Vaccinfaler Hugo de Jonge blijft aanklooien met prikbeleid: ruim 600.000 ‘niet inzetbare’ vaccins op de plank

Het Nederlandse vaccinatiebeleid blijkt opnieuw een zooitje te zijn. Om onduidelijke redenen maken het RIVM en het ministerie van Volksgezondheid niet bekend hoeveel van de ongebruikte voorraad vaccins direct inzetbaar is. Wel zegt het ministerie het priktempo te gaan verhogen, maar dat valt in het niet bij wat er nog op de planken schijnt te liggen.

Nou, fijn nieuws: Hugo de Jonge meent het vaccinatietempo te kunnen verhogen van 250.000 prikken per week naar 400.000 deze week en 500.000 volgende week. Omgerekend zou dat een stijging zijn van gemiddeld 32.000 prikken naar zo’n 57.000 per dag.

Maar het coronadashboard toonde eerder een verwachte voorraad van bijna een miljoen vaccins aan het einde van deze week. Toen de NOS navraag deed werd dit getal door het RIVM en het ministerie aangepast naar zo’n 600.000. Ook vertelden ze erbij dat die 600.000 vaccins niet allemaal direct inzetbaar zijn. ‘Oké, hoeveel zijn er dan wél direct inzetbaar?’ vroeg de NOS zich af. Dat wilden ze niet bekendmaken. De NOS zegt er het volgende over:

“Toch blijkt uit navraag bij farmaceuten, uit documenten van het ministerie en het coronadashboard dat een voorraad aanhouden van 600.000 doses wel hoog is. Zeker honderdduizenden vaccins zouden beschikbaar moeten zijn. Waarom die deze week nog niet worden ingezet is onduidelijk.”

Het lijkt wel of men bij de door De Jonge aangestuurde clubs als het RIVM en zijn eigen ministerie compleet bang zijn geworden voor iedere vorm van verantwoordelijkheid en zich daarom verschuilen achter rekenmodelletjes en bureaucratie. Het is belachelijk om nu niet zoveel mogelijk vaccins te gebruiken. Het lijkt er eerder op dat er logistiek iets niet helemaal in de haak is, of de Nederlandse overheid staart zich weer dood op allerlei achterlijke regeltjes en procedures. In De Telegraaf wordt terecht de volgende vraag gesteld:

“Als de eerste prik al zoveel bescherming biedt dat daarmee het risico om in het ziekenhuis opgenomen te worden tot bijna nul wordt gereduceerd, waarom dan niet eerst alle leeftijdsgroepen vaccineren? In Italië, Duitsland en Frankrijk werd het prikken met AstraZeneca meteen hervat nadat de EMA vorige week het trombose-alarm afschaalde. Bij ons gebeurt dat pas deze week. Waarom?”

Het is toch werkelijk onvoorstelbaar dat we de vaccins hebben liggen maar nog steeds slechts van negen tot vijf prikken met te weinig personeel? Ook nog eens nu de derde golf volgens het RIVM ‘duidelijk is begonnen.’

Hoeveel langer tolereren we de totale vaccinfaler Hugo de Jonge nog op zijn plaats? Dit is ronduit belachelijk!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. gggg

  Ach , bij de mexicaanse griep lagen er bijna 20 miljoen op de plank

  zo naar de vernietigingsovens

 2. Seneca

  als ik dus geloof zou hechten aan de verhaaltjes van overheid/rivm dan zijn de maatregelen gebaseerd op het ‘beschermen’ van de ‘kwetsbaren’ en ‘ouderen’. hoe langer men wacht met het vaccineren van voornoemde groepen, hoe langer men avondklok, mondkappen, 1.5 meter afstand in stand kan houden. dat de middenstand en horeca over de kling worden gejaagd is ‘onvermijdelijke schade’. dat is dus de reden dat die vaccins blijven liggen. de machtsgeile overheid kan dus nog wel even haar lusten botvieren.

  1. STOP FVD

   Je, het wordt gedaan om jullie te kunnen blijven onderdrukken! Geheel terecht natuurlijk.

