Leugenaar Rutte, stap op! Hij praatte wél over Omtzigt: ‘Je moet wat met hem: minister maken’

Uit de vertrouwelijke documenten over de mislukte formatie blijkt – dat kan nu al onthuld worden – dat premier en VVD-leider Mark Rutte in ieder geval wel iets te zeuren had over Pieter Omtzigt, ook al had hij gezworen van niet. In de aantekeningen staat letterlijk dat hij zei: “Je moet wat met Omtzigt, minister maken.” Met andere woorden, je moet van hem af en ervoor zorgen dat hij niet meer als kritisch Kamerlid kan functioneren.  Gek, want toen deze controverse uitbrak beweerde Rutte nog dat hij helemaal niets gezegd had over de CDA’er. Gek!

Het ís mogelijk dat we de bron van “positie Omtzigt, functie elders” gevonden hebben. Want uit het verslag van de verkenners blijkt dat Mark Rutte (VVD) het één en ander te zeggen had over de situatie bij het CDA, en dan met name over de rol van Pieter Omtzigt. “Het wordt heel ingewikkeld zonder het CDA,” zei Rutte. “Als Wopke meer stemmen heeft dan Omtzigt, gaat dat helpen. Je moet wat met Omtzigt: minister maken.”

Met andere woorden, je moet Omtzigt uitschakelen als kritisch Kamerlid, waar hij zo ontzettend veel problemen veroorzaakt heeft voor het kabinet-Rutte III, en hem het kabinet zelf in loodsen zodat hij vanaf dan braaf gaat meespelen.

Maar weet je wat nu zo gek is? Rutte beweerde nadat deze controverse uitbrak nog dat hij het niet over Omtzigt gehad had met de verkenners. Echt niet hoor! De naam was niet eens gevallen in gesprekken! Maar dat klopt niet, zoals bijkt uit bovenstaande video: Rutte zei gewoon glashard tegen de tv-camera’s dat hij het echt niet over Omtzigt had gehad met de verkenners.

Of dit de bron is van “positie Omtzigt, functie elders”? Misschien wel. Die aantekening gaf mij het gevoel dat ze hem iets buiten de politiek wilden geven. Maar dit kan het ook zijn. Want “Je moet wat met Omtzigt” spreekt boekdelen over Rutte, die dat ‘gevaar’ wilde buitensluiten.

Ook Annemarie Jorritsma deed volgens Telegraaf-journalist Wouter de Winther vermoedelijk een duit in het Omtzigt-zakje. Met “functie anders” stelde de VVD-senator annex verkenner blijkbaar voor om hem (PO = Pieter Omtzigt?) misschien naar voren te schuiven als nieuwe Kamervoorzitter. In die hoedanigheid kon hij immers ook geen problemen meer opleveren voor Rutte:

Maar Rutte heeft sowieso keihard zitten liegen. Hij heeft beweerd dat er met de verkenners niet gesproken is over Pieter Omtzigt. Leugens! Hij heeft het er wél over gehad, en dan ook nog eens met het uitdrukkelijke doel om Omtzigt weg te werken als kritisch Kamerlid.

De Tweede Kamer kan en mag dit soort leugens niet accepteren. Rutte heeft gelogen. Dit soort gedrag is een premier onwaardig. Het is dus duidelijk: er moet een motie van wantrouwen komen, en daarna moet Rutte definitief weggestuurd worden uit Den Haag. Nederland verdient een premier die niet de hele tijd de boel in de maling neemt en er op los jokt.

Ga maar lekker lesgeven op een schooltje in Den Haag, Rutte! Het zal tijd worden dat je het Binnenhof verlaat. Je leugenachtige strapatsen worden niet meer gewaardeerd.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

62 reacties

 1. HD

  Slim van Rutte, wanneer zijn deze handgeschreven briefjes geschreven? Gisteren nog even?

 2. coenzoon

  een inlegvelletje van rutte , verrassend !

 3. Stanly2000

  Een klein onwaarheidje moet kunnen, toch?

  1. hans-e-pans

   Het ergste is dat hij in zijn eigen leugens gelooft, en hij dat dus dat ook van anderen verwacht.

 4. Meriadoc Brandebok

  Democratie is een ramp. Straks komt het hele clubje weer langsparaderen met de opmerking hoe erg het allemaal niet is. Het is een verspilling van tijd en geld. De hele Kamer eigenlijk. Waar is de tijd gebleven dat er nog een klein groepje CDA-ers, VVD-ers en PvdA-ers het land bestierden? Tegenwoordig zit de Kamer vol gefrustreerde marxisten, domme boeren, gestoorde eurofielen, doorgedraaide nationalisten en neofascistische hakkenklappers. En dan de sensatiezieke pers met hun zinloze Twotteraccounts.

