Belgische Eurofiel Guy Verhofstadt doet weer eens Koude Oorlogje spelen: ‘Nieuwe sancties nodig tegen Russen!’

Het is echt doodvermoeiend. Guy Verhofstadt wil wéér dat ‘Europa’ in actie komt tegen Vladimir Poetin en ander hooggeplaatste dan wel rijke Russen. Want blijkbaar doet Rusland iets wat hij niet leuk vindt. En dat mag niet.

Volgens CNN is Rusland groepen aan het verzamelen nabij de grens met Oekraïne. De Amerikaanse zender noemt dat “spelen met vuur,” omdat ook als er geen invasie gepland is, dit door reacties uit Europa uit de hand kan lopen waardoor er uiteindelijk wél iets gebeurt.

Het kan zijn, stelt de zender, dat Rusland Oekraïne wil binnenvallen. Of dat het een landcorridor wil vestigen in de gebieden die nu al niet meer bij Oekraïne horen. Of, en dat lijkt het meest waarschijnlijk, de Russen proberen gewoon door te bluffen Oekraïne zover te krijgen diplomatieke concessies te doen.

De Belgische euro-autocraat Guy Verhofstadt denkt echter te weten dat er heel wat aan de hand is. Er moet meteen ingegrepen worden, schrijft hij op Twitter. Er moeten sancties komen! Tegen Poetin/Rusland én oligarchen die economisch én politiek veel macht hebben in het land.

Als dit van iemand met een beetje een normaal verleden kwam zou je het misschien serieus nemen. Maar Guy Verhofstadt vindt lijkt het, álles reden om “sancties” tegen Rusland af te kondigen en op te roepen tot “eenheid van Europa tegen Rusland.” De man is er klaarblijkelijk van overtuigd dat de Koude Oorlog nooit is beëindigd.

En dat is zorgwekkend. Want met dit continue gesar, met deze continue aanvallen op Rusland, ook als dat land gewoon doet wat alle andere landen ook doen, namelijk de eigen belangen dienen, zorgt hij er juist voor dat de spanningen toenemen en dat er weleens iets permanent beschadigd kan worden tussen Europa en Rusland.

Word gratis en voor niets lid van mijn Telegram-kanaal én volg mij op Gab.

Poetin is geen lieverdje, maar ik heb mijn buik onderhand ook vol van Verhofstadt. Laat die man zich in vredesnaam bezig houden met andere zaken dan met Oekraïne en Rusland. Hij heeft daar al genoeg schade veroorzaakt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

62 reacties

 1. coenzoon

  Hij kan beter zijn grote bek houden anders pakken de Russen nog wat land af van de dissident Oekraïne !

  Heeft ie alle speelgoedsoldaatjes al gemobiliseerd de idioot ?

  1. Pauline Kummer

   Het is geen landjepik met een aardappelmesje zoals mijn broer heel vroeger speelde in het zand. Maar met de Krim maakte hij korte metten. Dat weet u toch nog wel?

   1. coenzoon

    yeppo , de tuinkabouter had hem flink kwaad gemaakt komkommer !

  2. hans-e-pans

   Lijkt me beter dat ze zijn stembanden verwijderen, en zijn handen op de rug binden.

   Dat die nog niet versleten zijn zeg, al dat ge bler en geschreeuw.

 2. J. Punt

  Het is omdat de autoriteiten in Rusland ons als tandeloze puppies ziet. Want anders kwam er geen broodnodig aardgas uit de peiplijding (-) vanuit Rusland maar de inhoud van het riool. Die belg moet maar een frietkot openen op het rode plein, doet ie ook wat nuttigs.

  1. Max Aue

   “Het is omdat de autoriteiten in Rusland ons als tandeloze puppies ziet.”

   Juist, en daarom zal de EU als militaire entiteit zijn tanden moeten laten zien.

   1. coenzoon

    hahahahahahahahahaha , welke tanden sukkel , het kunstgebit is besteld maar de rekening onbetaald !

    1. macsjang

     Verhofstadt zegt u? Toonbeeld van een nutteloze Belg.

