Peiling! Nederland is klaar met de rampzalige Rutte-lockdown: ruime meerderheid is voor versoepelingen

Uit de recente peiling van I&O Research blijkt dat bijna tweederde van de ondervraagden voor versoepelingen is. En dat terwijl men over het algemeen toch redelijk tevreden is over hoe het kabinet met de maatregelen omgaat. De rek is er nu alleen écht wel uit!

De resultaten van het nieuwste onderzoek van peilbureau I&O Research laten een duidelijk beeld zien. Een stabiele 61 procent van de respondenten staat nog altijd achter het algemene beleid van het kabinet, maar de roep om versoepelingen is behoorlijk toegenomen. Begin maart wilde nog 59 procent dat er meer versoepelingen kwamen, nu is dat al 64 procent. Het aandeel dat alle maatregelen wil loslaten verdubbelde sinds januari: van 6 procent naar 14 procent nu.

Opvallend is dat het schrappen van de avondklok niet eens zo heel veel steun heeft gekregen. De versoepelingen die men het liefst doorgevoerd wil zien zijn op het gebied van sociaal contact.

Dit onderzoek onderstreept eigenlijk alleen maar het sentiment dat overal op social media al valt te zien en te lezen. Het enige verschil is dat hier een duidelijker beeld wordt geschetst over van wie het komt: mensen die grotendeels achter (bijna) alle maatregelen staan. Dat beeld wordt overigens nog maar eens versterkt door het feit dat er twee citaten worden uitgelicht in het I&O Research-artikel. Deze, van een PvdA-stemmer:

“Aanscherpen wordt nu maatschappelijk niet meer geaccepteerd; door het in het vooruitzicht stellen van versoepelingen is er geen weg meer terug; de zoveelste (organisatorische) blunder van dit kabinet.”

En deze, van een VVD-stemmer:

“Als de lockdown nu niet versoepeld wordt, dan worden de maatregelen steeds minder nageleefd. Dan kun je nog beter versoepelen met inachtneming van strikte regels zoals de “terrassen weer open” waarbij er strikte regels gelden. Beter dan dat mensen massaal in parken gaan zitten zonder de 1,5 meter in acht te nemen.”

Het begint nu dus duidelijk ook bij de brave burger te knagen. Ook zij stellen steeds meer vraagtekens bij het dichthouden van de terrassen “als uit onderzoeken blijkt dat de besmettingen vooral binnenshuis plaatsvinden”. En ja, geef ze eens ongelijk. Het fal

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Max Aue

  En intussen maken 850 mensen op de IC een doodsstrijd door en bezwijken onze artsen en verpleegkundigen onder de zorgdruk.

  Pijnlijk.

  1. Cycle25

   Pijnlijk zijn de bezuinigingen in de algemene zorg van jouw liberale vrienden die zij verkast hebben naar 300 privéklinieken.

   VVD hanteert het model : alleen zorg als je 3 voornamen hebt…

  2. coenzoon

   850 op 1800 bedden is nog 50% bezetting domme tról.
   Op het totaal van 39.000 ziekenhuis bedden nog geen 2,5% max anus

   Welke zorgdruk bedoelt de tról ? het ontslag van de 76000 zorgmedewerkers ?

   tja rutte moet dus wat en predikt over een pandemie en een bedreigend virus. Slechts 99,2% heeft geen last van corona dat zijn de feiten

   corona is een hoax ! build back better zoals we net vast gesteld hebben met de andere tról malle pietje. Men gaat letterlijk over lijken om het door te drukken !

   1. Monty

    ”Men gaat letterlijk over lijken om het door te drukken”

    En daarbij komen natuurlijk nog de duizenden doden t.g.v. de genocide door het vaccineren natuurlijk.

    1. Max Aue

     😀

  3. toetssteen

   @MA
   Niet correct!
   hxxps://allecijfers.nl/nieuws/statistieken-over-het-corona-virus-en-covid19/

 2. Gerda2

  Ook vanuit UMC Amsterdam en Medisch Spectrum Twente wordt gevraagd om gereguleerde heropening terrassen.

