[Filmpje] Marijnissen (SP): ‘Uit de notulen zal blijken wat Sigrid Kaags ‘nieuwe leiderschap’ precies inhoudt’

SP-politica Lilian Marijnissen laat zich bij Buitenhof kritisch uit over D66-leider Sigrid Kaag. Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen voerde Kaag stevig campagne rondom nieuw leiderschap, maar volgens de oppositieleider komt uit de gelekte notulen lijkt toch iets anders naar voren te komen: een minister die met werkelijk alles akkoord ging.

Bij Buitenhof op zondagmiddag was SP-voorvrouw Lilian Marijnissen was uiterst kritisch op D66-leider Sigrid Kaag. Kaag pleitte tijdens de verkiezingscampagne voor nieuw leiderschap. Er moest een frisse wind gaan waaien door Den Haag. Maar, zo stelt Marijnissen, uit de gelekte notulen lijkt een ander beeld te ontstaan over Kaag. De D66-politica heeft zich nooit verzet tegen de koers van het kabinet. Pas met het compleet openbaar maken van de notulen krijgt men écht te zien waar Kaag voor staat, aldus Marijnissen.

“Mevrouw Kaag heeft een stevige campagne gevoerd rondom nieuw leiderschap. We konden geen krant openslaan of we zagen die advertentie. Ja, mocht nu blijken dat ook mevrouw Kaag al die tijd onderdeel [van de zwijgcultuur rondom de toeslagenaffaire, red.] is geweest, daarbij heeft gezeten, misschien wel aan heeft meegedaan…”, maakt Marijnissen haar zin dreigend niet af.

Eerder kwam Kaag nog met het excuus dat ze misschien, tijdens de bewuste ministerraad-vergaderingen, in Niger zat. Maar na enkele snelle factchecks bleek dat niet te kloppen, Marijnissen stelt dat één ding zeker is: “Ze was er zeker bij.” Wat volgens Marijnissen ook aangeeft wat het ‘nieuwe leiderschap’ van D66 zou kunnen inhouden. De politica zegt er het volgende over:

“Als zij daar niet haar mond heeft opengedaan, of iets anders noemenswaardigs heeft gedaan, dan weten we ook gelijk wat dat ‘nieuwe leiderschap’ precies inhoudt.” Het staat haaks op de goede voornemens die in coalitiekringen rondzingen, stelt Marijnissen sceptisch: “Er wordt nu in Den Haag veel gesproken over een nieuwe bestuurscultuur,” zegt SP-vrouw, en voegt er spottend aan toe: “Zelfs Mark Rutte schijnt daar radicale ideeën over te hebben.”

Marijnissen vindt het “allemaal leuk en wel” al die nieuwe ideeën over Haagse veranderingen, maar ze is van mening dat het probleem in ons systeem ligt. Ze geeft de schuld aan het “neo-liberalisme” in Nederland, en dat zou volgens haar de reden zijn dat veranderingen haast onmogelijk zijn.

De notulen van de ministerraad worden maandagavond gepubliceerd. Daaruit zal blijken of Lilian Marijnissen goed zat met haar vermoedens over het nieuwe leiderschap van de voorvrouw van de tweede partij van Nederland.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

53 reacties

 1. Edjan

  Het nieuwe leiderschap stinkt naar mottenballen.
  Oude wijn in oude zakken.

  1. hans-e-pans

   Nieuwe wijn in oude zakken, stinkt na enige tijd nog erger.

 2. FreeThinker

  Het nieuwe leiderschap is een vrouw die organisaties met terroristische banden subsidies stuurt, ook na gewaarschuwd te zijn (ht*ps://www.ad.nl/politiek/nederland-gewaarschuwd-voor-palestijnse-terreursubsidie~ac6ecf07/) en getrouwd is met een terrorist.

  1. Duckday

   htt**://www.bitchute.com/video/pufVbTVi5O87/

   1. STOP FVD

    Nog zo’n bichute wappie fan club.

    1. usb3.0

     Aldus de opper wappie stopje, wappie fetisj begint ernstige vormen aan te nemen ook na de door zijn huisarts voorgeschreven zware medicijnen

    2. coenzoon

     mooi , inhoudelijk dus eens. We gaan vooruit !

     Je kan als demagoog natuurlijk niet blijven roeptoeteren over wappies en complotten ongehinderd door enige kennis als de kennis je constant wordt aangereikt op een zilveren plateau.

