Peiling! 62 procent eist: “Mark Rutte, functie elders”

Hart van Nederland heeft een peiling verricht onder 1.400 Nederlanders. De conclusie van de peiling is dat maar liefst 62 procent van de Nederlanders vindt dat Mark Rutte moet opstappen. 

In de eerste ronde in het debat van vandaag over Omtzigtgate diende PVV-leider Geert Wilders al meteen een motie van wantrouwen in. Uit onderzoek van Hart voor Nederland blijkt nu dat deze motie gesteund wordt door de overgrote meerderheid van de Nederlandse kiezers. Maar liefst 62 procent wil dat Mark Rutte opstapt en lekker op zoek gaat naar een baantje buiten de politiek. Bijvoorbeeld als leraar, of zo.

73% van de ondervraagden zegt nu minder vertrouwen te hebben in Rutte dan vanmorgen vroeg, toen ze wakker werden en ze Rutte nog niet duizend keer hoorden zeggen dat hij echt niet “gelogen” had. En dat hij het zich allemaal gewoon niet meer kon herinneren.

Het is duidelijk: Rutte moet de eer vanavond aan zichzelf houden. Nederland is klaar met hem. Hij liegt en bedriegt. Hij draait en hij spint. Hij verzint verhalen en beweert zich dingen niet te herinneren die hij zich natuurlijk wél herinnert.

Het is ronduit misdadig hoe Rutte zich gedraagt. Een ieder die de democratie lief heeft kan alleen maar in grote verbazing toekijken hoe hij keihard beweert dat hij het zich allemaal niet kan herinneren… en dat hij – oh ja dat kwam er ook nog eens bij! – weigert te zeggen wie hem vanmorgen om half acht informeerde over de inhoud van de notities. De Kamer kan boos worden, smeken, vriendelijk vragen… het maakt allemaal niets uit. Rutte voelt zich mijlenver verheven boven de rest van de mensheid. En compleet onaantastbaar als premier van Nederland. Of meer dan zes van de tien burgers die hij zegt te dienen als premier hem liever wil vervangen, of niet.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. coenzoon

  Daar hadden ze aan moeten denken op 17 maart jongsleden !

  1. Arbeider65

   Klopt. Maar hij deed het geweldig in de crises. Loodste NL er goed door heen en kwam “betrouwbaar” over…….
   Tja, need I say more.

   1. coenzoon

    kwam betrouwbaar over ???
    * geen cent meer naar griekenland
    * geen eurobonds
    * volkert komt niet vervroegd vrij
    * onderste steen komt boven
    * iedereen 1000 euro erbij
    * geen extra geld naar brussel
    * geen lasten verzwaringen
    * avondklok draai ik als eerste terug
    * mondkapjes bieden geen bescherming toch draagplicht
    * horeca geen besmettingsbron toch op slot

    + wat ik vergeten ben

    de man heeft alles aan elkaar gelogen

 2. EU_K0K

  Hart van Nederland heeft een peiling verricht onder 1.400 Nederlanders.
  Peiling! 62 procent eist: “Mark Rutte, functie elders”
  Deelnemers aan een peiling eisen.

  Humor!

  1. wijsneus

   @EU_KOK
   list, leugen oplichting en bedrog zijn geen probleem voor u, als uw zaken maar zijn gediend.

 3. StemPzeweg

  Rutte moet gewoon opzouten. Iemand die bewust de kamer voorliegt en ook nog betrapt wordt zou echt niet mogen blijven zitten. Waar is de integriteit gebleven en de normen waar we politici aan houden ?

 4. macsjang

  Een rat komt als een rat aan zijn einde. Gore rutterat is klaar na 10 jaar liegen en bedriegen. Ollongrut staat ook langer dan anderhalf uur te liegen en dan moet Jorritsma hierna nog een verhaaltje voor het slapengaan breuzelen. In een bananenrepubliek zijn ze jaloers op deze exemplarische aanpak, een democratie onwaardig, maar dat zal de dictators van d66 en vvd een worst wezen. Acute ademstilstand zij hen gegund. Amen.

  1. Beukman

   Ik raad je aan om wat minder haat en wat meer zachtmoedigheid in je hart toe te laten, macsang. Je zult merken dat je je daar zelf beter van gaat voelen, en je omgeving er positief op zal reageren.

   1. macsjang

    Volg de actualiteit op RTLZ

    1. coenzoon

     ach , bukhol hoeft niets te volgen , bukhol heeft een glazen bol voor fabeltjes

   2. LifeBuddy

    De beuk erin man, die raad geef je toch zeker wel aan jezelf. We zien niets dan sLinkse haat van je naar andere toe , met je hart van steen.

   3. macsjang

    Ik voel me prima bij mijn reactie. Ik kan me tenminste herinneren wat ik geschreven heb.

   4. Edjan

    O lieve hemel, Beukman heeft het Gouden Licht gezien!

 5. wijsneus

  Bijna helft van Nederland staat nog steeds achter deze meesteroplichter en zijn clubje.

 6. macsjang

  Die 2 deuggleuven op RTLZ volgend, de ene van d66 en de ander van de vvd, worden we kort door de bocht genomen, geregeerd door aan Alzheimer lijdende figuren. Trieste show daarzo.