  2. J. Punt

   Zal lekker gaan als madame de gedroomde premier alle poen ongevraagd overmaakt op rekeningen van corrupte Afrikaanse gangsters. Jan soldaat moet dan maar aankloppen om jullie vrijheid te waarborgen bij de ACTION voor een deegroller? Russen vallen ons uit medelijden niet aan. Hebben wel wat beters te doen dan na een halve dag dreigen de overgave accepteren en het gezeik van die linkse wijven aan te horen?

   1. Edjan

    Punt +++++++++++++++

 3. Isti

  Weken geleden begon het Oekraïnse leger troepen te sturen naar het oosten aangemoedigd door de V.S. Rusland reageert daarop. Het zou Putin namelijk niet in dank worden afgenomen in eigen land wanneer hij de Oost Oekrainse bevolking liet afslachten, daar zou hij in eigen land niet populair mee worden, vandaar het dreigen. Er zijn weinig Russen die geen familie of vrienden hebben in dat gebied.

 4. Henrique Villiers

  Het artikel roept kenmerkende reacties op. Putin is populair onder een deel van het reaguurders volk behalve onder de aanhang van de oppositie. Het gaat niet zo best met Navalny meen ik. Merk ik op.

  1. coenzoon

   Ik heb niks met Putin maar die eurofiel verhofstadt staat Verhoeven uit te dagen terwijl de sukkel geen enkele techniek vaardig is in het kickboxen.

   Een enorme domme sukkel dus die onverkort aantoont dat we de EU beter direct kunnen opdoeken omdat het geblaat niets afdoet aan de kracht van Putin.

   Kunnen we de kabouter timmerfrans nog voor de geest halen ? De EU staat achter u ! De rest is geschiedenis

 5. Duckday

  Deze man is volledig de weg kwijt er komt niks zinnigs uit zijn mond .
  Het hoogmoed en waanzin project de EU belust op macht en OORLOG moet zo snel als mogenlijk op gedoekt worden. Wat voor voordeel welvaart heeft de GEWONE man vrouw nu voor voorspoed ontvangen van de EU en Euro Wat is de NORMALE inwoner er nu beter van geworden in Nederland.

  1. coenzoon

   NIETS , behalve 1 munt op vakantie. Heel duur grenswissel kantoor hebben we ervoor gekregen dus!

 6. Harry Haller

  Guy Fietsenrek is een oorlogshitser en een van de gevaarlijkste idioten van de EU. De man heeft een Koude Oorlog-syndroom en doet er alles aan om die ellendige tijd nieuw leven in te blazen.

  Het is onbegrijpelijk dat dit mentaal zwaar gehandicapte gedrocht nog steeds een podium krijgt. Hij hoort thuis op een gesloten afdeling van een zwaar bewaakte psychopateninrichting. Kijk eens naar die waanzinnige ogen van hem: die klootzak deugt voor geen meter.

  1. Pauline Kummer

   U speelt zo gezegd niet op de man maar spreekt als ervaringsdeskundige. Dat is zeer zeker een andere interessante invalshoek.

   1. usb3.0

    paulientje heeft geen mening al zeker geen rechte rug integendeel zelfs

   2. coenzoon

    de komkommer heeft geen inhoudelijke ?

    1. Pauline Kummer

     Woordvoerder voor de gebande Harry Vanduinen en meer?

     1. usb3.0

      paulientje heeft geen mening

     2. coenzoon

      probeer het eens op

      belgische-eurofiel-guy-verhofstadt-doet-weer-eens-koude-oorlogje-spelen-nieuwe-sancties-nodig-tegen-russen/

      komkommertje

  2. J. Punt

   Met zon kop wordt je niet echt serieus genomen. De Russen zijn in de veronderstelling met een EU Hofnar te doen hebben die tandeloze dreigementen rondpiept in safe space brussel

  3. Edjan

   HHAller ++++++

 7. Meriadoc Brandebok

  Ik kan me niet voorstellen dat Poetin zo dom is de NAVO aan te vallen, maar dat hij zijn oog op (Oost-)Oekraïne heeft laten vallen lijkt me duidelijk. Dit is hoe dan ook intimidatie van een soevereine staat.

