Geert Wilders (PVV) eist: ‘Rutte, we willen ALLE relevante notulen zien. Met minder nemen we geen genoegen’

PVV-fractieleider Geert Wilders heeft nieuwe Kamervragen ingediend aan het adres van VVD-premier Mark Rutte. Op Twitter voegt Wilders daar aan toe dat hij en zijn collega’s “ALLE relevante notulen willen zien.” Want met minder, gaat hij verder, “nemen we geen genoegen!”

Uit verslaggeving van de NOS blijkt dat het kabinet de notulen van de ministerraad die eerder naar de parlementaire ondervragingscommissie kinderopvangtoeslag zijn gegaan openbaar maakt. PVV-leider Geert Wilders denkt echter dat die notulen mogelijk de lading niet dekken. Daarom heeft hij Kamervragen gesteld aan minister-president Rutte én eist hij publiekelijk op Twitter dat “ALLE relevante notulen” over deze materie met de Kamer gedeeld worden.

Want, zegt Wilders, met minder gaat de Tweede Kamer ditmaal “geen genoegen nemen.”

“Wat is de reden dat het kabinet de openbaarmaking van de notulen van de ministerraad beperkt tot de notulen die eerder naar de POK zijn gestuurd?” vraagt Wilders aan Rutte. “Is het kabinet voornemens om ook de P-notulen (persoonlijke notulen) van die betreffende ministerraden openbaar te maken? Zo nee, waarom niet en kunt u per P-notulen (persoonlijke notulen) beargumenteren waarom de inhoud hiervan niet relevant zou zijn?”

Ook wil Wilders dat Rutte een overzicht laat maken “met de data van alle ministerraden vanaf 1 januari 2018 t/m heden waarin is gesproken over de kinderopvangtoeslagaffaire. Dit overzicht moet bij de beantwoording van de vragen naar de Kamer gestuurd worden.

En hij is nog niet klaar. Want Wilders zit er bovenop. Ook van al die ministerraden van die periode, waarin over dit onderwerp gesproken is, wil hij graag dat de notulen openbaar gemaakt worden. Indien dat niet gebeurt, vraagt Wilders, “kunt u per ministerraad waar kinderopvangtoeslagaffaire is besproken aangeven waarom niet en waarom de inhoud u niet relevant zou zijn?”

Natuurlijk wil Wilders ook van díe ministerraden de zogenaamde P-notulen hebben. En ook hier geldt dat als Rutte die niet wil delen, hij van Wilders antwoord moet geven op de vraag waarom niet?

De laatste vier vragen zijn:

6.)
Kunt u een overzicht maken met de data van alle ministerraden vanaf 1 november 2019 t/m 1 september 2020 waarin is gesproken over de tijdslijn waar de motie Omtzigt cs. om vraagt? Zo nee, waarom niet?

7.)
Kunt u van al die ministerraden vanaf 1 november 2019 t/m 1 september waar de tijdslijn wordt besproken de notulen openbaar maken? Zo nee, kunt u dan per ministerraad waar de tijdslijn is besproken aangeven waarom niet en waarom de inhoud nu niet relevant zou zijn?

8.)
Kunt u van al die ministerraden vanaf 1 november 2019 t/m 1 september 2020 waar de tijdslijn is besproken de P-notulen (persoonlijke notulen) openbaar maken? Zo nee, kunt u dan per ministerraad waar de tijdslijn is besproken aangeven waarom niet en waarom de inhoud nu niet relevant zou zijn

9.)
Wilt u deze vragen beantwoorden voor maandag 26 april 2021 om 19.00 uur?

Kortom, Wilders wil dat de regering echte transparantie en openheid betracht. De kans dat de regering daarin meegaat lijkt bij voorbaat klein te zijn. Maar Wilders kan al wel rekenen op de steun van andere ‘populistische’ partijen zoals BBB.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

46 reacties

 1. Harry Haller

  Goed zo Geert! Pak ‘m bij zijn ballen en draai door tot hij om genade vraagt.

  Rutte moet verdwijnen. Evenals Kaag en Hoekstra. Hun tijd is voorbij.

  1. Monty

   Hopelijk zal Wilders dan genoeg stemvee vinden om de verkiezingen te winnen.

   1. STOP FVD

    Hahahahaha! Mooi!

