‘Ook doden door AstraZeneca in het Verenigd Koninkrijk’ en ‘Nederlandse GGD’s houden voorlopig helemaal op met prikken met AZ’

Hugo de Jonge zette iedereen die iets zei over mogelijke bijwerkingen van het coronavaccin weg als wappies. Maar nu blijkt het toch wat genuanceerder te liggen allemaal. Want, laat de NOS weten, er is nu onrust in het Verenigd Koninkrijk omdat daar verder gezonde mensen zijn overleden na geprikt te zijn met het vaccin van AstraZeneca. In totaal zou het om zeven individuen gaan. De doodsoorzaak: bloedproppen. 

De Britse autoriteiten zeggen dat het nog niet honderd procent duidelijk is dat de bloedproppen veroorzaakt zijn door AstraZeneca of dat de bloedproppen toevallig ontstonden nadat ze gevaccineerd waren… en dat de voordelen nog altijd tegen de nadelen opwegen. Want er zijn  30 patiënten opgenomen met tromboseklachten, waarvan er officieel zeven overleden zijn.

In de tussentijd is bekendgemaakt dat GGD’s helemaal ophouden met het inenten met AstraZeneca. Voorlopig, tenminste. De reden is om verspilling tegen te gaan.

Eerder hield Nederland (tijdelijk?) op met het toedienen van AstraZeneca voor mensen onder de 60 jaar oud omdat er serieuze gevallen van bloedproppen – en zelfs een dode – waren. Maar wat betreft bejaarden werd er toch nog mee doorgegaan, dit onder het motto dat de voordelen voor die groep sowieso groter waren dan de nadelen.

Het gevolg was dat het UMC van Radboud bekend maakte dat de beschikbare vaccins voor “zorgmedewerkers” heel snel gegeven zijn aan medewerkers van ouder dan 60 jaar oud. “Zo geschiedde. Om 21:30 uur laatste vaccinatie gezet. Precies op tijd. Niets weg hoeven gooien! Trots op ons team!” aldus het ziekenhuis op Twitter:

In de leeftijdsgroep boven de 60 jaar stonden 700 mensen ingepland bij de GGD’s, maar die hebben te horen gekregen dat ze toch maar niet hoeven te komen. “Die mensen zouden de komende dagen verspreid over 70 tot 80 locaties langskomen. Dat betekent 1 tot 5 per plek per dag. Aangezien we 10, 11 of 12 prikken uit een flesje halen zou dat tot verspilling leiden en hebben we ze per sms afgezegd,” aldus een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid.

Er wordt wél doorgegaan met prikken van 60-plussers door huisartsen.

Natuurlijk wil ouderenorganisatie KBO-PCOB uitleg over waarom 60-plussers nog wel steeds ingespoten mogen worden met AstraZeneca maar jongere Nederlanders niet. Marcel Sturkenboom, de directeur van de organisatie, zegt erop te vertrouwen “dat het ministerie goede redenen heeft om het middel aan de groep 60-plus te blijven geven. Maar de reacties van (andere) deskundigen blijven wisselend. Dan is het wel belangrijk om die uitleg erbij te krijgen.”

Die uitleg zal ongetwijfeld zijn dat het ministerie vindt dat de voordelen voor die groep nog altijd opwegen tegen de mogelijke bijwerkingen. Dus: als je corona krijgt is je kans op een serieus probleem significant groter dan de kans op mogelijke serieuze bijwerkingen van het vaccin. Dat zal ongetwijfeld de redenering zijn. Maar de ouderenbond wil daar natuurlijk volkomen terecht een goede uitleg over hebben – inclusief heldere analyse.

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en word lid van de fantastische DDS-Groep op Facebook-alternatief MeWe!

Ondertussen heeft het imago van AstraZeneca nogal te lijden onder al het slechte nieuws van de afgelopen dagen en weken.