  De NAVO, EU en aanverwante organisaties zullen een signaal moeten afgeven.

 8. Heras

  Als er oorlog uitbreekt in Oekraïne, gaan al die stompzinnige globalisten vast meevechten; of toch niet.
  Papa Joe in amerika begon er ook al over, ..
  Is een rookgordijn voor hun eigen falen.

  1. Gerda2

   Papa Biden wil best nog een keer met zoonlief naar de Oekraïne voor zaken.
   Of hij zo’n reis nog voor elkaar krijgt is te hopen voor beiden.

 9. StemPzeweg

  Rusland mag blijkbaar geen troepen meer hebben in eigen land volgens deze EU bureaucraten. Wat een lachertje!

  1. Max Aue

   Troepen in eigen land is geen probleem, troepen in een buurland wel.

   1. StemPzeweg

    @Max
    Ik heb begrepen dat het tot nu toe slechts om militaire oefeningen gaat aan de Russische zijde van de grens. Waarom verdient dit sancties?

    1. Max Aue

     De mobilisatie van troepen door de Russen aan de oostgrens van Oekraïne is geen oefening (daarvoor zijn het veel te veel troepen en ze komen daarvoor ook veel te ver weg, o.m. Uit Siberië) maar een bewuste provocatie met het doel te testen of de EU bereid is een verdere bezetting dan wel inlijving van een deel van Oekraïne te blokkeren. Als de EU niet helder aangeeft dit niet te accepteren zal Putin met oost-Oekraïne doen wat ze met De Krim deed om zich daarna op de Baltische Staten te richten.

     1. usb3.0

      De eu is een gedrocht met louter slappe ruggetjes..

     2. coenzoon

      Wat zei de kabouter Timmermans tijdens de opstand in de Oekraïne? De EU staat achter u dus verdedig u om vervolgens snel in het vliegtuig te verdwijnen. De rest is geschiedenis , De Krim was ooit staatsgebied van Oekraïne
      Vervolgens loopt hier bij DDS een Mac neus rond die denkt dat de EU Putin gaat beteugelen. Welterusten domme decadente vlek

     3. StemPzeweg

      Maar de Amerikanen doen eigenlijk precies hetzelfde.

      h*tps://www.wsws.org/en/articles/2021/04/10/ukr-o04.html

     4. J. Punt

      Klopt,
      Internationale waarnemers tekenden inderdaad eenheden die nominaal niet gemobiliseerd worden. Bosjesmannen met p€nus kokertjes en kannibalen in blote k.nt koppel en speer. Een hardere vuist is niet nodig voor dat grote onoverdekte asiel zoekers paradijs aan de noord en Middellandse zee. De Russische generaals kunnen 98 % van de gevechtskracht tegen de borst houden. Oefen munitie is voldoende.

 10. staleo

  Pauline Kummer
  Meriadoc Brandebok
  Max Aue
  Jullie denken toch niet echt dat de EU sancties gaat ondernemen tegen Rusland.
  Duitsland krijgt het gas van Rusland en hebben ook het Russische vaccin besteld.
  En wie is de baas in de EU?

  1. StemPzeweg

   Duitslands rol is uiterst hypocriet. Dit land probeert van beide kanten te profiteren. Koopt gas van de Russen maar steekt ze vervolgens keihard in de rug.

   Amerika is tegen Nord stream 2 omdat ze hun eigen (economische) doelen nastreven. Opportunistisch die ze zijn hebben ze toch een duidelijk strategie. America first

   1. coenzoon

    Welk land is niet hypocriet ? timmerfrans is het schoolvoorbeeld van hypocriet gedrag. Ook pvda !

    1. Monty

     Noord-Korea

 11. JFU

  Alleen de snor ontbreekt.

 12. Cootje

  Wie ongekend gaat zitten schijten in de achtertuin van Poetin , krijgt een functie elders

 13. Cootje

  Europa met zijn discipelen wordt toch nergens serieus genomen , verplichte hoofddoekjes tot geen stoel voor de ondemocratische vertegenwoordigers . Of een afgang die eu afgezant Borrels ten deel viel in Rusland . Wie gaat zitten schijten in de achtertuinen van Poetin , krijgt niet de tijd om zijn kont af te vegen. En verder krijgt Borrels de groeten .

