Video! Femke Merel van Kooten (Splinter) grijpt flipflop-kabinet: ‘Vertrouw ze niet, zeker niet over de avondklok!’

Wie trapt er nog in de zalvende woorden van Mark Rutte of het sussen van Hugo de Jonge? Helemaal niemand meer, vermoedelijk. Dus moeten wij hen nu geloven, nu telkens wordt beloofd de avondklok dan tóch binnenkort af te schaffen? Nee, toch zeker? Splinter-lijsttrekker Femke Merel van Kooten zette het kabinet daarom flink onder druk.

De Tweede Kamer lijkt soms wel een stempelmachine van Mark Rutte en Hugo de Jonge, met Kamerleden die hun taak als onafhankelijke controleurs van de macht weinig serieus nemen. Parlementariërs laten zich afschepen met smoesjes dat de avondklok tijdelijk is, en daarna semi-permanent het coronabeleid komt versterken.

Het is tijd dat aan die leugenachtigheid rondom de avondklok ‒ maar óók een keur van andere thema’s ‒ eens een einde komt, zo wist Splinter-lijsttrekker Femke Merel van Kooten gisteren fel te betogen in de Tweede Kamer. Ze stelde gewoon onomwonden: “Dit kabinet kunnen we niet op hun woord vertrouwen,” en ging verder: “Niet gedurende deze crisis, en zeker niet vlak voor de verkiezingen.”

Daarbij was Van Kooten vooral niet te spreken over alle vreemde, verbale capriolen die Rutte en de zijnen aanhalen om hun gezwabber rondom de avondklok goed te praten: “Mensen groeien, volgens het kabinet, met de avondklok mee. En eerder lag de vrijheidsbeperkende maatregel nog bovenop de stapel om te schrappen.”

Ook is er nog stééds geen onderbouwing aangeleverd van het bewezen nut van de spertijd, zo brengt de Splinter-voorvrouw ook nog te berde: “Hoe effectief is het nu echt?”

Vragen, uiteraard, waarop het kabinet geen antwoord kan geven. Want voor hun avondklokdraaikonterij is geen goede reden te geven. Zaak, dus, dat Nederland de bestuurders hiermee niet laten wegkomen. Stem op 17 maart dus op Kamerleden die bewezen hebben het kabinet effectief de duimschroeven te kunnen draaien.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Syrah

  Je snapt het niet, deze geliefde en groot politicus, zeg maar een rots in de branding net als Baudet.
  Na 17 maart is het voor haar over en sluiten, jammer dat het FvD haar niet wil opvangen.

  FVD is toch groot in het opvangen van gevallen politici.

  1. Max Aue

   Merel heeft manmoedig geprobeerd haar Kamerzeteltje te behouden maar dat is roemloos mislukt.
   Ze had beter de koers van die andere kleine krabbelaar, Haga, kunnen volgen. Die heeft zijn traktement en wachtgeld veiliggesteld door op de kar van Baudet te springen. Twee zetels gaan ze wel halen en misschien drie.

   1. driewerf

    precies werikke
    Zijn zolderkamertje moet in de fik vliegen met hem erbij deze kindervriend heeft recht op een pijnlijke…. is Den Haag meteen verlost van een akelige egotripper die niet van kleine jongetje af kan blijven.

   2. Aborifa

    FM is een kwezel. Aanfluiting voor het parlement. Die zien we niet meer terug!

    1. Max Aue

     Eens, deze opportunistische zwetskip kunnen we missen als kiespijn.

 2. NO8DO

  Wederom een artikel van Tim?
  Of is de inlog-jatter ook binnen de redactie werkzaam?
  Of waren die andere namaak inlogs stro-poppen van de redactie?

  1. Syrah

   Twitter
   Tim Engelbart
   @TimEngelbart
   Stem dus niet op een partij die een Moslimbroeder op plek 9 heeft geplaatst. #StemSplinter

 3. Mireille

  Gentleman Rutte liet mevr. Kaag aan het woord bij Jinek. Zij stak het niet onder stoelen of banken dat zij haarzelf als next premier ziet. Ik geloof dat de VVD haar zo ruimhartig het woord gunde om een goede verstandhouding te waarborgen. En dat kan wel eens nuttig zijn. Beiden zijn aan elkaar gewaagd. Die avondklok is een gedane zaak. Het vaccinatie plan ligt op schema en Baudet zal als laatste vragen “heeft u nog een spuitje over” Het wachten is op het Janssen vaccin.

  1. NO8DO

   Baudet zal als laatste vragen “heeft u nog een spuitje over”

   Hopelijk vraagt hij dat bij coöperatie Laatste Wil.

   1. Janna47

    @NO8DO
    Sommige mensen proberen hun domheid nog enigszins te verbergen!
    Bij u lijkt het zo te zijn, dat u zelfs daar te dom of debiel voor bent….sneu hoor.

 4. Aborifa

  Het wordt tijd voor een flinke kiesdrempel. Huidige systeem kweekt te veel Had-je-me-maar-figuren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.