Correctie
Er stond eerder in dat Néderland helemaal even ophoudt met AstraZeneca, maar dat was niet juist. De GGD’s houden daar voorlopig mee op. Huisartsen blijven 60-plussers nog wél prikken met dit vaccin.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Fax uit Darmstad

  Er zijn wel meer doden gevallen zoals ik al eerder schreef.
  In GB houden ze wel accuraat bij wat de bijwerkingen zijn van de vaccins:
  t/m 21-03-2021
  Pfizer: 283 doden
  assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/975808/COVID-19_mRNA_Pfizer-BioNTech_Vaccine_Analysis_Print.pdf
  AstraZenica: 421
  assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/975786/COVID-19_AstraZeneca_Vaccine_Analysis_Print.pdf
  Hoewel je schrikt als je deze lijsten leest, de bijwerkingen zijn van hartaanvallen tot blindheid, is het in ieder geval transparanter dan Lareb.

  1. JochemX

   Lareb krijgt een rol in de maag gesplitst waar ze helemaal niet voor toegerust zijn. Ze doen alleen verslag van meldingen die bij hun binnenkomen. Ze doen geen eigen onderzoek.

   1. coenzoon

    Wie er telt is niet belangrijk als er maar eerlijk geteld wordt ! Daar hoef je geen enkel onderzoek voor te doen.

   2. Fax uit Darmstad

    Dat geeft alleen al aan dat dit niet deugt.

  2. Vanduinen

   U schrijft te veel, daar gaat het mis. Ik krijg eerder het Rambam van uw berichtgeving als bijwerking dan van enige vaccinatie. Sommigen raken al van de kook van een dropje of een aardbei. Of hartkloppingen van peper!

   1. Fax uit Darmstad

    Als ik u was zou ik er dan niets meer over lezen en terug onder de steen gaan liggen waar u vandaan bent gekropen.

   2. coenzoon

    vanduinen neemt het vaccin dan neem ik wel een frikandel !

    Welke idioot laat zich nou vaccineren – ongeacht het risico – tegen een virus met een risico mortaliteit van 0,03%. Je moet wel totaal krankzinnig zijn om de nieuwe vaccinatie techniek in je lijf te laten spuiten.

    1. DubbelZout

     De mortaliteit van het vaccin is 0,00000001 o.i.d.
     Tel uit je winst

     1. coenzoon

      waarom zou ik dat risico van het vaccin willen lopen domme sukkel ?

   3. Egbert van Zutphen

    OK Vanduinen, ogen dicht en vingers in de oren.
    Dan heb je nergens last van toch?
    Struisvogel!

   4. usb3.0

    “Sommigen raken al van de kook van een dropje of een aardbei.”

    Sommige gaan al dood van een (kuch)griepje…

 2. coenzoon

  ” voorlopig ” staat er. Voorlopig stoppen en gewoon doorgaan straks onder de nieuwe naam Vaxzevria !

  Hoeveel idioten lopen er op deze aardbodem rond om zich in te laten spuiten met gif zodat ze weer op het terras kunnen zitten of in het vliegtuig naar de zon mogen ?

  Kijk even naar de dagelijkse bezettingen in de parken, het museumplein, het malievel , de bossen , het strand enz

  Als corona zo gevaarlijk zou zijn als men wil doen geloven zouden de oversterfte cijfers de pan uitrijzen en niet tot de laagste sinds jaren te behoren !

  corona is een hoax !

  1. Brenda Welsh

   Op Curacoa denken ze er anders over. Daar zijn de problemen het grootst. Daar hebben ze zich niet aan de voorschriften gehouden. Meer Baudet gevolgd en andere onverlaten: “als je er niet in gelooft, bestaat het ook niet”. Helaas houdt Corona hier geen rekening mee.

   1. Fax uit Darmstad

    Toch vreemd.
    Nederland 7,7 ic bedden per 100.000 inwoners
    Curaçao 22 ic bedden per 100.000 inwoners.

