Sylvana Simons pist op het lijk van Pim Fortuyn: ‘Twintig jaar geleden… die polarisatie, daar verzetten wij ons tegen!’

Vandaag mocht Sylvana Simons (samen met Henk Krol van Lijst Henk Krol en Joost Eerdmans, van een onbenullig splinterpartijtje), haar mening delen bij Goedemorgen Nederland over… immigratie en integratie. Oftewel, het multiculturalisme. In haar zegje stak ze zichzelf een mooie grote (maar wel zwarte, natuurlijk!) veer in de bips. Want, vindt mevrouw, haar radicaal-linkse club bewijst dat multiculturalisme fantastisch werkt! En de erfenis van Pim Fortuyn? Dáár verzet BIJ1 zich juist tegen.

“We zijn een multicultureel land,” aldus Simons. “Ik moet altijd heel hard lachen om mensen die zeggen, ‘dat willen we niet zijn.’ Dat zijn we dus gewoon.” Zo, die gooide mevrouw de uniter not the divider er meteen even in. Lekker lachen om burgers die niet blij zijn met de richting die ons land de afgelopen, zeg, vijftig jaar is opgegaan. Hi-la-risch!

“Dat zijn we om meerdere redenen,” ging ze verder. “Daar zijn we als Nederland zelf verantwoordelijk voor. En volgens mij functioneert het land elke dag. De treinen rijden, de winkels gaan open in een normale situatie, de scholen gaan open, de mensen verkeren met elkaar. En dat gaat hartstikke goed.” Maar dan komt het. Want er is natuurlijk wel iets mis. Iets heel ernstigs mis. Niet met immigratie en integratie, maar met hoe mensen daarover praten.

“Wat we wel zien is dat de afgelopen twintig jaar met name vanuit de politiek het beeld is gecreëerd dat we angst moeten hebben voor elkaar en dat we bang moeten zijn voor elkaar. En die verwijdering, die polarisatie, dáár verzetten wij ons tegen,” aldus Simons. Twintig jaar geleden. Hmm. Wat gebeurde toen eigenlijk? Ah ja! Dat was de opkomst van Pim Fortuyn natuurlijk!

Dus mevrouw Simons pist even heel vrolijk op het lijk van Pim Fortuyn… en doet dat onder het motto van “eenheid” en “tolerantie.”

Ze ging verder door zichzelf en haar partij een enorme (zwarte ongetwijfeld) veer in de reet te steken. “Wij zijn als partij eigenlijk hét bewijs dat je heel veel verschillende identiteiten, nationaliteiten, culturele overtuigingen, religieuze overtuigingen, bij elkaar kunt stoppen en samen hetzelfde doel nastreven van een samenleving die werkt voor iedereen.”

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en volg me op Twitter!

Ah ja, ik begrijp het: Pim Fortuyn fout, Sylvana Simons goed. Wat een mens is het toch.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

42 reacties

 1. StemPzeweg

  Sylvana Simons is een sterke vrouw waar boze rechtse mannetjes zeer zenuwachtig van worden. Ze kaart het racismeprobleem aan waar Nederland en heel het westen mee te maken heeft en streeft naar een samenleving waar er meer aandacht komt voor white priviledge. Sylvana krijgt op 17 maart mijn stem

  1. pasco

   Stemp:
   Je bent vast donkerbruin tot zwart getint!
   Brrrrr!

   1. gustav

    Pasco/
    Het is ook zo’n griezelig iemand!
    Gevolueerde gorilla of iets dergelijks!

    1. Boldy

     Heel symphatiek gustav. Blijf zo doorgaan met het beledigen van gekleurde mensen. Je komt jezelf nog wel tegen.

     1. halo1

      Dat is een beetje het probleem bij rechts: onbehouwen uitvallen zoals hierboven. Maar het probleem bij links is net zo groot: n.l. je mond houden en wegkijken en de problemen ontkennen….

     2. Spaanse_K0K

      Quote: Dat is een beetje het probleem bij rechts: onbehouwen uitvallen zoals hierboven.

      Denk eerder dat het probleem is dat zulk ongeciviliseerd volk denkt en zegt rechts te zijn.

