Filmpje! Geert Wilders zet Wopke Hoekstra in het strafbankje: ‘U bent niet mans genoeg om excuus aan te bieden aan Omtzigt!’

Tijdens het debat over de toeslagennotulen van gisteren opende Geert Wilders op een gegeven moment vol de aanval op minister Wopke Hoekstra. Want, zei de PVV-leider, de CDA’er had zich moeten verzetten tegen de manier waarop het kabinet over Pieter Omtzigt sprak. Zou hij, Hoekstra, dan nu eindelijk excuus aanbieden aan Omtzigt? Wilders eiste dat, maar Hoekstra hakkelde en herhaalde een keer of zes een ingestudeerd verhaal. Maar dat excuus, dat kwam er niet.

Het was historisch om te zien, hoe PVV-leider Geert Wilders gisteren losging op Wopke Hoekstra, demissionair minister van Financiën en natuurlijk CDA-leider. Want de oppositieleider zette de christendemocraat écht in de hoek.

“De heer Hoekstra, leider van de CDA-fractie, weigert de heer Omtzigt – een belangrijk figuur in zijn partij, bijna net zoveel stemmen gekregen als de heer Hoekstra, iemand die gewaardeerd wordt in het land doordat hij samen met collega’s die ik al eerder noemde, alles heeft gedaan om de rotzooi boven water te krijgen bij de toeslagenaffaire,” aldus Wilders.

Mensen als Renske Leijten en Omtzigt hebben die affaire boven tafel gehaald… “maar zijn gekapitteld. Ze zijn niet door hun eigen partij beschermd. En dat is toch het minste wat je kan verwachten? Dat iemand van D66 die onder vuur ligt – ook niet goed – maar dat die zich daartegen verweert omdat die onder vuur ligt: verwerpelijk maar begrijpelijk.”

“Maar u,” zei Wilders tegen Hoekstra, “bent de leider van zijn partij. Dat was u toen nog niet, maar u was in ieder geval een belangrijke CDA-politicus in het kabinet. En ik lees hier nergens dat de heer Hoekstra zegt: ‘Nee, ik neem het voor de heer Omtzigt op. Houd op met hem bekritiseren. Misschien heeft de heer Omtzigt wel gelijk. Jullie moeten dat niet doen.'”

“U praat met [D66-minister, red.] Koolmees mee, en daarna gaat u zelf tekeer tegen hem. En u bent niet eens mans genoeg om daar excuses voor aan te bieden. U bent niet eens mans genoeg om te zeggen tegen de heer Omtzigt, ‘dat had ik niet moeten doen. Foutje, dat had ik niet moeten doen. Ik had het voor je op moeten nemen, ik had achter je moeten gaan staan’.”

“Het was,” ging Wilders verder, “uw politicus. Van uw partij. En u heeft hem laten vallen. Nu vraag ik u zes keer: kunt u excuses aanbieden? En u verdomt het gewoon!”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. janrama

  ”Nu vraag ik u zes keer: kunt u excuses aanbieden? En u verdomt het gewoon!”

  Geert maakt zich wederom belachelijk.

 2. Monty

  Zoals het er na uit ziet blijft Wilders alleen achter in de kamer.
  Een meerderheid blijft het kabinet steunen.

  Wilders weet nu precies waar hij staat met zijn retoriek.

  Helemaal alleen, gesteund door niemand.

  1. Cootje

   Je zal maar de masseuse van Rutte genoemd worden , terwijl er geen voor of achterkant aan zit , en je het product bent een zakkenvuller die een spoor van vernieling heeft achtergelaten , wilder heeft wel de gevatte opmerkingen in dat circus , en de soap in de politieke arena is nog lang niet ten einde , de journalisten hebben nog meer bagger in hun bagage , die ze op de juiste momenten etaleren , wordt een heerlijk jaartje dat 2021 , heerlijk dat afbranden tot op het bod en daarin houd Wilders zich makkelijk staande

   1. Monty

    ”en daarin houd Wilders zich makkelijk staande”

    Maar wel alleen.
    Het is nu wel heel duidelijk dat Wilders niet instaat is om een meerderheid van de kamer achter zich te krijgen.

    Nu maar hopen dat hij het proces tegen Rutte gaat voortzetten.
    Anders laat hij zich echt kennen.

 3. ikweetwatikwil

  Het is niet Wilders die zich belachelijk maakt , het zijn mensen als u janrama , die zich belachelijk maken.
  Gekeken naar het debat?? Ik wel .