   2. coenzoon

    nee hoor u let niet op ! men heeft actueel 32 patiënten op de I.C liggen

    kennelijk laat u zich heel makkelijk knollen voor citroenen verkopen !

    corona is een hoax !

    1. Fax uit Darmstad

     Demissionair staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) verleent bijstand in de vorm van het werven van medisch personeel. Zo wordt gezocht naar beschikbare medische professionals via Amerikaanse uitzendbureaus, maar er wordt ook in Nederland gekeken of mensen bereid zijn naar Curaçao af te reizen. Volgens de zegsman is ‘de zoekvraag breed’ en wordt er naar allerlei gediplomeerde zorgverleners gezocht.
     Jammer dat hij dit niet voor Nederland kan regelen, want ja ook hier overbelast.

    2. Fax uit Darmstad

     Dit is wat men aan IC bedden per 100.000 inwoners ter beschikking heeft.
     Nederland 7,7 ic bedden per 100.000 inwoners
     Curaçao 22 ic bedden per 100.000 inwoners.

   3. leukeditter

    net een vriend aan de lijn gehad uit curacao, wordt immens overdreven!!! het gaat maar door dat gelieg

  2. Marija

   En al diedoden dan?
   Ik laat mij liever niet vaccineren, maar dan maar afwachten?

   1. Heinz

    Je moet doen wat je niet laten kunt. In alle gevallen is dat het beste.

 3. 56RdK

  Het zal en moet worden ingespoten, dat onbetrouwbare vaccin dat ook nog maar voor zoveel procent effectief is.

  Kortom, gezonde mensen opofferen omdat er teveel doorgeslagen labielen rondlopen die Corona een hoax vinden en die zich niet alleen de regels willen houden.

  Én waarschijnlijk heeft die schoenclown van VWS een wurgcontract ondertekend waar hij niet onderuit kan komen. Die clown moet nog maar eens doordrongen worden van het volgende spreekwoord: “Schoenmaker, blijf bij je leest”. Oftewel, ga terug naar de schoolbaan, maar speel niet met levens van gezonde en zieke mensen!

  Tja, is ook beleid, al kan je van de afgelopen jaar niet bepaald van beleid spreken.

 4. J. Punt

  Je lichaam slopen omdat er ‘gefaxineert’ moet worden. Prikken tegen een onschuldig virusje. Moet van de minister. Dus… hoogbejaarde medeburger… in de bus trein taxi naar verre oorden reizen met uw broze gezondheid terwijl de huisarts 100 meter verderop van verveling zijn pc maar weer opstart voor de tigste keer….

 5. Fax uit Darmstad

  Als je de verklaring van het Lareb leest over de 189 overleden mensen tot 28 mrt na vaccinatie (een deel na de tweede prik); “Het merendeel had een kwetsbare gezondheid vanwege heel uiteenlopende ernstige onderliggende gezondheidsproblemen en/of hoge leeftijd”
  Dan pakken ze het in GB toch wel beter aan. Het Lareb moet ook als wappie genoteerd worden.
  lareb.nl/pages/update-van-bijwerkingen

  1. usb3.0

   Nu wordt er wel ineens gesproken over onderliggende aandoeningen bij sterfte

   1. Fax uit Darmstad

    Ja, heel erg wappie. Het zijn dan ook geen mensenlevens, alleen als je covid hebt dan wel. We doen het toch samen. Nu, die kunnen doodvallen want we jassen alle spuiten bij iedereen erin. De “voordelen” wegen niet tegen de nadelen op.
    Als je onderstaand verhaaltje van de EU leest dan schrik je je dood. List en bedrog. Waar zijn ze in hemelsnaam mee bezig?
    ec.europa.eu/info/live-work-travel-eu/coronavirus-response/safe-covid-19-vaccines-europeans/questions-and-answers-covid-19-vaccination-eu_nl#vergunningsprocedure-voor-covid-19-vaccins

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.