Paniek bij de VVD! Rutte-vertrouwelingen Jorritsma en Huffnagel gaan los op ChristenUnie-jongeren en “Judas” Segers

Bij de VVD zijn ze overduidelijk in paniekmodus. Want nu Gert Jan Segers heeft laten weten niet opnieuw plaats te nemen in een nieuw kabinet geleid door Mark Rutte gaan VVD-prominenten helemaal los op de ChristenUnie-leider. Zo noemt Rutte-vertrouweling Frits Huffnagel Segers de “Judas” van “deze Pasen.”

“Dus Rutte mag wel blijven om de coronacrisis op te lossen,” schrijft Huffnagel op Twitter, “maar moet daarna weg. Het is wel duidelijk wie deze Pasen Judas is.”

Dat schrijft deze trouwe, loyale bondgenoot van Rutte dus op de dag voor Pasen. Daarmee probeert hij Segers natuurlijk bewust zo hard mogelijk in zijn ziel te trappen.

En ja, dat is tekenend voor de sfeer bij de VVD op dit moment. Want ook Annemarie Jorritsma is woest. “Je moet maar durven om de lijsttrekker van de grootste partij die de verkiezingen net heeft gewonnen als jongerenorganisaties uit te willen sluiten,” schrijft de mater familia van de VVD op Twitter. Dat deed ze dus nog voordat Segers liet weten dat hij nooit en te nimmer deel gaat uitmaken van Rutte IV, en toen het dus nog voornamelijk CU-jongerenorganisatie PerspectieF en regionale en lokale CU’ers waren die dit standpunt innamen.

Volgens mij begrijpen deze VVD’ers niet eens dat ze het hiermee alleen maar erger maken. Dit zorgt eerder voor meer kwaadwil dan voor goedwil in Den Haag.

Prima, dus! Ga vooral zo door, VVD’ers. Nog even en jullie zorgen er zélf in al jullie arrogantie voor dat het vandaag nog einde oefening is voor die leugenpremier van jullie partijtje.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

119 reacties

 1. Monty

  Misschien kan Wilders droom om minister president te worden dan toch nog in vervulling gaan.

  Dat zouden veel reageerders denk Ik wel toe juichen.

  1. Cootje

   Hij zal wel gek zijn om de puinhopen van Pinokkio en consorten op te ruimen , we moeten eerst nog met veel meer mensen het anti Europa gevoel ,de anti bootjes toeristen gevoel, in onze aderen krijgen . Corona is aardig bezig om de boel goed bloot te leggen , zuid Europese armoedzaaiers zijn failliet en hebben nog een klein zetje nodig . De draagvlak voor nog een gratis gratificatie is er niet , ECB heeft 2800 miljard aan monopolie obligaties zuid Europa dus het is gewoon wachten tot de financiële markten de stekker er uit halen , er heeft niemand gevraagd om bootjes toeristen ,en het gevoel hebben dat je een Europeaan bent . En Pinokkio heeft ons in deze armoede gestort .

   1. Monty

    Alleen jammer dat de laatste verkiezingen hebben laten zien dat het grootste gedeelte van het electoraat Wilders niet als minister president ziet zitten.

    1. coenzoon

     dat geldt ook voor kaag , hoekstra , rutte of klaver sukkel

     1. Monty

      ”dat geldt ook voor kaag”

      Volgens mij heeft D666 een mooie overwinning behaald.
      Misschien dat Kaag het dan toch tot minister president schopt.

      Maar ja alles beter dan Rutte volgens velen.

     2. coenzoon

      jouw dementie is nog erger dan die van rutte ! 1 reactie verder weet je al niet meer wat je geschreven hebt domme tról !

     3. usb3.0

      “Maar ja alles beter dan Rutte volgens velen.”

      Nee hoor, de zittende macht met al die arrogante elitaire trutjes is echt een gevaar voor mijn samenleving, die zijn echt helemaal van de pot gerukt, het wordt tijd voor Nederland!!!

     4. Monty

      @usb3.0
      “Maar ja alles beter dan Rutte volgens velen.”

      Nee hoor.

      Maar als Rutte opgeRut was zou alles toch beter worden?

      Wanneer ben je dan tevreden?

     5. Canta

      coenzoon
      Ik herinner me dat jij, in het item over Baudet die niet zou mogen uitspreken, het had over je houden aan de fatsoensnormen.
      Alleen al op deze pagina vind ik de volgende, door jou gebruikte woorden:
      s#kkel / d#mme tr#l / bukh#l / h#rk / domme b#k /h#fter / domme decadente tr#l. Versta jij dat onder fatsoensnormen?
      En dan heb je het erover dat het hoog tijd wordt dat we eens op inhoud het gesprek aangaan.
      Op inhoud een gesprek aangaan vraagt om wederzijds respect.
      Dat is bij jou ver te zoeken.