  2. LifeBuddy

   Geweldige MP. die Geertje Wilders. Hij staat 100% voor het Volk. Geen genade voor arische sLinkse Oplichters, Leugenaars, Discriminerende en Graaiende criminelen.!!!

  3. halo1

   Je beseft toch wel dat dan links alsnog aan de macht komt..of ambieer je dat?

  4. Edjan

   H. Haller +++++

 2. sonny

  Rutte lacht nog ogenschijnlijk nog steeds, maar het zweet drupppelt uit zijn bilnaad!

 3. STOP FVD

  Is dit nog nieuws? Wilders eist denk ik ook te veel. Maar doet dat vooral voor de buhne net als FVD en al die flutpartijtjes. Geen moet te vertellen, maar van alles te eisen.

  1. coenzoon

   nou gelet op het aantal gezinnen aan de bedelstaf en dat de dader op het kerkhof ligt kunnen we mogelijk vuurwerk verwachten uit de notulen als ze leesbaar getoond worden domme jongen !

   1. STOP FVD

    Ik ben te dom te begrijpen wat je nu allemaal weer roept. Maar dat ligt denk ik meer aan jou dan aan mij Michael.

    1. coenzoon

     michael ??, u bent nog steeds verward onwetende.

     1. STOP FVD

      Nou ik denk het niet hoor, je bent op zijn minst familie!

 4. Max Aue

  Wilders gaat politiek voor de verschroeide aarde. De bestuurbaarheid van ons land interesseert hem geen zak.

  Mijn goede vriend hoopt ook op totale chaos maar hij woont dan ook al jaren niet meer in ons land.

  1. coenzoon

   de bestuurbaarheid van dit land wordt te grabbel gegooid door een demissionair kabinet gevuld met de door jou geroemde, competente en fatsoenlijke bestuurders strónt vlé®k .

   De totale chaos waarin we leven is het resultaat van een dictator die met noodwetgeving niet verder komt dan het bedenken van arbitraire getallen. Wie kent het debat haga versus rutte niet alwaar rutte als een stinkende rat onder de desk kroop en zei ” 4 uur is gewoon bedacht , leek een mooie afstand tussen bestellen en afhalen ”

   Totaal krankzinnige wetgevingen gebaseerd op niets !

  2. Cootje

   Daarom stem ik op hem , welke bestuurbaarheid totale chaos krijg je wat jezelf gecreëerd hebt , de hele oude vieze politiek die er voor zich zelf zaten die een zuivere tweedeling hebben gecreëerd in Nederland en die alleen maar toe neemt , ons verdiende centen hebben weggeven aan de criminelen in Brussel en zuid Europa , je moet eerst alles tot de grond toe afbranden wil je iets kunnen veranderen en op nieuw opbouwen , dus die filosofie is uitermate doeltreffend dat noemen ze korte pijn

  3. Cootje

   Ons land ?? wij zijn een provincie van europa .

   1. coenzoon

    nee hoor we zijn slechts een kassa voor brussel. Wekelijks 200 miljoen euris , een schande

   2. Max Aue

    Daar heeft Cootje een punt.

    Hij heeft gelijk, gelukkig maar.

    1. coenzoon

     de strónt vl®k is verheugd dat Nederland wekelijks 200 miljoen afdraagt aan brussel. Ht staat er echt , gelukkig maar scandeert de onwetende !

     1. CZ

      Hear, hear!

  4. Cootje

   Nee je moet top bestuurders als Zalm van de VVD hebben die heeft een weg bewandelt van de verschroeide aarde , zoveel macht gebruiken dat hij de grote man werd bij ABN AMRO , na zijn fouten bij de DSB bank floot hij , de De Nederlandse bank en het AFM terug die een kritischs CV van hem wilde publiceren maar na het old boys netwerk en onder druk van de Nederlandse bank moest het AFM terug , bedoel jij zulke bestuur ?? Kan nog een paar van die goede bestuurders noemen wat te denken van zakkenvuller Loek Hermans die een spoor van vernieling heeft achtergelaten en zoveel macht heeft dat zijn tutjes in de vooruitgeschoven posities zitten bij de VVD , of we nemen een gratis cadeau voor de heer PECHTHOLD , totaal verrot is bestuurlijk Nederland . Dus slopen die boel

  5. september

   Hallo Max die mensen die in het buitenland wonen,wat moeten die nog van Nederland vinden.En wat die coenzoon er van vind,dat is maar een minderheid.

