Peiling: Vertrouwen in Rutte bereikt absoluut dieptepunt, alleen VVD-stemmers staan nog achter hem

Uit onderzoek van EenVandaag blijkt dat het vertrouwen in demissionair premier Rutte is gekelderd tot een absoluut dieptepunt. Vorige week had nog 54 procent vertrouwen in Rutte als minister-president, nu is dat nog slechts 25 procent. Alleen VVD-stemmers staan in ruime meerderheid achter hun leider. Dat meldt EenVandaag.

Bijna 21.000 leden van het Opiniepanel deden mee aan dit onderzoek. Dat is grofweg tien keer zoveel dan bij een gemiddelde peiling.

81 procent is ervan overtuigd dat Rutte bewust heeft gelogen door te zeggen dat hij het niet over Omtzigt heeft gehad. En om die reden vindt bijna tweederde (64 procent) van de kiezers Rutte niet langer geschikt als premier. Ook willen ze niet dat hun partij nog met de VVD in een coalitie gaat zolang Rutte de leider is.

Rutte wordt eigenlijk alleen door zijn eigen kiezers als geschikt beschouwd: 88 procent vindt het acceptabel dat hij nog demissionair premier is. Negen op de tien VVD-stemmers (90 procent) vinden Rutte ook geschikt om in een nieuw kabinet weer de leiding te hebben.

Voor kiezers van andere partijen is Rutte nu echt de belemmerende factor geworden. Als hij zou vertrekken dan zou 76 procent van de ondervraagde kiezers het acceptabel vinden om met de VVD samen te werken.

Iedere partij die nu dus serieus overweegt om met de VVD in een coalitie te stappen en wil kunnen rekenen op een breed draagvlak, zal haast wel moeten eisen dat Rutte opstapt als partijleider.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

121 reacties

 1. Max Aue

  Er is een nationale hetze tegen de persoon Rutte losgebarsten en dat heeft zijn effect op de peilingen.

  Gelukkig is hij ondanks deze nationale neurotische heksenjacht nog steeds een stuk populairder dan de leugenclown Baudet en de racist Wilders.

  1. JoopvdJoop

   Gelijk de bal weer terug kaatsen naar de realistische Baudet&Wilders.
   Wat een verstand.
   Rutte&Co zijn met een Europees plan bezig en dat moet doorgezet worden dus aftreden zal niet ter sprake komen.
   Enge mensen daar bij de EU!

  2. coenzoon

   mensen kunnen optellen decaente strónt vlé®k ,

   uitspraken van pinokkio rutte
   * geen cent meer naar griekenland
   * geen eurobonds
   * volkert komt niet vervroegd vrij
   * onderste steen komt boven
   * iedereen 1000 euro erbij
   * geen extra geld naar brussel
   * geen lasten verzwaringen
   * avondklok draai ik als eerste terug
   * mondkapjes bieden geen bescherming toch draagplicht
   * horeca geen besmettingsbron toch op slot

   + wat ik vergeten ben

   de man heeft alles aan elkaar gelogen. het is een optelsom en geen incident domme narcistische tról

   1. RvdBe

    Coenzoon, mensen kunnen niet optellen anders zouden ze na 10 jaar deze onbetrouwbare eurofiel nooit herkozen hebben, maar toch,de kiezer heeft gekozen voor een bedrieger en heeft deze ook gekregen.
    Kaag moet dit respecteren.

  3. Meriadoc Brandebok

   Mee eens, de haatcampagne die via de oppositie en media wordt afgevuurd is te schandelijk voor woorden. Barbertje moet hangen. Zoiets heeft effect op de samenleving.

   1. Stanly2000

    Ja hoor, de haatcampagne die via de oppositie en media wordt afgevuurd zijn de schuld. Onze Mark treft geen schuld. Hij liegt nooit, hij spreekt weleens niet de waarheid, maar kom moet kunnen, toch. Als zelfs de SGP de motie van wantrouwen steunt moet er toch iets aan de hand zijn lijkt mij. En inderdaad Barbertje mag hangen van mij.

    1. Meriadoc Brandebok

     Waarom wordt Ollongren niet zo hard op haar leugens afgerekend? Waarom is er geen motie van afkeuring tegen haar ingediend of een motie van wantrouwen? Waarom zit D66 nu niet in zwaar weer, terwijl zij evengoed medeschuldig is aan het geval-Omtzigt en waarom heeft men het louter over Rutte?

