CBS heeft slecht nieuws voor pro-migratie politici: ‘Minder migranten nodig als we minder deeltijd werken!’

Het CBS en onderzoeksinstituut NIDI bewijzen vandaag dat pro-migratie politici het al die tijd mis hadden. In Nederland kennen we een ongekende deeltijdnorm: te veel mensen werken deeltijd waardoor migratie haast onvermijdelijk is. Maar als we afscheid nemen van de deeltijdnorm kan de migratie tot 2050 met één miljoen worden verminderd! 

Met name linkse partijen, D66 voorop, gebruiken het al een tijdje als smoesje: we kunnen de massa-immigratie niet verminderen, want Nederland heeft al die migranten gewoon nodig om de open plekken op de arbeidsmarkt in te vullen. Maar wat blijkt nu? Een nieuw rapport van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut (NIDI) publiceerden vandaag het rapport ‘Verkenning Bevolking 2050,’  waarin klip en klaar staat uitgelegd dat Nederland al die arbeidsmigratie gewoon niet nodig heeft. De enige voorwaarde is dan wel dat meer mensen fulltime gaan werken.

De visie is realistisch, vinden onderzoekers. Met name het vrouwelijke arbeidspotentieel is enorm zegt onderzoeker Joop de Beer in de Telegraaf. In het rapport van het CBS en NIDI schetst men een beeld hoe ons land er demografisch uit ziet in 2050. Op verzoek van de Tweede Kamer zijn in dit onderzoek meerdere meerder scenario’s meegenomen.

Het laat goed zien hoe enorm Nederland vergrijst: de verwachting is dat er in 2050 twee- tot driemaal zoveel 80-plussers zijn. Dit betekent dat het vacatures zal gaan regenen. Vacatures die in principe gevuld kunnen worden door Nederlanders zelf, mits wij eindelijk vaarwel zeggen tegen het prevalente deeltijdwerken.

Ondanks al het feministische geleuter over kansenongelijkheid en genderdiscriminatie blijkt dat in de cijfers toch echt anders te liggen: 75 procent van de vrouwen werkt deeltijd, tegenover 20 procent van de mannen die deeltijd werken. In de politiek is een veel gehoord antwoord op de vergrijzing dat er meer arbeidsmigranten moeten komen, maar onderzoekers van het CBS en NIDI zeggen dat dit helemaal niet zo is. Als veel deeltijdwerkers voltijd gaan werken zal dat al veel vacatures schelen.

Het vrouwelijke arbeidspotentieel in Nederland is vergelijkbaar met de instroom van 900.000 arbeidsmigranten. Als vrouwen in Nederland meer zouden gaan werken kan het migratiesaldo de komende dertig jaar met 30.000 migranten per jaar verminderd worden. CBS-demograaf Ruben van Gaalen zegt er het volgende over:

“Niet alleen vrouwen met kleine kinderen zouden meer kunnen werken. Ook veertigers en vijftigers met kinderen die zichzelf kunnen redden. Er is nog heel veel te halen. We zijn in Nederland heel erg gewend aan die deeltijdnorm. Veel vrouwen selecteren er al op voor. Terwijl ze hoogopgeleid zijn en geen kinderen hebben, maar wel vier dagen gaan werken.”

De critici roepen het al een tijdje: Nederland heeft geen tekort aan mensen, maar een tekort aan arbeidsethos. De nieuwe berekeningen onderstrepen dat. Maar wellicht nog veel belangrijker dan dat: de arbeidsmigratie kan zwaar verminderd worden, mits Nederlanders zélf meer gaan werken. Zo, steek die maar in jullie zak, D66 en aanverwanten!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Edjan

  Er is de massa immigratie van mohammedanen. Die wekt de meeste ergernis op. Maar daarvan is de arbeidsparticipatie laag. Dus, bij wijze van spreken, als je er daarvan 1 miljoen wilt uitsparen, heb je maar een half miljoen vrouwen nodig. Trouwens, wat ga je doen met die overbodige mohammedanen? Terug sturen? Dat is nog nooit gelukt + heel links Nederland zal in de gordijnen vliegen, zelfs als je er maar over praat.

