Haha! Zeurende VVD spindokter wordt keihard stil gemaakt: ‘Democratie werkt anders’

Jan Driessen is één van de bekendste VVD-spindokters van het land. Hij doet iets met reputatiemanagement ofzo, en is een fervent aanhanger van Mark Rutte. Sinds de ChristenUnie heeft laten weten niet met Rutte in een nieuw kabinet te willen stappen is deze man he-le-maal losgegaan, zowel in artikelen als op Twitter. Helaas voor hem heeft hij één klein probleempje: zijn argumenten snijden geen hout, en andere journalisten en commentatoren zijn meer dan bereid hem dat recht in zijn gezicht te vertellen.

Volgens Jantje is het volstrekt onacceptabel dat er partijen zijn die geen zaken wensen te doen met Mark Rutte en waarom hij gewoon aan moet blijven als VVD-leider. “Omdat Mark Rutte 2,5 week geleden van Nederland na 10 jaar premierschap een zelfs ruimer mandaat heeft gekregen,” schrijft hij moeten de andere partijen zijn heerschappij maar accepteren. “1,9 miljoen voorkeursstemmen; 10 zetels meer dan D66, ruim het dubbele van het CDA. Zo werkt democratie.”

Helaas voor hem denken andere commentatoren daar toch net een beetje anders over. Journalist Ton F. van Dijk leegt heel rustig uit: “Nou democratie werkt iets anders: er zijn namelijk 150 volksvertegenwoordigers, waarvan de VVD slechts beschikt over een kleine minderheid van 34. 116 zetels geloofden Rutte niet meer en zij bepalen nu het lot van de premier. Zo werkt het.”

Dat klopt natuurlijk helemaal. Die andere partijen kunnen er prima voor kiezen geen zaken met hem te doen gezien zijn wangedrag de afgelopen jaren – en zeker gezien zijn gedrag achter gesloten deuren na de verkiezingen. Dat kunnen VVD’ers heel vervelend vinden, maar die partij heeft net iets meer dan 20% van de zetels. De overige bijna 80% worden bezet door mensen van andere partijen; partijen die weten dat ze Rutte niet meer kunnen vertrouwen én die het vreselijk vinden dat hij zijn macht gebruikte om af komen van een lastig Kamerlid.

Natuurlijk heeft Driessen ook nog ongelijk over een ander detail. Hij zegt dat Rutte 1,9 miljoen voorkeursstemmen heeft gekregen. Maar dat is onjuist. Een lijsttrekker krijgt geen “voorkeursstemmen.” Er wordt vanuit gegaan dat als je op een partij wilt stemmen je dat automatisch doet op de voorman of voorvrouw, en alleen als je echt een voorkeur hebt voor een andere kandidaat op de lijst, dat je daar dan van afwijkt en op die kandidaat stemt.

Het is heel simpel. Als de andere partijen geen vertrouwen hebben in Rutte staat niets ze in de weg om niet hem te te gaan regeren. Als de VVD wél wil regeren zal de partij een ander naar voren moeten schuiven. Willen ze dat niet, prima, dan kunnen we nieuwe verkiezingen krijgen. Gaan we dan zien hoeveel zetels de VVD overhoudt na dit enorme schandaal.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

76 reacties

 1. Max Aue

  Het ongemakkelijke feit blijft hier dat niet goed valt vol te houden, laat staan bewijzen, dat Rutte in deze zaak loog.

  h*tps://joop.bnnvara.nl/opinies/rutte-loog-niet-hoekstra-wel

  1. J. Punt

   Joop. Heerlijke site om je even lekker kapot te irriteren aan dat wuftige randstad gezever.

   1. Max Aue

    h*tps://joop.bnnvara.nl/opinies/rutte-loog-niet-hoekstra-wel

    1. coenzoon

     rutte is een pathologisch leugenaar net zoals jij wím

  2. Fax uit Darmstad

   Goed hoor Max,
   Vooral die laatste zin:
   “NB: Ik heb dit stuk geschreven als geïnteresseerde burger, niet als deskundige.”
   Wat interesseert mij de mening van dat mens.

  3. Stanly2000

   Roos Vonk, betrouwbare bron?

