Peiling: Nederlanders helemaal klaar met Hugo de Jonges AstraZeneca-gepruts: 4 op de 10 wil dit vaccin niet meer

De chaos rondom het AstraZeneca-vaccin heeft de vaccinatiebereidheid rondom dit preventieve geneesmiddel weinig goeds gedaan. Steeds meer Nederlanders willen zich absoluut niet laten vaccineren met het Brits-Zweedse vaccin. Ook onder 60-plussers neemt de vaccinatiebereidheid af voor de in Oxford ontwikkelde prik. 

Uit een peiling gedaan door I&O Research blijkt dat het vertrouwen in AstraZeneca een dieptepunt heeft bereikt. In Nederland is men gestopt met het vaccineren van mensen onder de 60 jaar met dit middel. Mocht dat ooit veranderen, dan geeft alsnog 46% van de respondenten onder de 60 jaar aan niet meer te willen worden gevaccineerd met dit middel. Maar ook bij 60-plussers lijkt het vertrouwen in dit vaccin flink zoek geraakt: 42% heeft liever een ander vaccin.

Dat Nederland klaar is met dit vaccin is natuurlijk te begrijpen. De laatste maanden ontvouwde zich onder de bezielende leiding van de EU en Hugo de Jonge een ware soap rondom het Brits-Zweedse bedrijf. Van ruzie met de Brusselse bobo’s, tot aan vele meldingen van trombose in diverse landen. Het imago van het bedrijf én vaccin liep in vrij korte tijd flink wat deuken op. Er werd gestopt met prikken, weer gestart, en weer gestopt. AstraZeneca had beter AndréMoniqua kunnen heten.

Toch is er ook goed nieuws: de anti-vaccinatiewappies zijn niet in opkomst. Uit de peiling van I&O wordt namelijk in ieder geval duidelijk dat de algehele vaccinatiebereidheid niet is afgenomen. Gelukkig kunnen mensen nog steeds niet wachten om gevaccineerd te worden. Veel respondenten geven aan, als zij zelf het vaccin mochten kiezen, om zich te laten prikken met het middel van Pfizer. Want ondanks de chaos en de onduidelijkheid rondom het vaccin van AstraZeneca wachten veel Nederlanders alsnog met smart op een prik. Regel dat eens even, Hugo de Jonge. Of blijf je incapabel?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. Gebande_3

  Dat Nederland klaar is met dit vaccin is natuurlijk te begrijpen.
  De laatste maanden ontvouwde zich onder de bezielende leiding van de EU en Hugo de Jonge een ware soap rondom het Brits-Zweedse bedrijf.

  Heerlijk.
  Het gepruts van een fabrikant in de schoenen van zowel de EU als de minister schuiven.

  DDS ten voeten uit.

 2. STOP FVD

  Droeftoeter Bart!

  1. ET007

   Wat ben jij och ontzettend sneu. Als je de mening van een schrijver deelt, kun je jouw mening schrijven over het onderwerp, maar je kunt het ook negeren.
   Ik vind het zo ontzettend zielig als er mensen zijn die schrijvers persoonlijk aanvallen. Volgens mij is er niemand die van jou houdt.

   1. STOP FVD

    Hahahaha, je gaat dit sneu stuk nog zitten verdedigen ook. Ongekend, de manipulerende “artikelen” worden niet als zodanig herkend door de lezers hier. Verbaast me natuurlijk helemaal niet dat JIJ de schrijver niet sneu vindt, want jij leest natuurlijk graag wat je alleen maar wilt lezen, en dat zit je hier goed.

    Bijvoorbeeld het aanhalen van de “vele” meldingen van trombose (5 op 400.000!!!!).

    Het is een walgelijk dom artikel geschreven door iemand die alleen maar uit is om aan zijn lezers te bevestigen dat ze gelijk hebben zich niet te laten vaccineren.

    1. arnoud

     Er is er maar een walgelijk en dat ben jij. Daar heb je hem weer. weer niet goed. altijd maar tegen, waar het ook over gaat, hoe ziekelijk ben jij eigenlijk, moet jij niet dringend naar een psychiater. er is meer dan genoeg bewijs, dat het Vaccin een genocide is op de mensheid, maar als jij niet verder kijkt dan je neus is, en blind gelooft wat de media jou voor liegt moet jij zelf weten.

     1. Max Aue

      “ er is meer dan genoeg bewijs, dat het Vaccin een genocide is op de mensheid”

      Waar kan ik dat bewijs vinden?

    2. Max Aue

     “Het is een walgelijk dom artikel geschreven door iemand die alleen maar uit is om aan zijn lezers te bevestigen dat ze gelijk hebben zich niet te laten vaccineren.”