  Dit land gaat daar nog eens kapot aan.

  1. Appelstroop

   helaas mee eens 🙁

  2. Oepsie

   ”hoe erg het allemaal niet is’! Dus? Het is dus helemaal NIET erg? Natuurlijk Guusje. Zo vroeg al, aan de jenever?

  3. Cootje

   Corona gaat rutte een handje helpen , want hij gaat ook nog verschut in zijn malafide Europese deals . Die Nederland tot een armlastige provincie maakt van het gedrocht Europa .

 5. Oepsie

  Hahaha! Is dit nieuws? mijn katten en de huis-egel wisten het al, hij liegt, liegt en liegt!

 6. Monty

  Dan maar weer nieuwe verkiezingen.

 7. Appelstroop

  12 uur vergadering -> 12:30 vergadering en zie dat ie nu weer een uur is doorgeschoven naar 13:30, en rutte heeft gelogen (of gesprek aangepat). guttegut..

  1. Appelstroop

   *aangepast

 8. Max Aue

  Een logische opmerking van Rutte. Hij beseft dat het CDA noodzakelijk is voor een coalitie en met een verdeeld CDA gaat dat niet lukken. Het is ook en goed idee om de keffer Omtzigt een keer verantwoordelijkheid te laten dragen voor het bestuur in plaats van alleen maar kritiek vanaf de zijlijn.

  Het wekt verbazing dat mensen hier kennelijk denken dat in gesprekken met verkenners dit soort dingen niet mogen worden gezegd.

  1. Robert75

   Jaja dus iedereen die een beetje kritisch is tegen het kabinet die moet maar mee regeren want dan kan die niet meer kritisch zijn. Dat is eigenlijk wat je zegt. Dat is eigenlijk een heel raar argument. Dan wordt het toch eens tijd dan ze me Wilders gaan regeren dan

   1. Max Aue

    Het lijkt mij geen slecht idee om Omtzigt staatsecretaris van Toeslagen te maken.

    1. coenzoon

     het afschaffen van toeslagen is vele mallen effectiever dan het rondpomp circus van de toeslagen

     scheelt ook weer een minister decadente tról

     1. Max Aue

      malen

     2. coenzoon

      dat begrijpen ze op de kleuterschoool ook tról
      noemt men een verschrijving of vertyping domme tról

      maar ook hier inhoudelijk eens , we gaan de goede kant op met de decadente tról , nu nog even zeiken over hoofdletters wím !

    2. Robert75

     Nou weet je wat er in werkelijkheid aan de hand is? Het is gewoon een vooropgezet plan. Rutte wil het liefst naar Europa. Nu is de kans groot dat die opstapt, maar dat maakt niet uit want dan kan die eindelijk de overstap naar he Europese parlement maken. En Kaag wordt premier en die gaan regeren me de VVD maar dan zonder Rutte.

     Ze nemen ons gewoon keihard in de maling. Alleen wij tuimen er gewoon in

     1. Max Aue

      Ik ben het met Robert75 eens: Kaag als premier zou een goed idee zijn.

     2. coenzoon

      uiteraard vindt de decadente tról dat

      kaag het hulpje van klaus schwab
      h**ps://static.wixstatic.com/media/b6ee20_3e93e479183d47a3998bf3531a024d3d~mv2.jpg/v1/fill/w_960,h_672,al_c,q_90/b6ee20_3e93e479183d47a3998bf3531a024d3d~mv2.webp

      build back better , agenda 2030 , u zult niets meer bezitten maar gelukkig zijn
      de marxsisten rukken op

     3. Max Aue

      marxisten

     4. EvertB

      Op een complotgerelateerde site werd afgelopen herfst al met redelijke zekerheid gesteld dat Kaag premier wordt. Zoiets zou je niet verwachten als je destijds de peilingen bekeek.

     5. Marija

      Aan die mogelijkheid heb ik ook gedacht, maar zou Rutte het op deze vernederende manier uitgedokterd hebben? Gezien zijn aard lijkt mij dat onwaarschijnlijk. Hij gaat liever weg om promotie te maken in Europa dan met pek en zwavel hier te worden weggestuurd. Had zich ook niet verkiesbaar kunnen stellen.

    3. Beukman

     Dat zou dan nog een aardig compromis zijn.

   2. Oepsie

    Het is het vette speklapje, die weer graag tegendraads moet zijn alhier. Geen aandacht aan besteden. Dat is het allerbeste.

