Kabinet gaat draconische coronamaatregelen en avondklok niet versoepelen. FVD én PVV furieus: ‘Ze blijven ons opsluiten!’

De coronamaatregelen gaan niet versoepeld worden en de verstikkende avondklok blijft voorlopig nog intact. Het kabinet was samen met het OMT bijeengekomen om zich te buigen over eventuele versoepelingen. Het OMT was tegen versoepelingen; het kabinet lijkt hun mening te steunen. 

Voorlopig kunnen we fluiten naar versoepelingen van de verstikkende coronamaatregelen, zo meldt het NOS. Twee weken geleden meldde het kabinet nog serieus na te denken over enkele aanpassingen in het beleid, maar die lijken van de baan zo laten Haagse bronnen weten. D66 was eerder deze week nog kritisch op de avondklok en wilde er zo snel mogelijk vanaf. De kritische houding was dus vooral voor de bühne bedoeld, want we zitten nog steeds opgescheept met de avondklok, de ruggengraat van D66 ontbrak weer eens bij het Catshuisoverleg.

Het kabinet is niet al te positief over de huidige coronacijfers en vindt het daarom onverstandig om te gaan versoepelen. Voor PVV-leider Geert Wilders is het onbegrijpelijk dat het kabinet opnieuw een omstreden maatregel verlengt:

En ook Forum voor Democratie is witheet van woede:

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

47 reacties

 1. Monty

  ”Wilders furieus”

  Op zichzelf mag ik aannemen of die 200 duizend adepten die hem verraden hebben.

  Als hij zijn boodschap overtuigender en geloofwaardiger had gebracht was hij de grootste partij tijdens de verkiezingen geworden.

  Wilders heeft verzaakt.

  1. Max Aue

   De rol van Wilders is uitgespeeld. Alleen op DDS wordt hij nog serieus genomen.

   1. Cootje

    We gaan kijken over een jaartje als Corona nog gewoon onder ons is , en de zuid Europese landen huilie huilie of Wilders nog een jaar lang in beeld blijft , de suffertjes hebben Rutte en Kaag gekozen , dus laat maar komen de derde vierde en vijfde golf , leuk voor een jaartje hoge kijkdichtheid bij de tolk shows , horeca ondernemers met verhalen vrouwen lopen weg huizen worden in beslag genomen uit hun huis gezet , Rutte is dat gewend van de toeslagen affaire , maar nu is het zijn achterban , hun belastingschuld mogen ze over 3 jaar uitsmeren

   2. usb3.0

    Tuurlijk maxje

  2. Aborifa

   Wilders kan fuseren met Kaag. Hupsakee.

   1. Edjan

    Sommige mensen denken dat Rutte Kaag gaat opvreten.

 2. Max Aue

  Als we ons wat beter aan de corona-maatregelen hadden gehouden was dit wellicht niet nodig geweest.
  Draconische figuren als Baudet en Wilders die de geloofwaardigheid van de maatregelen ondermijnen dragen een grote verantwoordelijkheid deze moeilijke situatie.

  1. RvdBe

   Sukkel gelooft dat de ander schuldig is aan de “pandemie “, just another useful idiot voor de elitaire machthebbers.

  2. Cootje

   Als wij ons aan de Corona maatregelingen hadden gehouden , waren Rutte en Kaag niet zo populair geweest , maar hun achterban is vol in hun kruis geraakt , maar waren volgens de peilingen gek op Rutte en die liberale huisvrouw die ze zelf op een tafel moesten hijsen zo blij was ze , nu moet Corona wel voor ze blijven anders verliezen ze hun populariteit en worden de bootjes toeristen weer populair , bootjes toeristen zijn geen horeca mensen dus of die door de hond of de kat gebeten wordt / na de horeca komt met onze tafel dame de boeren aan de beurt maar die wachten op goed weer en daar heeft de horeca ook geen baat bij die parkeren het liefst voor de deur , dus Corona is en blijft actueel voor de liberalen

  3. Jack Flash

   Wat een voorspelbare sukkel is die huistr*l ook met zijn gezever.
   Man man.

