Kauthar Bouchallikht (GL) klaagt over muizen en slechtzittende Kamerzetel: ‘Die blauwe stoel zit niet lekker’

De Tweede Kamerleden zijn inmiddels alweer bijna een maand in functie. Reden voor het Algemeen Dagblad om de balans op te maken, en te horen wat de parlementaire nieuwkomers tot dusverre is opgevallen.

Het nieuwe GroenLinks-Kamerlid Kauthar Bouchallikht, bekend vanwege haar banden met de Moslimbroederschap, vindt het opvallend dat er zoveel ongedierte rondloopt in de Tweede Kamer: “Muizen! Muizen in de Tweede Kamer, hoe kan dat?” Bouchallikht wil zich daar niet door laten beïnvloeden, en zich inzetten voor het klimaat.

Toch valt het niet mee een parlementaire zetel te bekleden, merkt de politica op: “Die blauwe stoel die zit niet lekker. Je kunt je armen niet kwijt, er zijn geen leuningen.” Er had beter ‘ergonomisch’ gedacht moeten worden, vindt de GroenLinks-volksvertegenwoordiger.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Drollevanger

  Kunnen we in de Tweede-kamer geen bedden neerzetten op de plek waar deze uitheemse Nederlanders worden geacht te zitten?

 2. Peter Pan

  Mevrouw is net binnen en wil nu al hervormingen. Het begint klein, maar zodra GL aan de macht komt zijn kleedjes richting het Oosten het eerste wat het aanzicht van de tweede kamer siert/onsiert. Tja, en muizen houden nou eenmaal van knagen op pa kleedjes dus die moeten nu al weg. Voortschrijdend inzicht.

 3. Willem61

  Ze verward muizen met ratten in de tweede kamer want daar lopen er veel van daar, heb ik gehoord……

 4. hans-e-pans

  Er zit in ieder geval zeker een rat in de kamer, maar zeker meer.

 5. Mark Auel

  huh

 6. 56RdK

  Dat hoofddoekgedrocht wil natuurlijk een Hallal-stoel.
  Ach, heeft de commissie Diversiteit en Inclusie van de Tweede Kamer geheel niet bij stilgestaan. Nou, als dat maar weer geen demo’s voor de deur geeft.

 7. Jopie

  Ze is nog gewend om op ’n kameel of ezel te zitten ipv. ’n stoel.

 8. HD

  Ze kan ook terug naar de zandbak met de bekende palmboompjes.

 9. alla-af sn-akbar

  Ze moet wel erg lijden voor die 70.000 euro per jaar, Verschrikkelijk.

 10. Aborifa

  Klacht indienen bij Allah.

 11. Sando

  Witte muizen ziet ze ,komt van de drank en dan hebt je ook last van de stoel .En doe eerst die kopvot maar af krijg je meer zuurstof in je hersenen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.