     Hier ben ik het helaas mee eens.

     1. coenzoon

      veel plezier op het gecensureerde nu punt nl

    3. coenzoon

     wie legt nu eens helder uit waarom je een experimenteel vaccin in je aderen zou spuiten wat geen enkele garantie biedt op bescherming tegen covid-19 !

     Je moet volslagen krankzinnig zijn.

    4. ET007

     Je valt geen schrijvers persoonlijk aan op hun mening. Zoiets doe je gewoon niet. Als je het niet eens bent met zijn standpunt, schrijf je jouw mening over het onderwerp of je negeert het.

     1. coenzoon

      je kan die kwallen er gewoon aftrappen als men geen inhoudelijke mening verkondigt ! Een mening uitstekend maar die misselijke one-liners van de zuigtróllen mogen zo de prullenbak in.

  2. september

   Als ik zou mogen kiezen,zou ik me niet laten vaccineren door het Astra Zenica . 4 op de 10 wiilen het ook dus niet

  3. arnoud

   Daar heb je hem weer. weer niet goed. altijd maar tegen, waar het ook over gaat, hoe ziekelijk ben jij eigenlijk, moet jij niet dringend naar een psychiater.

 3. Edjan

  Goed artikel, Bart.

  AstraZeneca werd eerst niet meer gegeven aan 70+ers omdat het bij hen niet zo effectief zou zijn. Toen niet meer bij 60-ers omdat de kans op trombose te hoog is. Tussen de bedrijven door leverde het bedrijf veel minder aan de EU dan afgesproken omdat de EU iets niet helemaal goed zou hebben gedaan maar werden in Italië wél (30?) miljoenen vaccins in beslag genomen.
  Laten we blij zijn dat AstraZeneca zo weinig geleverd heeft want we hoeven het niet meer. Overigens heeft Bart gelijk dat meneer Hugo best wel eens wat op zou mogen schieten met dat vaccineren want Nederland bungelt weer onderaan. Schakel voor mijn part het leger in om iedereen DIE DAT WIL zo snel mogelijk te vaccineren.

 4. JochemX

  En de andere vaccins zijn gegarandeerd veilig? Ik kijk voorlopig de kat uit de boom. Waarschijnlijk neem ik helemaal geen vaccin.

  1. Edjan

   Jochem. De andere vaccins zien er voorlopig veiliger uit. Overigens is niet éen therapie of medicijn gegarandeerd altijd veilig.
   Maar als het aantal slachtoffers van de therapie zo’n 100 x kleiner is dan het aantal slachtoffers door de ziekte, dan is de keus snel gemaakt, lijkt me.

   1. coenzoon

    klopt , nu nog de garantie dat het vaccin werkt tegen covid , de engelse variant is minder gevoelig , de afrikaanse variant is geheel ongevoelig voor het vaccin wat heeft dit vaccin voor nut ?

  2. Max Aue

   Het is je goed recht om een vaccin te weigeren, Jochem, maar ben je dan ook zo sociaal om binnen te blijven?

 5. RieninSpain

  In Spanje krijgen 65-plussers geen AstraZeneca, alleen Pfizer of Moderna. Dit in tegenstelling tot Nederland, de vaccinatie met Astra Zeneca draait hier volop.

 6. Max Aue

  Vier op de tien is waarschijnlijk voldoende om alle beschikbare AstraZeneca-vaccins weg te prikken.

  1. coenzoon

   hoe trots is de huistról op alle bijverschijnselen van een nutteloos vaccin

 7. Branzino

  Ik vraag me af, ofensen die bang zijn voor de bijwerkingen van een vaccin of medicijn wel begrijpen waarom het gaat. Ik heb eerder gewezen op de volgende bijwerkingen:

  Zeer zelden (komen voor bij minder dan 1 op de 10.000 gebruikers):
  • Pancytopenie (vermindering van het aantal bloedcellen)
  • Overgevoeligheidsreacties waardoor de behandeling moet worden gestopt, waaronder angio-oedeem, moeilijke ademhaling, zweten, misselijkheid, hypotensie, shock en anafylaxie
  • Benauwdheid door kramp van de spieren van de luchtwegen (bronchospasme) bij personen die gevoelig zijn voor aspirine en andere NSAID’s (groep van pijnstillers met ontstekingsremmende en koortswerende werking)
  • Leververgiftiging
  • …

  Ziet er zeer ernstig uit, lijkt me. Maar dit zijn de bijwerkingen die ik op de bijsluiter las van het pakje Paracetamol dat ik vorige week bij Albert Heijn gekocht heb. Er zijn bijzonder weinig mensen die zich hier zorgen over maken en het tabletje daarom niet slikken.

