Frauduleuze corona-aso’s belagen Schiphol met vervalste testen: Marechaussee onderschept tientallen tuigreizigers

De Koninklijke Marechaussee heeft de afgelopen tijd tientallen reizigers onderschept die met een vervalste coronatest ons land binnen of juist uit proberen te komen. Reizigers blijken ver te gaan om toch op reis te gaan; op sommige vluchten proberen zelfs meerdere mensen met vervalste testen ons land binnen te komen. 

Nadat het veel te lang heeft geduurd, heeft het kabinet ook de Nederlandse vliegsector onderworpen aan enkele strikte coronamaatregelen. Je komt alleen het land in of uit via een geldige negatieve coronatest. De Telegraaf meldt dat door deze maatregel reizigers creatief zijn geworden om op reis te gaan. Een brigadecommandant op Schiphol zegt het volgende te hebben meegemaakt:

“Het is een nieuw fenomeen waar we mee te maken hebben. De eerste keer dat we ermee geconfronteerd werden, was toen op een vlucht naar Marokko twaalf passagiers een testresultaat met hetzelfde registratienummer toonden.”

Doordat er nieuwe regels gelden worden mensen ook een stuk creatiever. Het levert nu wel een nieuw probleem op, want is dit valsheid in geschrifte? Men zegt hier al contact met het OM over te hebben:

“Het is voor het eerst dat we hiermee te maken krijgen. Het is geen reisdocument dat vervalst is, dus we kijken nu met het Openbaar Ministerie naar de status van het strafbare feit. Is het valsheid in geschrifte of iets anders? Onze sanctie is in ieder geval weigering tot ons land en als iemand probeert te vertrekken met een valse test zal dat niet gebeuren. Wat er verder gebeurt met deze personen, moet nog duidelijk worden.”

Het kabinet heeft er goed aan gedaan om deze maatregel in te voeren, je krijgt simpelweg beter zicht op wat je binnen krijgt vanuit het buitenland. Voor de eerste piek ging het natuurlijk flink mis doordat onze grenzen wagenwijd open stonden. Nu er eindelijk een beter en strikter beleid wordt gehanteerd, heeft men dit lek een beetje kunnen dichten. Maar zoals je ziet blijven mensen vindingrijk en proberen allerlei manieren uit om een reguliere test te doen of te betalen.

Hier kunnen we niet lichtvaardig mee omspringen: gewetenloze aso’s zoals zij zorgen ervoor dat deze ellendige corona-lockdown alleen maar langer duurt. Het is te hopend at die lui niet alleen worden teruggestuurd, maar ook nog eens forse boetes krijgen. En dat opbrengsten daarvan dan naar de horeca gaan. Zou dát geen goed en terecht plan zijn?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Jack Flash

  Dit soort domme hysterie onstaat door een domme ontregelde maatschappij met verzonnen onzichtbare “gevaren”.
  Het is NB een verdienmodel ook nog.
  Hoe verzin je het.
  Een hutje op de hei wordt steeds aantrekkelijker.

 2. right

  Wie hebben er baat bij vervalste testen?
  Dat is evident, kapitaalkrachtige illegale immigranten die zo snel mogelijk willen verdwijnen in het Nederlandse vluchtelingen ‘opvangsysteem’ dan wel in de massa onderduiken ter ‘latere’ familiehereniging!

  1. pasco

   right:
   Jouw bewering zal men gaarne en dwingend willen weerleggen met de motivatie, “Nederlandse touristen die zonder al te veel sores naar huis willen”
   Tja, de ‘woke’ wegkijk cultuur is actueel in de mode!

   1. Jack Flash

    Eerlijk gezegd vind ik het niet eens uitmaken wie deze mensen zijn.
    Deze exessen zijn het gevolg van het meelopen in het stramien binnen de gedachte van het establishment.
    Eigenlijk is er in essentie niet veel aan de hand, behalve dat er weer naar bepaalde groepen gewezen kan worden.
    De oorzaak ligt mijn inziens bij de linkse politiek van de afgelopen decennia, die een taboe hebben gelegd op kritiek op de immigratiepolitiek.
    Stem PVV/FVD.

    1. gustav

     Jack Flash/
     ++++
     Juist

  2. sonny

   right@
   Het is zoals je zegt, maar wie gelooft je?
   Natuurlijk is niet niet iedere passagier illegaal bezig, maar vele internationale misbruikers zien de enorme hiaten in de NL regelgeving en de zwakke handhaving hiervan, ons betweterig maar onkundig landje is altijd té laat!

  3. gustav

   right/
   +++
   Het staat buiten kijf, jij weet waarover je praat!

   1. gustav

    Het is heel goed te begrijpen!
    Nederland is de hemel op aarde, al helemaal als je de lemenhut en het vingerhoedje lauwe geitemelk kunt vergeten, inwisselen voor een gesubsidieerde woning, gratisgeld, woke-samenleving en een multicultureel maatschappelijkwerker!
    Maar je eigen land economisch/sociaal tot ontwikkeling te brengen, is méér eervol, kost echter wilskracht, motivatie en werklust!
    Daar ontbreekt het aan!
    Men wilt makkelijk leven, gepamperd worden, onder de uiterst bruikbare en effectieve dekmantel van zieligheid tgv amper (niet) bestaand rascisme!

 3. HD

  Een vriend van mij werkt daar, laat ik het vriendelijk zeggen het zijn geen echte Nederlanders.

 4. HD

  Allemaal op uitnodiging van Siegheil Kaag.

 5. LifeBuddy

  Van over de gehele wereld krijgen de criminelen dit voor elkaar. De enige die hier weer onder Lijden, is het [nedere]landse Volk.

 6. liefdevol rechts

  Het staat nog in de kinderschoenen, maar ook dat zal evolueren en steeds beter worden met de valse coronatesten en vaccinatiepaspoorten .
  Dus als vaccinatie wijgeraar ga ik ook deze richting bewandelen.
  Leve de vrijheid!

 7. LifeBuddy

  De VVD/CDA storten met Media/ AngstPorno en met de avondklok Het Volk in de afgrond.
  Maurice de Hond fileert RIVM & OMT met keiharde feiten! – YouTube

 8. Mar

  21 januari 2021

  Op Schiphol zijn negen mensen gearresteerd die met vervalste PCR-testen naar Marokko wilden reizen. De verdachten, twee vrouwen en zeven mannen tussen de 30 en 75 jaar, zijn aangehouden en zitten vast.

  Vorig jaar werd er al gemeld dat er op internet valse coronatesten te koop worden aangeboden.

 9. 56RdK

  “De eerste keer dat we ermee geconfronteerd werden, was toen op een vlucht naar Marokko twaalf passagiers een testresultaat met hetzelfde registratienummer toonden.”

  Marokko?
  Tja, verder commentaar overbodig!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.