    2. Cootje

     Zal mij een worst wezen of Wilders geen premier wordt vind ik helemaal niet nodig , eerder geschreven een goede luis in de pels , en van mij hoeft hij de puinhopen van Rutte niet op te ruimen , het hele mkb staat nog achter Rutte dus nog niet hard genoeg geraakt ,verder moet zuid Europa nog een zetje de dieperik in hebben . Corona pakt de zuid Europeanen en het mkb hard aan om ze op hun knieën te krijgen , zonder pijn geen verandering en laat Wilders maar de luis in de pels wezen en Orban en Polen in Europa word een mooi jaar 2021

    3. usb3.0

     monty gelooft echt dat Nederland leugenclown rutte heeft gekozen, of Nederlanders zijn echt achterlijk of er is fraude gepleegd, het zou mij niet verbazen dat het laatste aan de hand is…

  2. Marija

   Ja ik wil wel graag weten hoe hij dat gaat doen.
   Hij verdient het na Aldi’s jaren schofferen, bedreigen en niet mee mogen die .
   Zijn kennis schijnt ongeëvenaard te zijn en ik gun het hem van harte als hij al die draaikonten achter zich laat.

   1. Marija

    Moet zijn:
    .na al die jaren van schofferen etc.
    .niet mee mogen doen.

  3. usb3.0

   “Dat zouden veel reageerders denk Ik wel toe juichen.”

   En een paar niet, overigens denk ik dat Wilders slim genoeg is om niet in een volledig zinkend schip te stappen, de gifbeker moet eerst echt helemaal leeg…

  4. Robert Leiden

   1 ding wat Wilders perse niet wil; premier worden.
   Want dan moet je coalities aangaan en verantwoording afleggen.
   De coalitie die Wilders wil, wil de meerderheid van NL niet.
   En verantwoording afleggen?
   Geert wil alleen maar roeptoeteren aan de zijlijn.

  5. A-BBa

   Was Judas niet die leugenaar? Die zei dat hij het niet had gedaan?

 2. J. Punt

  Helaas waait er nu een andere wind. PVV en FVD zijn hun veldtocht begonnen. Kiezers wenden hun hoofd af van VVD en hun Coryfeeën, vaak bekend door hun corrupte gedrag.

  1. macsjang

   Je moet maar durven arrogante VVD-club, om Segers nét nu voor Judas uitmaken. Dan heeft Rutte toch zeker de 9 voorgaande jaren die titel dubbel en dwars verdiend. Liegen, bedriegen, de waarheid verdraaien, maar bovenal een geheugenverlies waar een gemiddelde Alzheimerpatiënt stikjaloers op zou zijn (met excuses aan echte Alzheimerpatiënten). En dat is PM? Enige bescheidenheid zou die club wel sieren na afgelopen donderdag, maar in hun aanhoudende hoogmoedswaanzin zijn ze dit station allang geleden gepasseerd. Chapeau GertJan voor je rechte rug.

 3. HD

  Geweldig die Segers, eindelijk iemand die zijn zonden inziet en wil breken met de verachtelijke machtselite.
  Jammer dat Kaag ‘ u weet wel van het nieuwe leiderschap ‘ dit niet als eerste zegt, maar dit is niet andere dan Tsaar Rutte.

 4. Duckday

  Annemarie Jorritsma dat heeft uw partij de VVD ook gedaan .Misschien heeft dit iets weg van de marktwerking

  1. stemanhanneke@gmail.co.

   klopt Brandenbok,
   Anders dan bij het Fvd waar zij niet wisten hoe hard zij hun partij leider moesten laten vallen zie Ja 21.
   Blijven deze mensen achter hun partij leider staan

 5. Beukman

  “Dus Rutte mag wel blijven om de coronacrisis op te lossen,” schrijft Huffnagel op Twitter, “maar moet daarna weg. Het is wel duidelijk wie deze Pasen Judas is.”

  Raak!

  Dit nieuwe relletje onderstreept nogmaals het belang van de achterkamertjes, waar rustig kan worden overlegd, óók over personen, zonder dat heel Nederland kan meekijken. De verontwaardiging over het leesbare zinnetje met de naam Omtzigt brengt ons terug naar de jaren ’70, waarin de valse hang naar transparantie gezinnen uit elkaar scheurde.

  1. Bokse

   Zie liever Baudet deze “crisis” oplossen

  2. coenzoon

   bukhol snapt weer niet dat overleg in achterkamertjes de oorzaak is van het circus ! Had men gewoon direct openheid van zaken gegeven dan was de achterklap over kamerlid omzigt waarschijnlijk met een sisser afgelopen.

   Laten we welzijn , praten over hoe men een individueel kamerlid aan de kant kan zetten is voorbehouden aan een bananenrepubliek.

   bukhol geeft te kennen weinig begrepen te hebben van het verhaal.

