Klaver gesloopt door WOEST marxistisch GL-jeugdhonk: ‘Te rechts en danst naar pijpen van grootste partijen!’

De jacht op Jesse Klaver ‒ de man die zijn partij GroenLinks bij de verkiezingen van woensdag een historische nederlaag bezorgde ‒ is geopend. De jongerenorganisatie van GroenLinks, Dwars, voert de aanval uit. Volgens de communistische kids is hij veel te rechts geworden én doet hij alleen maar wat de grote partijen willen omdat hij hoopt dat GroenLinks zo een keertje mee mag regeren. Daardoor is de partij haar ziel kwijtgeraakt.

Foei, Jesse! Dwars noemt Klaver “ooit zo bevlogen en visionair,” maar die tijd is volgens de marxistische Jugend niet meer. “Hier lijkt de stereotiepe tragedie van de jonge idealist die realistischer en rechtser wordt naarmate hij ouder wordt, zich voor onze ogen af te spelen,” stellen ze eigenlijk wel terecht. “In de campagne ontbrak het hoofdzakelijk aan een sterk verhaal.”

De reden hiervan is? “Een belangrijke oorzaak hiervan zien wij in de te sterke wil om te gaan regeren,” stellen de maoïstjes. “In een poging om serieus genomen te worden als potentiële formatiepartner, is GL steeds meer gaan dansen naar de pijpen van de grootste partijen.”

Klaver laat zich volgens de linkse crèche ook leiden door allerlei kiesonderzoeken in plaats van door de ziel van de partij; door de radicaal-linkse, klimaatgestoorde principes waar de partij op gebaseerd is. “Zo raakte Klaver steeds verder verwijderd van het idealistische en activistische dna van zijn partij. Echter laten, wederom, kiezersonderzoeken zien dat de GL-kiezer liever een positieve toon dan felheid ziet en dus bleef het bij bloemetjes-en-bijtjes-retoriek.”

Hoewel die jongeren politiek en ook in andere opzichten natuurlijk zwaar gestoord zijn hebben ze op dit punt wel degelijk gelijk. GroenLinks is weggevaagd omdat Klaver zich is gaan gedragen als een leider van een partijkartel… en GroenLinks is dus een kartelpartij geworden. Maar dat was nooit de functie van de club; het was een club die juist vanaf de linkerflank verandering eiste. Vreselijke verandering. Verschrikkelijke verandering. Walgelijke verandering. Desastreuze verandering. Maar ook radicale verandering.

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en volg me op Parler!

GroenLinks dat geen radicale partij meer is, is geen GroenLinks meer. En dan kunnen kiezers beter op D66 stemmen. Zelfde soort partij, maar die gaat wél meeregeren. En dat gebeurde dan ook massaal: GroenLinks een fors verlies, D66 de tweede partij van Nederland. En Jesse Klaver? Die ligt nu zelfs bij de jongeren onder vuur. Tijd om de aftocht te blazen, kerel!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. halo1

  Er is voor links geen mogelijkheid tot “radicale verandering””.. want dat betekent het definitieve einde. 80 % van hun wensen is al lang gerealiseerd..de resterende 20 % moet rechts dan tegenhouden. Want linkse politiek komt au fond neer op smijten met (andermans) geld en vrijheid… en de grenzen liggen tussen het aantrekken van armoedzaaiers en afstoten van de rijken en kundigen. En niet getreurd: D66 neemt het stokje kundig over…

 2. Mark Auel

  Het wordt aftellen voor die Klaver klojo tot het moment dat hij een schop onder zijn reet krijgt, mooi.

 3. liefdevol rechts

  Dat is toch raar, als je naar de pijpen van linkse partijen danst ben je rechts?
  En dat komt dan van het GL-jeugdhonk .
  Naar welke school gaan deze individuen ?

  1. halo1

   Die fixatie op “jeugd” is sowieso een overblijfsel van de jaren-60-gekte.. toen de ellende (uitkeringen, migratie) allemaal begon. Het zijn verwende, wereldvreemde politieke uilskuikens die nog niets presteren en het recht krijgen een grote bek op te zetten ..opheffen die handel..de jaren-60-gekte is echt voorbij.

 4. Gebande_3

  Een nieuwe dag, een nieuw artikel door MvdG.
  Helaas niets over de behaalde resultaten van Baudet tijdens de eerste fractievoorzittersvergadering.
  Niets over zijn inbreng, zijn eisen, zijn ideeën als grootste winnaar zijnde over de aan te stellen informateurs.
  Niets over met welke partijen Baudet de nieuwe regering wil vormen.
  Niets over welke ministerspost hij ambieert.

  Een gemiste kans.

 5. Meriadoc Brandebok

  De neergang is ingezet. Na het voor GroenLinks teleurstellende verkiezingsresultaat is de positie van Jesse Klaver amper nog te handhaven. De aanvallen op Klavers leiderschap zijn begonnen en zullen uiteindelijk resulteren in diens val.

  Als iemand eens een boek over Klaver schrijft heet dat:

  DE TREURIGE CARRIÈRE VAN EEN VEELBELOVEND POLITICUS – Opkomst en ondergang van Jesse Klavet.

 6. Lucky Luke

  Yasser Feras snapt het nog steeds niet, Hij legt uit: ‘Ik ben de zoon van een Nederlands-Indische moeder en een Marokkaanse vader, maar ik ben zonder hem opgegroeid, dus ik heb mijn moeders achternaam. Ik ken de beste man niet. Het is allemaal prima, maar dit is mijn echte naam: Jesse Feras Klaver.’

  Nou dus niet, het is Yasser Feras en hij valt dus ook onder de VRAAG van Wilders, meer of minder Marokkanen. wat mij betreft ophoepelen dus. Ik heb geen hekel aan Marokkanen, maar wel aan deze opvreter die niet naar Nedrelanders luistert en ook niet is, maar wel effe van Nederland een klein Marokko wil maken

 7. Branzino

  Ik hoorde gisteravond bij Jinek een heel interessante analyse van het politieke landschap. Van wie? Schrik niet, van de partijleider van BBB, Caroline van der Plas. Zij constateerde dat de doelgroepen van links en rechts van plaats gewisseld hebben en dat veel partijen, en dan vooral links, dat gemist hebben. Als je vroeger een laag inkomen had, stemde je vaak op links. Hogere inkomens stemden vaker op rechtse partijen. Dat is veranderd. Lagere inkomens hebben eerder de neiging op rechts te stemmen, t.w. PVV, FvD en JA21. Als je een hoger inkomen hebt, kun je je de linkse thema’s veroorloven, zoals klimaat, EU, migratie.
  Voor mij was deze constatering een eye-opener en een interessant gegeven bij de analyse van het verlies van links. Als je deze transitie mist, mis je ook een belangrijk deel van je doelgroep. D66, als progressieve middenpartij, was een interessant vangnet voor die dolende kiezers.

 8. Kharm

  De meeste linkse jongeren/studenten worden rechters als ouder worden .
  Men zegt wel eens verstand komt met de jaren .

  1. Branzino

   @Kharm
   Grappige verschrijving van je. Jongeren worden volgens mij geen rechters, maar rechtser. Je had alle letters goed, alleen de volgorde klopte niet helemaal. Verder ben ik het niet met je eens. Er zijn nog steeds veel oudere linkse mensen. Of die verstandig zijn is een heel andere kwestie. Ik volgens mij wel. 😉

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.