  6. Harry Haller

   ALLE politieke informatie hoort standaard openbaar te zijn. Met minder kan geen genoegen genomen worden.

   Als daarvoor de tactiek van de ‘verschroeide aarde’ noodzakelijk is, moet het maar. Nederland moet gered worden uit de klauwen van het jattende, frauduleuze, arrogante en liegende geteisem.

   1. Max Aue

    “ALLE politieke informatie hoort standaard openbaar te zijn.”

    Deze naïviteit is pijnlijk om te lezen.

    1. Harry Haller

     Dat heb je al eerder gezegd, lüllekop. Toen kon je ook niet duidelijk maken waarom.

     Jij bent met handen voeten geklonken aan het criminele overheidsbeleid en te dom en rigide om je daar aan te ontworstelen en zelf na te denken. Je roept maar wat, in volslagen paniek.

     GS: “De formatie is dood, de positie van de premier is onhoudbaar, hij kan zich niets meer veroorloven. Waar is de schaamte van Mark en Hugo dat met hun beleid de bodem bereikt is?! Burgers zitten er mentaal doorheen, ondernemers failliet en ziekenhuizen vol.” En Rutte liegt door.

     Rutte is finito, alleen weet hij het zelf nog niet.

     1. Meriadoc Brandebok

      Harry Haller heeft natuurlijk niet zoveel met democratie, of hij moet er wellicht aan herinnerd worden dat Mark Rutte de verkiezingen heeft gewonnen met 10 zetels afstand van de tweede partij.

      Hij is niet finito. Ook al probeert men dat met de zieke heksenjacht wel te bereiken

     2. Edjan

      Wat hoor ik nou? “Harry Haller heeft natuurlijk niet zoveel met democratie.”
      Dat moet jij zo nodig zeggen, Brandebok. Als er iemand anti-democratisch is, dan ben jij het wel. Reetlikker van het gezag.

    2. coenzoon

     probeert de strónt vlé®k het weer ! je praat poep wím !

   2. Beukman

    ALLE politieke informatie hoort standaard openbaar te zijn. Met minder kan geen genoegen genomen worden.

    Welnee, Dr. Haller. Besluiten dienen weliswaar openbaar te zijn, maar dat betekent niet dat dit ook moet gelden voor de wijze waarop men tot besluiting is gekomen.
    Nogal wiedes ook. Mensen zijn immers geen robots. Het moet mogelijk zijn om in alle discretie gesprekken te kunnen voeren. Zo werkt dat niet alleen in de politiek, maar overal. De notulen van de Ministerraad zijn al sinds decennia niet openbaar en nog nooit heeft iemand daar bezwaar tegen gemaakt.

    1. coenzoon

     QUOTE Het moet mogelijk zijn om in alle discretie gesprekken te kunnen voeren. END

     Dat is je nu al 1000 keer verteld bukhol. Dat kan en dat mag vertrouwelijk zolang je daarna de kamer daar maar tijdig vertrouwelijk over informeert. Welk stukje begrijp je niet o grote zwetser !

     Je kan je onzin in eender welke gedaante blijven repeteren maar je spreekt onzin. Je gewauwel staat haaks hoe we afgsproken hebben dat onze democratie werkt onwetende.

     Standaard niet openbare notulen ( indien daar een dwingende reden toe is) worden vertrouwelijk besproken in de kamer. Er is zelfs een commissie voor waarvan de naam je zal wel gevallen domme hond !

     1. Beukman

      Je kan me wat, Coen Demmink. De Kamer eist nu woord voor woord wat er is besproken tijdens de ministerraad. Dat zijn dus vertrouwelijke gesprekken. Aangezien iedereen het de afgelopen tig jaar volstrekt normaal en begrijpelijk vond dat de notulen een aantal jaren geheim bleven, kunnen we constateren dat er nu een hetze gaande is.

      Als Geert transparantie zo belangrijk vindt, laat hem dan maar eens voor de dag komen met de namen van zijn geldschieters. Laat hem de opnames maar eens publiceren die Ridder Graus in het geheim heeft gemaakt van de fractievergaderingen. Laat hem maar eens openheid geven over de criminele acties van diezelfde Ridder Graus aangaande de seksuele vergrijpen tegen zijn eigen vrouw en de niet misselijke fraude met zijn reiskostenvergoeding, een bedrag waar een dozijn AOW-ers een jaar lang van zouden kunnen leven.