   1. Beukman

    Achterkamertjes zijn in iedere onderhandeling noodzakelijk, zoontje. Er moet een veilige plek zijn waar men punten op tafel kan gooien zonder dat de hele wereld ze ziet.

    Je had dit van de ene kant kunnen weten, want wat er nu boven tafel is gehaald, heeft de sfeer tussen en binnen partijen verziekt.
    Bovendien zijn strategieën bloot komen te liggen, zoals die van GroenLinks, dat graag de kaarten nog even onder tafel had gehouden.

    Ik vergeleek het huidige gedoe al eerder met de in de jaren 70 zo populaire sensitivity-trainingen. Hierin werd van partners, familie en verwanten geëist dat ze alles zeiden wat ze op het hart hadden. Geheimen hebben was immers burgerlijk.

    Van de andere kant zal jij hier niets van begrijpen. God heeft jou immers geen remmingen gegeven. Geloof me: voor ons ziet dit er een stuk minder fris uit dan voor jou zelf.

    1. coenzoon

     achterkamertjes horen niet bukhol , strijden met open vizier op argumenten hoort de standaard te zijn

     bukhol geeft aan net zo verrot te zijn als de politiek ! bukhol ziet er zeker niet fris uit.

     1. Beukman

      Strijden met open vizier? Wat een onzin, zoon.
      Politiek is geen pimpampet.

     2. Max Aue

      “strijden met open vizier op argumenten hoort de standaard te zijn”

      De onnozelheid over politiek blijft je hier verbazen.

 6. Meriadoc Brandebok

  Rutte heeft het voordeel dat hij geïnvesteerd heeft in relaties met mensen. Nu heeft hij een heel netwerk aan politieke voorstanders en kiezers die zich om hem heenscharen en hun steun betuigen.

  – Edith Schippers
  – Erik Vrijssen
  – Fred Teeven
  – Uri Rosenthal
  – Jan Driessen
  – Ivo Opstelten
  – Henk Kamp
  – Annemarie Jorritsma
  – Frits Huffnagel
  – de VVD-fractie
  – de ministers van de VVD in Rutte III
  – de VVD-jongerenorganisatie
  – 80% vsn de huidige VVD-aanhang

  Maak je maar op voor een bitter politiek gevecht. Rutte zal niet zonder gevecht ten onder gaan en zijn voorstanders zullen hem niet in de steek laten. Desnoods wordt het tot aan de stembus uitgeknokt.

  1. struisvogelpolitiek

   Desnoods wordt het tot aan de stembus uitgeknokt.
   Tot de peilingen en zetelverliezen desastreus zijn voor de VVD. Zien we gelijk hoeveel Judassen de VVD in de gelederen heeft.

  2. Meriadoc Brandebok

   Aanvulling:

   – Ton Elias
   – Onno Hoes
   – Nelie Kroes

   1. Stanly2000

    Aanvulling:

    – min alle kamerleden (niet onbelangrijk), behalve de VVD’ers

    1. Meriadoc Brandebok

     Nee, dat is juist wel onbelangrijk. De kamerleden kunnen niet om Rutte heen als diens medestanders van de partij hem steun verlenen. Zolang een uitsluiting van Rutte ook neerkomt op een uitsluiting van de VVD is Ruttes politieke toekomst veilig.

     1. Stanly2000

      Guus, met alleen de VVD is geen regering te vormen. Hij (Rutte) zal toch eerst medestanders zien te vinden bij die partijen die hem kwijt willen. Misschien herinnert u zich nog de motie van wantrouwen en de motie van afkeuring. Of laat het geheugen u ook in de steek net als uw idool MR.

     2. Meriadoc Brandebok

      Dat klopt, met de VVD alleen niet – maar zonder de VVD ook niet. Dat is de troef die Rutte nu in handen heeft.

   2. Niet L niet R

    Vergeet de NPO niet!

    1. Meriadoc Brandebok

     De NPO heeft vrolijk meegedaan met de hetze tegen Rutte. Zij waren zo stupide om die vertrouwelijke stukken uitvergroot in het publieke domein te gooien.

     Ik had al weinig met de NPO, maar afgelopen week zijn ze gigantisch door het ijs gezakt. Ze hebben zich het ware gezicht van een op sensatie belust Privé-vodje getoond. Niveau roddelpers.

     1. coenzoon

      welke hetze praat brandende bok over ? wilders of baudet wordt continu geslachtofferd door de staats media en hun propaganda

      Wordt hoog tijd dat we eens op inhoud het gesprek aangaan. Kunnen eindelijk eens vragen wat iemand bezielt om te denken dat hij een individueel kamerlid aan de kant kan zetten omdat hij in de weg loopt.

     2. plakband

      NPO inderdaad meteen kortwieken.
      Voordat ze de democratie nog meer beschadigen.
      Scheelt een hoop belastinggeld.

     3. Beukman

      Inmiddels heeft de VVD zich, zoals je al min of meer voorspelde, eendrachtig achter Rutte geschaard. De vraag is: wat nu? Gelukkig hebben we de hele Pasen om hierop te feflecteren.