 14. Edjan

  Sinds het uiteenvallen van de Sovjet Unie zijn EU en NAVO flink naar het oosten opgerukt en hebben veel landen ingepalmd die voorheen bij de Sovjet Unie hoorden. Die landen wilden dat zelf maar al te graag: weg onder de Russische knoet en nu onder de knoet van de EU.
  Dat de NAVO daar ook troepen legerde, werd een steeds grotere bedreiging voor de Russen: de NAVO staat al zowat op de stoep van het Kremlin. Dus als er iemand “een streep aan het trekken” is, is het Rusland.
  Oost Oekraïne, daar is toch ooit een referendum gehouden? En de meerderheid wilde toch bij Rusland horen? Maar wacht, de Russen kúnnen natuurlijk helemaal geen eerlijke referenda houden, dat is eerder een specialiteit van Nederland?

 15. Beukman

  Vanavond in Nieuwsuur: afgeluisterde gesprekken over het neerhalen van de MH17 door de Russen. Oók een reden voor Verhofstad om actie te ondernemen. Of geldt dit als “ze hebben iets gedaan wat hij niet leuk vindt”?

  youtube.com/watch?v=iUQk6i31fBc

  1. Max Aue

   Ik weet zeker dat een aantal reaguurders hier zal lukken de schuld voor het drama van de MH17 nochtans bij Rutte, de EU of Oekraïne te leggen.

   1. Edjan

    @Max. Bij mijn beste weten is de MH17 per ongeluk neergehaald door Oost-Oekraïners met een raket geleverd door de Russen en waarschijnlijk ook bediend door de Russen.
    Verder: die unit was mobieler gemaakt door een groot stuk van de radar weg te laten. Dat stuk vergrootte de reikwijdte van de raket en kon oa. het verschil zien tussen militaire- en burgertoestellen. Helaas. Dus ik ben er vrij zeker van dat het een stomme fout was. Deze informatie stond direct na de ramp nog gewoon in de krant maar is nu nergens meer te vinden.
    Tot slot vraag ik me af waarom dat toestel nou persé net daar moest vliegen om wat brandstof uit te sparen.

    1. Edjan

     Herstel: “per ongeluk neergehaald door Oost-Oekraïners” mz. “op aanvraag van of onder gezag van”

    2. Cycle25

     Als elke passagier 3 euro meer had betaald had dit niet hoeven gebeuren, het gaat niet eens om 1000 euro brandstof, wat is een mensleven in de vliegsector nog waard ? Prima dat vliegmaatschappijen afspraken hebben, maar boven een oorlogsgebied vliegen…dan heb je een gaatje in je hoofd.

     Hoezo Russisch roulette ?

     1. usb3.0

      cycle maakt er een klimaatdingetje van, wat een schoffering naar de mh17 doden toe zeg

     2. Edjan

      Cycle. Er waren een paar maatschappijen die omvlogen en een paar die gewoon de oude route bleven volgen, terwijl er al een paar West-Oekraïense militaire vliegtuigen waren neergehaald boven Oost-Oekraïne. Maar militairen vliegen meestal op 5 km hoogte en burgers op 10 km. Dus dacht men veilig te zijn voor afweergeschut. Helaas haalt de Bukraket de 10 km.

     3. Cycle25

      klimaatdingetje ?

      Wat dacht je van prijs-knallerij..

    3. Beukman

     Bij mijn beste weten is de MH17 per ongeluk neergehaald door Oost-Oekraïners met een raket geleverd door de Russen en waarschijnlijk ook bediend door de Russen.

     Inderdaad Edjan; en uiteraard ook in opdracht van de Russen. Zoals wel vaker is ook hier de meest logische verklaring de juiste. De afgeluisterde telefoongesprekken (zie link) bewijzen dit opnieuw. Wat jammer dat Putin niet het lef heeft om dit toe te geven. De nabestaanden zouden daar zeer bij gebaat zijn.