 7. macsjang

  En aan die draak van Jorritsma is alles fake. Zelfs haar haarkleur. Als je de 80 nadert, ben je niet meer blond…..toch? Maar wél gaten in het geheugen. LOL.

  1. macsjang

   Wordt triest met die oude zeug. Moet steeds vaker door die snol van d66 bij de les worden gehouden. Geloofwaardigheid scoort hier wel héél erg hoog. Genante vertoning.

 8. macsjang

  Tjeetje, Koolmees is aan het orakelen. Zwamnek oreert meer dan 5 minuten zonder ook maar iets zinnigs te zeggen en ik heb goed geluisterd. Lijkt nog harder te liegen dan rutterat. Ach ja, en nu doet kneusje van Ark ook nog minder dan een Duitse in het zakje. Follow the show on RTLZ. Baudet heeft gewoon gelijk en die Marokkaanse trut moet haar bakkes houden. En die minkukel, klaver heettie geloof ik, haalt wel een heel wit voetje bij mede maroc arib. Join the farce.

 9. Max Aue

  Inmiddels is duidelijk geworden dat Rutte een geloofwaardig verhaal had en niet heeft gelogen. De verkenners bevestigden zijn verhaal en schetsten een logische en geloofwaardige context vóór de misverstanden,

  Het zou onwijs zijn om nu nog een motie van wantrouwen tegen Rutte te steunen.

  1. coenzoon

   max anus vindt dat rutte een geloofwaardig verhaal heeft. De andere 149 kamerleden vinden dat zeker niet net zoals een groot deel van de bevolking. Nou is de strónt vlé®k altijd afwiijkend dus de mening van max anus had je kunnen verwachten

   1. STOP FVD

    RUTTE!!!! Topper. VVD!! HvN neemt echt niemand serieus, ze hebben een “peilinkje” gedaan bij 1400 mensen?? NIEMAND kijkt naar hun trieste “nieuws” uitzendingen. Onmogelijk om 1400 mensen bijelkaar te krijgen.

  2. macsjang

   Inmiddels is duidelijk geworden dat jij zowat de enige bent, die leugenachtige rutterat nog op z’n woord geloofd. Zelf ben ik die zwamnek al kwijtgeraakt toen ik mijn 1000 euri niet kreeg. En dat is al 10 jaar geleden. M.a.w. het is triest gesteld met het stemvee in NL.

   1. Max Aue

    “Zelf ben ik die zwamnek al kwijtgeraakt toen ik mijn 1000 euri niet kreeg.”

    Tegen deze ontroerende domheid kan ik niet op.

  3. wijsneus

   @Max Aue

   Oplichter en Leugenaar

 10. Lucky Luke

  Let op, Rutte blijft, want een meerderheid in de tweede kamer is voor liegen en bedriegen. we hebben een nieuw parlement geïnstalleerd, het parlement List & Bedrog.
  Alle voorstemmers voor Rutte moeten zich de ogen uit de kop schamen. Nederland stijgt steeds verder op de lijst van corupte landen.

  1. wijsneus

   @Lucky Luke

   Zo is het!
   Rutte zei; “naar eer en geweten” geantwoord, ik heb niet gelogen”

   Rutte is een professionele legenaar/oplichter, die noch eer noch geweten heeft!

   En het partijkartel (regeringe en diverse oppositie) heeft hem en zijn praktijken 12 jaar gesteund en geholpen en meegeholpen aan onder de tapijt vegen en in doofpot steken, en het land af te breken, op naar de EU.

  2. STOP FVD

   Ik heb niet gestemd op VVD, maar heb 100 miljoen x liever een liegende Rutte als premier dan een fascistische complotwappie!

 11. Wim Vreeswijk

  Deze 62% betekent dat zelfs 100 van de 150 kamerleden wil dat deze faalhaas per direct opstapt, doch het gebeurt helaas niet ! Dit betekent dat het vertrouwen in de Haagse politiek nog veel meer zal afnemen !

 12. Drollevanger

  Dus D66 een partij die jarenlang het uitsluiten van de macht van andere medelanders door hun eigen coalitie heeft getolereerd, heeft zelfs na de onlangs duidelijk aan het licht gekomen wantoestanden van hun kartel, leugens bij hun leiding, en uitsluiting van andere ook Landgenoten(PVV,FVD en zelfs met inbegrip van personen uit hun eigen coalitie, die de standpunten van de VVD niet volmondig deelden), eindelijk schijnheilig buiten de macht gesteld.
  Had men vroeger in de DDR, en ook in Zimbabwe ook niet zo,n bewind.
  Ik verklaarde enige tijd geleden dat de D66ster mevrouw Kaag met haar kleine partijdje nooit op de premierstoel kon belanden. Nu moet ik toegeven dat die mogelijkheid wel degelijk met wat gegoochel van haar partijgenoot Olongren, schijnt te bestaan.
  Ik las in mijn jeugd en boekje over een dorpje in Gallie, dat heette de “Intrigant”
  Kunnen wij dat geschriftje hier niet als grondwet instellen?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.