  2. coenzoon

   quote Het wekt verbazing dat mensen hier kennelijk denken dat in gesprekken met verkenners dit soort dingen niet mogen worden gezegd. end

   domme tról begrijpt nog steeds niet dat individueel gekozen kamerleden geen deel uitmaken van coaltiegesprekken. max anus wil heel graag de oud russische gewoonten herinvoeren. een gekozen kamerlid met een berg voorkeurstemmen praat je in de verkenningsgesprekken naar een andere functie

   Verbazigwekkend dat onze wím die idioterie blijft herhalen. Wel volledig in lijn met zijn pindabrein

  3. rafi

   ‘Het is ook en goed idee’? Waar slaat dat nou op?
   ‘Het is ook en goed idee (…) in plaats van alleen maar kritiek vanaf de zijlijn?’ Wie een voorbeeld zoekt van een anakoloet kan uitstekend terecht bij deze rare man.

 9. right

  Al dat de heer Rutte verkondigd, zijn heus géén geloofsbrieven, maar acts van misleiding!
  Weinigen hebben deze overtuiging, immers velen geloven hetgeen wordt gezegd, door goeroe Rutte!
  Het is beter, om uiteraard een helder beoordelingsbeeld te krijgen, te kijken naar wat iemand DOET!
  Hij is géén vriend van de democratie!

  1. sonny

   right@
   Nee, dit heerschap is een gedreven EU pion, welke in de nabije toekomst een zeer hoge functie krijgt toebedeeld in de dictatoriale Brusselse molog!

   1. Max Aue

    De man is inderdaad te groot voor Nederland, sonny. Helaas voor jou wil hij premier van ons land blijven.

    1. sonny

     max@
     Het is bewezen dat de uitspraken van de heer Rutte weinig voorstellen!
     Het inlegbriefje van Marrakesh, en het pact in zijn geheel!
     De befaamde €1000!
     Er gaat géén cent meer naar de Grieken!
     Maxie, please, houdt je mond!

     1. Max Aue

      houd

     2. coenzoon

      houd je maar vast max , je zakt continu po inhoud door het ijs domme jongen

     3. sonny

      houdt je mond>in de gebiedende wijs, zonder t?
      bravo max!
      Ik ben meer bezig met de inhoud!
      Einstein schreef structureel met taalfouten, voel je hetgeen ik bedoel!

     4. Max Aue

      “Einstein schreef structureel met taalfouten, voel je hetgeen ik bedoel!”

      Ik voel heel helder dat jij geen Einstein bent.

      😂

     5. right

      sonny@
      Een docent Nederlands, weet weinig tot niets van exacte vakken en algemeen hogere kennis in het algemeen!
      De bevrediging ligt in de correcties, in het vakgebied!
      Dus je kunt ernst beter negeren!
      Oei, negeren kan met een polariserende fantasie gezien worden als neger-en

     6. sonny

      right@
      Haha

   2. right

    sonny@
    Die man is niet transparant, zelfs onbetrouwbaar!
    Het is daarom, voor mij persoonlijk onbegrijpelijk dat het electoraat hem nog steeds ambieert!

    1. Max Aue

     U kunt wel goed begrijpen dat mensen voor Baudet of Wilders kiezen?

     1. right

      Ernst@
      No comments, paarlen etc

 10. Beukman

  Met andere woorden: er is niks aan de hand. Rutte suggereert informeel en off the record om Omtzigt bestuursverantwoordelijkheid te geven als minister. Laat dit nou precies zijn wat veel Omtzigtaanhangers ook vinden. Uiteraard is dit voor een eeuwige oppositieplucheplakker als Wilders, die er zelf niet over zou peinzen om vuile handen te maken in een bestuursfunctie, een brug te ver.

  Rutte deed de suggestie in de achterkamertjes. Dat mag en dat is normaal bij een democratisch proces.
  Wat een heisa om niets.

  1. Max Aue

   Jammer voor Omzigt, deze zinloze ophef, nu wordt hij geen minister maar is hij gedoemd de rol van keffertje in de Kamer te vervullen.

   1. coenzoon

    max anus weet weer te weten dat omzigt kans maakte op een ministerpost nadat hij pinokkio fileerde. max anus is ook niet de slimste al denkt de decadente tról dat ie al wetend is

    1. Max Aue

     alwetend

   2. Beukman

    Ik denk dat hij als keffertje ook beter uit de verf komt dan als minister. De mensen op zijn departement zouden gek van hem worden.

 11. RvdBe

  Rutte weet dus al dat het cda deel uit gaat maken van de coalitie, 1 van de spaarzame momenten dat je hem op een vooruitziende blik kan betrappen.

  1. Max Aue

   Ja, zonder het CDA komt er geen Kabinet Rutte en daarom is hij bezorgd over de grote verdeeldheid binnen het CDA die met name ook Omtzigt heeft veroorzaakt.