     4. Arbeider65

      Dus de toeslagaffaire moest ook maar niet in in de media bekend worden gemaakt? Lekker voor de slachtoffers. Wat ben jij een echte grote druiloor.

      Dit ging over 1 man. Met veel voorkeursstemmen. Die wilde men even kalt stellen. Weg promoveren. Zodat hij niet meer lastige vragen in de 2de kamer kon stellen. L*l.

     5. usb3.0

      brandebokje is selectief verontwaardigd, waar is occultje met z’n grote bek als er een hetze tegen Wilders is of tegen Baudet.. dan houdt ons selectief verontwaardigde hypocriete fantasietje stijf zijn bek dicht…

  3. Max Aue

   Hoe beoordeelt Meriadoc deze merkwaardige move van Segers?

   1. Meriadoc Brandebok

    Ik beoordeel het als in elk opzicht overhaast en onverstandig.

    1. Max Aue

     Eens.

    2. usb3.0

     Overhaast? leugenclown had 5 jaar geleden al op moete rotten dat jullie deze misbaksel nog steeds in een regering wensen is te schofterig voor woorden natuurlijk, maar ja zo zijn jullie nou eenmaal

  4. Janna47

   @Brandebokje
   Ja precies, u noemt de hele lijst Judassen op van de leugenpartij.
   Natuurlijk zijn dat zijn medestanders, allemaal met hetzelfde gore sop overgoten….u voelt zich daarbij kennelijk thuis….

  5. coenzoon

   domme bok , de partner in crime kaag heeft rutte zijn strot al doorgesneden

 7. struisvogelpolitiek

  Die hypocriete ouwe doos moet zich niet zo dom lüllen. De VVD heeft een patent op uitsluiten.

 8. EU_K0K

  Een kabinet zonder Rutte, de natte droom van elke PVVer.
  Een kabinet met Kanjer Kaag, een nachtmerrie voor elke PVVer.

  1. Niet L niet R

   Zielig mannetje je vergist je weer, het is je niet kwalijk te nemen, je hebt nooit wat bijgeleerd, een overgrote meerderheid van de Nederlandse bevolking wil dat Rutte de leugenaar verdwijnt!!!

  2. LifeBuddy

   Een arisch sLinks kabinet met Rutte, een nachtmerrie voor elke kind!!!

  3. coenzoon

   welke wapenfeiten kent het micro zwetscockje van kaag benoemen om haar als politiek kanjer te bestempelen ?

   de subsidies aan de palestijnen was niet zo een strak plan van de hork

 9. Pielo

  Frits Huffnagel: Dus Rutte mag wel blijven om de Coronacrisis op te lossen, maar moet daarna weg. Het is wel duidelijk wie deze Pasen Judas is.

  Heb zelden een groter onzin gehoord. Er is geen pandemie of een “coronacrisis”…dat willen ze het klootjesvolk wat een IQ van hun schoenmaat heeft doen geloven. Laten we weer met z’n allen gaan leven, en allereerst ophouden met dat idiote testen. Het domme volk wat zich na een kuchje onmiddellijk laat testen, beseft kennelijk niet dat ze zichzelf het gevangenschap in testen. Bij een positieve test moeten ze diegene onvoorwaardelijk een jaarlang verplicht opsluiten…toch benieuwd hoeveel er dan nog in de rij staan om aan die idioterie mee te doen.

  1. JFU

   En zo is het en niet anders!

 10. maraton

  Brandebok vergeet een naam.
  De kroonprins van Rutte nl Klaas Dijkhoff.
  Erg stil deze man. Voor mij de grootste kanshebber om de troep van Rutte op te ruimen.
  Zolang Wilders die binnenhofpooier Graus niet uit zijn fractie durft te gooien maakt hij geen schijn van kans.
  Hij blijft , zeker als MP, dan chantabel.

 11. Appelstroop

  Allemaal spin en rookgordijnen, ondertussen heeft niemand het er meer over dat het volgende week gaat sneeuwen.

 12. Monty

  Ben benieuwd wie kan vertellen hoe het kabinet er uitkomt te zien.
  Volgens sommigen is alles toch allang bekend.

  1. coenzoon

   Als pinokkio zich niet zo misdragen had was het rekensommetje simpel hufter !

 13. hollandia

  Als het opnieuw stemmen word dan moet er een systeem komen.

  Stemmen die voor pvv, vvd of andere partijen moeten regelrecht naar hun eigen mailbox gaan zonder stembureaus en het corruptie gevoelige stemmentellen, dit is makkelijk te realiseren door digitaal te stemmen met je ID die regelrecht naar de naar de partij gaat waarvoor je stemt met je naam en adres.

  De oude manier is te corruptie gevoelig!!!

