Lachen! Paranoïde Lilianne Ploumen (PvdA) gaat tekeer tegen Nieuwsuur: ‘Ik toevallige voorbijganger!? Seksisme!’

Bij Nieuwsuur dachten ze donderdagavond ongetwijfeld dat het een relatief makkelijke uitzending zou worden. De presentatrice en Lilianne Ploumen, twee linkse vrouwen onder elkaar. Dat moest lukken. Helaas voor de NOS en NTR ging het al heel snel mis. Want mevrouw Ploumen was niet gecharmeerd van het introductiefilmpje dat ze van haar gemaakt hadden. “Seksisme!” schreeuwde ze omdat ze neergezet werd als iemand die steeds weer “onverwachts” een mooie functie kreeg toegeschoven.

Voorafgaand aan een interview met PvdA-lijsttrekker Lilianne Ploumen toont Nieuwsuur een filmpje over de politieke carrière van de sociaal-democrate tot dusverre. In het filmpje wordt gemeld dat het “onverwacht” was dat Ploumen minister werd in het kabinet-Rutte II, én dat ze na het opstappen van Lodewijk Asscher óók onverwacht lijsttrekker werd. Nou, daar was mevrouw bepaald niet van gediend. Onverwacht? ONVERWACHT? Hoe haal je het in je botte harses! Al die vrouwenhaat overal!

“Ik zag dat filmpje natuurlijk vanmiddag ook al op Twitter,” aldus Ploumen na afloop van het niemendalletje: “En dan viel me wel wat op. We hebben het best wel veel over seksisme in de politiek, wat vrouwelijke lijsttrekkers tegenkomen, en een deel daarvan gaat over ranzige tweets. Nou ja, u zult ze ongetwijfeld ook krijgen,” ging ze verder tegen de presentatrice Mariëlle Tweebeeke. “Maar hier werd bijvoorbeeld gezegd, ‘ze werd onverwacht minister.’ Maar ik was partijvoorzitter geweest, ik was vijftien jaar directeur van ontwikkelingsorganisaties. Dus het was mijn vak…”

Met andere woorden, ze had het hele baantjescaroussel doorlopen, en nog durfden ze het onverwacht te noemen dat ze minister werd? Hoe dúrven ze!

Tweebeeke probeerde daar tegen in te gaan: “Dat heeft toch niets verder met uw vrouw zijn te maken?” Dat was geestig. Want presentatrice Mariëlle is zelf ook links. Nieuwsuur knuffelt dat linkse gezeik al járen. Dan moet je niet vreemd opkijken dat een vrouw als Ploumen besluit dat álles met “gender” te maken heeft, zelfs een kort nietszeggend filmpje. Dat is immers wat die genderwaanzin nou juist beweert!

En dus hield Ploumen gewoon vast aan haar klacht. “Als Wopke Hoekstra ineens minister wordt dan vindt iedereen dat heel logisch want hij was McKinsey-consultant, vervolgens schreef hij mee aan het CDA-verkiezingsprogramma. Dus ik duw een beetje terug omdat ik denk, ja, hoezo onverwacht, en hoezo steeds een verrassing?”

LOL. Ja, goed punt hoor, Ploumen. Pak die linkse genderwauwelaars maar aan. Koekje van eigen deeg, enzo. Het is natuurlijk je reinste onzin wat Ploumen beweert maar dat doet er niet toe. Programma’s als Nieuwsuur zijn er steevast als de kippen bij om alles dat rechts is als seksistisch weg te zetten. Even kijken hoe leuk ze dit zélf vinden.

“Ik wil het toch graag markeren, want juist bij vrouwen zie je dat soort mechanismes die er misschien gewoon insluipen. En dat voelt toch alsof ik een toevallige voorbijganger was. Maar u bent geen toevallige voorbijganger, daarom zit u niet hier, u zit hier omdat u goed bent,” zei Ploumen tegen Tweebeeke, “datzelfde geldt voor mij. En door steeds te benadrukken, ‘onverwacht,’ ‘verrassing,’ lijkt het alsof ik gewoon een beetje voorbij kwam fietsen. En dat ís niet zo.

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en volg me op Twitter!

Zeg het ze, Lilianne!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. halo1

  Ze werd trouwens helemaal gefileerd bij Nieuwsuur.. het terugkijken waard.. al die PVDA-plannen werden doorgeprikt..top tv!

  1. Franz Biberkopf

   De waardering voor de NPO groeit op DDS.

   1. werikke

    waardering niet maar verbazing wel . trouwens niks te doen vandaag? niet ergens een verkrachting goed te praten?

    1. LifeBuddy

     Ke, zijn kopfke moet eerst bibbere!

   2. Oepsie

    Waarom, zou nieuws en achtergrond, zoals beschreven, meer waardering opleveren dan normaal? Speklapje? Feiten zijn feiten toch? Net zoals jij, is Ploumen een niemendalletje, die op aarde rondhobbel en eigenlijk hun uiterste houdbaarheidsdatum ruimschoots zijn overschreden. Ploumen; het schoolvoorbeeld van een biefstuk socialiste. Het enigste verschil, tussen jou en haar is, dat jij geen biefstuk kan betalen. Alleen nog een speklapje als het in de aanbieding is bij de Aldi.

    1. Aborifa

     Speklap is tegenwoordig bijna net zo duur als biefstuk.

   3. Cootje

    Ja dat groeit omdat de gewone burger het woord mocht doen , en als de PvdA de gestelde vragen niet van een allochtone analfabeet krijgt gesteld zitten ze al gauw met een mond vol tanden , de school afgemaakte allochtonen zitten niet meer bij de PvdA die zijn voor zich zelf begonnen , mevr Ploumen is een schoolvoorbeeld hoe het werkt bij de oude politiek zitten er voor zich zelf zonder enige inhoud en ideologie verdienste bezig voor een mooie carrière via de ongeschoolde arbeiders of allochtoon overal in Europa is het socialisme uitgekotst wegens fraudes , zakkenvullen, en eigen belangen , bekende PvdA zakkenvullers waren w kok en Lodewijk de Waal eindigde als rode rakkers in dienst van de multinationals , mevrouwtje Ploumen heeft die weg nog voor zich

 2. Yoyo

  Je zou haar bijna een stem gunnen, omdat ze zo aandoenlijk is….🤣

 3. Linksbuster

  Test

 4. Cootje

  Meer vrouwen in de politiek en je krijgt dooddoeners als Kaag ,Ploumen , Marijnissen . Emancipatie is mooi maar van die lijken op het podium , zijn allemaal voor het bootjes toerisme en arme kindertjes . En liggen de rekening er van bij de werkende Nederlander , dan hebben we nog een malloot die gratis geld weggeeft aan de profiteurs en opvreters in zuid Europa , en het is begrijpelijk dat ze voor hun banen carroussel de PVV en Baudet uitsluiten .

 5. EvertB

  “En dat voelt toch alsof ik een toevallige voorbijganger was. Maar u bent geen toevallige voorbijganger, daarom zit u niet hier, u zit hier omdat u goed bent,” zei Ploumen tegen Tweebeeke, “datzelfde geldt voor mij. En door steeds te benadrukken, ‘onverwacht,’ ‘verrassing,’ lijkt het alsof ik gewoon een beetje voorbij kwam fietsen. En dat ís niet zo.”

  Schot in de roos!

 6. Rene van der Grijp

  Ploumen heeft niet alleen het charisma van een dooie marmot, maar blijkt ook nog een onvervalste Calimero te zijn.

  Vermakelijk.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.