Opportunistische Sylvana Simons doet nú pas aangifte van bedreigingen, want verkiezingen

BIJ1-voorvrouw Sylvana Simons krijgt al een hele lange tijd allerlei vervelende berichten en bedreigingen naar haar adres. Toch besluit ze nu pas, op het moment van de verkiezingen, om daar iets mee te doen. BIJ1 heeft een selectie gemaakt van 52 berichten om bij de politie melding van te maken.

Discriminerende, haatvolle en bedreigende berichten zijn natuurlijk een kwalijke zaak waartegen moet worden opgetreden. Vooral wanneer je meent dat je echt gevaar loopt, dan is het absolute noodzaak om de politie snel te informeren.

Maar bij het BIJ1 van Sylvana denken ze daar kennelijk anders over. Daar laten ze de hele inbox vollopen met haatberichten, nemen vervolgens ruim de tijd om een selectie te maken om aangifte tegen te doen en zetten ze die stap pas op het moment dat de verkiezingen plaatsvinden. Gratis publiciteit!

Sterker nog: er lijkt hier wel sprake van een ‘een-tweetje’ tussen anti-racismepartij BIJ1 en het Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam (MDRA). De directeur van het meldpunt maakt namelijk ook even van de gelegenheid gebruik om het BIJ1-standpunt te verkondigen in een RTL-nieuwsbericht:

“We zitten opgescheept met een antidiscriminatiewetgeving die te veel ruimte biedt aan de dader van discriminatie en racisme, terwijl oog voor de individuele impact op het slachtoffer ontbreekt. Dat perspectief moet in wet- en regelgeving worden opgenomen. Hierop moet een nationaal rapporteur en/of een nationaal coördinator discriminatie en racisme regie voeren.”

Hartstikke vervelend dat er zo weinig tegen discriminatie, racisme en haat wordt gedaan hoor, maar het zou wel helpen als je dan ook direct aangifte doet en niet wacht op het ‘juiste moment’ zoals Sylvana Simons, samen met haar partij, hier zo overduidelijk heeft gedaan! Dan komt het misschien nog wel over als een oprechte actie, en een poging jezelf te verdedigen tegen haat en extremisme. Maar nu? Nu is het gewoon zielig en sneu opportunisme, en hoeft niemand zich af te vragen of Sylvana zich ook echt gekrenkt voelt door al deze opmerkingen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. StemPzeweg

  Ik heb net op Sylvana gestemd en heb alle vertrouwen in op in iedergeval 3 zetels. Misschien meer

  1. Sando

   StemPzeWeg. Deze persoon doof en blind?? Ha ha!

 2. Fatsoen74

  Geert Wilders haters die bedreigen uitten werden niet vervolgd door het OM. JURISPRUDENTIE?…..

 3. liefdevol rechts

  “en zetten ze die stap pas op het moment dat de verkiezingen plaatsvinden”

  Waarom wordt er geen klacht neer gelegd tegen deze partij bij1 voor het demoniseren van het autochtone volk? Het schenden van onze normen waarden en tradities?

 4. HD

  Laten we hopen dat mevrouwtje strak weer echt zal moeten werken, als ze nog weet wat werken is.

  1. Peter Loosduinen

   Zo is dat ! Lekker aan de slag als verzorgende in een verpleeghuis. Einde verhaal.

 5. JochemX

  Bij1 is politiek gesproken volkomen te verwaarlozen, dus waarom zou je in vredesnaam iemand van die partij bedreigen?

  1. Peter Loosduinen

   Malloten heb je overal. Negeren die hap. Hoop op gezond verstand bij de verkiezingen en een einde aan het drama dat Sylvana heet.

 6. The devil and the deep blue sea

  Elke seconde van aandacht voor die aandachtsgeile negerin is er èèn te veel!

 7. Drostemannetje

  Het zou leuk zijn als Bij1 1 zetel krijgt in de kamer. Ik verheug me al op dat deze pleeborstel helemaal dan met de grond gelijk wordt gemaakt door onze beroeps volksvertegenwoordigers. hahaha….

 8. 1pitter

  De Afrikaan heeft een grotere kans dan een blanke dat er wat van zijn voorouders slaven waren. Maar ook dat een grotere kans dat zijn voorouders slavenhandelaren waren dan blanken. Duizenden jaren is de slavenhandel al aan de gang in Afrika, alleen in Afrika en de golfstaten kan de slavenhandelaar met opgeheven hoofd nog altijd zijn werk doen.

  Delegaties van stamhoofden gingen langs westerse landen om toch a.u.b de slavenhandel door te zetten met mooie deals in het vooruitzicht, tevergeefs. Nu op dit moment zijn er in Afrika meer slaven dan in de hoogtijdagen van de slavernij in de VS.

  En nu willen zij geld van ons.

 9. Aborifa

  Ze is van buiten net zo lelijk als van binnen.

 10. hetfietsmenneke

  Sylvana is nog nooit geloofwaardig geweest. Deze rare tante met veel te extreme opvattingen zou eigenlijk geen aandacht moeten krijgen. Dat er nog mensen zijn die op haar stemmen, vind ik echt raar…

  1. DeDenker

   eDenker 9 seconden geleden Beantwoorden
   Triest ,Diep Triest , Die pleeborstel houd maar niet op om ons de schuld te geven !? van hoe slecht wij wel niet zijn .Het laatste wat ik doe voor die mislukte Surinaamse is een kniebuiging te maken. ik vind het persoonlijk discimitatie anders om ,en gaat ze kracht bijzetten om van haat berichten aangifte te doen .WAUW wat ben je een klasse wijf .mislukte kleurling

 11. DeDenker

  Triest ,Diep Triest , Die pleeborstel houd maar niet op om ons de schuld te geven !? van hoe slecht wij wel niet zijn .Het laatste wat ik doe voor die mislukte Surinaamse is een kniebuiging te maken. ik vind het persoonlijk discimitatie anders om ,en gaat ze kracht bijzetten om van haat berichten aangifte te doen .WAUW wat ben je een klasse wijf .mislukte kleurling

  1. Max Aue

   Racisten als DeDenker zijn niet in staat fatsoenlijk Nederlands te schrijven en bevestigen het beeld: racisme is een vorm van domheid. De trieste sukkel stemt vast op de PVV.

   1. The devil and the deep blue sea

    Hoe dikwijls op een dag schreeuw jij nu eigenlijk ‘racisme’ deugkneus, dat zou ik wel eens willen weten?

    1. Max Aue

     Jouw vieze bijdragen zijn ook niet zelden doordrenkt van racisme, Devil. Ik leg daar de vinger op maar ik denk dat je daar reuzentrots op bent.

     1. The devil and the deep blue sea

      Hersenloze figuren zoals jij hebben er dan ook voor gezorgd dat het begrip ‘racisme’ nogal sleets is geworden door het te pas en te onpas te schreeuwen Max de SS’er, vandaar dat ik het, en meerderen met mij, ben gaan beschouwen als een geuzennaam!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.