     3. Shadow1100

      Als ik me schaam word ik ROOD;
      als ik het koud heb word ik BLAUW;
      als ik in de zon lig word ik ORANJE;
      als ik te lang in de zon lig word ik ROOD;
      als ik terugkom van vakantie ben ik BRUIN;
      als ik zeeziek ben word ik GROEN;
      als ik hepatitis heb word ik GEEL;
      als ik benauwd ben word ik PAARS;
      als ik dood ben word ik GRAUW;
      als ik langer dood ben word ik ZWART.
      En ik word WITTE man genoemd?

      Als jij je schaamt blijf je zwart;
      als jij het koud hebt blijf je zwart;
      als jij in de zon ligt blijf je zwart;
      als jij te lang in de zon ligt blijf je zwart;
      als jij terugkomt van vakantie ben je zwart;
      als jij zeeziek bent blijf je zwart;
      als jij hepatitis hebt blijf je zwart;
      als jij benauwd bent blijf je zwart;
      als jij dood bent blijf je zwart.
      En jij wordt kleurling genoemd?

  2. Nostradamus

   Dus jij kies voor nog meer polarisatie. Racisme onder iedere steen zoeken is zij inderdaad ijzersterk in. Ik ben alleen boos op de witte mannen en vrouwen die geld in de vorm van subsidie geven aan het soort clubjes die racisme in leven houden. Wanneer die geldstromen stoppen en de mensen verantwoordelijk worden gehouden voor hun eigen daden, dan houdt het vanzelf op.

   Ga lekker racisme zoeken in China, Japan en Saoudi Arabië. Daar vind je het onder iedere zandkorrel!
   Vergeet niet dat slavernij nog bestaat, maar niet in de Westerse samenlevingen. Het Westen heeft juist slavernij afgeschaft!

  3. halo1

   Mijn en nog 17 miljoen andere stemmen krijgt ze niet door haar zuigende,provocerende, arrogante houding…. haar verborgen agenda is in feite een soort stilzwijgend getolereerde (uiteindelijk)zwart-dominante semi-dictatuur.. NL kijkt wel uit op 17-3.

  4. Appelstroop

   Gelukkig prikt de rest van NL inclusief mensen van kleur door haar racistische haatzaaiende praatjes heen.

  5. Forlan

   En als je dan toch bezig bent, boek dan meteen een enkeltje jungle en zet hier nooit meer een voet aan land. Kijken hoe tolerant ze in andere landen zijn!?

  6. Flach

   StemPzeweg

   Ok uit je reactie kan ik maar 1 conclusie trekken en dat is dat je een teleurstellend leven leidt. Van de ene faal naar de andere? Tja, en dan anderen de schuld geven natuurlijk hé?
   Ik heb veel vrienden van allerlei afkomst maar ja die klagen niet, die hebben hun kansen gepakt en er alles uitgehaald. Hard leren en hard werken en er iets van maken. Die hebben geen tijd en geen zin om te klagen. dat zijn alleen de sukkels die hun school niet afgemaakt hebben, zich i.p.v. te werken bezig hebben gehouden met criminaliteit om aan hun extra poen te komen. En die zeiken nu dat ze zo zielig zijn, meer stumperig, loosers. Misselijkmakende verziekte uitvreters die te beroerd zijn om een druppel eerlijk zweet te produceren. Nee van brood het vervolg product maken, dat is het enige wat ze kunnen.

  7. usb3.0

   “boze rechtse mannetjes”

   Over stigmatiseren gesproken, overigens is ss een racist, als zij vindt dat zij geen kansen heeft gehad in Nederland moet ze gewoon weggaan…

 2. pasco

  Bah, die minderwaardige anti_blank facistische, uitgewoonde, psychotische
  negroide, tweeslachtige, transgender!
  Geschikt voor een ‘endlosung’!

  1. Pauline Kummer

   Uw ochtendgebed

 3. Spaanse_K0K

  Joost Eerdmans, van een onbenullig splinterpartijtje

  Je zal maar voor een opdrachtgever zo hard moeten lieg, herstel creatief met de waarheid moeten omgaan.
  Totaal ruggengraatloos.

  1. Mushroom2100

   geen idee wat je probeert te zeggen kok maar ik vond Eerdmans in ieder geval een stuk wijzer en minder labiel klinken dan Baudet gisteren bij WNL aan tafel.

