moet de overheid doen beseffen om eindelijk eens te luisteren naar de horecasector. Komende zondag 28 maart kunnen mensen gebruik maken van de afhaalfunctie van restaurants en kroegen om te gaan picknicken. De initiatiefnemers heeft besloten tot deze actie over te gaan omdat het kabinet besloten heeft alsnog de terrassen dicht te houden. Tegen Omroep Brabant zegt men het volgende over de actie:

“Maar het kabinet helpt ons ook niet. Op 15 oktober zeiden ze dat we twee weken dicht gingen, maar dat is nu al bijna 33 weken. De regering kijkt alleen maar naar wat niet kan. Maar de tijd dat we op een sinaasappelkistje stonden en dreigden toch open te gaan, is echt voorbij. We zoeken wel andere mogelijkheden, want we pikken het niet meer. De heren Rutte en De Jonge gaan de komende weken, of misschien wel dagen, keihard de realiteit van de samenleving tegenkomen.”

Koninklijke Horeca Nederland zegt begrip te hebben voor de actie, alhoewel het niet “de lijn” is die de organisatie voert: “Maar het is niet voor niets dat ondernemers zich tot een dergelijke actie genoodzaakt zien – het water staat hen immers aan de lippen – ; het is een duidelijk signaal naar Den Haag en dat ondersteunen we volop.”

Het idee van een picknick komt niet uit de lucht vallen; op 27 februari hield men al een picknick in Breda. Die actie werd als succesvol beschouwd, en nu willen ze een soortgelijke actie door het hele land houden. De horeca hoopt op deze manier de urgentie duidelijk te maken van het heropenen van de terrassen. De vraag is nu hoe de politiek hierop gaat reageren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. EU_K0K

  Horeca Nederland : ‘We pikken het niet meer!’

  De 25e keer dat DDS dit beweert.
  Er tot op heden niets gebeurt.

  Hoe zit het eigenlijk met Farmer Defense Federatie?
  Kaag al veroordeelt en D66 al gehalveerd ?

  1. Jack Flash

   Kun je niet wachten kok?
   Nog even geduld.
   Je hebt in Spanje toch geen last ervan.

   1. EU_K0K

    Helaas, al meer dan een jaar niet in mijn andere huis geweest.
    Vrees het ergste voor mijn tuin.
    Maar er zijn ergere zaken, ik heb zeker niets te klagen.

    1. toetssteen

     Ow, u komt dus niet in de gezonde buitenlucht/ Niet zo slim. Wel vit D slikken kokkie!

     1. EU_K0K

      Soms is toetssteen te volgen, nu echter niet.

    2. usb3.0

     Ja je tuin hè echt verschrikkelijk, mafketel..

     1. EU_K0K

      Zeker

    3. Cootje

     Ik zal me meer zorgen over mij huis in Spanje , zuid Europa geen toeristen seizoen is het einde van zuid Europa , en die 4de golf komt precies op dat moment

     1. EU_K0K

      Ik zal me meer zorgen over mij huis

      Meneer Cootje zou zich meer zorgen moeten maken om zijn belabberde Nederlands.

     2. Harry Haller

      Zegt de dyslecticus EU_KOK die zijn eigen naam niet foutloos kan schrijven en altijd even moet spieken hoe hij ook al weer heet.

  2. Pielo

   De horeca is al maanden aan het afwachten, mooi….of je komt massaal in opstand, of de meesten zullen massaal naar de voedselbank gaan…het is jullie keus.

 2. Cootje

  Ha ha ha ha het begint al huilende horeca ondernemers , van avond bij de tolk shows met hun volle verstand liberaal gekozen en zo voorspelbaar lekker op hun bek gegaan , ze krijgen wat ze verdienen zo hebben zo gestemd en krijgen de rekening op een presenteerblaadje die ze zelf hebben gecreëerd . Het leuke er van als ze pech hebben kunnen ze er 4 jaar van genieten

 3. AidemediA

  Het grappige van de hele situatie begint hilarische vormen aan te nemen. Nederland heeft de 15e 16e en 17e maart de kans gehad om het gajes (vvd-d66) in Den Haag weg te stemmen. Maar wat gebeurt er. Die partijen blijven/worden de grootste. Het enige wat de horeca in mijn ogen nu kan doen, is om zoveel mogelijk vvd en d66 stemmers te ontmaskeren en na het einde van alle gekkigheid van de loc downs, deze mensen niet meer toe te laten in en om hun etablissementen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.