LOL! Justitie gaat gevangenissen die luilekkerland voor criminelen zijn nu écht eens aanpakken, hoor!

Het komt nog steeds voor dat gedetineerden vanuit de gevangenis gewoon vrolijk door kunnen gaan met hun criminele activiteiten. Nou, straks écht niet meer hoor, want minister voor Rechtsbescherming Sander Dekker bureaucratiseert die criminelen helemaal kapot en plaatst ze in kleinere afdelingen met meer toezicht. Dat zal ze leren! Dat meldt de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI).

Criminelen lijken in de gevangenis eigenlijk gewoon hun gang te kunnen gaan. Drugs, mobieltjes en allerlei andere middelen worden nog altijd vrij makkelijk naar binnen gesmokkeld. Meer personeel of meer mogelijkheden voor personeel om er wat aan te doen zou dan de oplossing moeten zijn, maar wie het bericht van de DJI leest kan in één oogopslag zien waarom criminelen daar nog steeds hun gang kunnen gaan: het is er één grote bureaucratische bende.

Dé oplossing voor het criminaliteitsprobleem in de gevangenis is “een reguliere afdeling binnen de gevangenis” genaamd “Afdeling Intensief Toezicht”. Eigenlijk maken ze de ‘klasjes’ kleiner en zetten ze de rotte appels bij elkaar. En voor wat extra efficiency hebben ze ook nog eens verschillende soorten klasjes voor ieder ‘risicoprofiel’. Zo komen de terroristjes bijvoorbeeld bij de Terroristen Afdeling en de gewelddadige crimineeltjes bij de Beheers Problematische Gedetineerden.

Het lost natuurlijk het probleem niet op, maar het lijkt wel heel wat! Want laten we eerlijk wezen: die criminelen blijven gewoon hun zaakjes regelen. Een beetje extra toezicht op een aparte afdeling gaat dat echt niet veranderen. Eigenlijk is er gewoon meer mankracht en meer daadkracht nodig, maar dat kost tijd en geld. En volgens mij kijkt er ook niemand raar van op als blijkt dat gevangenisbewaarders hun werk niet fatsoenlijk kunnen uitvoeren vanwege allerlei gare regeltjes. Dus in plaats van effectief beleid moeten we het doen met de Afdeling Intensief Toezicht.

Wat een grap!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. J. Punt

  Hollandse gevangenissen staan in het buitenland bekend als pretparken met een hek eromheen.

 2. halo1

  Het lijkt me geen kwestie van tijd en geld, maar van mentaliteit. De NL-knuffel-aanpak werkt alleen maar contra-productief..en wordt aldus een soort realistisch alternatief voor “deugen”..

  1. Augustus

   Het wordt juist een kwestie van minder geld, dat een gevangene 250 euro per dag kost betekend dat ze veelste veel in de watten worden gelegd. Je kan mij niet beweren dat het huisvesten en in leven houden van een stuk vuil in een kamer van 2×2 meer kost dan een riant pand in Amsterdam.

   Bezuinigen, en als ze meer luxe willen gaan ze maar aan tewerkstelling in een penitentiaire fabriek om het zelf te bekostigen.

 3. STOP FVD

  Beste Wout, als je een artikel begint met LOL, hoe serieus verwacht je dan genomen te worden? Ik snap het, hier op DDS kan het allemaal, want dat is het niveau van je lezers. Maar DDS schaart zich toch echt als zelfbenoemd media bedrijf met “journalisten”.

  Zo wordt dat nooit wat natuurlijk!

  1. coenzoon

   normale mensen lachen zich slap om zo een zielige minister.
   zuigtróllen snappen de clou meestal niet !

  2. Nexit218

   Frusti!!! Jij bent ook een lezer en fanatiek reageerder! Haal jezelf niet zo naar beneden man! Je bent meer waard! Echt waar!!! Geloof in jezelf!!!
   Met vriendelijke groeten

   1. STOP FVD

    Hoe gaat het met de Nexit suffie?

 4. coenzoon

  Zelfs vanuit een EBI komen de liquidatie opdrachten naar buiten. Je moet dus niet zinloos proberen om die opdrachten te voorkomen je moet de opdrachtgevers trakteren op levenslang vast zitten.

  1 ding heeft de coronawaanzin ons geleerd. Mensen eenzaam opsluiten in het eigen huis zonder perspectief is de zwaarste straf denkbaar.

  Dus opsporen, vervolgen en de sleutel weggooien bij recidivisten.

 5. 56RdK

  “Eigenlijk is er gewoon meer mankracht en meer daadkracht nodig, maar dat kost tijd en geld.”
  Meer daadkracht ja. Maar de daadkracht loopt tegen regel- en wetgeving aan die dat verbiedt. Want de crimineel heeft onder andere recht op privacy en op vrijheden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.