  1. coenzoon

   ik vraag me af waarom malle pietje een experimenteel vaccin blijft promoten wat tegen diverse mutaties geen enkel effect sorteert zoals de deskundigen zelf roeptoeteren ! Paracetamol werkt nog pijn verlichtend en heeft een functie.

   malle pietje heeft veel blabla bladieblabla maar weinig inhoud !
   probeer eens te zoektermen , vaccin afrikaanse variant domme hufter !

   1. Max Aue

    Kan coenzoon zijn bewering dat de vaccins niet zouden werken met een bron ondersteunen?

    Denkt hij dat de daling van sterfgevallen in verpleeghuizen in Nederland, maar bijvoorbeeld ook algemeen in landen als Uk en Israël, waar de vaccinatie fors is voortgeschreden, niet te danken zijn aan vaccinatie?

    1. coenzoon

     heb ik je gisteren al uitgelegd kwal.

     Even de cijfers van verleden jaar erbij pakken en je krijgt antwoord op al je vragen zuigtról.

     NEE , de cijfers dalen niet door vaccinatie. Dat kan ook niet volgens de experts omdat de vaccinatiegraad te laag is domme zuigtról

     1. Max Aue

      Ik vroeg om een bron, maar zoals we inmiddels gewend zijn van coenzoon, kan hij die niet leveren.

      De vaccinatiegraad is in veel landen nog laag en om die reden verwees ik naar landen als Israël en UK waar meer dan de helft van de bevolking is gevaccineerd en de sterftecijfers sterk dalen. Dat is evident het gevolg van de vaccinaties en bewijst dus dat die vaccins werken.

      In Nederland is de effectiviteit van het vaccin al goed zichtbaar in de verpleeghuizen waarvan de bewoners zijn gevaccineerd. De sterfte door corona is daar nu nagenoeg nihil.

     2. Branzino

      @coenzoon
      Nou begin ik je te begrijpen. Je werkt met de cijfers van verleden jaar. Er is inderdaad ooit twijfel geweest aan de effectiviteit tegen de Afrikaanse variant. Maar tot vandaag wordt er in Zuid Afrika gewoon gevaccineerd, met dezelfde hobbels als in de rest van de wereld. De effectiviteit is misschien ietsje lager, maar zekerheid daarover is er nog niet. Kortom, je kletst maar wat raak, maar dat verbaast inmiddels niemand hier meer.

     3. coenzoon

      blabla bladieblabla

      de vaccinatiegraad is niet meer belangrijk dus het semi verplicht vaccineren voor een vakantie kunnnen we dus opdoeken

      Geweldig nieuws tróllen , dank je voor dit fantastische nieuws
      Geen fascistisch paspoort nodig noch een prik in je donder

 8. kees cup

  Goh, bereidheid tot vaccineren was plm 70%
  Na al deze heisa is die bereidheid bij het astra-zenica vaccin nu gedaald tot 60%

  Uuh, is er nog chips in huis ?

  1. Max Aue

   Ja, door deze heisa neemt de bereidheid tot vaccinatie af.
   Jammer want de Regering zal daardoor de lockdown en avondklok nog langer moeten handhaven.

   1. coenzoon

    gelukkig ontwaken veel mensen en ziet men af van vaccinatie met een experimenteel vaccin wat tegen veel mutaties niet werkt !

    p.s de politieke beslissingen van een avondklok en lock down hebben geen enkele binding met het virus flapdrol. Een avondklok na 21.00 hr was zinloos vertelde pathologisch leugenaar rutte in de persconferentie van december. We doen nu dus een nutteloze avondklok om 22:00 om de moslim te pleasen.

    * de horeca is geen besmettingsbron toch gaat ie op slot
    * mondkapjes bieden geen bescherming toch voeren we een draagplicht in.

    misschien de persconferentie even terugkijken domme zuigtról .

 9. september

  Hallo Branzino en Max ga zodoor,jullie hebben helemaal gelijk wat jullie over de grootste wappie hier zeggen!

 10. Lucky Luke

  Heb me gisteren laten inenten en daarna twee heerlijke antistollings (Trombose) pillen genomen, ofterwel 2 halve liters uistekende pilsner. Alacohol is een stevige bloedverdunner, dus bijna iedereen heeft het middel tegen trombose in huis, ha, ha ,ah

  Nederlanders zijn niet erg slim, helaas. Schelden kunnen ze maar nadenken………….

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.