  Dan heb je nog de oost-blokkers. Die werken hard en wekken volgens mij veel minder ergernis op (behalve als er weer eens een met zijn bezopen kop een paar mensen dood rijdt). Ik zou zeggen: laat ze lekker hier.

 2. Max Aue

  Welke pro-migratiepolitici? Ik heb nog niet een politicus immigratie horen bepleiten.

  1. Edjan

   Nou, Max … Ik heb wel eens een video gezien van een Duitse deelstaatpolitica die triomfantelijk stond te beweren: “ja, er zal een tijd komen dat in sommige steden de meerderheid niet meer autochtoon is. En dat is goed. En dat zeg ik met name tegen de rechterkant: dat is goed!”
   Dat lijkt mij toch een pleidooi voor massa-immigratie?

   1. Max Aue

    Ik begrijp dat je helemaal op zoek moest naar de Duitse deelstaatpolitica die een constatering deed en geen pleidooi voor immigratie.

    Overtuigend hoor.

    1. coenzoon

     verstandsverbijstering , geheugen problemen , dementie kan hard toeslaan

     1. Max Aue

      Mogelijk kan coenzoon een politicus citeren die immigratie bepleit.

     2. coenzoon

      domme tról , ooit begonnen met italianen, spanjolen , polen , bulgaren, roemen en nu islamitische gelukszoekers

      Gelukkig heb jij er geen herinnering aan imitatie rutte.

      Wat ben je een dom arrogant decadent stuk minderwaardig vreten, je bent een walgelijke kwal

    2. Edjan

     Max, je zeurt net zo lang tot je zelf gelooft dat er geen pro-immigratiepolitiek is. Je bent inderdaad een kloon van de overheid. Succes ermee.

  2. coenzoon

   max anus heeft er weer geen herinnering aan ! 😂🤣😂

   goedkope rutte kloon

 3. Drollevanger

  Vrouwen hoeven in Nederland niet meer te werken. Laat ze maar lekker naar het strand wandelen met vriendinnen, een cursus volgen, of gaan borduren.
  Trouwens een goede huisvrouw is een stuk beter voor de welvaart en het welbevinden van onze bevolking, dan een secretaresse die koffie en andere handelingen voor haar baas verricht.
  Waarom mogen onze vrouwen geen leuk leven hebben als dat kan.
  Als we iedere Nederlander die met ingebeelde ziekten of flauwekul thuis loopt, verplicht aan het werk zetten, is het eventuele gebrek aan werkkrachten opgelost.

 4. Paardenmiddel

  …..en wat blijkt??? de meeste statushouders werken (nog steeds) niet. Zet hen aan het werk.
  …..en wat blijkt?? er kan niet meer met uitkeringen gefraudeerd worden, als men Polen niet meer binnenlaat.

  1. AS210854

   👍👍👍👍👍👍👍

 5. Mar

  De niet geliefde cijfers van CBS (google immigratie 2020):

  Wie immigreerden?

  In 2020 immigreerden 219 250 personen naar Nederland. Hiervan heeft 11,0 procent een Nederlandse achtergrond. Het grootste deel van de immigranten heeft een migratieachtergrond uit Europa: 118 389 personen. Dat is 54,0 procent van de totale immigratie in 2020. 16,2 Procent van de immigranten had een migratieachtergrond uit Azië.

  De top 6 landen:

  Polen
  Duitsland
  (voormalige) Sovjet-Unie
  Roemenië
  Bulgarije
  Turkije

  Is het hoofd van CBS eigenlijk nog steeds iemand met een PvdA-achtergrond?

 6. Drollevanger

  Het is maar net waar je bent. Ik schuilde eens in Slowakije in een kerk voor het onweer.
  Daar vertelde men me dat ene “Johannes Hus” de stichter van het protestantisme was.

