Ferd Grapperhaus (CDA) heeft geen begrip voor ‘vrijheidspakkers’ op Koningsdag: “Blijf weg uit de drukte”

Minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus (CDA) zei vanmorgen geen enkel begrip te hebben voor burgers die gisteren een feestje vierden vanwege Koningsdag. “Dat we op Koningsdag de ME moeten inzetten om mensen zich redelijk te laten gedragen, dat moeten we toch niet hebben. Zo’n land zijn wij niet,” aldus de christendemocraat.

“Hele groepen mensen trokken naar grote steden, ondanks dringende beroepen van burgemeesters om niet te komen,” gaat hij verder.

Wat betreft de versoepelingen, die mogen voor hem geen vrijbrief zijn voor burgers “om hun eigen vrijheid te pakken… blijf weg uit de drukte, houd de anderhalve meter, zorg voor hygiëne.”

De uitspraken van Grapperhaus kunnen op kritiek rekenen van twitteraars. Met name opiniemaker Jan Roos vindt het allemaal erg hypocriet van de minister. “Is dat niet die man van dat drukke huwelijksfeestje?” vraagt Roos. “Deze meneer toch?” voegt hij toe in een andere tweet:

Martijn Duizendstra plaatst een foto van dat huwelijksfeestje; een foto waarop Grapperhaus mensen de hand schudt, en zijn huwelijksgasten dicht bij elkaar staan.

Henk denkt daar net zo over. “Zegt Ferd Grapperhaus? Met z’n trouwerij vorig jaar overtrad ‘ie alle regels en er zijn foto’s van hem waarop hij bij mensen binnen staat zonder mondkapje. Als er één persoon is die het wantrouwen ten opzichte van de maatregelen heeft veroorzaakt, is hij het.”

Saltmines.nl blogger Repel denkt daar net zo over:

Raisa Blommestijn, docent en onderzoeker aan de Universiteit Leiden (Rechten), stelt dat waar Grapperhaus geen begrip heeft voor mensen die “hun vrijheid terug pakken,” zij op haar beurt “geen begrip heeft voor overheid die ME inzet om mensen uit een park te jagen.”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Monty

  Grapperhaus is natuurlijk de laatste die hier iets over mag zeggen.

  Maar omdat er één in de sloot springt wil toch niet zeggen dat we er allemaal maar in moeten springen.

  Of zijn velen allemaal domme schapen die volgen?

  1. CZ

   De politieke hoogmoed van die vunzen is ongekend.

 2. CZ

  Tja Ferd, jij had allang op moeten tieven na dat belachelijke huwelijk waarbij jij schijt had aan je eigen orders.

 3. gjverweg

  Zijn bruiloft zeker vergeten en met Omzigt een slecht geheugen zeker. Iets met splinter en balk zeker

  1. rutte leugenaar

   hij heeft daar geen herinnering aan. Net zoals de wijziging op een strafblad.

   Grapjeshuis had mogen aftreden dus schrappen we de strafblad vermelding

   hypocriete stalmeesters der demagogie

 4. Appelstroop

  Al beetje de commentaren op Nu.nl gekeken, volgens mij neemt echt helemaal niemand deze man meer serieus. Hij had toendertijd gewoon moeten opstappen, hij heeft geen gezag meer.

  1. Xyz1234

   Als zelfs op nu.nl die commentaren de boventoon voeren wil dat wat zeggen. Die overheidstrouwe site censureert doorgaans alles wat niet tot de gewenste opvattingen behoort.

   1. STOP FVD

    Ik wist niet dat wappies op een andere site dan dds keken, fake news toch allemaal? Of alleen als het jullie zo uitkomt?

    1. rutte leugenaar

     jij veroordeelt al het nieuws uit andere bronnen toch als complotten en nieuws voor wappies. Probeer je nu weer de feiten om te draaien idioot ?

     Ga je eerst maar verdiepen in build back better onwetende tról

     1. STOP FVD

      Jij draait de feiten om Michael, zoals de wappies altijd doen, ik constateer dat verder alleen maar. Ik hoef me verder niet te verdiepen in jouw complotjes wappie!

     2. rutte leugenaar

      meeeeeeesteeer , hun zeggen dat ik het omdraai maar die wappies doen het hooooooooor, ik geloof hun verhaaltjes niet meestr

      je bent nog minder verstandelijke vermogens dan een kleuter domme zak

     3. STOP FVD

      “meeeeeeesteeer , hun zeggen dat ik het omdraai maar die wappies doen het hooooooooor, ik geloof hun verhaaltjes niet meestr

      je bent nog minder verstandelijke vermogens dan een kleuter domme zak”

      En dan ben ik degene met minder verstandelijk vermogen………..

      LOLOLOLOLOL!

     4. rutte leugenaar

      herste, eigenlijk zonder verstandelijke vermogens trólmans !

  2. STOP FVD

   Toentertijd.

   En of dat wel of niet waar is, het gaat er toch niet om of DEZE man dat zegt, maar wat er vanwege de coronamaatregelen van je verwacht wordt. Omdat je hem niet serieus neemt, betekent niet dat het virus je over gaat slaan!

   Het is gewoon een KUTEXCUUS om te gebruiken. Heeft geen moer met gezag te maken. GEZOND VERSTAND toch?

 5. AS210854

  HIJ heeft zijn feestje gehad. 🤮🤮🤮🤮🤮

 6. Paardenmiddel

  Wij hadden geen begrip voor zijn intieme bruiloft en voor zijn afhuren van een restaurant tijdens kerst.
  we hebben ook geen begrip voor het feit dat hij de politie opdracht geeft om agressief op te treden.

 7. STOP FVD

  Wat ben jij een triest sneu FVD niveau mannetje MvdG. Bah! Mensen mogen geen fouten maken?

  Anyway, of Grapperhaus zelf LANG geleden in de fout is gegaan betekent niet dat hij geen gelijk heeft. Al die egoistische gasten die geen enkel benul hebben van wat er in de ziekenhuizen gebeurt (of er geen interesse voor hebben, want zij komen daar toch niet in). Maar zij kunnen met hun kutgedrag wel anderen besmetten die er WEL serieus ziek van kan worden.

  Of zullen ze nu bij voorbaat een dag of 10 in quarantaine gaan, of preventief testen? Vast niet, dus EGOISTISCHE etterbakken!

  1. Augustus

   Mensen mogen zeker fouten maken, fouten maken gebeurt door mensen keuzevrijheid te geven. Het verschil is dat Ferd wel zichzelf de keuzevrijheid voorneemt, maar dat anderen wil ontnemen. Waarom bent u zo bang dat andere mensen hun eigen keuzes en risico’s mogen kunnen nemen?

   1. STOP FVD

    Daar gaat het hier helemaal niet om en dat weet je best.

 8. september

  R.L. is weer aan het doordraven zoals gewoonlijk Stop. Je moet je er gewoon niets van aantrekken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.