Uh…? Joel Voordewind (CU) over ‘100 kinderen’ die uit Grieks kamp zijn gehaald: ‘Niet de groep die we bedoelden!’

Het is ongelooflijk, maar ChristenUnie-Kamerlid Joel Voordewind heeft vandaag toegegeven op de radio dat – niet schrikken! – er “honderd jonge kinderen” naar Nederland zijn gekomen… maar dat deze kinderen “niet precies [tot] de groep horen die wij voor ogen hadden toen we de afspraak maakten” om kinderen uit Moria te halen.

Dat meen je niet?! Had iemand dit zien aankomen? Vast niet!

“Vijftig kinderen zouden we deze kant op krijgen, die zouden dan alleenstaand zijn. Nou, dat is niet gelukt. En uiteindelijk zijn er honderd kinderen met hun ouders naar Nederland gekomen. En die hebben een veilig heenkomen in Nederland gekregen,” aldus Voordewind: “Dus de deal qua honderd personen is uitgevoerd. Maar het is niet precies de groep die wij op het oog hadden toen we de afspraak maakten.”

In plaats van daar op in te gaan ‒ hoe kan dat nou toch, ‘we’ hadden toch een specifieke groep in gedachten? ‒ was de vraag van de NPO’ers of ze het nu goed begrepen dat die groep al is aangekomen in Nederland? “Ja,” antwoordde Voordewind daarop. Die zijn er dus al.

Wat zal de Kamer er ontzettend blij mee zijn om dit te horen, zeg! Maar wel een vraagje: hoe komt het toch dat dit niet al lang en breed verteld is, zowel in de Kamer als in de media? Want het is toch wel van belang, dit soort informatie, zeker omdat het nogal een rel was allemaal.

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en volg me op Parler!

Het zal toch niet zo zijn dat het kabinet dit probeerde te begraven, ergens diep onder het Haagse vuil?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. driewerf

  Man man man Nederland is echt verrot, ik ga een koffie doen hier mijn haven temp 27 graden de balle

 2. halo1

  Het is humaner en zeker eerlijker om helemaal geen kinderen te halen.. dan een aantal geluk-hebbenden… zo stop je die aanvoer ook.

 3. AS210854

  Hoe kan dit, gisterenmorgen bij wml op zondag zei nr 3 van de PvdA, dat het er maar 2 waren.
  Iemand liegt hier dat het barst. Maar ja het is verkiezingstijd.

  1. werikke

   pvda zal altijd liegen en daarna moeten ze aftreden

 4. Nostradamus

  Stem ze weg!

 5. HD

  Wat hier komt kan ook weer terug, net als zwarte Piet, die komt en gaat weer weg.

 6. Linksbuster

  We worden besodemieterd door de politiek en de ambtenarij…100 kinderen met ouders dus weer 100 woningen minder voor de autochtone bevolking…en dit is slechts een extraatje buiten de duizenden die al elk jaar de grens over komen.
  Liegen en bedriegen en de bevolking dom houden.
  Stem ze weg!!!

 7. M.Dikker

  Er waren toch ook helemaal geen 50 alleenstaande kinderen?! Waarom, o waarom, hebben we van die incompetente politici?! Of doen ze het bewust?

 8. Loelap

  Dit is toch wat Links wil. De volgende 100 staan alweer klaar.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.