Femke Merel van Kooten: ‘Ik denk dat de informatie over dit schandaal gelekt is door Wiebes of Keijzer’

“Mijn analyse is dat het iemand is, natuurlijk vanuit het kabinet, die nog een appeltje te schillen heeft met iemand of die het hélemaal zat is.” Dat zegt voormalig Tweede Kamerlid Femke Merel van Kooten over de persoon die de controversiële informatie heeft gelekt waaruit blijkt dat het kabinet – met Mark Rutte voorop – de Tweede Kamer bewust onjuist geïnformeerd heeft over de toeslagenaffaire.

Ex-Kamerlid Femke Merel van Kooten heeft wel een idee hoe de ministerraadnotulen waarin werd voorgesteld om Pieter Omtzigt te ‘sensibiliseren’ in de openbaarheid zijn gebracht. De voormalige parlementariër begon door in algemene termen te zeggen dat de lekker vrijwel zeker iemand is die met een politieke afrekening bezig is, óf die zich zo’n zorgen maakt over de corrupte bestuurscultuur dat hij of zij zich genoodzaakt voelt in te grijpen.

Na gezegd te hebben dat het “raar” om met namen “te gaan strooien,” deed ze dat even later toch. “We hebben ook tijdens het verhoor gezien dat [voormalig minister Eric] Wiebes er heel veel last van heeft, er echt verdriet van had. Ik dacht, misschien is het Wiebes wel.”

Dat zou verrassend zijn, want Wiebes is een VVD’er. De prominente leden van die partij zijn tot dusverre altijd erg loyaal gebleven aan Rutte. Aan de andere kant geldt natuurlijk wel dat Wiebes één van de kinderen van de rekening was toen dit schandaal net losbarstte: hij trad af. Dus misschien dat hij zich minder gebonden voelt aan de code van omerta dan andere VVD-ministers.

Maar er is in de ogen van Van Kooten nog een andere mogelijkheid: een CDA’er. “Ik heb ook even gedacht aan Mona Keijzer. Misschien is zij het ook wel zat, wat er overal gebeurt.”

Keijzer wordt in de wandelgangen ook regelmatig genoemd als iemand die kritiek heeft op a) de koers van Wopke Hoekstra en b) de Rutte-doctrine. Zij zou tot kamp-Omtzigt behoren, en achter de schermen een richtingenstrijd uitvechten met Hoekstra, die natuurlijk één van de mensen is die hard geraakt worden door deze openbaringen.

Word gratis en voor niets lid van mijn speciale Telegram-kanaal en volg mij op Twitter.

Wie het ook is, de lekker heeft belangrijke informatie gedeeld met de media én het publiek. Want alleen door te lekken is nu duidelijk geworden dat het kabinet de boel wéér voorgelogen heeft – niet alleen tijdens het saga over de toeslagenaffaire, maar ook naderhand, toen het kabinet al was afgetreden. Van Kooten weet dat, als voormalig Kamerlid die dicht bij het vuur heeft gezeten, natuurlijk als geen ander.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. coenzoon

  Uiteraard is het een in-sider. Mogelijk nog een kandidaat met “functie elders” die wraak neemt.

 2. STOP FVD

  Het lekken is een misdrijf, we moeten er achter gekomen wie dat gedaan heeft en deze persoon moet gestraft worden. Wie het ook is, nooit meer in de politiek om te beginnen. Gelukkig voor de FVD weten we in ieder geval zeker dat het niemand van hen is.

  En ten slotte, je hebt wel wat met Femke doet er niet toe, je vindt het elke keer heel wat als deze “ik ben de mevrouw van de zorgbonus” iets op twitter typt.

  1. coenzoon

   quote Het lekken is een misdrijf, END

   het achterhouden ook domme jongen en meestal politiek gezien dodelijk behalve als je rutte heet domme jongen. Verder heb je weer weinig inhoud met je gewauwel stopidioot

   1. STOP FVD

    Achterhouden? Ministerraad is 20 jaar in het archief voordat het openbaar wordt! Wat daar gezegd wordt komt juist niet in het openbaar, heeft niets met achterhouden te maken wappie!

    1. coenzoon

     pppffff , domme tról wil doen voorkomen dat de kamer niet volledig voorlichten dan wel foutief voorlichten een gewoon gebeuren is. De domme tról gaat namelijk aan het feit voorbij dat de kamer deze stukken niet kent terwijl de kamer over alles geinformeerd dient te zijn omm haar taak uit te voeren namelijkcontróle van de regering

     Zelfs staatskundig weet je dus ook al helemaal niets onwetende arrogante domme tról

     1. STOP FVD

      Wat een gewauwel. Ga eens rustig zitten, haal eens diep adem, pak een biertje en probeer het nog eens zoontje!

     2. CZ

      Wappie

 3. Gebande_3

  Sinds ze uit de 2e kamer is, horen we dagelijks van de van wachtgeld genietende Femke Merel van Kooten.
  Mogelijk wordt zij hier de opvolger van Jan Roos.

  1. coenzoon

   ze geeft wel pijnlijk aan hoe het achterkamertjes partijkartel werkt. Je moet wel een bijzonder minderwaardig mens zijn om die handelswijze te verdedigen

   1. Gebande_3

    Er zijn zelfs partijtjes welke hun verkiezingswinst op de verkiezingsavond in een geheime, ontoegankelijke achterkamertje vieren.
    Walgelijk, vindt u ook niet?

   2. STOP FVD

    Wat een gewauwel. Ga eens rustig zitten, haal eens diep adem, pak een biertje en probeer het nog eens zoontje!

    1. CZ

     Wappie!

     1. coenzoon

      ach laat de stakker , als je zo in je kaart laat kijken ben je een nul , een niets , een stakker , een zielig portret ,

     2. STOP FVD

      Hahaha, wappies!

 4. Cootje

  Rutte met zijn gesloten doctrine heeft een mol in huis. Nou is een mes in je rug altijd pijnlijk. Maar ik denk dat de Groningers , de toeslagen gedupeerde , de vele PVVers en Baudet aanhangers , het mes rustig laten zitten , en er op wachten om er een bij te planten , maar het extra zetje ondergang Rutte en de genade klap Europa is de vierde golf Corona in het hoog seizoen , die gaat de economische schade onhoudbaar maken en de verdeeldheid in Europa uitvergroten , beleid kunnen ze hier niet meer maken want onze democratie bestaat uit achterdocht voor je het weet plant er een een mes in je rug , kunnen de rechtse partijen werken aan de zuivere tweedeling in Nederland

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.