 3. STOP FVD

  Wat een complotachtig geouweneel weer over waarom die vaccins er liggen. En weer, waarom maken jullie je er hier druk om, wappies. Het is toch een griepje, jullie laten je toch niet vaccineren. Maar wel weer een mening hebben over iets wat jullie niets interesseert, net als de immigranten in Qatar.

  1. gggg

   wat zeg je grafkist ? waarom liggen die vaccins er ? snappen wij ook niet!

   1. STOP FVD

    Dat jij niet veel snapt is inmiddels algemeen bekend. Blijven proberen wappie.

    1. gggg

     wat zeg je grafkist ? waarom liggen die vaccins er ? snappen wij ook niet!

  2. hetfietsmenneke

   Kun jij ook eens beschaafd reageren, zonder mensen uit te schelden? Ga eens een normale discussie aan en kom eens met argumenten i.p.v. iedereen met een andere mening dan de jouwe uit te maken voor wappie.

 4. fretFred

  Alle vaccins worden gewoon weggeprikt volgens het advies van de Gezondheidsraad. Er werd eerst een veiligheidsmarge aangehouden van 5 dagen om in te spelen op onbetrouwbare leveranties (denk aan AstraZeneca), maar die wordt nu verkort naar 3 dagen zodat er meer vaccins vrij gaan komen.

  1. gggg

   omdat er vertraagd geleverd wordt leggen we 600.000 vaccins op de plank

   rare jongens die romeinen

   1. Jack Flash

    Mexicaanse grieptaferelen.
    Kan er ook nog wel bij.

    1. gggg

     zoiets ?

     h**ps://www.parool.nl/nieuws/deel-vaccins-mexicaanse-griep-al-vernietigd~bf4d0c1e/#:~:text=DEN%20HAAG%20%2D%20Nederland%20is%20begonnen,den%20duur%20de%20houdbaarheidsdatum%20verloopt.

 5. Niet L niet R

  Kan iemand mij aangeven, wanneer de gesjeesde schoolmeester,onze minister van gezondheid iets goed heeft gedaan!
  Aller hoogste tijd, een commercieel deskundig team benoemen, die hem als een klein kind gaat begeleiden, dit kan toch zo niet langer!!!

 6. Drollevanger

  Een kennis van mij is 78 jaar.
  Enige tijd geleden kreeg hij per brief bericht dat hij kon laten prikken. Na telefonisch overleg kon dat op 24 April gebeuren. Dus ruim een maand later.
  Wie is trouwens verantwoordelijk voor de doden die in deze tussentijd zijn te betreuren.
  Verleden week kreeg zijn vrouw van 76 jaar bericht over haar prikgebeuren. Zij bleek op 17 april te worden verwacht bij de prikkers.
  Volgens mij is het in het prikgebeuren en volslagen, ongeorganiseerde puinhoop.
  Ik snap trouwens niet waarom we hier niet het Russische Spoetnik gebruiken. Is dit door de kleuterschool ruzie die Rutte met Poetin probeert uit te vechten. Heet dat diplomatie?
  k

 7. Drollevanger

  Ik begin me wel af te vragen of al die trammelant met dat inenten en die vaccins bewust wordt gecreëerd.
  Die bestuurders zijn toch niet werkelijk zo stom? Is er een verborgen reden?
  Je zou in dit land een aanhanger de complot theorie worden.
  Luguber grapje. Weet je wat. Ik gooi het op een tegengaan van de overloop van ons door overbevolkng geplaagde landje.
  Als er maar genoeg van de oorspronkelijke bevolking doodgaan kunnen de grenzen weer een maand open. Hopelijk heb ik dat mis.

 8. Drollevanger

  Waarom wordt hier niet geprikt onder leiding van Defensie.
  Net als in het al goed gevaccineerde Israël.
  Ons kabinet is duidelijk te dom voor wat ingewikkelder rampen.

 9. kattekop

  We hebben helemaal geen vaccins nodig.

 10. Wim Vreeswijk

  Berg HUGO nou eens een keer serieus op in Slot Loevestijn en ditmaal zonder boekenkist, want anders ontsnapt hij weer en heeft heel Nederland weer last van hem !!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.