 3. STOP FVD

  Heeft de SP ook niet flink verloren? Dus dit heeft een politiek gemotiveerde achtergrond. Net als al die andere partijen doen, we hebben het beste voor met dit of dat, maar ondertussen gaat het ALLEEN maar om zieltjes winnen!

  1. coenzoon

   ach stopidiootje toch, je weet het inmiddels trólletje buid back better

   ook kaag is een marionet van schwab domme jongen zoals je inmiddels moet weten

   1. STOP FVD

    Ja ik weet het, want jij kan er niet over uitgepraat raken. Complot wappie!

    Door de bank genomen, ben jij en je vriendjes derhalve wat dommer dan de gemiddelde niet complot denker, wetenschappelijk bewezen, zelfs als je de wetenschap als leugens bestempelt!

    1. FreeThinker

     Ja want de rijkste mensen ter wereld hebben het goede met ons voor, ga toch weg man. In het best scenario is het World Economic Forum een stel miljardairs dat rijker wil worden van de crisis. In het slechtste scenario zijn het een stel miljardairs die politiek meer invloed willen uitoefenen.

     1. Edjan

      Free +++

    2. usb3.0

     Dé definitie van een wappie is stopje, stopje is dé opper-wappie niemand kan tippen aan stopje

     1. STOP FVD

      Mooi stickie, heel mooi voor een droeftoeter. LOL.

     2. hetfietsmenneke

      Stopje is gewoon de ultieme klootviool, die hier alleen maar reageert om mensen op te naaien.

     3. coenzoon

      hij denkt dat ie mensen kan opnaaien. Echter zijn domme gewauwel ongehinderd door enige kennis is inhoudsloos en slap geleuter.

      De randdebiel kan inhoudelijk niet eens meepraten over build back better want het is een complot zegt de idioot.

      Rutte heeft dus ook gelogen over build back better volgens de opperwappie

     4. Max Aue

      hij denkt dat ie mensen kan opnaaien. Echter zijn domme gewauwel ongehinderd door enige kennis is inhoudsloos en slap geleuter.

      De randdebiel
      de idioot.
      opperwappie

      Ik zie dan coenzoon weer heel inhoudelijk bezig is.

     5. usb3.0

      wappiefetijist stopje is dè droeftoeterwappie

     6. coenzoon

      leg is uit strónt vlé®k , wat zou jij een geschikte naam vinden voor zo een randdebiel mijn beste

     7. Max Aue

      strónt vlé®k
      randdebiel

      Heel inhoudelijk weer, coenzoon.

     8. coenzoon

      de inhoud kun je vinden om de woorden heen strónt vlé®k . geen spellingz vouten huftr ? misschien heb je nu weer wat te doen droeftoeter

    3. coenzoon

     welk complot verwijs je nu steeds naar sukkeltje

     kijk nog even naar je grote lijder (nee geen vout)

     h**ps://www.youtube.com/watch?v=a-sUP8k3v1w

   2. STOP FVD

    “hij denkt dat ie mensen kan opnaaien”

    Lukt toch aardig wappie!

    1. coenzoon

     denk je , denk je dat nu werkelijk ? je begint malle pietje te overtreffen qua dedain en arrogantie

     elke letter van je wordt vermalen tot stof wappie !

     Dicht jezlf niet teveel waarde toe onwetende

 4. Max Aue

  Wat valt er te zeggen over het leiderschap van Marijnissen?

  Sedert haar aantreden als partijleider is de links populistische SP alleen maar verder weggezakt.

  1. Jack Flash

   Een gaatje van een paar centimeter in de deksel van de beerput geeft dermate stank genoeg zodat aanleiding om hem te doen opentrekken geoorlooft is.

  2. coenzoon

   ach strónt vlé®kje toch, maorijnnissen is geen sterk debater maar wel een oprecht debater. Dat is van jouw rattenclub niet te zeggen. Liegen en bedriegen is het enige wat ze kunnen

  3. sonny

   max@
   ‘Sedert haar aantreden als partijleider is de links populistische SP alleen maar verder weggezakt.’
   Dat ligt niet aan Marijnissen!
   de linkse-kiezers zijn geswitcht naar extreem-links (Kaag, Ploumen), de sukkels!

  4. Duckday

   Ja dank zei de kiezers die weg lopen van de waarheid en angst hebben voor de beerput die open kan gaan

 5. wijsneus

  Weg met de firma “list,leugen, oplichting en bedrog”;
  VVD, CDA,D66 en consorten.
  allemaal in een cordon sanitair; er is geen plaats in de Nederlandse politiek en volksvertegenwoordiging, voor oplichters, fascistische samenzweerders en bedriegers.