 14. Hawthorne_Abendsen

  Verbazingwekkend dat Mevr. Jorritsma (één van de bevallige achtergrondzangeresjes van Mark B. tijdens zijn laatste optreden) van mening was dat zij hieromtrent nog een zinnige bijdrage kon leveren. Hoe heette het ook weer? Drie soorten leugens:
  “Lies (Ollongren); damn lies (Jorritsma), and statistics (Rutte).”

  1. Harry Haller

   Lees ik hier een reactie van Two Ravens Black Kettle?

 15. RCS

  Ook Jorritsma heeft glashard staan liegen om haar grote leugenachtige leider te beschermen. Ik ben dus niet onder de indruk.

  1. Niet L niet R

   Soort zoekt soort!!!

 16. RvdBe

  Gisteren bij de npo: 13% van de bevolking wil Kaag als mp, 24% Wilders en 25% Rutte.
  Nog 2% te gaan in een opmaat naar een normalere samenleving!

 17. Stanly2000

  Rutte en de Coronacrisis oplossen? Hij mag alleen de persconferentie doen.

 18. Drollevanger

  Ik heb niet de indruk dat Rutte probeerde de Coronacrisis op te lossen. Ik kreeg eigenlijk meer het idee dat die eventuele crisis hem wel goed uitkwam.
  Het leek mij, maar wie ben ik, dat Rutte probeerde minister De Jonge de kastanjes uit het vuur te laten halen, zodat het naderhand leek of Rutte de grote staatsman was en we de rest van het volgzame coalitie-grut onder het tapijt konden vegen.
  Ik had Segers voorheen niet hoog zitten, mede door het gegeven dat hij als christen die blijkbaar jarenlang in de hoogste kringen van Egypte had gebivakkeerd, toch nooit voor de oorspronkelijke daar nu zwaar gediscrimineerde bevolking,(het sinds enige jaren is de Kopten verboden varkens te houden) de KOPTEN opkwam. Ook heb ik hem nooit horen klagen toen onlangs de oudste christelijke kathedraal in Turkije de Aya-Sophia van Constantinopel, door Erdogan werd omgeswitst naar moskee.
  Ik vind als niet religieus persoon dat we best voor onze Europese Joods/Christelijke wortels en beschaving mogen opkomen want die was jarenlang wereldwijd de beste.
  Nu komen hier ten lande alleen nog Wilders en Baudet op voor de Nederlandse wortels.

  1. Niet L niet R

   Rutte heeft in deze tijd niets bijzonders aan Corona gedaan, hij heeft consequent steeds bij moeilijke momenten zijn rechterhand Hugo naar voren geschoven en bleef zelf buitenschot!

 19. Drollevanger

  Ik las in peilingen dat een kwart van de Nederlandse bevolking een voorstander is van Wilders als nieuw staatshoofd.
  Ik zou zeggen doen. Het is de enige manier om verandering in het huidige Nederlandse staatsbestel te bewergslellingen.
  Anders blijft het nog decennia van hetzelfde laken een pak.

 20. Niet L niet R

  Deze personen van de VVD vergeten in de eerste plaats dat Rutte en zijn aanverwanten in de VVD die deze gigantische rotzooi zelf en heel alleen hebben veroorzaakt!
  Probeer dan niet de zwarte piet bij een ander neer te leggen!
  Ik heb niet op de CU gestemd maar vind het zeer onbeschoft om de heer Seegers een Judas te noemen, u geeft hiermee je eigen visitekaartje af en bevestigd de huidige mentaliteit van de VVD

 21. C.A.Barstow

  Dit zegt natuurlijk alles over de VVD,
  zij willen een pathologische huichelaar, misleider, bedrieger en landverrader als MP houden.

  Een dikke pluim voor Segers!

 22. Fax uit Darmstad

  Schoothondje Segers wil niet meer met z’n baasje spelen, ach gut.
  En nu alle ballen op Rutte zodat die z’n verstand terug krijgt en over rechts gaat.

 23. Drollevanger

  Ik vind als niet religieus persoon dat onze vrije traditie wel degelijk zijn oorsprong vindt in onze Humanistisch/Joods/Christeijke waarden.
  Maar daarnaast vind ik dat elke ideologie van buiten onze beschaving ingevlogen, die onze waarden niet wil onderstrepen, buiten de wet en de subsidie stromen moet worden geplaatst. Die mogen teruggaan naar hun eiland.
  Iedereen behoort hier gelijk te zijn(ook de vrouwen), maar niet iedereen is gelijkwaardig.