 3. Appelstroop

  Buitenterassen zouden met wat meer ruimte tussen de tafeltjes inderdaad gewoon open kunnen. De besmetting is minimaal en zou een hele hoop onvrede onder de bevolking wegnemen. Een klein offer voor zoveel positiefs. Voor de rest blijft het gewoon nog even doorbijten, en je vitamine D in de gaten houden, vooral als je een kleurtje hebt.

  1. Max Aue

   Het Kabinet zit tussen twee vuren, enerzijds de Veiligheidaregio’s die vanwege handhaafbaarheid aandringen op versoepeling en anderzijds de ziekenhuizen en medici die wijzen op de oplopende besmettingen en ziekenhuisopnames.

   Niet eenvoudig.

   1. coenzoon

    Zowel veiligheidsregio’s als ziekenhuizen zijn niet verantwoordelijk voor gevoerd beleid domme jongen

    nog even de cijfers
    800 van de 1800 IC bedden bezet
    2.000 van de 39.000 ziekenhuisbedden bezet
    sterftecijfers al maanden lager dan ooit

    corona is een hoax domme jongen ! Wel prettig dat de politiek influenza volledig genezen heeft. Corona & influenza zou pas druk op de zorg veroorzaken domme jongen !

   2. Cootje

    Tussen twee vuren werkt de doctrine niet , misschien voor Rutte een functie elders .

 4. Mar

  Ik ben al tevreden als de winkels weer gewoon open kunnen en wij naar familie kunnen wanneer we willen zonder van tevoren zaken te moeten inplannen.

  En het zou al een zegen zijn als die Haagse bronnen der smoel houden en media zich wat minder hijgerig zouden gedragen.

  1. coenzoon

   de supermarkten zijn corona vrij hoor, corona komt slechts bij bouwmarkten voor.

   de slagers zijn corona vrij hoor, corona komt slechts bij kledingwinkels voor

   corona is een hoax domme meid !

   1. Mar

    Kan wel zo zijn, maar daarmee gaan nog niet alle winkels gewoon open.
    Vind het stom dat de slijterij gewoon open mag, maar de sigarenboer dicht moet.

    1. coenzoon

     rutte kan de idioterie vast uitleggen of is corona een hoax !

 5. Cootje

  Corona doet uitstekend zijn best om het draagvlak onderuit te halen , ik zei al eerder Corona sloopt Rutte /trouwens een eendrachtig Europa ook / tot half mei in deze ellende en de 4 de golf in juni / juli . En de malloten van het mkb de achterban van Rutte slaat op til en is hun vertrouwen kwijt , ze zijn dan zo hard in hun kruis geraakt dat ze niet meer weten of ze van voren of van achtere leven. Tegen die tijd met zomerse waarden neemt de sociale onrust toe en krijgt Rutte de schuld , veranderingen en zeker bij de polderde Nederlanders gaat altijd met horten en stoten , bij normale mensen had het vertrouwen in doctrine Pinokkio al gedaald maar de Nederlanders moeten meermalen in hun kruis geraakt zijn willen ze bewegen . Corona gaat Rutte op zijn knieën krijgen ,

 6. jve89

  Laten we ook allemaal een moment stil staan bij wat een zielig en oninteressant leven mensen als Max Aue hebben dat ze de hele dag maar dwangmatig deze website aan het volspammen zijn.

 7. J. Punt

  Hoeveel foto’s wil je zien van verlaten ic’s en de eenheden militairen en verpleegpersoneel die hotshot per Klu C130 hercules in een lijn worden verplaatst naar de antillen waar ze het weer niet zelfstandig kunnen zijn. De Marine is uitgeteld. ‘We’ geven het geld liever aan corrupte regimes.

 8. Niet L niet R

  Het CDA is compleet verloederd!
  Zeker het bestuur moet opstappen, anders blijft er helemaal geen geloofwaardig CDA meer over!

 9. de ziender

  Versoepelingen? De fascisten hadden NOOIT aan onze vrijheid mogen komen!! Denkt dáár maar eens over na! De zogenoemde maatregelen werken juist contra-productief. NIEMAND heeft aangetoond dat al die gekke maatregelen helpen. Mondkapjes verspreiden juist het virus. enz enz.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.