  Of wel soms?

  1. Jack Flash

   Check WEF lidmaatschap.

   1. coenzoon

    deze bedoelt u ?

    h**ps://static.wixstatic.com/media/b6ee20_3e93e479183d47a3998bf3531a024d3d~mv2.jpg/v1/fill/w_960,h_672,al_c,q_90/b6ee20_3e93e479183d47a3998bf3531a024d3d~mv2.webp

 6. plakband

  Nieuw leiderschap van Kaag.
  Ja, ja, zoals u wilt Pinokkio.

  Ze noemt het beestje bij zijn naam.
  Dat is inderdaad nieuw.

 7. halo1

  Dat gezever van haar over “neo-liberalisme” wordt ook irritant: een SP-NL zou onbetaalbaar en onwerkbaar zijn.. dan nog maar liever Kaag! Maar ik mag haar (Marijnissen) wel.. ze schiet alleen te vaak in de pose.

 8. Duckday

  nieuwe leiderschap’ van D66 MW Kaag zal betekenen leugens bedrog hoogmoed Waanzin. Zij zal niet onderdoen met het beleid van de VVD Rutte. Zij zal alles overhevelen naar Brussel en zal de GRENZEN openstellen voor kom maar binnen beleid. We hebben al diverse uitspraken en opstelling van deze minister mee gekregen koude kak is er niks bijmet haar hete aarddappel .Hoe is het toch mogelijk dat deze vrouw in de NEDERLANDSE POLITIEK zit.Zou een gevaar kunnen zijn van landsbelang

  1. usb3.0

   Het gebeurt voor je ogen, er wordt bepaald beleid uitgerold waar wij getuige van zijn.

  2. M. Brandenburg

   Zoals we van links totalitairen gewend zijn, niet voor niets wrijft men zoi tegen de islam en het communisme in China aan.

 9. HD

  Kaag is Palestijnse, en dus onbetrouwbaar.

 10. Piet Klein

  Dankzij Ollongren is volstrekt duidelijk dat tijdens de formatiebesprekingen het dumpen Omtzigt aan de orde is geweest en het is duidelijk dat dit uit de koker van Rutte en of Hoekstra en of Kaag moet zijn gekomen.

  In eerste instantie kregen we de indruk dat dit vooral vanuit Rutte kwam. Kaag en Hoekstra namen veel afstand en het leek er op dat ze motie van wantrouwen tegen Rutte zouden steunen, maar na overleg tussen hen werd dit een motie van afkeuring. Er leek tussen Rutte, Hoekstra en Kaag te zijn gedealed.

  In het debat over de Ollogren papers klotste de leugens en de vergeetachtigheid over de randen. Het was volstrekt helder dat er iets werd verborgen en dat men niet in staat was een helder verhaal neer te zetten. Deze politici doen niet alleen het dossier slecht maar zijn ook slecht in liegen.

  Omtzigt die samen met Leijten de onderste steen boven kreeg in de toeslagenaffaire. Een toeslagenaffaire waarvoor deze ministers verantwoordelijk waren en waarin veel Nederlanders ernstig gedupeerd waren. Ze waren verantwoordelijk, deden het fout, handelde niet op signalen, deden vervolgens hun uiterste best om het dossier onder het vloerkleed te vegen. Maar dankzij Omtzigt en Leijten is die poging, om het onder het vloerkleed te vegen, mislukt.

  Waar na de Ollogren paper het even leek dat Rutte de grote boosdoener was kwam RTL met uitgelekte notulen uit het ministerberaad waaruit bleek dat er binnen het kabinet afstemming geweest is over het dumpen van Omtzigt. Kennelijk hadden Hoekstra en Kaag tijdens het Ollogren paper een theaterstuk opgevoerd. Het theaterstuk van Kaag en Hoekstra bleek een farce. Rutte, Hoekstra en Kaag waren partners in crime.

  Nederland bleek niet alleen te maken te hebben met de toeslagaffaire die veel Nederlanders ernstig gedupeerd had maar ook te maken te hebben met ministers die vervolgens de waarheid tot en ket de Staten Generaal wilden verbergen. Alles tot en met de debatten bleek een groot leugen circus. De integriteit van de betrokkenen was/is kennelijk geheel verdampt.