   1. M. Brandenburg

    Is dat niet die mevrouw die fraude had gepleegd in een onderozek, Wat is die prest studie ook al weer die zij gevold heeft en doet alsof het echt wetenschap is… Oh ja Sociale psychologie, ja iemand die dat gestudeerd heeft en de eer heeft te wrrken in een gbeid waar extreem veel onzin word uitgekramd en naar rsesultaten toe word gerekend in plaatsv an de data een resluataat geeft, dat is iemand die een podium zou moeten krijgen om te vertellen wie wel en wie niet liegt, of was dit een inzending als ervaringsdeskundige? Trouwens hoe is het mogelijk dat ditmens nog steeds hooglereaar is?? zou fraude in de wetenschap (als je toch vol blijft houden dat jouw gebied ech wetenschap is) niet gewoon een reden moeten zijn om iemand elke publieke en onderwijs functie te ontzeggen voor de rest van haar leven??

 2. Sando

  Die 1,9 miljoen stemmen kreeg hij voor dat de leugen bekend werdt dus nu 30% minder!

  1. Vanduinen

   “werdt” heb ik nog nooit meegemaakt. Is dat een dialect ?

   1. Sando

    Klein kind jij?

  2. STOP FVD

   Haha, werd met dt. MOOI! En 30% minder, hmmm laat me raden dat is een Maurice de Hond peiling…….

   1. hetfietsmenneke

    Dat had ‘wordt’ moeten zijn. Typefoutje. Kan gebeuren. Dat je daar zo hysterisch op reageert…

 3. J. Punt

  Spindoctors. Omdat de bewindslieden het niet kunnen vertellen aan hun kiezers, omdat er niets is, huren ze lieden in die de rest bij elkaar liegen tegen het gepeupel, tokkies, plebs.

  1. plakband

   Inderdaad, voor Jan Driessen is Rutte gewoon een verdienmodel.
   Een stapeltje marketing-kreten de lucht in gooien en de centen zijn weer binnen.

   1. Bolkestein

    Had de VVD ooit niet een voorzitter genaamd Henry Keizer, eentje die voor tientallen miljoenen aan valsheid in geschrifte deed?

  2. Vanduinen

   Wie, @ Punt, is dat”gepeupel, plebs,tokkies” waar u het over heeft?

   1. CZ

    Max Aue Van Duinen…

   2. J. Punt

    De mensen die lukraak beschuldigd worden voor van alles en nog wat door een bepaalde groep hier in NL. Is niet erg maar kijk dan eerst naar die puinzooi in hun bejubelde ‘vader’ land in de Tropen waar ze bij aankomst gelijk een smerige cel ingesmeten worden.

 4. halo1

  Het beste lijkt me nog de 17 fractie-leiders individueel te verzoeken een herstel- + beleidsplan te maken..met hun rol hierin… en deze plannen dan zoveel mogelijk op elkaar af te stemmen. Wie meedoet krijgt zijn rol(letje) al naar gelang het aantal zetels. Het meest sensationeel zou natuurlijk zijn als alle andere partijen de VVD buiten spel houden met een goed alternatief.

 5. Branzino

  Ik heb er niet zoveel moeite mee, dat partijen Rutte voor samenwerking uitsluiten. Dat schept veel duidelijkheid, al hoop ik, dat die oproep niet het beoogde effect gaat hebben.

  Ik snap alleen niet zo goed, dat hier op DDS zo’n uitsluiting wordt toegejuicht en dat het uitsluiten van PVV en/of FvD door Rutte e.a. niet wordt geaccepteerd. Als Rutte na één zo’n vergissinkje of gejokkebrok niet meer mag meespelen, mag je Wilders na jarenlang getier tegen alles en iedereen of Baudet/Van Haga met hun criminele leugens over corona toch ook naar huis sturen.

  Bovendien gaat het dan ook nog eens over veel minder kiezers, zelfs bij elkaar opgeteld.

  1. M. Brandenburg

   Er word eigenlijk geen partij buiten gesloten, er word een bewezen beroepsleugenaar buitengelsoten die al tien jaa de ene leigen aan de andere leugen knoopt, men wil wel met de VVD verder, maar niet met de beroepsleugenaar, nu is het aan de VVD om te laten zien of ze nog enig fatsoen in hun donder hebben, of ze de leugenaar belangrijker vinden dan de waarheid en het vormen van en kabinet waar de Rutte docrine word uitgebannen. De Partij is nog steeds welkom, maar het zegt veel wannee rmensen totaal geen moeite hebben om samen te werken met een bewezen leugenaar, het zegt namelijk alles over hun eigen moraal, een ja voor Rutte is per definitie een nee voor de persoon die ja zegt. Immers we gaan er van uit dat we allemaal een goede opvoeding hebben genoten en leugenaars zijn mensen waar je niets mee te maken wil hebben.