   1. ManX

    Mushroom2100: als je Spaanse_K0K hier een aantal jaren meemaakt, ga je langzamerhand dat infantiele brabbeltaaltje leren ontcijferen. Maar het blijft Josti-band zinsbouw en inhoud.

    1. Spaanse_K0K

     ManX, Y of Z.
     Reageert u wel ik het juiste draadje of bent u, zoals gisteren, de weg weer kwijt.
     Scheelt in het excuses maken.

   2. Spaanse_K0K

    Eerdmans is een ervaren politicus.
    Baudet is een puberale acteur, triomfantelijk stralend met een blik van:
    “Kijk eens hoe ondeugd ik geweest ben.”
    Herken die gezichtsuitdrukking van mijn kleinkinderen.

 4. halo1

  Er bestaat geen racisme in NL .. behalve als iemand het er zelf naar maakt door onaangepastheid of provocatie.. dan nog is het illegitiem.. maar wel (psycho)logisch verklaarbaar ..het is het beschermingsinstrument van iedere (zelfs dieren-)gemeenschap bij uitstek. En zij ziet niet in dat het wezen der politiek verdeeldheid (hierover) is.

 5. siemoon

  aanhef van dit artikel is niet juist moet zijn.die vrouw pist niet .. het valt er gewoon uit.

 6. halo1

  Neem nou een concrete situatie: je moet als baas iemand aannemen.. als er dan een zwart iemand solliciteert met een soort rap-uitstraling.. en je neemt hem dus niet aan. ..omdat je denkt :””Tja!”” dan is dat toch geen racisme.. maar welbegrepen eigen (bedrijfs)belang.

 7. Cycle25

  Hypocriete trut, val de witste wijken dan eens aan…dan kom je uit bij VVD…schijtbak.

 8. halo1

  Verder denk ik dat die (agressieve,opstandige) rap-muziek van de laatste jaren ontzettend veel kwaad heeft aangericht: een flink aantal veranderden van het Nat King Cole-typ(aangepast) naar het Jimmi-Hendrix-typ..

  1. Cycle25

   Ssst.., daar hoor je deze ex VJ niet over..ze was zelf onderdeel van de haatprietprat in de muziekwereld.

 9. liefdevol rechts

  Het is vreemd dat het woord racisme pas zijn intrede heeft gedaan met de grote migratie een aantal jaren geleden en dat dit de jaren daarvoor niet speelde.
  Je zou je eigenlijk eens moeten afvragen welk type van mensen hier toen is mee begonnen, want het woord”racisme” werd en Word nog steeds tegen de blanken gebruikt

  1. halo1

   Dat is toch logisch.. naarmate er meer mensen binnenkomen.. gaan ze zich steeds sterker voelen waardoor de aanpassing op de duur minder urgent wordt.. gevolg : meer weerstand van de “ontvangende”(=wij) maatschappij Gevolg : hun “racisme””-verwijt.

 10. palko

  Het zou een zegen zijn voor de Nederlandse samenleving als figuren als Sylvana Simons last krijgen van vergeetachtigheid. En dat ze op een zonovergoten ochtend vergeten wakker te worden

 11. Drostemannetje

  Het zou hilarisch zijn als deze pleeborstel met 1 zetel in de 2de kamer terecht zou komen. Ik kijk er al helemaal naar uit naar alle youtubefilmpjes daarvan. haha. Ze maken gehakt van haar. Ze is ook zo op de kast te krijgen, dat zag je vanochtend toen Joost Eerdmans haar beschuldigde van het tegen elkaar opzetten van witte en zwarte mensen. Heerlijk!

 12. Adriaen van Bergen

  Bij1 is de meest polariserende partij in Nederland, aller tijden.
  De huidskleur is het essentiële onderdeel van hun partij programma en hun bestaan.
  Het toppunt van racisme.

  1. palko

   @Adriaen, mijn grootouders hebben me altijd op het hart gedrukt dat je onkruid en ongedierte moet uitroeien voordat het jou gaat uitroeien of overwoekeren.