 24. Cootje

  Ha ha dat is genieten daarom schreef ik al was blij dat ze niet allemaal de motie van wantrouwen tekende , zo duurt de ellende langer voor Rutte beetje vergelijkbaar met de slachtoffers van de toeslagen affaire , heerlijk hem maanden in de waan laten en hem dan weer laten vallen , gewoon vernederen hij heeft Nederland in ruim 10 jaar verkwanselt en laat hem maar lekker bungelen met zijn VVD vriendjes en zijn tevreden achterban het mkb , die nog niet hard genoeg in hun kruis zijn geraakt , 2 miljoen vvd stemmers mogen ook nog een beetje pijn lijden zodat ze deze leugenaar totaal uitkotsen , Nederland en Europa zitten nu toch in het Corona schuitje dus Pinokkio kan het tij toch niet meer keren , is wel leuk voor Wilders dat hij zijn nek niet hoeft uit te steken om de puinhopen op te ruimen , laat dat maar die oude politieke zooitje doen ,

 25. Max Aue

  Door deze, in mijn ogen onverantwoordelijke, move van Gert Jan Segers lijkt de positie van Rutte onhoudbaar te zijn geworden en hij zal dezer dagen ook wel het veld ruimen.

  Hoe het verder moet weet niemand en daar lijkt ook nog niemand over te hebben nagedacht.

  1. Fax uit Darmstad

   Ouwe
   Gewoon een zaken kabinet, dan kan Rutte de kamer in en verdwijnen de problemen als sneeuw voor de zon.

  2. Mark Auel

   En jij staat weer grandioos met je broek op je enkels door je gezwets dat Rutte zo’n briljante staatsman is die Nederland subliem door de crisis leidde.

  3. Cootje

   Is ook niet belangrijk , er is namelijk niets meer om op te ruimen de uitbreiding nummer 1 positie narcotica in Europa zal wel worden uitgebreid . Onze top banken laten zich graag verrassen , of misschien ook wel niet. Nederland is een rijke provincie van europa en gaat door 10 jaar beleid Rutte mee de kelder in , de roofbouw op onze pensioenen , de roofbouw op onze infrastructuur , de roofbouw op onze zorg en welzijn. De roofbouw op ons onderwijs , de roofbouw op onze nationale veiligheid , en noem een openbare instelling in Nederland die gewoon behoorlijk functioneert ? 10 jaar Rutte 10 jaar afbraak

  4. coenzoon

   had rutte over moeten nadenken voor het verspreiden van leugens max anus. Immers regeren is vooruit zien domme decadente tról

 26. Drollevanger

  Ik snap ook niet hoe het mogelijk is dat we ons wel met honderduizenden kunnen laten testen en mijn buurman van 80 nog steeds niet is gevaccineerd. Zelfs zijn vaccinatiedatum staat ng op 1,5 maand in de toekomst.
  Ik heb de indruk dat er meer elitetijgers over de vaccinaties zitten te vergaderen en zich verdringen voor de TV, dan personen die zich daadwerkelijk bezighouden met het testgebeuren.
  Is vaccineren moeilijker dan testen?

 27. Drollevanger

  Ik weet wel hoe het nu verder moet.
  Stel Wilders en Baudet aan als verkenners, laat hen een standpuntenverzameling vaststellen. Laat daarna uit de clubs die met 1 van die standpunten kunnen leven een kabinet samenstellen.

 28. Janna47

  Laat die Huffnagel zijn mond houden over Judas, want hij is het samen met zijn vriendje Rutte geen haar beter dan Judas. Wat een monster is dat, de gemeenheid straalt hem van het gezicht af. Hoort precies thuis in het rijtje van oplichters, staat zelfs met Rutte samen, bovenaan. Geen wonder dat Rutte zo staat te liegen met zulke vrienden. Schrijf die Jort kelder ook maar op dat lijstje Brandebokje! ook zo’n Judas.
  Hopelijk zijn we snel van dit soort tuig af.

 29. Cootje

  Moet. Mevr Jorritsma nog illegaal een warmtepomp plaatsen of een dakterras dan heb je je old boys netwerk vrienden nodig om je uit de wind te houden en vraag maar aan demmink die zitten bij de VVD

 30. Cootje

  Ik weet zeker dat er een hoop Groningers en toeslag fraudeurs zich te pletter lachen , en ik lach met ze mee . 10 jaar hoofd van een bananen republiek , ik heb zitten genieten goede vrijdag ochtend van het aangeslagen verloren gezicht van die Rutte hij zag er uit of hij onder de trein had gelegen. Heerlijk gezicht

 31. coenzoon

  De ware judas is natuurlijk kaag ! Haar plannetje werkt fantastisch. klaus schwab zal trots zijn.

  build back better ofwel agenda 2030

  1. Marija

   Mee eens, het is een loeder die MP zal worden.

  2. STOP FVD

   THE GREAT RESET IS COMING, WAPPIE!!!! HAHAHAHAHAHA

   1. coenzoon

    nog steeds de website niet gelezen domme tról

    tja inhoudelijk dan wat zeggen of vinden over kaag haar build back better wordt erg moeilijk domme tról .

    probeer het nog eens , h**ps://www.weforum.org/
    kan je ook meepraten domme hufter

    h**ps://static.wixstatic.com/media/b6ee20_3e93e479183d47a3998bf3531a024d3d~mv2.jpg/v1/fill/w_960,h_672,al_c,q_90/b6ee20_3e93e479183d47a3998bf3531a024d3d~mv2.webp

    build back better / agenda 2030 volgens

 32. plakband

  Als Jorritsma Segers al een Judas noemt, welke benaming verdient dan Rutte.
  Kennelijk heeft de VVD daar geen woorden voor.

