Zucht! Trieste NRC-verslaggever valt Pieter Omtzigt aan: ‘Tijd dat hij voor iets gaat staan’

Al jarenlang is Pieter Omtzigt een ware waakhond binnen ons parlement. Het CDA-Kamerlid heeft samen met SP’er Renske Leijten de bizarre toestanden bij de Belastingdienst boven water weten te halen. En als stank voor dank krijgt hij een aanval te verduren van een nietszeggende NRC-verslaggever. Want ‘het zou tijd worden dat hij voor iets gaat staan’ in plaats van alleen maar alles te bekritiseren. 

Het lijkt erop dat iemand van de NRC weer een hetze tegen Omtzigt probeert uit te vechten. In het verleden probeerde de krant het Kamerlid ook al zwart te maken. Nu krijgt Omtzigt het verwijt dat hij eens moet gaan uitstralen waar hij wel voor staat, in plaats van maar alles kritisch te benaderen.

NRC-verslaggever Stéphane Alonso zegt het volgende over Omtzigt:

“Bij Omtzigt krijg je het gevoel dat hij zich nergens thuis voelt. Hij heeft vaak kritiek op hoe het in de Kamer aan toe gaat en hoe de politiek überhaupt werkt in Nederland. En nu weer zijn eigen partij. Dat werkt goed als tactiek, want je presenteert jezelf als onafhankelijk, boven de materie zwevende, politicus. Maar er moet wel een dag aankomen dat ook Pieter Omtzigt ergens gaat landen. Idealiter binnen zijn eigen partij. Wanneer gaat hij nou echt iets omarmen waar hij echt voor kan zijn.”

Deze NRC-pipo heeft het duidelijk niet begrepen. Als er een iemand principes en duidelijke standpunten heeft dan is het Omtzigt. Een ware dwarsdenker die het niet zo heeft met fractiediscipline. Zijn puike werk in de Tweede Kamer – en ook daarbuiten heeft hij flink gestreden – heeft dat duidelijk gemaakt. Helaas is dit weer een trieste poging van een NRC-vazal om Omtzigt te besmeuren.
 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Cootje

  Als je 13 misdaden kan wegmoffelen zonder strafvervolging , dan ben je en blijf je een roepende in een woestijn , banken kunnen hun gang gaan zonder strafvervolging , maar een leider van een land 13 zaken en geen een wordt er in behandeling genomen , daar wordt je stil van

 2. JochemX

  Tot op zekere hoogte. Ik heb veel respect voor Omtzigt, maar ik vind ook dat hij nooit echt doorbijt en dat is jammer.

  1. hans-e-pans

   Als Pieter Omtzigt ergens zijn tanden ingezet heeft dan zou hij maar al te graag flink doorbijten, maar dat mag hij dan niet van zijn partij(genoten), of hij wordt van het desbetreffende dossier afgehaald.

   Door deze manier van doen van zijn partij(genoten) hebben veel ministers, staatssecretarissen en/of andere Kamerleden geen doorbijtwonden opgelopen.

 3. Michael M

  NRC-verslaggever Stéphane Alonso Kan helemaal niks. Ze is niks, ze wilt niks en ze kan niks. Het enige wat ze kan is onzin uitkramen om er zelf beter van te worden. Ik heb ontzag voor deze beste man Omtzigt. Waren er maar meer van deze eerlijke mannen op deze planeet. Dat kun je van die muts niet zeggen.

  1. Niet L niet R

   Heeft een bijbaantje bij Pinokkio!

  2. Lucky Luke

   Geheel mee eens, bovendien zijn het altijd buitenlanders (Stéphane Alonso is niet Nederlands) die hun niet gevraagde mening geven over zaken die hen totaal niet aangaan, laten ze dat in hun eigen land doen

 4. halo1

  Toch snap ik het wel een beetje: de kans bestaat dat de belastinginkomsten in de toekomst a- drastisch zullen dalen, en b- er gouden tijden voor fraudeurs aanbreken.. het lijkt wel of Omtzigt hier met een grote boog omheen gaat.

 5. Niet L niet R

  Was te verwachten, ingehuurd door aanhangers van Pinokkio Rutte, met in zijn kielzog D66

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.