Kneitergestoorde corona-werkgeversbond VNO-NCW eist afgrijselijke testsamenleving: “Elke dag testen!”

Het is tijd om ons met man en macht te verzetten tegen de zogenaamde “testsamenleving,” die vandaag door werkgeversbond VNO-NCW geplugd wordt. Doen we dat niet, dan wordt deze gruwelmaatschappij een feit. Je kunt dan niets meer doen zonder een negatieve test te tonen óf te bewijzen dat je gevaccineerd bent. Deze kant moeten we niet op willen als gemeenschap!

VNO-NCW – dat er altijd is voor het grote bedrijfsleven en de multinationals – wil druk op de overheid zetten om de boel weer wat meer open te gooien. Hoe? Door de testsamenleving te creëren. Hier legt VNO-NCW uit hoe ze dit voor zich zien:

In de eerste fase moet er grootschalig getest worden “in regio’s met veel besmettingen.” Dat grootschalige testen komt er in plaats van lockdowns als het aan VNO-NCW ligt. “In regio’s met hoge besmettingsgraad alle inwoners testen (in 2 tot 3 rondes – doorlooptijd 10 dagen),” schrijft de organisatie. “Positief getest? Dan in isolatie.”

Dit moet allemaal gebeuren door “mobiele” testteams. “Per team 7.000 testers.” De geschatte kosten: 30-50 miljoen euro per regio. Dat wordt dus betaald door de belastingbetaler. Door u en mij.

In fase 2 moeten “we” teruggaan naar de situatie in de zomer van 2020. “We blijven testen bij klachten. Reizen mag weer.” Maar dan wel met een negatieve testuitslag. Leuk hè, hoe ze al die rechten hebben afgepakt en er nu privileges van maken.

“Blijkt uit BCO/corona-app dat je in contact bent geweest met besmet persoon, dan in quarantaine.” En vervolgens komt er iets heel schokkends. “In quarantaine maar je kunt niet thuiswerken? Elke dag een test. Met een negatieve test mag je die dag werken of naar school.”

Je mág werken? Je mág naar school. Het is ongekend dat we dit soort dictatoriale ideeën maar normaal moeten vinden. En elke dag testen? Wat is dat voor geschiftheid? Je kunt één keer testen als je in contact bent geweest met een “besmet” persoon. Negatief? Klaar, geniet van je leven. Maar nee, vervolgens moet je dag na dag na dag jezelf blijven testen gedurende een bepaalde periode.

De kosten van deze fase bedragen 20-40 miljoen euro per week. PER WEEK.

En dan komt de derde fase, daarin moeten theaters en horeca weer open kunnen, aldus VNO-NCW. De anderhalvemeterregel mag overboord gegooid worden. Yes! VRIJHEID! Dat zou je denken, maar nee hoor. Want in plaats van het achterlijke social distancing moeten we ons dan elke dag weer opnieuw laten testen. “Horeca, bioscopen, evenementen en theaters zijn open mét een groene testuitslag van die dag.”

Als je dus elke dag iets wilt doen als naar een café, naar de bioscoop, naar een evenement, naar een theatervoorstelling of iets dergelijks dan zul je je élke dag moeten laten testen. En vergis je niet: ze gaan natuurlijk hetzelfde doen met winkelcentra. Want het verschil tussen een winkelcentrum en een café is wat dat betreft verwaarloosbaar.

De kosten hiervan? 50-100 miljoen euro per week.

Nederland gaat dus financieel geruïneerd worden om een ronduit totalitaire testsamenleving te creëren waarin je alleen wat mag en kunt als je bewijst dat je niet “ziek” bent.

1984 wordt werkelijkheid. Als je dit twee jaar geleden beweerd had – over een ziekte als Covid, met een sterftecijfer van rond de 0,23% wereldwijd – was je belachelijk gemaakt, uitgelachen en weggezet als samenzweringsgek. Maar nu gebeurt het voor onze ogen – en wat de bovenonsgestelden betreft moeten we dat nog toejuichen ook. Spuit uw neusgaten dus maar goed schoon: binnenkort zal daar zo goed als dagelijks een wattenstaafje ingepropt worden, als het aan de werkgevers ligt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. StemPzeweg

  Geweldig!!! Ik kan wel juichen als dit de realiteit is.

 2. STOP FVD

  Dat vind JIJ!!! Wederom vind JIJ dat dat niet geaccepteerd moet worden, wat interesseert mensen JOUW persoonlijke mening! Behalve een handjevol FVD corona ontkenners HELEMAAL NIEMAND!

  En ook wappie dat jij bent heb je het alleen maar over een sterftecijfer, als die al klopt, er is nog veel meer dan alleen sterfte, dat weet je best maar dat maakt je stukje er niet beter op.

