Nederlanders genieten met volle teugen van versoepelingen: lange rijen voor winkels en volle terrassen

Er zijn vandaag enkele versoepelingen ingegaan: de terrassen zijn weer opengegaan, het winkelen met afspraak is afgeschaft en de avondklok is opgeschort. Deze versoepelingen zijn goed te zien in Nederland, mensen zitten weer op terrasjes, en er staan voor sommige winkels lange rijen waardoor het Nederlandse straatbeeld er compleet anders uit ziet vergeleken met een week geleden. 

De versoepelingen die vandaag ingingen zijn niet te missen: het straatbeeld is compleet veranderd en ook op sociale media steken mensen hun enthousiasme niet onder stoelen of banken. Veel Nederlanders zijn blij dat ze weer even op een terrasje kunnen zitten, zo ook opiniemaakster Marianne Zwagerman, die het als een “burgerplicht” ziet om nu de kleine ondernemer te helpen door juist nu even een terrasje te pakken.

En er zijn meer Nederlanders die met volle teugen genieten, velen vinden het fijn om te zien dat er een “gezellige sfeer” hangt. Door het heropenen van de terrassen lijkt voor hen de sfeer te zijn teruggekeerd in de Nederlandse steden. Voor horecaondernemers was het natuurlijk extra fijn dat het vandaag een mooie dag was, wat in Maastricht, samen met de confettikanonnen, een vreugdevol tafereel veroorzaakte.

Terwijl de terrassen weer open mochten om 12:00 uur staan er voor sommige winkels gigantische rijen. Nu men geen afspraak meer hoeft te maken om te winkelen lijken sommigen direct hun kans te grijpen. Voor winkels als Primark en de Ikea vormden zich lange rijen.

Al met al kunnen we stellen: Nederland ontwaakt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Augustus

  Dat laat toch zien dat het Nederlandse volk makke schapen zijn. Als de overheid zegt foei, dan zit men hele dagen thuis zich dik te eten terwijl sportscholen gesloten zijn voor ‘het gevaar’. Vervolgens zegt de overheid je mag nu een beetje, gaat elke obesitas patiënt er massaal op uit zonder daadwerkelijk zelf verantwoording te durven nemen.

  Waarom gelooft men er zo heilig in dat een klein clubje mensen in de overheid daadwerkelijk weet wat het beste is voor meer dan 17 miljoen individuen?

  1. STOP FVD

   Nee we gaan lekker je baasje Baudet geloven. Dan pas gaat het goed mis.

   Naast dat vind ik het supersneu dat er zelfs rijen staan voor 12.00 om daarna te sprinten naar een terras. Of in de rij bij de Primark. DAAROM zijn we een sneu volk. Vinden we dat nou zo belangrijk, heb je echt gemist om naar de Primark te gaan, of een veel te duur pilsje drinken op het terras.

   Wel fijn voor de horeca mensen dat ze weer open mogen en wat centjes kunnen verdienen. Waarom Bartje daarvoor dor hout Zwagermann moet citeren hier is echt een raadsel.

   1. rutte leugenaar

    de stopidioot vergeet even te vermelden dat de draconische maatregelen die al bijna 1,5 jaar in stand gehouden worden WERELDWIJD niets gebracht hebben !

    Corona is griep maar als je niet weet dat griep al sinds jaar en dag duizenden dodelijke slachtoffers eist ben je natuurlijk helemaal ontgoocheld door de demagogie over een pandemie met een mortaliteit van 0,03%

    De onwetendheid van de tróllen wordt vervangen door paniekaanvallen

    1. Antihedo

     Corona is geen griep.

 2. J. Punt

  Triest als je levensgeluk afhangt van bier op een terras. De meeste tent houders schroeven met smoesjes de prijzen stiekum op. De nieuwe Landrover SUV komt weer in zicht, paar dikke gouden kettingen als troost er bovenop en dat dankzij de peperdure limonade prijsjes.

 3. jasper38

  Kunnen jullie niet betalen met je uitkering. Zielige stakkers

  1. AS210854

   🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮

 4. JochemX

  Een versoepeling die weinig voorstelt. Overal wachtrijen en malle regels. Ik geniet helemaal niet en ben niet dankbaar voor dit zoethoudertje.

  1. rutte leugenaar

   Goed hè die stupide
   arbitraire getallen die nergens op slaan. Er is geen probleem dus scheppen we een probleem om greintje te spelen

 5. Lucky Luke

  Nederlanders genieten met volle teugen van versoepelingen. Ik lees heel iets anders n.l.;

  De schapen kunnen zich weer bij de kudde voegen, dus het kuddegedrag moet wel iets moois zijn!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.