 6. ikweetwatikwil

  Als Rutte na één zo’n vergissinkje of gejokkebrok niet meer mag meespelen . Aldus Branzino

  Onder welke steen sliep Branzino.
  Het is niet 1 vergissinkje . Het is 10 jaar een constante geheugen verlies en leugens.

  1. Branzino

   @ikweetwatikwil
   Nee hoor, het ging vorige week alleen over dat akkefietje bij de verkenners. Verder zijn er 6 of 7 maal eerder vergelijkbare incidentjes geweest, die allemaal op niets uitliepen.

   1. Harry Haller

    Rutte is een pathologische leugenaar die zich staande heeft weten te houden door het opdissen van tientallen leugens tijdens zijn kabinetsperiodes.

    Dat Branzino dit ontkent of vergeten is, pleit niet voor zijn integriteit noch voor zijn geheugen.

    1. Branzino

     @Harry Haller
     Ik ontken niets en ben het ook niet vergeten. Ik schreef alleen, dat het vorige week over de affaire rond Omtzigt ging en de vergeten feiten daaromtrent. Al het andere, wel of niet werkelijk gebeurd, kwam niet aan de orde en is eerder al afgehandeld.

     1. Harry Haller

      Jij bent een erg slechte spindoctor Branzino. Denk je echt dat ‘afgehandelde leugens’ vergeten en vergeven zijn en probleemloos in het archief opgeborgen kunnen worden?

      De leugen rond Omtzigt was net die ene druppel die de emmer voor velen deed overlopen. O.a. voor de CU. Maar ook voor anderen. Rutte is uitgekakt en wordt uitgekakt. In feite is hij al weg, maar dat dringt nog niet tot hem door: daar hebben narcisten altijd moeite mee.

     2. Meriadoc Brandebok

      “Denk je echt dat ‘afgehandelde leugens’ vergeten en vergeven zijn en probleemloos in het archief opgeborgen kunnen worden?”

      Sterker nog: dat gebeurt aan de lopende band. Politici houden er een slechte relatie met de waarheid op na. Maar in de regel strijkt een ieder met de hand over het hart en vergeeft.

      Deze massa-hysterie is dan ook buiten alle proportie en louter bedoelt om Rutte kapot te maken, nadat het de vijanden van Rutte niet lukte om hem bij de stembus te verslaan. Het is een onbedoelde samenzwering van sensatiezieke media, gemangelde en door de kiezer verslagen marxisten en nationalisten.

      (Overigens banen de nstionalisten zo wel de weg voor een D66-premier, maar dat hebben ze niet door).

     3. Harry Haller

      “Deze massa-hysterie is dan ook buiten alle proportie en louter bedoelt om Rutte kapot te maken, nadat het de vijanden van Rutte niet lukte om hem bij de stembus te verslaan. Het is een onbedoelde samenzwering van sensatiezieke media, gemangelde en door de kiezer verslagen marxisten en nationalisten.”

      Meriadoc Brandebok ziet een heus complot in de beste communistische tradities. Dat werkelijk iedereen de liegende Rutte kots- en kotsbeu is door zijn smerige doctrine die uitmondt in de uitholling van de democratie (tegenmacht wordt kaltgestellt door het onthouden van informatie), komt niet in zijn hoofd op.

      Brandebok: je krijgt alleen maar voormalige politieke partners en de hele media op een lijn, als je het totaal verbruid hebt. En dat is Rutte gelukt.

     4. Meriadoc Brandebok

      Nee, niet iedereen is hem beu, 1.9 miljoen Nederlanders – een op de vijf kiezers in het stemhokje – hebben een stem op Rutte geplaatst. De verliezers zijn hem “beu” en willen Rutte uit de weg ruimen. Daarom is deze hetze op touw gezet.

      Komisch trouwens hoe demagogisch rechts daaraan meedoet. Besef je niet dat de uitsluiting van de VVD zal leiden tot een kabinet met premier Sigrid Kaag? En nu D66 als tweede in de peilingen staat, de val van Rutte weleens op een verkiezingsoverwinning voor D66 zou kunnen uitdraaien?

      Waarom denk je dat Kaag de motie van afkeuring heeft ingediend en de media actief bijdraagt aan de hetze?

