Herman Tjeenk Willink heeft “alle vertrouwen” in “radicale ideeën” van Mark Rutte over de bestuurscultuur

Informateur Herman Tjeenk Willink zwaait vandaag af als informateur, en bood vandaag ter afscheid zijn eindverslag aan de Tweede Kamer aan. Een dag na het debat over de toeslagen-notulen ziet de voormalige Eerste Kamer-voorzitter desalniettemin kansen op een nieuw kabinet. De meeste partijen sluiten de VVD én Mark Rutte niet categorisch uit, concludeerde hij.

Ook voor Rutte zelf was Tjeenk Willink mild. De premier heeft enige tijd geleden, en gisteren in het debat opnieuw, gerefereerd aan “radicale ideeën” die hij zou hebben om de Nederlandse bestuurscultuur te hervormen.

De informateur van PvdA-huize hoort graag wat Rutte in petto heeft: “Ik acht hem tot veel in staat, maar ik ben natuurlijk ook benieuwd naar die gedachten. Op basis van de gesprekken heb ik daar echter alle vertrouwen in.”

Wel zette Tjeenk Willink Rutte te boek als iemand die “symbool” staat voor de huidige wijze waarop de macht opereert, maar wel voegde de afzwaaiende informateur daar aan toe dat de premier zeker “niet de enige representant” is.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. STOP FVD

    Rutte IV in de maak!! Eindelijk zijn we van die zinloze eindeloze discussies af waar vragen worden gesteld waar het antwoord al een tijdje duidelijk van is, vooral FVD en PVV waagde zich daar weer aan. En dan roepen zij juist “en nu aan het werk”. Tja, bedankt voor de vertraging.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.