 33. Peter Pan

  Jullie numbnuts snappen toch wel dat zodra Markje het veld geruimd heeft we hoogstwaarschijnlijk opgescheept zitten met Kaag als MP. En met Kaag krijgt Nederland een kneiter links beleid. Kortom, niet waar Nederland voor gekozen heeft.

  Deze hele affaire komt D66 wel heel erg goed van pas. Te goed zelf.
  Wie heeft dit op geheel ongeloofwaardige wijze wereldkundig gemaakt? Een D66 informateur die heeeel toevallig dat specifieke blaadje, waarvan zij zelf aangaf dat het ‘toeval’ was dat deze bovenop lag, laat fotograferen.
  Ik heb nog nooit een politicus zo quasi nonchalant met vertrouwelijk materiaal te koop zien lopen. Raar dat niemand hier aan denkt. De Haagse Politiek is een slangenkuil en dit soort acties worden daar eerder als sport aangemoedigd dan afgewezen.

  We krijgen straks het linkse kabinet wat jullie hier schijnbaar allemaal willen.

  1. usb3.0

   Niet alleen kneiterlinks maar ook nog eens een eurofile trut die het prima vindt om met een terrorist getrouwd te zijn, dat wi”jf is nog erger dan erg, smijt met Nederlands geld als water, nou staan vrouwen daar nogal bekend om natuurlijk, of ben ik nu te stereotype bezig!…

   “We krijgen straks het linkse kabinet wat jullie hier schijnbaar allemaal willen.”

   Uh nee hoor helemaal niet, integendeel zelfs

   1. Fax uit Darmstad

    USB
    Ze is niet eens getrouwd, dus ik snap niet wat die Palestijn hier doet.

    1. usb3.0

     “kaag is gehuwd met anis al-qaq (1947), tandarts, voormalig Fatah-politicus en Palestijns ambassadeur in Zwitserland, en heeft vier kinderen. Ze trouwde in 1993 in het geheim met hem in Jeruzalem en verloor nadat haar huwelijk bekend werd bij Buitenlandse Zaken haar vertrouwensfunctie.”

     1. Fax uit Darmstad

      Sigrid is in 1993 in Israël “getrouwd”. Ze heeft dat destijds ook aangegeven bij de gemeente Den Haag. Bij terugkeer in Nederland in 2017 heeft ze opnieuw aangegeven dat ze getrouwd is. Ze had daarvoor een gelegaliseerde vertaling van een kopie van de Israëlische trouwakte nodig en kreeg het advies om dit in Israël te regelen. Dat is er nog niet van gekomen. Zolang dit niet formeel is geregeld, staat minister Kaag als ‘ongehuwd’ in de basisregistratie.

     2. Fax uit Darmstad

      In Israël bestaat het burgerlijk huwelijk niet. Je kunt niet op het gemeentehuis trouwen. Trouwen gebeurt in de kerk, in de moskee of in de synagoge. En Israël accepteert geen huwelijken tussen mensen van twee verschillende geloven.

     3. Fax uit Darmstad

      Dat geeft te denken.

     4. usb3.0

      Getrouwd of niet, hij is iig een aanhanger van de fatah beweging die gelinkt wordt aan de plo van Arafat en hamas en dat zijn terroristische organisaties waar kaag zeer warme banden mee heeft…

     5. usb3.0

      kaag kruipt ook als het gaat om respecteren van de islam dus die is getrouwd in een moskee

     6. Fax uit Darmstad

      Uit gegevens van het Kadaster blijkt Sigrid haar woning in Den Haag zonder haar “man” Anis te hebben gekocht. Sterker nog, de burgerlijke staat van Sigrid staat als volgt omschreven: ‘ongehuwd en geen geregistreerd partnerschap (ten tijde van de verkrijging)’. Desondanks vertelt Sigrid toch echt getrouwd te zijn met haar man Anis: ‘We zijn 26 jaar getrouwd, hebben vier kinderen en zijn nog steeds bij elkaar.’

   2. STOP FVD

    LINKS!!!!!! LINKS!!!!!! ALLES BETER DAN FVD! WAPPIE!

    1. Fax uit Darmstad

     Spiegel, Pipo de Clown.

    2. coenzoon

     de inhoud is weer te moeilijk voor het pindabrein stop

  2. Gerda2

   Peter Pan @ Raar dat niemand hier aan denkt.

   Ik denk dat er meerdere mensen hier aan denken.
   Maar even wachten of Rutte een leuke baan elders krijgt aangeboden.