   Rutte lijkt op de Poolse Landdag nog de enige die het landsbelang in het oog houdt.

   1. Cootje

    Elk fatsoenlijk mens zal meer zorgen hebben over de ras leugenaar Rutte met de terechte bijnaam Pinokkio

   2. Meriadoc Brandebok

    Spijker op de kop. Weinig lijsttrekkers hebben nog het landsbelang op het oog – men wenst louter herrie te schoppen en punten te scoren, als ware het in een achterlijk vechtparlement in een een of ander Oost-Europees land. De media is nog erger; uit sensatiezucht worden vertrouwelijke documenten uitvergroot en woorden verdraaid.

    Dat is hier het werkelijke probleem.

   3. BarryCitroen

    Dat heeft Omtzigt niet veroorzaakt, maar heeft gewoon zijn werk gedaan. Dat het niet uitkomt is wat anders, maar ja, dat heb je met doofpotten.

 12. gjverweg

  Ik hoop toch niet dat 17 miljoen mensen zijn gedrag gaan overnemen.

 13. Cootje

  Ik ben zo anti Pinokkio maar hij zal er weer mee wegkomen , het old boys netwerk is in zijn volle omvang aan het werk , als Demmink er mee weg kwam komt Rutte er zeker mee weg , 70 burger doden geen herinnering aan . Toeslagen affaire , Wilders vervolging , wodc affaire . Deze gladaal heeft in ruim 10 jaar Nederland naar de bliksem geholpen , de rekening is aan u kleinkinderen . Een premier voor een bananen republiek waardig , en met het vingertje wijzen naar Orban

 14. Monty

  Breaking news.

  Rutte heeft net aangegeven dat hij aftreedt.

  1. coenzoon

   fake news uit de tróllenbrigade helaas . De rat zal nooit vrijwillig aftreden !

   1. Monty

    Wat voor dag is het vandaag?

 15. AidemediA

  Zoals het er nu naar uitziet blijft pinok maar liegen en bedriegen. Op deze joker en zijn partij heeft een groot deel van Nederland gestemd. Terwijl de leugens van deze z*kkenwasser zich op bleven en blijven stapelen. In een willekeurig dictatuurland (denk aan rusland) worden ze vast jaloers op zo’n “lijder”. Kijken hoe deze slang zich, weer, uit deze situatie weet te redden.
  Verder zie ik de slimme reactie van de heer of mevrouw aue, weer met belangstelling tegemoet.

  1. Max Aue

   “Verder zie ik de slimme reactie van de heer of mevrouw aue, weer met belangstelling tegemoet.”

   Fijn om te lezen dat je uitkijkt naar mijn bijdragen, AidemediA.

   Dank, het is altijd fijn om waardering te krijgen.

 16. Yoyo

  Ergo: Rutte exit, en neem alsjeblieft Kaag mee in je val.
  En Daarna door met Gezond Verstand.
  Nederland is het zat.

 17. Florissa

  Alles heeft hij afgeschoven op andere elke fout nam hij geen verantwoording en heeft in zijn loopbaan een spoor van ellende achtergelaten en alles weggelachen ,een man als Olivier kan bij hem nog in de leer als meester oplichter .nu wordt weer alles verschoven er staan ongeveer 700 man achter de VVD om de boel recht te trekken ,allemaal parasieten ,die er geen belang bij hebben als Rutte oprot .
  Hoop dat de kamer hem eruit schopt ,hij heeft namelijk genoeg gelogen en bedrogen ,het nieuwe normaal ,begint bij het einde van Rutte .

 18. Robert75

  EvertB 4 uur geleden
  Op een complotgerelateerde site werd afgelopen herfst al met redelijke zekerheid gesteld dat Kaag premier wordt. Zoiets zou je niet verwachten als je destijds de peilingen bekeek.

  —————————————–

  Dat gaat dus ook gewoon gebeuren. Want als ik al die fractieleiders zo hoor, niemand die hem gelooft. Ik kan het me dus ook niet voorstellen dat de motie van wantrouwen van Wilders niet aangenomen wordt. Dat betekend dat Rutte geen Premier meer kan worden. Wie moet het dan worden? de nieuwe fractieleider van de VVD waarvan we nog niet eens weten wie dat dan zou moeten worden? of de fractieleider van de 2e partij van Nederland? in dit geval Kaag dus.

  Kaag wordt dus Premier of er moeten nieuwe verkiezingen uitgeschreven worden.

  1. coenzoon

   dan is de opzet geslaagd ! net zoals biden met harris ! biden neemt zelfs de pil van drion om haar president te makken voor het einde van de termijn.

   politiek wordt smeriger met de dag !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.