     2. Max Aue

      “Aangezien iedereen het de afgelopen tig jaar volstrekt normaal en begrijpelijk vond dat de notulen een aantal jaren geheim bleven, kunnen we constateren dat er nu een hetze gaande is.”

      Hear, hear!

     3. coenzoon

      bukhol je kan je mening 1000 x herhalen maar je mening is niet conform onze staatsrechtlijke afspraken domme jongen.

      De regering hoort de kamer altijd te informeren. Dat mag vertrouwelijk of jij het daar nu mee eens bent of niet verandert feitelijk niets domme tról !

      De kamer heeft RECHT om te weten wat er besproken is temeer de grote parlementaire gevolgen van die besprekingen domme jongen.

      We hebben een demissionair kabinet door deze materie domme jongen.

      Dat jouw pindabrein nu niet wil begrijpen dat de kamer correct handelt geeft direct je beperkingen aan onwetende tról. Het kabinet mag vertrouwelijk vergaderen maar heeft de plicht vetrouwelijk de kamer te informeren . Of jij daar nu blij mee bent of niet maakt geen flikker uit domme jongen, suc6 verder met je domme gekrakeel onwetende

     4. Beukman

      De kamer heeft RECHT om te weten wat er besproken is temeer de grote parlementaire gevolgen van die besprekingen domme jongen.

      Zucht. Nee Demmink, de Kamer heeft er recht op om te weten welke besluiten er zijn genomen.
      Waaruit blijkt dat de Kamer geen recht heeft om te weten hoe die besluitvorming precies tot stand is gekomen? Uit het feit dat de notulen een aantal jaren geheim blijven.
      Kortom: hetze, hetze, hetze, bolle biet.

     5. coenzoon

      de feiten weerleggen je mening domme jongen. Stampvoetend door de kamer verandert niets aan de situatie. 😂🤣😂🤣

      Je bent een triest geval maar herkenbaar voor linkse adepten die ongehinderd door enige kennis proberen hun gedachte tot waarheid te verkondigen.

      je zou een goed lid zijn van de commissie stiekum domme jongen. Een gesneden functie voor een nsb’er als jij.

     6. Max Aue

      Coenzoon stelde hier gisteren voor om de vertrouwelijkheid van het overleg in de Ministerraad te handhaven maar de Kamer daarover vertrouwelijk te informeren. Hoe dat praktisch zou moeten en hoe je oppositiepartijen in de Kamer tot die vertrouwelijkheid zou moeten en kunnen verplichten blijft duister.
      Wat mij betreft bevestigt dit dat Coenzoon dit onderwerp niet doorgrondt en dus de argumenten van Beukman ook niet kan begrijpen.

     7. Beukman

      Coentje kletst maar wat, zoveel is duidelijk. “De Kamer vertrouwelijk informeren” is in deze context een onoplosbare paradox.

  7. usb3.0

   maxje liegt en wenst een leugenaar de hand boven het hoofd te houden

 5. plakband

  Voor de “notulen” van 12 jaar Rutte, zie
   hxxps://www.defoutenvanvvdrutte.nl

  1. Beukman

   Leuk voor later, zo’n satirische site.

   1. coenzoon

    satirisch ? bukhol mot maar eens gaan informeren of hij een intake gesprek bij het PBC kan krijgen

    Volgt waarschijnlijk een spoedopname uit

 6. usb3.0

  Er reageren hier mensen die graag de doofpot dicht willen houden..

  1. Max Aue

   Er is geen sprake van een doofpot. De notulen worden openbaar gemaakt.

   1. usb3.0

    Taalautist maxje is te dom om het goed te lezen, iedereen weet dat er alles aan word gedaan om het in de doofpot te houden, en maxje is het type die dat prima vindt

    1. Max Aue

     De notulen van de Ministerraad worden geopenbaard, Gerrit. Heb je dat gemist?

 7. Promeush

  Ze wachten nog tot maandagavond. Kunnen ze er nog aan sleutelen?
  Even aanpassen misschien? Ik geloof niet meer in transparantie van
  deze ministers.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.