     5. Harry Haller

      Brandebok: Rutte kreeg 1,9 miljoen stemmen minus die 6 zetels volgens de laatste peilingen. En komende zondag gaat er hoogstwaarschijnlijk nog veel meer af. Terecht, de man dacht zich alles te kunnen permitteren. Ook het wegbonjouren van het meest gewaardeerde kamerlid. Rutte weet niet wat democratie inhoudt.

      Of Kaag premier wordt moet ik nog zien. De kans is niet ondenkbeeldig, maar nieuwe verkiezingen zijn na eindeloos geharrewar ook mogelijk.

      Overigens: mij is alles goed, als het tijdperk van Rutte maar afgebroken wordt.

     6. Max Aue

      “Rutte kreeg 1,9 miljoen stemmen minus die 6 zetels volgens de laatste peilingen. ”

      Zo werkt het niet helemaal, goede vriend: Rutte heeft een mandaat van 1.9 miljoen stemmen. De peilingen zijn dagkoersen. Over een paar weken kunnen die weer omhoog gaan.

     7. Harry Haller

      Zo werkt het wel, Aue. De stemmers kozen Trutte voordat dit geintje met Omtzigt bekend werd. Die kamermotie van wantrouwen is ook zichtbaar in het (virtuele) verlies van die zes zetels. En dit staat niet op zichzelf: iedereen laat hem vallen.

      Ditzelfde is nu in Duitsland te zien. Merkel wordt thans openlijk afgebrand door media die haar een half jaar geleden nog steunden. Iedere bondskanselier of premier heeft een houdbaarheidsdatum: als die overschreden wordt is het publiekslievelingetje in een handomdraai de boeman.

     8. Max Aue

      “Iedere bondskanselier of premier heeft een houdbaarheidsdatum: als die overschreden wordt is het publiekslievelingetje in een handomdraai de boeman.”

      Hier ben ik het in algemene zin wel mee eens en Rutte ondervindt inderdaad de gevolgen van die wetmatigheid. Dat laat onverlet dat ik hem nog graag vier jaar in het torentje zou zien. Het zou ook een zegen voor Duitsland en Europa zijn als Merkel nog een ambtstermijn zou bijtekenen.

     9. Harry Haller

      Max Aue: “Het zou ook een zegen voor Duitsland en Europa zijn als Merkel nog een ambtstermijn zou bijtekenen.”

      Hier valt niet anders uit te concluderen dat Max Aue de flexibiliteit heeft van een betonnen telefoonpaal en doodsbenauwd is voor veranderingen en vernieuwingen.

      ‘Houden wat je hebt, dan kunnen er geen gekke dingen gebeuren’:

      Max is een angstige en bange man. Maar hij ziet zichzelf als progressief en vooruitstrevend. Een gotspe.

     10. EvertB

      “Brandebok: Rutte kreeg 1,9 miljoen stemmen minus die 6 zetels volgens de laatste peilingen.”

      Harry Haller heeft grotendeels gelijk met deze redenering. Waar je nog een boompje over kunt opzetten is die 1,9 miljoen stemmen op Rutte. Dat zijn natuurlijk lang niet allemaal bewuste voorkeurstemmen maar gewoon stemmen op de VVD. Dat impliceert logischerwijs dat de populariteit van Rutte op dit moment nog lager is.

     11. Branzino

      @Harry Haller
      “De stemmers kozen Trutte voordat dit geintje met Omtzigt bekend werd. ”

      Nu spreek je jezelf tegen. De stemmers van 17 maart wisten volgens jou wat Rutte de afgelopen jaren allemaal bij elkaar gelogen heeft. Ik zou denken, dat ‘afgehandelde leugens’ vergeten en vergeven zijn en probleemloos in het archief opgeborgen kunnen worden?” Dat heeft hen in ieder geval niet ervan weerhouden om op hem te stemmen. Nu komt de affaire Omtzigt tevoorschijn en bedenken een paar kiezers zich alsnog? Of vinden die paar kiezers het onacceptabel wat er NU is gebeurd? De rest vindt het allemaal nog steeds prima.

     12. Meriadoc Brandebok

      “Overigens: mij is alles goed, als het tijdperk van Rutte maar afgebroken wordt.”

      Dat geloof ik graag, Harry. Op ideeën over de lange termijn konden we je al niet betrappen. Wacht maar tot Kaag er straks zit. Je zult terugverlangen naar het tijdperk-Rutte.