 34. roderick

  De kiezers die op een van deze partijen hebben gestemd CDA VVD Christen uni D66 zijn het zelfde van plan als Rutte en Kaag ons land te vernietigen en ons volk en kinderen te vermoorden in feite is het volk geen haar beter als VVD en D66 van Kaag, Nederland is een volk zonder hart en ziel en daar draait het alleen maar om macht en geld.

 35. roderick

  Ja mensen het laat maar weer eens zien als je vrienden bij het CDA bent , dan wordt je gewoon met een mes in de rug gestoken en hoe dat gaat vraag dat maar aan Pieter deze man kan je goed uit leggen in wat voor een smerig cultuur terecht terecht bent gekomen, HA HA CDA wat raar.

 36. STOP FVD

  Alleen JIJ maakt dat ervan. Niets aan de hand. Komt helemaal goed, VVD is gepokt en gemazeld en ze weten maar al te goed wat ze moeten doen.

  1. usb3.0

   sukkeltje stopje maakt het er zelf van..

   1. Fax uit Darmstad

    Pipo de Clown is het en z’n vriendje Max is Mammaloe

    1. usb3.0

     ++++++++++++

 37. peter450

  Jorritsma en Huffnagel kennen werkelijke geen enkele gene (met hun nog vele VVD-ers). Segers een Judas noemen terwijl hun fractieleider het verraad zowat heeft uitgevonden. Het is wel jammer dat Segers niet voor de motie van wantrouwen heeft gestemd en nu achteraf komt met het feit dat hij niet meer met Rutte wil regeren. Sowieso onbegrijpelijk day de VVD zoveel stemmen heeft gekregen. Zou dat alleen voor de “coronacrisis” zijn? Er zullen toch zeker wel meerdere capabele mensen zijn die dit kunnen! Dan nog wat na de coronacrisis zitten we nog altijd met Rutte opgescheept. D66/Kaag als leidend regeringspartij is ook geen optie want dan zijn we ook aan de goden overgeleverd. Opgeven soevereiniteit, Zuid-Europa spekken, de bodemloze klimaatput vullen over d e rug van de Nederlanders, immigratie nog groter dan nu. Maar Rutte en Kaag kunnen niet zonder elkaar. Ze zaten tenslotte beide , samen met de koning bij Klaus Schwab, de voorzitter van het WEF. Maar voor het moment is het gruwelijk dat Jorritsma en Huffnagel zulke uitspraken durven te doen.

  1. coenzoon

   het WEF is het grootste gevaar voor elke EU burger. De ratten houden het stil en gaan rustig door met hun grote reset

   h**ps://www.weforum.org/

   de marxsist klaus schwab en zijn grote reset zijn het grootste gevaar voor de zelfstandige mens.

   In 2030 zult u niets meer bezitten maar gelukkig leven. geteken klaus schwab
   Hítlér is herrezen alleen nu niet met een oorlog maar met stille diplomatie.
   Domme linkse adepten proberen de grote reset te ontkennen terwijl het uitgeschreven op de website van het WEF beschreven staat.

   1. EvertB

    “In 2030 zult u niets meer bezitten maar gelukkig leven. geteken klaus schwab…”

    Der Klaus heeft Mahatma Gandhi ingeslikt die zijn bezitloos leven zag verrijkt met vrijheid en vreugde. Zou jij ook eens kunnen proberen.

 38. ET007

  VVD toont nu hun ware aard. Hele partij opdoeken! Nul respect voor de democratie en al snel genezen na hun spijtbetoging. Een en al fake. VVD is door en door rot. License to lie.

  1. EvertB

   Tien jaar Rutte heeft Nederland stabiliteit gebracht maar daar hoorde wel een heel aparte regeerstijl bij: elf polderakkoorden, de Rutte-doctrine, de Kamer meerdere malen op achterstand zetten en ‘daar heb ik geen herinnering aan’.

 39. KlaasD

  Ze hebben bij de VVD kennelijk moeite met de integriteit van Segers. Geen wonder natuurlijk want ze hebben daar sowieso moeite met integriteit. Ze waren jarenlang elk jaar weer de partij met de meeste schandalen binnen hun gelederen.

 40. rafi

  Klinkt goed, zo met de Pasen: Judas tegen Segers roepen. Maar die ongelovige sufferds van de VVD weten daar natuurlijk niets van af. Want hoezo Segers verrader? Ten eerste is Segers niet van de VVD. Ten tweede zelfs niet van een missionair kabinet. Dat is gevallen. NIETS bindt de CU nu nog aan dat kabinet Rutte III.
  Ik zou die VVD’ers willen adviseren hun grote bek te houden.

  1. usb3.0

   +++

  2. AS210854

   👍👍👍👍👍

 41. thijshil

  De vvders, Jorritsma, Huffnagel, Kamp,
  zijn de marionetten van Pinokkio, trio SERIELEUGENAARS.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.