Van de pot gerukt Sint-Maarten huilt bij VN uit over Nederland: ‘Ze zijn neokoloniaal en racistisch!’

Het parlement van Sint-Maarten heeft genoeg van het ‘neokoloniale’ Nederland en dient een klacht in bij de VN. De VN-rapporteur van racisme mag zich weer eens gaan buigen over ons kikkerlandje dat beticht wordt van een ‘neokoloniale’ en ‘racistische’ houding bij het verstrekken van coronahulp. 

Het is weer eens raak in het Caribische deel van ons koninkrijk.De eilanden hangen graag aan de Nederlandse subsidiekraan, maar wee je gebeente als aan dat gratis geld eens wat eisen verbonden worden. Dan gaan we lekker schunnig racismeroepen en dingen roepen over kolonialisme. Lekker makkelijk!

Nu is het weer raak op Sint Maarten. Parlementariërs aldaar klagen over de hervormingsdrift van Nederland. Zo zou onze staat de pandemie ‘misbruiken’ om het eiland soevereiniteit te laten opgeven. In ruil voor 30 miljoen euro aan coronahulp wordt namelijk een speciaal toezichtsorgaan opgericht die toezicht houdt op de hervorming. Nederland wil drie leden binnen dit orgaan zelf benoemen, en gaat Sint-Maarten hier niet mee akkoord dan wordt de financiering stopgezet zo meldt het AD. Het parlement wordt bijgestaan door een Amerikaanse advocaat die het volgende over de kwestie zegt:

“Je kunt geen soevereiniteit opeisen in ruil voor schuld. Doen ze in de pandemie hetzelfde met Nederlandse bedrijven, lokale overheden, steunpakketten voor Europese landen, hulp aan andere landen? Het antwoord is nee. Waarom dan wel met deze overwegend zwarte bevolking op de voormalige Antillen?’’

Uiteraard wordt er natuurlijk meteen de huidskleurkaart getrokken in deze kwestie. Op deze manier lijkt de aanklacht, dat Nederland een racistische neokoloniale houding heeft, vele malen erger. Om hun klacht wat krachtiger te laten overkomen halen ze er ook van alles bij. Ze wijzen op de houding van Nederland in de Pietendiscussie; het nog steeds ‘gedogen’ van Zwarte Piet zou blijk moeten geven van een racistische houding. Zelfs de toeslagenaffaire wordt van stal gehaald.

Tja. Het is ranzige politiek, maar het parlement van Sint-Maarten ziet een gouden kans op wat extra geld zonder al die verplichtingen. In een tijd waarin de spanningen rondom vermeend racisme alleen maar zijn toegenomen weten ze dat hun aanklacht, hoe bizar en krom ook, nog serieus een kans maakt. De VN is al jaren in de ban van antiracisme en heeft al meerdere malen Nederland op de vingers getikt. Genoeg lui in New York die staan te trappelen dat opnieuw.

De zuinige houding van Nederland wat betreft de financiën van Sint-Maarten wordt nu lekker geframed als racisme. Een belachelijke aanklacht die waarschijnlijk ook nog eens serieus zal worden genomen door de VN. En dat is dan weer eens een doelpunt voor de discriminatieschreeuwers. Lekker bezig weer, hoor!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Adriaen van Bergen

  Ik vind de houding van Nederland helemaal niet zuinig. Niet naar de Antillen, niet naar andere EU landen, niet naar Afrika.
  Alleen wél naar de NL belastingbetaler.

  1. hans-e-pans

   Prima opmerking Adriaan van Bergen!
   *********************************************************************************************************************************************************************************************************************

 2. Marija

  Dit is de laatste keer dat ik ben gaan stemmen.
  Het is onbetrouwbaar en heeft geen zin meer.

  1. jve89

   Nooit opgeven! Dat is het uiteindelijke doel van de managers van het kartel dus vooral niet aan toegeven.

 3. Edjan

  Is het misschien mogelijk om Sint Maarten zijn onafhankelijkheid te verlenen? Als ze dat willen, tenminste, maar ik denk toch dat als ze Nederland racistisch vinden, dat ze het dan gráag willen?
  Voor de show kan er dan nog een “koloniale oorlog” worden uitgevochten zodat het grote volk van Sint Maarten die in hun geschiedenisboeken kunnen zetten.
  Ik denk aan een Nederlands marineschip dat voor de kust gaat varen en de inlanders gooien er dan eieren naar toe en het schip vaart weg.
  En dan zijn ze onafhankelijk. En wij zijn er van af.

 4. Eppo123

  Eelko Brinkman zei het destijds zo mooi: ‘ zet de Antillen voor 1 euro op Marktplaats.’

 5. Eppo123

  Oja en de criminele Antillianen retour aub.

 6. Heras

  Landen hervormen alleen als de subsidiekraan dichtgedraaid wordt.
  Dit geldt voor de eilanden, maar ook Zuid Europa.
  Stop ook met uitkeringen naar Turkije en marokko, polen enz. Help hier de boeren, ondernemers en de mensen die echt niet kunnen werken.
  Spanjaarden mogen dadelijk 4 dagen werken en voor vijf dagen uitbetaald krijgen.
  Door wie wordt dit opgehoest…juist, door nederland.

 7. Bunky01

  Deze streken hebben:
  – nog nooit wat gekund
  – kunnen nu nog niets
  – zullen nooit iets kunnen,
  zonder hulp van buitenaf. Altijd maar de hand ophouden en zelf zo weinig mogelijk doen.
  Hoog tijd voor het dichtdraaien van elke geldkraan. Succes ermee.

 8. Flach

  Verkopen op Marktplaats voor een prikkie.

  Ze bakken er ook werkelijk helemaal niets van. Corruptie, vriendjespolitiek, crimi-overheid oftewel de onderwereld vermengd met de ‘bovenwereld’ en machtsmisbruik. En dan constant geld en hulp van NL eisen en als er terect wat voorwaarden worden gested (want het is de zoveelste keer dat het geld zou verdampen in foute zakken) dan beginnen de miskleunen te peeuwen en zwak te zwammen over zaken waar ze blijkbaar nog geen ene reet van snappen. Pfff wat word je toch moe van die rand.ebielen. Ga verd.mme werken, produceer eens eerlijk zweet i.p.v. altijd maar te parasiteren.

 9. 56RdK

  Die zwarten kunnen nou eenmaal niet zelfstandig functioneren, daar zijn ze te corrupt voor, zit in hun genen.
  Overtuigend bewijs alleen al het continent Afrika, dat door de blanken al ruim zeventig jaar van jaarlijkse miljarden wordt voorzien. Met dikke volgevreten leiders in volle rijkdom levend tot gevolg terwijl het gewone volk nog geeneens over een eenvoudige waterpomp kan beschikken.

  En dan die VN, een corrupter en achterbaks orgaan bestaat er niet.

 10. Lucky Luke

  Het enige wat Sint Maarten wil is miljarden van Nederland en voor de rest moeten we onze kop dichthouden. Oplossing het totaal corrupte eiland uit het Koninkrijk zetten en laten ze het maar uitoeken, het kost de Nederlandse (en dus niet de mensen van Sint Maarten) belasingbetaler bakken met geld waar we niets en dan ook NIETS voor terugkrijgen. alleen een grote bek.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.