  Rutte beloofde notulen uit de ministerraad openbaar te maken. Maar wat gaat deze informatie ons nog leren:

  – Stel er staat niets over de Omtzigt gate in. Hebben we dan alle informatie gehad? Of heeft RTL alles bij elkaar gefantaseerd? Het meest aannemelijk is dan dat we niet alle informatie dan hebben gekregen want waarom moesten Rutte, Hoekstra en Kaag dan in het Ollongren paper debat zulke rare capriolen uithalen, vergeten, liegen etc. Geen duidelijkheid in deze notulen, geen bevestiging van de informatie die RTL wereldkundig maakte versterkt alleen maar weer het beeld dat het kabinet, dat Rutte het niet zo nauw neemt met de waarheid en alles in het werk stelt om de waarheid niet op tafel te leggen. Als niets in de notulen staat dan zou dit de verdenking over de Ollogren paper richting Rutte versterken. De ernstige fouten in de toeslagaffaire, het niet verschaffen van de juiste informatie in het Ollogren debat, het betekent einde Rutte. Maar omdat Kaag en Hoekstra te weinig afstand genomen van Rutte staat ook hun positie ter discussie.

  – Een mogelijkheid is dat er in de notulen wel staat dat Omtzig gate langer speelde in het kabinet. En als dat klopt en het feit dat Omtzigt ziek thuis zit, de manier waarop de debatten gevoerd zijn, de vergeetachtigheid, het liegen en verdraaien, dan wel nu doen alsof men ‘uiteindelijk’ wel bereid is inzicht te verschaffen, het helpt natuurlijk niet. De toeslagaffaire is op zich zelf al te ernstig, het pogen informatie achter te houden is ernstig en wordt niet vergoelijkt door uiteindelijk wel informatie te verschaffen. Rutte, Hoekstra en Kaag zijn partners in crime en hebben Nederlanders ernstig benadeelt en integriteit van de politiek gecorrumpeerd. Het enige wat ze kunnen doen is vertrekken.

  Of het beschikbaar stellen van de (mogelijk een deel van de )notulen wel iets of niets verduidelijken het doet er niet meer toe. Het enige wat Rutte misschien probeert te doen is tijd te rekken in de hoop dat het dossier langzaam aandacht verliest er een moment zou kunnen komen waarop ze verder kunnen formeren. Maar dat moet valse hoop zijn. Rutte< Hoekstra en Kaag behoren te vertrekken en dit rekken is alleen maar slecht voor Nederland.

  We moeten ons realiseren dat als deze personen door zouden gaan dan wordt dit foute gedrag gelegitimeerd en is het hek verder van de dam. Dan wordt het alleen maar van kwaad tot erger.

  Het enige wat Rutte, Hoekstra en Kaag nog kunnen doen is vertrekken uit de politiek. De consequenties nemen van de ernstige fouten die ze gemaakt hebben in de toeslag affaire, de ernstige fouten die ze gemaakt hebben door de integriteit van de politiek zo te corrumperen. Nederland verdient een politiek die de integriteit hoog heeft zitten en het belang van haar burgers koestert.

  1. Max Aue

   “ Dankzij Ollongren is volstrekt duidelijk dat tijdens de formatiebesprekingen het dumpen Omtzigt aan de orde is geweest en het is duidelijk dat dit uit de koker van Rutte en of Hoekstra en of Kaag moet zijn gekomen.”

   Piet Klein is een breedsprakige babbelaar die weinig inzicht heeft in de politiek. De indruk bestaat ook dat hij geen kranten leest of naar serieuze televisieprogramma’s kijkt. Hij weet dus nergens van.

   De feiten zijn hier al vaak gememoreerd. Ja, in de marge van de informatiegesprekken is de positie van het Kamerlid Omtzigt aan de orde geweest maar dat gebeurde in lijn met wat er in de verkiezingscampagne al was uitgesproken (Als het CDA Omtzigt voordraagt als minister in het volgende Kabinet zal Rutte daar geen bezwaar tegen maken) en, zoals in het Kamerdebat helder werd, ook is besproken door Hoekstra en Rutte.
   Van het ‘dumpen’ van Omtzigt was dus geen sprake en veel meer was er ook niet aan de hand.

   1. usb3.0

    maxje vergeet (bewust) even dat er is gelogen..

   2. Harry Haller

    Max Aue: “Piet Klein is een breedsprakige babbelaar die weinig inzicht heeft in de politiek. De indruk bestaat ook dat hij geen kranten leest of naar serieuze televisieprogramma’s kijkt. Hij weet dus nergens van.”