 4. Edjan

  Nederland heeft gekozen, de democratie wordt verder afgebroken, een vorm van clientelisme (de Ruttocratie) kan zich verder ontwikkelen.
  h***ps://nl.wikipedia.org/wiki/Gesloten_systeem_(politiek)

  Iedereen die een mooi baantje wil, of subsidie voor zijn clubje, heeft Rutte nodig om dat te krijgen. In ruil daarvoor zal hij Rutte steunen en in elk geval geen kritiek uiten.

  Links doet graag mee en krijgt in ruil daarvoor: meer “vluchtelingen” meer windmolens en meer EU.

 5. STOP FVD

  Hey Michael, denk je dat het nog gaat lukken om normale berichtgeving over het debat te plaatsen? Ik bedoel, hoe is het eigenlijk gegaan? Je plaatst alleen maar domme filmpjes over hoe bepaalde lieden “sterk optraden”. Iedereen weet dat het allemaal voor de buhne is en alleen maar het debat verlengde.

  Oh wacht, je doet dat natuurlijk als tegenwicht aan de NOS dat volgens de FVD een linkse fake news zender is, en om DAT te versterken geef je hier een onvolledig beeld van wat er in het debat heeft afgespeeld. Ah dus om een juist beeld te krijgen moet je en naar de NOS.nl en hier je berichten lezen! Ik snap het!

  1. Oepsie

   Daar komt narcist stoppie, de reus met lemen voeten aan, moreel hoog te paard, zal hij de domme bange tokkies wel even vertellen, of ze wel of niet deugen, want, Stoppie hanteert hoge ethische en morele standaarden en heeft de wijsheid in pacht. Is Stoppie een ijdele narcistische man? Die geen kritiek of spot duldt want hij vindt zichzelf geweldig. Stoppie ziet zichzelf als een ‘persona grandiosa’, de uiterlijke persoon, zoals hij er graag uit wil zien. Het lijkt dat Stoppie een andere kant van zijn persoon, zijn schaduw, die er wel eens, minder fraai uit zou kunnen zien, krampachtig probeert te bedekken. De depressie, die op de loer ligt, als de zinloosheid van zijn bestaan manifest wordt, zodra de dru(g) van zijn grootheidswaan is uitgewerkt. Tracht hier een soort van Oversier uit te hangen en anderen te badineren, omdat in zijn dagelijkse belevingswereld, echt helemaal niemand, belangstelling voor hem heeft.
   Oh ja! Stoppie heeft boeken gelezen. Jammer dat hij er niets van heeft opgestoken of begrepen. Want helaas voor hem, een plus een, is nog altijd twee. Er is voor dit soort lieden, een mooi woord voor,en dat is, ‘onrendabele’.

  2. rutte leugenaar

   hoe zuiver is berichtgeving met beelden uit een debat

   ons stopidiootje ziet liever een opgeleukt artikeltje met verdraaide feiten. Je moet doodziek in je bovenkamer zijn das een feit !

   1. STOP FVD

    En dan alleen filmpjes laten zien van rechtse rakkers! Dus alleen wat rechts interessant vindt. Is dat zuiver?

    1. rutte leugenaar

     ooooooo , je favoriete linkse @@p komt niet in beeld , selectief verontwaardigd weer !

     1. STOP FVD

      Ik ben selectief? Jij kijkt/schrijft toch alleen op DDS, waar alleen selectieve berichten worden geplaatst, door het nep journalistje, aka coenzoon, aka, linksligt, aka etc.

     2. Oepsie

      Niet op reageren! Je heb hem al 24/7/365 in “‘dienst”, moet genoeg zijn en het is zonde van je tijd. Het is een armoedzaaier, die niks beters te doen heeft.

     3. rutte leugenaar

      ik vind zijn inhoudelijke reacties altijd zo leuk. Nu dat het theater dicht is krijg je gratis stopje. Om je te bescheuren tegen zeer geringe kosten !

     4. STOP FVD

      Fijn dat jullie het met me eens zijn, het valt ook niet te ontkennen, da’s waar.

    2. Oepsie

     Kruip eens in een kast en ga je schamen handophouder. Nog nooit iets zinnigs gedaan in je armzalig leventje. Alleen hier nog babbeltjes, omdat je niet eens een abonnement van een krant kan betalen, om te reageren. Ik volg uw flauwekul al een tijdje en heb medelijden met uw omgeving. Soms familie van een zekere (vandaag nog) Maxje het speklapje?

 6. Cootje

  De VVD is zijn uithangbord uit Kiev kwijt .

  1. Oepsie

   Sterkte voor de nabestaanden!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.