  En je bent ook een samenzweringsgek! Corona ontkennertje. Alsof je elke dag naar een evenement gaat. Maar jij blijft zo te lezen lekker thuis. Prima toch!

  1. RCS

   Ik ben het niet altijd eens met Dhr Van der Balken maar de angst en hetze tegen FVD heeft jou volgens mij echt knettergek en compleet gestoord gemaakt. Sinds wanneer bepaalt een werkgeversorganisatie of wij al dan niet (dagelijks) getest moeten worden. Daar gaan zij helemaal niet over. Jij bent echt niet goed bij je hoofd.

   1. RCS

    Balken = Galien

   2. september

    Dat gaat er ook niet van komen een werkgevers die dat gaat bepalen vind ik ook

  2. EmmerZ

   Dus omdat JIJ jezelf bang laat maken door staatsmedia dwing JIJ normale mensen dmv staatsterreur om grondrechten in te leveren en mee te doen aan een testsamenleving? En begin niet over “de meerderheid” want die geloofde de eerste 150000 jaar van de mensheid dat slavernij prima was. Grondrechten en de VRIJE markt is wat ons beschaafd maakt, afblijven dus.

 3. ikweetwatikwil

  Wat ik het belachelijkste vind aan deze toestand is, dat er mensen rond lopen met mondkapjes die lijken op gasmaskers. Hebben teveel films gezien.

 4. Max Aue

  Onze economie en maatschappelijke vrijheid wordt slechts hts bereikt door een intensieve combinatie van testen en vaccineren.

  Het verzet tegen deze acties houdt de lockdown en avondklok langer in stand dan nodig is.

  DDS is met dit soort demagogie niet verstandig bezig.

  1. CZ

   Nee hoor, je liegt, en dat al meer dan tien jaar. Maar jij hebt daar als sufgerukte bejaarde taalnazi geen actieve herinnering aan, of je herinnerd het jezelf verkeerd. Maar dat je liegt zodra je schrijft staat 100% vast.

  2. coenzoon

   lock down en avondklok zijn nutteloze zaken zoals al ruim een jaar blijkt

   opheffen dat fascisme wím

 5. BKL

  Dus iedereen moet zelf bewijzen dat hij onschuldig is……in een rechtstaat is dit toch het omgekeerde: iedereen is onschuldig tot het tegendeel is bewezen en veroordeelt! En dat met een niets zeggende test, die helemaal geen covid19 kan aantonen!

 6. de ziender

  Mag wettelijk niet. concentreer je eens op het feit dat medische gegevens volstrekt privé zijn!
  En moeten we opeens bewijzen dat we niets mankeren? Wat een distopische gekte!

 7. de ziender

  Op grond van de AVG hoeft een werknemer niet te vertellen of hij wel of niet is gevaccineerd. De werkgever mag hier zelfs niet naar vragen. En als een werknemer uit zichzelf aangeeft of hij wel of niet is gevaccineerd, dan mag de werkgever deze gegevens ook niet registreren.

  In de AVG is bepaald dat de verwerking van bijzondere persoonsgegevens in beginsel verboden is. De informatie of een individu wel of niet gevaccineerd is, valt onder bijzondere persoonsgegevens (categorie gezondheidsgegevens). Dit is bepaald in artikel 9 AVG.

  Het verbod tot verwerking van bijzondere persoonsgegevens geldt niet als er een uitzondering in de wet is opgenomen. Er is echter geen wet die verplicht tot vaccinatie, ook niet voor werknemers.

  Een andere uitzondering voor de verwerking van de bijzondere persoonsgegevens is de uitdrukkelijke toestemming van de betrokkene. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) stelt echter dat de uitdrukkelijke toestemming in een arbeidsrelatie niet als geldige uitzondering kan worden gezien, omdat er in beginsel geen sprake is van gelijkwaardigheid. Werknemers staan namelijk in een ondergeschikte verhouding tot hun werkgever en kunnen zich in dit kader (snel) onder druk gezet voelen.

  1. J. Punt

   Ziender, goede uitleg.

 8. CZ

  Ongezond totdat het tegendeel is bewezen.

 9. coenzoon

  Een kopie van de chinese samenleving ,

  QUOTE In fase 2 moeten “we” teruggaan naar de situatie in de zomer van 2020. “We blijven testen bij klachten. Reizen mag weer.” Maar dan wel met een negatieve testuitslag. Leuk hè, hoe ze al die rechten hebben afgepakt en er nu privileges van maken. END

  Einde democratie !

 10. J. Punt

  Jaja. Om 0,1% loonsverhoging erbij praten voor de werknemer lukt al jaren niet bij die jaren”50 club. Dus deze boude uitspraken kunnen gezien hun prestaties direct naar het land der fabelen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.