     Het gaat hier om niets meer dan een politieke afrekening! Een verbale lynchpartij, een smerig spelletje om de winnaar van de verkiezingen ten val te brengen! Dat is de enige reden waarom dit onbenullige incidentje tot levensgrote proporties wordt opgeblazen.

     1. Stanly2000

      Guus,
      Misschien, heel misschien omdat hij de hoofdman van deze ondemocratisch bananenrepubliek is. Hij heeft ook een hele lijst aan onwaarheden en loze beloften op zijn erelijst staan.

     2. henk43

      Ik ben het nu een HELEMAAL oneens met u @MB .Rutte is bang voor Omtzigt omdat er nog een parlementaire enquete over het toeslagensysteem en eentje over het debacle van de gaswinning aan zit te komen beiden waarin Mark beslist geen schone handen heeft. Daarom heeft hij geprobeerd hem “kalt” te stellen ondanks al zijn bezweringen.
      Daarom zou ik het terecht vinden dat hij terug treedt evenals alle 4 verkenners want die hebben ook een loopje met de waarheid genomen. .

     3. coenzoon

      geheel eens Henk alleen welk circus volgt er dan !

     4. Harry Haller

      Maria prevelt: “Het gaat hier om niets meer dan een politieke afrekening! Een verbale lynchpartij, een smerig spelletje om de winnaar van de verkiezingen ten val te brengen! Dat is de enige reden waarom dit onbenullige incidentje tot levensgrote proporties wordt opgeblazen.”

      Helemaal met je eens! En het is fantastisch dat dit nu eindelijk gebeurt: een afrekening waarbij die vieze leugenaar Rutte definitief naar de politieke mestvaalt wordt verbannen.

      Brandegeit wil maar niet begrijpen dat Nederland Rutte-moe is: weg met die zwendelaar!

     5. coenzoon

      omdat rutte ook niet in zijn eerste leugentje is gestikt , brekebeen ollongren heeft kennelijk nog wat krediet.

      maar waarom altijd wijzen naar anderen brandende bok ? eigen verantwoordelijkheid van rutte om zijn leugenachtige harses eens te houden en gewoon de waarheid te vertellen.

      uitspraken van pinokkio rutte
      * geen cent meer naar griekenland
      * geen eurobonds
      * volkert komt niet vervroegd vrij
      * onderste steen komt boven
      * iedereen 1000 euro erbij
      * geen extra geld naar brussel
      * geen lasten verzwaringen
      * avondklok draai ik als eerste terug
      * mondkapjes bieden geen bescherming toch draagplicht
      * horeca geen besmettingsbron toch op slot

      + wat ik vergeten ben

      lynchpartij ? nee hoor , genoeg is genoeg

     6. Jack Flash

      Omdat Kaag nog geslepener is dan hansworst rutte.
      Zo simpel is dat mariabok.

     7. Egbert van Zutphen

      Voor alle oplichters komt er een moment dat er afgerekend moet worden.
      Voor oplichter Mark Rutte is deze tijd nu aangebroken.
      Teken daarom de petitie voor zijn ontslag:
      h**ps://aftredenmarkrutte.petities.nl

     8. Meriadoc Brandebok

      @Stanly2000

      Elke politicus heeft reeksen onwaarheden op de naam staan – waaronder thans Ollongren -en dat was nooit een reden voor een lynchpartij van dit soort bloeddorstigheid.

     9. Meriadoc Brandebok

      @henk43

      Op het moment van de verkennende gesprekken was er sprake van instabiliteit binnen het CDA. Omtzigt speelde daarin een rol. Rutte zag dat dit op lange termijn een onstabiele situatie binnen een te vormen regering kon veroorzaken en suggereerde Omtzigt minister te maken. Ik zie noet wat hier mis mee is.

     10. Meriadoc Brandebok

      @Harry Haller

      Voorlopig heeft Rutte grofweg 2 miljoen stemmen gekregen; een op de vijf kiezers in het stemhokje hebben op hem gestemd.

      Een totale perversie van de democratie als de verliezers van hem af zouden proberen te komen.

     11. coenzoon

      bok is net zo een leugenaar als rutte

      Als rutte had willen weten hoeveel mensen op hem gingen stemmen had ie op plaats 20 moeten gaan staan. Heel flauw om als nr 1 op een lijst te stellen dat de stemmen op de nr 1 voorkeurstemmen zijn voor de nr 1.

      brandende bok zakt weer hopeloos door het ijs

     12. Max Aue

      “Rutte zag dat dit op lange termijn een onstabiele situatie binnen een te vormen regering kon veroorzaken en suggereerde Omtzigt minister te maken. Ik zie noet wat hier mis mee is.”