    Hier herken je de vieze relnicht die Aue ten diepste is: de psychopatische narcist wiens enige mening alleen juist is en daardoor geen enkel respect kent naar de tegenstander in het debat. Het maakt niet uit met welke smerige verbale trucs – de opponent die het waagt een eigen mening te hebben wordt niet alleen van zijn sokken gemaaid maar ook vertrapt, door de shredder gehaald en de resten worden verbrand. Met minder kan deze megalomane schoft niet toe om zijn wankele superioriteit te bewijzen – en dat heeft hij dagelijks vele malen nodig als een aan heroine verslaafde junk.

    1. Oepsie

     De ineenstorting van het gevoel van eigenwaarde bij dit soort ”mens”, met ‘grootheidswaan’ laat overduidelijk zien hoe dit gevoel eigenlijk in de lucht aan een ballon heeft gehangen, die bij gunstige wind weliswaar nog wat hoger zweefde, maar waar plotseling een gaatje in kwam, waardoor het nu als een vodje op de grond ligt. Van de eigen gevoelens is niets ontwikkeld dat later in het leven houvast had kunnen bieden. De partners van de mens met grootheidswaan, inclusief de seksuele partners, moeten eveneens zijn narcistische gevoelens bevredigen. De anderen zijn er om hem te bewonderen, en hij zelf is voortdurend met hart en ziel in de weer om deze bewondering te krijgen (te verdienen). Daarin komt zijn martelende afhankelijkheid tot uitdrukking’.

    2. Edjan

     Harry Haller. Zo gaat het.
     Max vraagt op scherpe toon om een bron. Als je hem die geeft, vindt hij het geen goede bron, de maker ervan is een waardeloze wetenschapper, zijn kennis achterhaald en een gepasseerd station. Zelf ben je ook niet inhoudelijk bezig. Vervolgens roept Max de overwinning uit (van zichzelf).

  2. Edjan

   Piet Klein +++

 11. M. Brandenburg

  Al die Haagse veranderingen hgebben enkel maar geleid tot meer en meer linkse toitalitaire beleidsvoering, waar niemand inzage krijgt, het volk met geweld onder de duim word gehouden en niets meer openbaar word gemaakt. Het oude communisme en de Nationaal Socialisten worden er van binnen warm van.

  1. Ab Infinitum

   Ik begrijp er niets van, welk links beleid en van wie afkomstig?

   1. coenzoon

    😂🤣😂🤣😂

    hij begrijpt er niets van , het staat er echt ,
    hij begrijpt er niets van,

 12. Vrijedenkert

  Minister al-Qaq-Kaag heeft bakken vol met geld overgemaakt richting voornamelijk het Palestijnen, Midden-Oosten en andere bananenrepublieken dus zij zal persoonlijk op veel punten haar zin hebben gekregen en daarvoor akkoord zijn gegaan met andere zaken!

 13. rexm

  Kan Kaag eens aangeven wat de definitie van nieuw leiderschap is, of valt het onder de noemer kretologie.
  Als dat het nieuwe wondermiddel is kunnen we Rutte gelijk een krantenwijk aanbieden.
  Nee Kaag, je zwetst een eind in de ruimte.

  1. Edjan

   Ach, nieuw leiderschap. Bij Obama werkte het. Er wordt een PR bureau ingehuurd dat onderzoekt welke kreten het goed doen bij de kiezer. Zo komt een Kaag, die ouderwetse machtspolitiek wil doen, op een stiekeme, achterbakse manier, ertoe om de kreet “nieuw leiderschap” te gebruiken.

 14. Drollevanger

  Mevrouw Marijnisse kan een anti-Kaag standpunt veel makkelijker verwoorden dan een Wilders of Baudet. Als Marijnisse dit allemaal zegt begint men naderhand niet met termen zoals vrouwonvriendelijk te strooien door de deugende mens.
  Wat leven we tegenwoordig toch in een vreemde wereld, met diversiteit boven verstand.

 15. Drollevanger

  Ik zou zeggen laten we na elke regeringswissel de helft van de kamerleden verplicht verwisselen voor anderen. Misschien dat dan de kartel voorkeur in de kamer uitsterft.
  Het is hier onderhand net als in China. Dezelfde figuur aan de macht totdat ze hem zijn strot afsnijden of als opzichter deporteren naar een verre berg.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.