     13. Max Aue

      “Hier valt niet anders uit te concluderen dat Max Aue de flexibiliteit heeft van een betonnen telefoonpaal en doodsbenauwd is voor veranderingen en vernieuwingen.”

      Ik verwacht juist dat Merkel en Rutte bij uitstek de grote veranderingen kunnen realiseren die ik gewenst acht.

 7. Edjan

  BRIEFJE VAN JAN – Aan Dilan Yesilgöz

  Het is een prachtig schouwspel om VVD’ers van de vorige generaties te zien stampvoeten om het leed dat hun Grote Leider wordt aangedaan.

  1. EvertB

   Bij het zien van sommige oud-VVD’ers die Rutte vurig verdedigen krijg ik de gedachte ‘door welk schandaal of misstap moest jij ook alweer opstappen?’

 8. Dijkhof

  een andere vvd’er naar voren halen ipv rutte is het probleem niet mee opgelost mensen.

  het is een kwestie van kijken wie uit de EU wil. gezien rutte zn trekpop touwtjes daar heen gaan.

  1. STOP FVD

   Daar is links liegt weer met zijn voorspellende gave.

 9. STOP FVD

  Het artikel start met haha. Als je zo een artikel start weet je in ieder geval zeker dat alles wat daarna komt niet serieus genomen hoeft te worden. En inderdaad, en eindigen met het “enorme” schandaal. Kom maar op met nieuwe verkiezingen, ik denk dat de VVD NOG groter wordt. Er zijn nu al zoveel mensen die vinden dat dit zo enorm uit zijn verband gerukt is, dat we laten zien dat we de VVD nog steeds maar nog harder steunen.

  Als FVD zou ik me meer zorgen maken, met het naderende einde van de corona (tja volgens de FVD bestaat het zelfs niet) zullen veel “aanhangers” afhaken en komen weer bij de PVV terecht.

  1. Fax uit Darmstad

   Nou nou Pipo de Clown, de zinnetjes worden steeds langer, alleen wel onsamenhangender.
   Nog maar eens proberen.

   1. Harry Haller

    Stop FvD is hoogstwaarschijnlijk een hysterische puber/bakvis die slechts 1 deuntje kent en zich iedere keer inzake hetzelfde onbenullige onderwerp in een kolerische woede weet te storten.

    Zoveel onbenul kun je beter negeren.

    1. Max Aue

     Ik tref in de vrolijke en intelligente bijdrage van FVD geen ‘kolerische woede’ aan, goede vriend. Jouw reactie lijkt daarentegen wel door bitterheid en woede gedreven. Moeten we hier niet een doorzichtige projectie vermoeden?

     1. Fax uit Darmstad

      Nee, dat klopt Mamaloe want jij hoort bij die Pipo de Clown.

 10. flupke

  Rutte sluit al jaren de pvv uit toen hoorde we de klagers van nu ook niet

 11. flupke

  Stop wordt met ieder berichtje ongeloofwaardiger mischien komiek worden

  1. Fax uit Darmstad

   Dat is hij al, nl. Pipo de Clown.

 12. KOP-UIT-DE-KLEI

  Citaat: Volgens Jantje is het volstrekt onacceptabel dat er partijen zijn die geen zaken wensen te doen met Mark Rutte en waarom hij gewoon aan moet blijven als VVD-leider.
  Dus het is wel acceptabel dat de VVD de PVV en FvD al jaren lang uitsluit! Dus geen zaken wenst te doen.
  Kolder, het spijt mij wel.
  Rutte en zijn kornuiten moeten vertrekken en voor de Rechter, kijken wat hem te laste gelegd moet worden: Meer of minder VVDers? is ook strafbaar.
  Voor het tribunaal en niets anders. Achter de tralies. Ik ga voor Democratie en referendum. Er was in Arnhem een referendum betreffende afval, ja het klootsjes volk mocht iets kiezen!!!!
  Mijn broek is al begraven.

 13. Meriadoc Brandebok

  Ton F. Van Dijk behoort – samen met het verdere zooitje bij de sensatiepers – tot de groep die nu al een week met een hetze tegen Rutte bezig is. De andere zijn: Volkskrant, met Kustaw Bessems, de NOS, met Xänder van der Wulp, Trouw en het NRC, met Meeus. Kemal Rijken van HP/De Tijd, etc etc.

