Johan Derksen pakt nieuwe cancelpoging over “seksisme” aan: ‘Alleen als ik winden laat krijg ik géén brieven!’

Opnieuw ligt politiek-incorrecte voetbalcommentator Johan Derksen onder vuur, ditmaal omdat hij vrouwonvriendelijke termen zou hebben gebruikt. Voor de zoveelste keer probeert een groepering Derksen te cancelen door een boze brief naar Talpa te sturen. Uiteraard moet Derksen niks weten van deze pogingen. Hij gaat gewoon door.

Derksen was een week eerder de naam vergeten van een vrouwelijke voetballer en gebruikte de term ‘dat meisje’. De aanspreekterm schoot in het verkeerde keelgat van de eeuwig verongelijkten in onze samenleving. Opnieuw werd er een poging gedaan om met hem af te rekenen. Gisteren uitte Derksen hier zijn verbazing over:

“Ik kende haar naam niet en zei ‘dat meisje’. Daar waren ze ook al boos over. Het was vrouwonvriendelijk. Ze hebben dat als zeer vervelend opgevat en ze waren een brief aan het componeren om naar Talpa te sturen. Ik heb natuurlijk geen oog dichtgedaan. Je kunt alleen nog maar winden laten, daar krijg je géén brieven over! Voor de rest moet je je mond houden.”

Nederland lijkt zwaar in de ban te zijn van de cultus van het eeuwige slachtofferschap en de permanent verongelijkten. Mensen lijken alles, en dan ook echt alles, aan te grijpen om met iemand af te rekenen die maar een beetje afwijkt van hun dwingende mening. Nu had Johan Derksen weer geen “meisje” mogen zeggen. Wat had hij dan wel moeten doen? “Dinges”? “Vrouwmens”? “Persoon met vagina”?

De pogingen om Derksen te cancelen worden op deze manier wel héél doorzichtig en treurig, want als mensen een term als ‘dat meisje’ al willen uitbannen, dan is het einde zoek. Gelukkig laat Derksen zich niet al te snel de mond snoeren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Forlan

  Nu hopen dat Johan 125 wordt zodat er nog meer mensen met ballen kunnen opstaan.

  1. Vanduinen

   Hij wordt ervoor betaald @Forlan

 2. Red52

  Wat mij betreft had hij ook mogen zeggen, dat trutje met die kale poes.

 3. Winfrida

  Ik moet er alleen maar hartelijk om lachen. Johan is humor.

 4. 56RdK

  “Je kunt alleen nog maar winden laten, daar krijg je géén brieven over!”

  Johan toch, dat kan je toch niet zo maar zeggen, al diegenen die last van winderigheid hebben zijn gelijk ongesteld of over hun toeren.

  En de klimaatbewakers, die gaan geheid uit hun dak vanwege de CO2 die je uitstoot, ook al doe je dat onder de dekens …

 5. LifeBuddy

  Den derksen en CO. zijn ook grote huichelaars. Ze hebben de strijdb**l voor ff begraven, omdat ze nog 600.000 euro konden cashen als ze de rit uit zitten op veronica. Maar wel een grote bek over een ander opzetten.kots

  1. BarryCitroen

   Zeker waar, neemt niet weg dat je niet op alle staarten zout moet leggen. Je moet wel iets kunnen zeggen zonder dat links over je heen valt.

 6. 56RdK

  @LifeBuddy,
  Je hebt helemaal gelijk. Ik had ze altijd zeer hoog zitten maar na die knieval die ze hebben gedaan …… ronduit walgelijk, vooral gezien het feit hoe strijdbaar en moreel ze zich hadden opgesteld.

  Een opstelling die na één telefoontje van hun baas als sneeuw voor de zon verdween. Één telefoontje van iemand met heel veel geld en macht!

  Tja, geld maakt én geeft macht, kan je mensen breken en zeker als die geen ruggengraat hebben.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.