Von der Leyen gaat vol dictator: ‘AstraZeneca moet eerst aan Europa leveren, anders exportverbod’

Wat leuk! De president van de Europese Commissie – de door niemand gekozen en vooral door niemand beminde Duitser Ursula von der Leyen – dreigt vaccinproducent AstraZeneca. Als het Big Pharma-bedrijf niet heel snel vaccins levert aan Europa kan er gewoon even een exportverbod komen. Want Europa über alles.

“Kom eerst je contract met Europa na, voordat je aan andere landen levert,” aldus de Duits-Europese Leider in een Duits interview. Gebeurt dat niet, dan blokkeert Europa de export van het vaccin gewoon. Hop, doe eens gehoorzamen, en snel een beetje.

Natuurlijk is dit best bizar. Want Ursula von der Leyen is een vreselijk mens, maar Big Pharma is nou ook niet bepaald de grote bondgenoot van de mensheid. Big Pharma is supermachtig, wat de gebeurtenissen van het afgelopen jaar natuurlijk voor een deel verklaart. Alles wat die bedrijven willen doen ze… en Big Government en Big Pharma vormen maar al te vaak één blok.

Hilarisch en ironisch. Want de twee grootste machtsblokken van het afgelopen jaar staan nu lijnrecht tegenover elkaar: Big Government en Big Pharma. Allebei willen ze iets anders.

Tenminste, dat is de schijn die ze nu wekken. Of dat echt zo is of dat het allemaal vooral wat geduelleer voor de buhne is weten alleen zij.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. StemPzeweg

  Eindelijk wat daadkracht vanuit de EU. Goed bezig!

 2. EU_K0K

  Michael beweert: de door niemand gekozen en vooral door niemand beminde Duitser Ursula von der Leyen

  Wat blijkt echter:
  Na de verkiezingen zal een van de eerste taken van het nieuwe Parlement de verkiezing zijn van een nieuwe voorzitter van de Europese Commissie. De lidstaten dragen een kandidaat voor de functie voor, maar moeten daarbij rekening houden met de uitslag van de Europese verkiezingen.

  1. Cootje

   Geen toeristen seizoen in zuid Europa is het einde van zuid Europa en van de unie , zuid Europa kan zijn ondernemers niet in het leven houden , en krijgt geen centen meer van het noorden , water naar de zee brengen , plus zuid Europa mag best pijn lijden, ze hebben alleen boven hun stand geleefd , en hadden eerder een bijdragen van Nederland van 43 miljard € dan de stumpers van de toeslagen affaire , Corona ligt uitstekend de verhoudingen bloot

   1. EU_K0K

    Ik hoor u al jaren de ondergang van de EU met steeds wisselende redeneringen voorspellen.
    Houdt moed, eens zal u, beter gezegd uw achter-achterkleininderen het om een totaal andere oorzaak misschien meemaken.

    1. Cootje

     Dat gaat van het jaar al een hoop herrie geven als MACRON /Frankrijk / klm het laatste zetje geeft en air france annexeerde

 3. Vrijedenkert

  Bij aanvang van de crisis hebben een aantal Europese/EU landen o.a. Nederland, Duitsland, Frankrijk en Italië en de EU zelf fors geinvesteerd in de ontwikkeling van vaccins en mogelijkheden om deze op grote schaal te produceren dus uitbreiding produktie! Het is dan ook logisch dat de producenten wie hiervan hebben geprofiteerd het eerst leveren aan deze landen en de EU en aantallen die zijn afgesproken leveren en dat ze hieraan worden gehouden…
  Ik ben het niet vaak eens met de EU maar nu wel, wie betaald die bepaald en krijgt als eerste de aantallen geleverd volgens afspraken en landen wie niet vanaf begin heeft geinvesteerd pas in een later stadium.

 4. Cootje

  Zij voelt de bui al hangen , als Corona nog even haar best doet , zodat het toeristen seizoen vooral in zuid Europa geen doorgang kan vinden explodeert het voor sommige zo mooie Europa een ondemocratische gedrocht in leven geroepen door de multinationals en zijn hulp troepen , voor de multinationals geen bedrijfs risico afgedekt door de belasting betaler met de invoering euro , geen valuta schommelingen en goedkoop werkvee door het uitspelen van investeringen overal gebruik maken van de infrastructuur en er niets voor betalen. Nog een jaartje Corona en het Europese bouwwerk stort in , dus zetten ze alle zeilen bij om de vaccins en de daarbij horen paspoorten te installeren , Corona gooit roet in het eten met zijn varianten , korte pijn is het beste dus Corona worden we misschien dankbaar voor de sloop van europa beter een snelle dood dan de langzame kwelling van dat ondemocratische gedrocht

  1. Cootje

   En dan zijn we ook af van de debielen Europa kliek D66 en volt

  2. LifeBuddy

   De sloop van europa gaat gewoon door. Wie wil er nu nog astra……Niemand zit er op te wachten. Alleen jansen heeft nog een kans ,dat het zal slagen bij het Volk?

 5. Cootje

  Gaat goed met Corona in Europa , Italië in lock down ,Frankrijk in lock down , Duitsland lock down verleng , versoepeling België uitgesteld wegens oplopende besmettingen , Nederland vandaag oplopende besmettingen 7668 , de Europese moeder van 7 kinderen aangesteld door de Europese elite /multinationals/ moet het tij zien te keren , en de vaccins kost wat het kost in Europa houden, een derde golf is niet meer tegen te houden , maar een vierde golf in het toeristen seizoen is dodelijker dan Corona een economische ramp komt in het verschiet , de Turkse economie gaat een voorbeeldje geven, de Turkse lira gaat maandag onder uit , en blijven ze gastheer spelen voor die vluchtelingen als ze zelf niets meer hebben . Wordt een heet jaartje dat 2021

  1. A-BBa

   Grammatica is een mooi goed.

   1. Max Aue

    Cootje is waarschijnlijk een allochtoon. Dat verklaart zijn gebrekkige Nederlands.

    1. Edjan

     Dan moet je maar gauw zijn reet likken.

 6. sonny

  65 plussers zouden in eerste instantie het duurdere Phizer vaccin krijgen, met overigens helemaal géén bijwerkingen, maar er is besloten deze groep alsook Zeneca te geven!
  Vreemd, men bestelde 10 miljoen doses, hoor je niets meer over, of zou dit nu gereserveerd zijn voor de elite?
  Er staat nérgens meer te lezen of beschreven, wie deze vaccins wél gaat krijgen!
  Transparantie?

 7. A-BBa

  Lijkt wel een beetje op de Biden politiek: grote woorden met weinig daadkracht. En vervolgens besluiten zulke bedrijven maar uit de EU te verdwijnen. Jansen is ook naar de US gegaan omdat ze hier werden afgeremd bij het testen las ik laatst.

 8. liefdevol rechts

  “anders exportverbod’
  Doen!!!!
  Ik hoef geen prik hoor!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.