  Smerig tuig van het laagste allooi. Gewetenloos als de pest. Stemmen vast allemaal PvdA.

  1. Fax uit Darmstad

   Ze zijn toch allemaal “onafhankelijk”?
   Nou niet klagen over de sensatiepers.

  2. Harry Haller

   Meriadoc noemt Volkskrant, Trouw, NRC en de NOS ‘sensatiepers’.

   Hahahah, wat laat je je toch in je kaart kijken ouwe autist. Gisteren hemelde je diezelfde bronnen nog op als ‘onafhankelijke kwaliteitsmedia’.

   De adoratie voor je Grote Leider Marx Rutte wordt nog eens je dood: een hartaanval ligt op de loer.

   1. Meriadoc Brandebok

    Wanneer heb ik dat gisteren gedaan? De media staat mede aan de oorzaak van deze hetze!

    1. CZ

     Hé grefo-opa, mag jij wel internetten op Paasdagen?

     1. Meriadoc Brandebok

      De orthodoxe moslim CZ doet nog een duit in het zakje.

      Moet jij je vrouw niet een tafelkleed om het hoofd proppen?

  3. Max Aue

   Meriadoc suggereert dat genoemde journalisten allemaal bewust liegen en met een leugenachtige lastercampagne jegens Rutte bezig zijn. Dat is onzin, hoewel ik, zoals bekend, tot een andere beoordeling kom, kan men in redelijkheid tot die beoordeling komen en als je de uitkomst van het Kamerdebat volgt is die conclusie feitelijk ook juist.

   Je schiet naar mijn idee door.

   1. Meriadoc Brandebok

    Ik stel vast dat de verslaggevers hun Twitteraccounts elke dag volslingeren met oproepen tot aftreden, tot het vormen van linkse coalities om de VVD buiten spel te zetten en met partijdige anti-Rutte-berichtgeving. Inge Lengton, de sensatiezieke Telegraafverslaggeefster, die de foto van Ollongrens notities uitvergroot had gepubliceerd, schreef enige dagen geleden bijvoorbeeld op Twitter: “BAM! PvdA steunt de motie van wantrouwen ook,” voorzien van een gifje van een vallend persoon.

    Tekenend in dat opzicht is dat de media Rita Verdonk nog eens uitnodigt om Rutte een trap na te geven – dat het NOS-journaal een extra journaal inlast om de uitsluiting van de ChristenUnie af te kondigen. Dat de kop van een artikel er altijd een is in welke de premier in een kwaad daglicht wordt geplaatst.

    De media doet volop mee aan deze heksenjacht.

    1. Max Aue

     “BAM! PvdA steunt de motie van wantrouwen ook,” voorzien van een gifje van een vallend persoon.

     Strikt genomen was dit slechts een feitelijke constatering.

     1. Meriadoc Brandebok

      Alleen strikt genomen, Max.

    2. Fax uit Darmstad

     Gewoon stilzitten als je geschoren wordt.

    3. Beukman

     In grote lijnen kan ik het wel met Meriadoc eens zijn, met het verschil dat ik er geen complot in zie maar typisch massa-gedrag. Er is een dynamiek ontstaan waarin driekwart Nederland hetzerig elkaar naroept gelijk de Joden in Johannes:

     Kreuzige ihn!!!

     De andere associatie die ik heb is met Fritz Lang’s meesterlijke en beangstigende “M”, waarin de o zo brave burgers van de stad eendrachtig op zoek gaan naar een kindermoordenaar.

     En dan te bedenken dat Rutte weinig verkeerds heeft gedaan. Bekijk het korte interview met Ferwerda een paar keer, en de schellen vallen u van de ogen.

     twitter.com/BeauRTL/status/1378086164243083274

     1. Max Aue

      Precies, feitelijk was er weinig aan de hand en kun je in redelijkheid niet spreken van een leugen.

      De hetze van nu is een combinatie van sleetsheid van het ambt (Haller wees daar terecht op; als je drie termijnen premier bent is je halfwaardetijd verstreken), een mediastorm waarin iedereen elkaar hijgend napraat en niet in de laatste plaats politiek opportunisme van partijen die hun positie aan de onderhandelingstafel willen versterken en beducht zijn op het Rutte-effect volgens welke coalitiepartijen in samenwerking met hem meestal verliezen.