 7. Piet Klein

  Dit is een vals dilemma, één van de categorie als er minder mensen werken heb je minder files. De omgekeerde interpretatie maakt het aantrekkelijk als er meer immigranten zijn hoeven vrouwen minder te werken. Is dit een zinnige bijdrage van het CBS?

  Het serieuze punt is dat Nederland een probleem met huizen heeft en er niet in slaagt noch op de korte termijn noch op de middellange termijn dit probleem op te lossen. De druk op de huizenmarkt wordt stevig groter als er iedere jaar 10.000-den immigranten binnenkomen. Dat betekent niet dat immigranten geen aardige mensen zouden zijn, noch dat zij geen bijdrage zouden kunnen leveren aan onze maatschappij. Immigranten zijn mensen zoals jij en ik die graag iets moois van het leven maken maar wij Nederland kunnen het niet meer aan waarin onze huizenmarkt zeker het niet aan kan. Als probeert sympathiek over te komen en aardig te doen naar immigranten en weigert duidelijk te maken dat er problemen zijn in Nederland om een grote aantallen immigranten op te vangen ben je dan wel eerlijk bezig?

  1. Edjan

   Piet Klein. De huizenmarkt kan het niet aan, de gezondheidszorg niet en het sociale vangnet kraakt in zijn voegen.
   Nederland is een leuk land als er 10 miljoen mensen wonen, maar 18 miljoen is al overvol en nu op weg naar 30 miljoen? Met een mohammedaanse meerderheid? Waar de cultuur en gebruiken van de oorspronkelijke bewoners bij het grof vuil zijn gezet? Waar de democratie op zijn retour is?

   1. coenzoon

    👏👏👏👌👌👍

    de tróllen zwijgen , dus R A A K

 8. Drollevanger

  Op enkele idioten na durft niet 1 partij zich uit te spreken pro immigratie. Dat zal stemmen kosten.
  Maar er zijn wel diverse partijen die het stoppen van immigratie naar onze landen en de instroom van profiteurs achterbaks verhinderen of tegenwerken.
  Dit doen ze om de meest idiote of vergezochte redenen.
  BV via een Kinder-Pardon, want daarna horen die arme kleintjes natuurlijk veilig, en via onze bijstand bekostigd, met hun familie worden verenigd. Ook natuurlijk met opa, oma, neven nichtjes, ooms en tante,s.
  Als voorbeeld nemen we de nu van Trump gezuiverde VS. Daar is het alweer dringen aan de grensovergangen met Mexico.
  Ik vraag me af waarom mensen wereldwijd allemaal in door de gehate blanken gedomineerde landen willen wonen.
  In Afrika of Zuid-Amerika, ja zelfs in moslimlanden Als Saudi-Arabie en Iran is toch nog plaats genoeg?
  Wat zou je zeggen van de Kongo, of Mali. Zelfs in Kazachstan is nog plek, Mongolië is ook in de aanbieding.
  Waarom moeten het altijd Christelijke landen zijn waar heen men vlucht? Zelfs Moskou wordt overstroomt door gelovige moslims uit de Kaukasus.

 9. Drollevanger

  Enige jaren geleden verdiepte ik mij in het gehalte van volken op de IQ schaal.
  Daarin was een groot verschil bij volken.
  Over het algemeen scoorden Oost-Aziaten als Japanners en Z-Koreane het hoogst en Afrikanen het laagst.
  Nederlanders bleken zich comfortabel wat boven de middelmoot te bevinden op 102 punten.
  Wat schetst mijn verbazing toen ik onlangs weer zo,n lijstje bekeek. We waren in decennia gezakt tot 100 punten.

 10. sonny

  “Nederlanders hebben een tekort aan arbeidsethos”
  En de immigranten hebben dat wel?
  Woooaahhhaha!

  1. Edjan

   👍

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.