 13. Drollevanger

  De auto, waar we in rijden, het brood dat we eten, en de vis die we vangen, is allemaal door blanken gemaakt en uitgevonden, we gaan met onze raketten naar Mars en vliegen met door Europeanen uitgevonden vliegtuig. Zelfs de pijlenboog werd door ons blanken uitgevonden, evenals de landkaarten, de stoomtrein en de boekdrukkunst.
  Zelfs de trechter waarmee Sylvana op Fortuin wil pissen is van blanke makerij.
  Ik zou zeggen wordt wakker.

  1. Lucky Luke

   Het enige wat uit Afrika kwam en komt zijn opvreters. Geen muziek, geen architectuur, geen schrift, werkelijk helemaal niets. maar dat proberen ze met een grote bek te verdoezelen. Bovendien waren de negers zelf de grootste slavenhandelaren, wordt ook met veel geschreeuw verdoezeld.

 14. Lucky Luke

  Gelukkig pist bijna heel Nederland op Sylvana.

 15. Flach

  Super toch? Sylvana heeft het voor elkaar gekregen om de apartheid volle por terug te brengen in de ‘tegenleving’ (samen zijn we niet meer) onder de valse vlag van polarisatie, polariseert ze er op los. Prima dan maar weer lekker apart. De zwarte uitkeringen uit de zwarte inkomsten, de blanke uitkeringen en budgetten enz. uit de blanke inkomsten. Kijken wie aan het langste ed trekt. 😛

  Ik heb er spijt van dat ik ooit meermaals heb gedemonstreerd tegen de apartheid en de vrijlating van Mandela. Van de apartheid omdat het duidelijk is dat blijkbaar zwarten (als ze voor hen spreken mag ten minste) juist erg graag apartheid willen. Zwart dit zwart dat, duizenden organisaties alleen voor zwarten met vaak behoorlijk strijdlustige namen. Als we dt 1 op 1 met blank vervangen, dan zijn de rapen wereldwijd gaar.
  En spijt van Mandela omdat gebleken is dat hij geen har beter was. Met zijn stammenzang van ‘dood vir die blanke’ (staat zelfs nog op YT als het niet weer verwijderd is) en niet te vergeten zijn smerige wijf Winnie, die een joch van 14 dood heeft laten martelen. Smerige lui.

  Een Pim Fortuyn straat daar zou ik best willen wonen, in een Mandela straat van zijn levensdagen niet.
  Maar ja, het zijn de kleren vd keizer, en de keizer is naakt maar men wil het niet zien

 16. Michael M

  Er is veel meer discriminatie, moord en racisme in Afrika, en het Midden Oosten dan in ons mooie Nederland. Ga eens kijken in Iran waar nog altijd homos worden vermoord. Waar in Irak de groep Christenen steeds kleiner worden door oprukkende strenge islam dat christenen als afvalligen zien. Waar in Tsjetsjenië op homos wordt gejaagd en gedood. Waar Chinezen Afrikanen discrimineren liet een Ethiopische vriend mij vertellen. Waar in andere landen politieke tegenstanders in de gevangenis worden gegooid. Net nog op TV. Volgens mij schijt links hier 7 kleuren als ze naar die landen zouden moeten vertrekken om daar hun grote bek open te doen maar nee hoor, hier achterlijke actiegroepen organiseren en veilig in Nederland blijven, terwijl er echt hulp nodig is in landen buiten Europa waar mensenrechten worden geschonden. Maar Bij1 zal het wel blijven met haar achterlijke ideeën en zal het bij één blijven ja. Kneusjes partij.

 17. rexm

  Die muts in een kist steken en naar Desi Bouterse sturen, hij weet er wel raad mee.
  Kist wel versturen met zeevracht en smoel houden over onze Pim.

  1. Mark Auel

   In Langetabbetje is er vast nog wel een boomhut beschikbaar, ik zeg doen…..

 18. Wally

  2 vragen aan mevrouw Simons:

  1. Wat vind u van de situatie bij D66 in Dordrecht?
  2. Wat vind u van de acties van president Biden bij de grens etc?

  En verder….. bekijk t met uw onzin, zwart-wit kijkster. U bent dus een racist, met uw constante gewauwel over kleur. Iedereen is toch gelijk? Of toch blijkbaar niet volgens u, wat duidelijk racistisch is. Ik sluit u uit.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.