      Psychologisch verklaar ik zo ook de merkwaardige opstelling van Segers in deze kwestie. Hij ging er lange tijd vanuit dat hij in de verkiezingen na samenwerking met Rutte zou winnen en dat viel vies tegen. Zijn actie doet rancune vermoeden van een slechte verliezer.

     2. Beukman

      @Max, de meesten zijn hun knopen aan het tellen, maar doen dat onder de tafel. Boven de tafel houden ze preken over morele zaken.

     3. Meriadoc Brandebok

      De opstelling van Segers is inderdaad ontstellend. Volgens Frits Wester hebben het CU en het CDA er tijdens de vorige kabinetsperiode zélf ook op aangedrongen Omtzigt minister te maken om de Toeslagenbende op te ruimen. Niet onterecht overigens. Maar nu veroordelen zij Rutte en de VVD en sluiten die uit van kabinetsdeelname.

     4. Stanly2000

      Nou doet hij het weer! Hij blijft de leugen dat er niet over PO gesproken is herhalen en plakt er nog een onwaarheid aan vast.
      1 “Misschien in een soort bijzin voorbij kwam in een echo van het gesprek met Hoekstra”.
      Ondanks de aantekeningen!
      2 “Ik zit hier niet voor mijzelf”.

     5. Meriadoc Brandebok

      Er is niet gesproken over Omtzigt in de zin van “functie elders” [buiten Den Haag]
      Er is gesproken over Omtzigt in de zin van de stabiliteit van het CDA en Rutte gaf aan geen bezwaar te hebben tegen het idee van het CDA om Omtzigt als minister naar voren te schuiven.

      Toen de journalist vroeg of er gesproken was over Omtzigt in de zin van “functie elders” loog Rutte dus niet. Maar hij herinnerde zich kennelijk niet te hebben aangegeven geen bezwaar te hebben tegen een ministerschap, iets wat ik wel begrijp eerlijk gezegd.

  4. Niet L niet R

   Verdiept u zich eens over wat bij de Nederlandse pers in 2013 al bekend was dat Dhr.Pieter Omtzigt de mond al werd gesnoerd, waar Pinokkio ook bij betrokken was!

 14. rafi

  Zo voelt een cordon sanitaire nou, Driessen. Alleen nu niet eentje rondom hele partijen, maar slechts rondom 1 geestesgestoorde figuur.

 15. sonny

  Enkel een andere (rechtse) coalitie kan de VVD weer sterk maken, temeer de vertrouwde partijen hem niet meer dulden, logisch gevolg dat hij met de PVV en verdere partijen, rechts van het midden samengaat!
  Waarom niet? Immers dit is een totaal andere situatie dan een maand geleden, de problematiek van de VVD noopt tot gewijzigde inzichten, het uitsluiten van de PVV is niet meer geldig, het beperkt de macht enkel, alles staat nu in een ander perspectief!

  1. right

   Alles is beter dan de giftige VVD wijn te verdunnen tot een dodelijk “D66 Indigestie” !

 16. Niet L niet R

  Eending staat vast, Pinokkio Rutte is een pathologische leugenaar, of er is iets mis in zijn bovenkamer!
  Waarmee duidelijk is, dat hij niet meer het land kan leiden!

 17. rafi

  Als zoveelste VVD-fossiel heeft nu ook Bolkestein steun voor Rutte uitgesproken. Ze moeten dit Paasweekend bij de VVD echt heel erg in de piepzak zitten. Ik hoop echter, dat andere partijen morgen Segers voorbeeld zullen volgen.

 18. ET007

  Je ziet nu de hele criminele elite van de VVD opstaan. Ze hebben schijt aan het Volk. Waar halen ze het lef ook vandaan om naar iedereen te wijzen. Stop liever de energie in een vervanger voor Rutte, want anders duurt het dadelijk lang voordat er een kabinet komt. En wie krijgt dan weer de schuld. Eigenlijk beter meteen stoppen met de VVD en dan maar een Kabinet zonder de VVD.

 19. Max Aue

  Telegraaf: VVD-boegbeeld Frits Bolkestein schaart zich achter partijleider Mark Rutte. De voormalige liberale leider vindt dat de demissionair premier ’vooral moet doorgaan’. Ook oud-minister Gerrit Zalm springt in de bres voor Rutte. „Mark is de beste minister-president die Nederland zich kan wensen”, laat het VVD-erelid weten. „Bevlogen, sociaal, kundig en praktisch. Nederland boft met hem.”

  De kansen beginnen te keren voor Rutte.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.