     Nochthans blijft men hier hardnekkig de ene na de andere dwaze complottheorie achterna lopen.

     1. usb3.0

      Ook beukho*r is natuurlijk buitengewoon respectloos als het gaat over de MH17 kwestie.
      Ik kan mij steeds meer voorstellen dat er mensen zijn die beukho*r graag recht in zijn smoel zouden willen spugen en hem daarna nog een paar klappen na zouden willen geven, wat een gezuig en achterlijkheid stellen beukho*r hier ten toon, om te kotsen natuurlijk…

     2. Edjan

      @Beukman. Dat ben ik met je eens. De Russen hadden hun fout moeten toegeven, meewerken aan het onderzoek, en schadevergoeding betalen. Maar de Russen waren natuurlijk bang dat als zij toegaven fysiek aan de zijde van de Oost-Oekraïners mee te vechten, het Westen zich dan gerechtigd zou voelen om ook mee te vechten aan de kant van de West-Oekraïners.

      De telefoongesprekken die ik gehoord heb, daags na de ramp, waren van een militair die eerst triomfantelijk deed maar niet lang daarna begon te vloeken en te schelden. Ze wisten niet dat ze een burgertoestel hadden neergeschoten.

     3. Beukman

      Yep, Edjan.
      Op youtube verschenen beelden van een paar separatisten die door de smeulende puinhoop lopen, beelden notabene argeloos door een van hen gepotst. Eerst triomfantelijk, maar als er overal bagage met gewone kleren erin blijken te liggen én dode mensen die overduidelijk burgers zijn/waren, slaat de twijfel toe.

      Opeens waren de beelden weer verdwenen en begon de ontkenningscampagne.

     4. Max Aue

      Deze mannen maakten dus een domme fout, een onvergeeflijke fout maar een fout. De opdracht tot het bezetten van Oost-Oekraine en het beschikbaar stellen van de BUK-raketten met het oogmerk oorlog te voeren tegen het Oekraïense leger was geen fout, dat was een vooraf beraamde schurkenstreek.

     5. Edjan

      @Max. Het helpen van de Oost-Oekraïners tegen West Oekraïne een schurkenstreek? Dan kun je de pogingen van NATO en EU om heel Oekraïne in te palmen ook een schurkenstreek noemen.
      EU en NATO zijn sinds de val van de SU stevig in oostelijke richting opgerukt en staan al haast op de stoep van het Kremlin. Probeer het ook eens van de andere kant te bekijken.

   2. usb3.0

    Het is natuurlijk buitengewoon respectloos en schandalig dat maxje hier over de ruggen van de MH17 doden hier een potje gaat zitten miegen…

  2. Patt

   Waarom vlogen er burger vliegtuigen boven dat gebied?

   1. Edjan

    Patt. Omdat dat een paar Euro goedkoper was, en omdat het toegestaan was en omdat men dacht dat het afweergeschut niet tot 10 km hoogte zou reiken.
    Een paar dagen eerder waren al West-Oekraïense militaire toestellen neergehaald die op 5 km hoogte vlogen en daaruit heeft men (ten onrechte) geconcludeerd dat men op 10 km hoogte veilig was. 10 11 km is de kruishoogte voor de burgerluchtvaart.

 16. Patt

  Zinloos deze oorlog. Mensen in het oosten zijn het niet eens met de staatsgreep die gepleegd is. Blijven trouw aan hun democratische gekozen president. Er is nu geen democratie in Oekraïne. Oppositie wordt op alle manieren gedwarsboomd onder het kopje Russische propaganda. Mijn schoondochter komt uit de Krim. Op de vraag van mij wat vind jij er van zegt zij. Wij hebben allemaal in een referendum gekozen om bij Rusland te horen. De Krim was vroeger altijd van Rusland. Dat zegt genoeg. Ze kunnen beter stoppen met deze oorlog want de Krim komt nooit meer bij Oekraïne. Want het is geen wereld oorlog waard.

 17. Lucky Luke

  Aardig dat de redacte de agressie van Rusland tegen de Oekraine goedkeurd, toont aan waar ze voor staan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.