Pieter Omtzigt: ‘regering stuurt brief van elf kantjes aan wetsovertredingen Belastingdienst, waar is de pers?!’

Pieter Omtzigt (CDA) behandelt in een Twitter-draad een brief van de regering waar in maar liefst elf (!!!) kantjes uiteen wordt gezet hoe de Belastingdienst zich niet aan de wet gehouden heeft. Hij vraagt zich af: ‘waar is de pers?!’

De regering stuurt een vooralsnog onvolledige brief aan de Tweede Kamer waarin allerlei misstanden bij de Belastingdienst worden aangekaart en toegegeven. Toch is het vooralsnog stil bij de Nederlandse pers en Omtzigt vindt dat, op z’n zachtst gezegd, nogal vreemd:

Wederom voelt hij zich kennelijk genoodzaakt om de hele boel maar voor te kauwen, dus maakt hij zelf maar een Twitter-draadje. En die is zeer zeker het lezen waard als je wilt begrijpen hoe verrot het huidige overheidssysteem eigenlijk al jaren is.

En niet alleen dat, hij pakt ook demissionair premier Rutte terecht aan op het ontkennen van zijn verantwoordelijkheid voor een groot deel van deze hele affaire. In feite laat hij hier zien dat er werkelijk álle reden toe is om Rutte keihard aan te pakken op dit dossier, maar dat de premier door de media eigenlijk buiten schot wordt gehouden. Dan is het ook niet zo gek dat ‘alles van Rutte af lijkt te glijden’, zoals sommige mensen zo nu en dan beweren.

Hopelijk blijft Omtzigt flink kabaal maken en blijft hij de komende dagen echt hameren op dit dossier, want het is werkelijk belachelijk dat Rutte ondanks dit feit nog steeds zo hoog in de peilingen staat.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. Cootje

  De ondernemers hebben zo veel vertrouwen in Rutte dat ze hem blijven steunen tot dat ze er bij neervallen , en dat gaat er met een hoop ook gebeuren , de meeste zullen hun vermogen hun pensioenen hun vrouw en kinderen hun huis en hun bedrijf in de strijd laten , maar ze krijgen Rutte ze krijgen wat ze verdienen. En een kritische pers bestaat al tig jaar niet meer .

  1. Jack Flash

   🎼Sag mir wo die Presse ist🎶🎵
   🎵Wo ist sie geblieben?🎶

   1. JochemX

    Maar waar was Pieter toen de Noodwet werd aangenomen? Het blijft een CDAer. Vingers tellen als je ze een hand hebt gegeven.

 2. Mireille

  Niet stemmen op PVV, niet op FvD, alle stemmen voor Pieter Omtzigt. Maar dat durven die lafaards niet aan. Zo verandert er nooit iets.
  .

  1. Augustus

   Het is aan Omtzigt uit deze corrupte partij te stappen. Een stem voor hem is helaas nog steeds een stem voor old boys network CDA.

 3. Meriadoc Brandebok

  De media gaat alleen maar af op sensatie. Logisch, want de schoorsteen moet bij de media ook roken. Als Wilders wat zegt staat het na een uur in de krant, voorzien van een aantal woedende columns. Van de rechtszaak rondom Viruswaarheid werd een compleet mediaspektakel gemaakt. Omtigt is een saaie en stoffige politicus met een stuk van elf kantjes. Dat leest geen hond. En iedereen is de Toeslagenaffaire toch alweer vergeten, dus een beetje opgewarmd prakkie.

  1. Stanly2000

   “En iedereen is de Toeslagenaffaire toch alweer vergeten, dus een beetje opgewarmd prakkie.”
   Behalve de slachtoffers, maar die zijn onbelangrijk. Toch?

   1. Edjan

    Stanly +++++

   2. Meriadoc Brandebok

    Vanuit het oogpunt van de media wel.

    1. Stanly2000

     Is geregeld! Komt wel terug als er een parlementaire enquête komt en de hoofdschuldigen met de billen bloot moeten. Pinokkio incluis.

     1. Meriadoc Brandebok

      Tja, in het geval van dat rapport kan de op sensatie belustte media weer losgaan. Dus daar zal dan wel fors over worden geschreven. Maar verder is de Toeslagenaffaire voor de media niet interesswnt.

 4. Rieks

  Omtzigt, weet niet precies wat te denken van deze man. Weet ie zelf wel waar hij heen wil en waar hij bij hoort? ik zie hem bijvoorbeeld niet als minister mocht dat ooit aan de orde komen.

  1. Max Aue

   Het valt te betwijfelen of Omtzigt bestuurlijke kwaliteiten heeft. De man kan beter Kamerlid blijven en zich in dossiers vastbijten. Voor bestuurder is hij te solistisch, te star en te gelijkhebberig.
   Ik vermoed dat het CDA, als ze aan het volgende Kabinet deelnemen, hem niet zal voordragen als Minister of Staatssecretaris.

 5. LifeBuddy

  HaHaHaHa, Pieter Omtzigt laat zich goed bijten in de giftige sLinkse slange kuil. Die zien we Nooit meer………..terug.

 6. liefdevol rechts

  Het linkse frauduleuze bestaan viert hoogtij in 2021
  De mafia van vroeger verbleekt tegen het huidige politieke regime van vandaag.
  Dit is een tumor die verwijderd moet worden voordat het te laat is en het land afzakt naar een chaos van derde wereld taferelen.

 7. gustav

  De partijen in het kartel hebben er alle belang bij, Rutte uit de wind te houden, immers het linkse wensenlijstje wordt in Rutte4, ruimhartig gehonoreerd!
  De media/pers speelt het spel mee!

 8. thijshil

  Wat Pieter Omtzigt betreft. Ik lees van alles, op hem stemmen, waar was hij bij de noodwet. Als hij zijn eigen partij opricht, dan zou ik op hem stemmen. Maar hij heeft al zijn eigen poster , met heel klein ergens cda, dus misschien stapt hij er een keer uit bij het cda.
  Ja , en wat betreft Rutte, lees ik hoe krijgen we die weg. Ik denk het niet, helaas. Er is wel een manier, mag dan krijg je problemen met strafrecht..

 9. Arbeider65

  Rutte hard aanpakken? Die man doet het zo “goed”, hij is een echte leider, alle partijen moeten samenwerken met hem, bla, bla, bla.
  Sorry, maar ik stem wat anders.

 10. At

  Het is niet raar, dat de mainstream media pers er niets mee doet. Bijna alle kranten zijn eigendom van slechts 2 Brusselse bedrijven, die dagelijks gewoon instructie geven over het nieuws. En die houden zo vlak voor de verkiezingen de EU-lover Rutte uit de wind.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.