  4. Max Aue

   Ik zag wel veel gescheld en getier maar geen enkele inhoudelijke reactie op mijn stelling. Ik noteer voorlopig dat ik kennelijk volledig gelijk heb.

   1. NoDoubt

    WHO BLT ID 20.265892 uitspraak 13 okt 2020. Dr. John Ioannidis of Stanford University. Keep on dreaming.

 3. Cootje

  Als je van deze gekozen leiders wil blijven genieten , moet Corona actueel blijven anders gaan mensen andere dingen leuk vinden , we kijken weer uit naar de dinsdag avond Rutte en de jong gevolgd door opsporing verzocht , bij de ene gebarentaal voor doven , en bij de andere optredens waar je stil van wordt met elke week andere artiesten de meeste met een gekleurde data , top televisie elke dinsdag avond , en dat bij de publieke omroepen

 4. RvdBe

  Ik heb vernomen dat het virus alleen op een hoogte boven de 100 cm overleefd, een mogelijke maatregel zou kunnen zijn dat we voorlopig kruipend door het leven moeten gaan,
  Waarom hoor ik dat liedje van die 17 miljoen mensen die zich niet de wetten laten voorschrijven eigenlijk nooit meer op de radio?

  1. Jack Flash

   RvdBe@Dus dat wordt op handen en voeten kruipen.
   Kijk niet raar op als mensen dat ook nog gaan doen als rutte het zegt.
   😂

 5. liefdevol rechts

  Yep, de verkiezingen zijn achter de rug en nu kunnen ze terug naar het oude” politiek normaal” dat houd in…. De mensen een rad voor de ogen draaien en ze tegen elkander opzetten.
  Leve de linkse…….. ratten.

 6. At

  zojuist gekeken op RIVM
  griep seizoen van week 50 2017 tot week 15 2018 was 9.444 griepdoden, zie terugblik.
  corona seizoen van week 40 2020 tot week 10 2021 was 5904 coronadoden, zie wekelijkse rapportage, artikel 3.
  nog een paar weken te gaan met kleine 100 doden per week,
  dan wordt het griepseizoen deze winter ca 6.500, dat is 70 % van winter 2017/18
  Die valse Rutte met z’n “great-reset” vazallen is niet met het volk bezig !

  1. Jack Flash

   Alle zelfmoorden als gevolg van de maatregelen; allemaal coronadoden.

 7. STOP FVD

  FVD steunt de lockdown niet? Wat een verrassing. Steeds meer Nederlanders keren zich er tegen? Weer makkelijk roepen wat je niet kunt staven. Maar dat is nu eenmaal waar de fascist bekend om staat, lekker dingen roepen maar of het ergens op gebaseerd is onduidelijk. Oh ja het zijn gewoon leugens, zoals gewoonlijk.

  1. usb3.0

   stopje is niet objectief als het gaat over Baudet dan gaat stopje volledig uit zijn sterretje omdat stopje weet dat Baudet gelijk heeft..

  2. FreeThinker

   Ironisch om een partij die tegen vrijheidsbeperkende maatregelen is, fascistisch te noemen.

 8. usb3.0

  “Besmettingen”

  Op basis van wat? pçr tests?

  Dus waar zijn de maatregelen op gebaseerd? op foutieve misleidende leugenachtige gegevens…

  1. Jack Flash

   Velen zijn nog niet wakker, hetgeen mij nog het meest verbaast.
   Mensen willen liever bezeken worden.
   Ongelooflijk.

 9. CZ

  ‘Ze blijven ons opsluiten!’

  Dat klopt, en ongeveer 8.5 miljoen stemmers zijn het daarmee eens. Ook PVV heeft steeds ingestemd met de maatregelen.

 10. JFU

  Met dank aan de kiezers die hier voor hebben gekozen.

 11. Niet L niet R

  De wal zal het schip keren!
  Als die linkse elite met aanvoerder Rutte niet snel versoepelingen gaat door voeren, komt het hard werkend volk van Nederland in opstand!
  Dat is zo zeker als 2×2 vier is!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.