      Hij suggereerde het zelfs niet, hij gaf aan er geen bezwaar tegen te zullen maken als het CDA de man voor die functie zou voordragen.

     13. coenzoon

      domme decadente tról begrijpt nog steeds niet dat je bij een formatie niet spreekt over gekozen kamerleden.

      h**ps://nos.nl/artikel/2374253-ruim-342-000-stemmen-voor-omtzigt-goed-voor-bijna-vijf-kamerzetels.html

      moet de pathologisch leugenaar nog maar evenaren wím !

     14. Duckday

      Kaag heeft de aanval ingezet op pinokkio D66 ziet hierin de kans om volledig de macht overte kunnen nemen en dit land volledig onder beheer van Brussel te brengen

   2. Harry Haller

    De haatcampagne in de media tegen Rutte kan niet hard genoeg zijn en moet duren tot deze criminele charlatan definitief het veld heeft geruimd en is opgeborgen in de vergetelheid.

    Nederland snakt naar een nieuwe start, nieuwe kwaliteiten, een nieuwe ronde: het slechten van de door de psychopaat Rutte veroorzaakte puinhopen en de wederopbouw van Nederland kan alleen met behulp van de PVV en het FvD, in samenwerking met de SP en de van Rutte ontdane VVD.

    1. coenzoon

     haatcampagne in de media ? die is mij volledig ontgaan, de pathologische leugenaar wordt geconfronteerd met zijn leugens , niets meer en niets minder

    2. Max Aue

     Het betreft inderdaad een haatcampagne, goede vriend, een zieke hetze tegen de beste premier die we ooit hadden.

     Een land dat zo met zijn leiders omgaat heeft een groot probleem.

     1. coenzoon

      pinokkio is een lijder , lijdt aan dementie en lijdt aan Alzheimer , totaal ongeschikt als ik heb helaas geen enkele herinnering aan een juiste beslissing van dit sujet dat jij bestempeld als beste premier decaente tról.

      Een pathologisch leugenaar niets meer en niets minder !

      Dat vindt ook een meerderheid van de tweede kamer en van de bevolking narcist

     2. usb3.0

      maxje is natuurlijk een enorme imbeciel als hij al praat over de beste premier ooit, dat een leider zo met z’n burgers/democratie omgaat is natuurlijk te schandalig voor woorden en maxje keurt dit goed, nou dan ben je pas een achterlijke imbeciel

     3. J. Punt

      Inderdaad de beste premier die wij ooit sinds 2010 hebben gehad. Helemaal mee eens!

  4. GvdGvd

   Ik reageer maar zo heel af en toe bij deze site, ik lees meestal hier, en waarom reageer ik niet vaak, om mensen zoals u. Steeds weer ben ik verbaasd als ik uw reacties lees. Als je een volksverrader, psycho leugenaar en narcist zoals Marc Rutte nog steeds verdedigd en voor hem opkomt, dan ben je zelf geen steek beter, dan ben je net zo’n volksverrader. Doe mij dan maar liever Baudet en Wilders, en ik hoop straks op Pieter Omzigt. Schaar u verder bij die backstabbers van CDA.. VVD.. D66 en CU.. U past er perfect tussen, hoeveel geslepen messen heeft u zelf klaarliggen. Zou niet graag bevriend zijn met u, je weet maar nooit !

  5. wijsneus

   @Max Aue -Zielepoot

   Er is 2 dagen terechte kritiek op Mark Rutte en zielepootje Max Aue staat te janken en te jammeren over; er is een hetze tegen Rutte losgebarsten.
   Hulie huilie…

   Deze kritiek is al jaren achterstallig maar het corrupte partijkartel, gesteund door corrupte partijkarteloppositie en corrupte MSM hebben dit altijd in de doofpot gestopt.

   Alleen omdat corrupte Kaag nu politieke brood ziet in het verraden van Rutte en ook de corrupte MSM corrupte Kaag aan de macht willen draaien ze nu een ventieltje los zodat een beetje kritiek eruit kan sijpelen.

   Rutte zijn kop moet rollen en de gehele VVD moet bloeden, tesamen met alle corrupte met Rutte meewerkend partijkartel-partijen, die willens en wetens de oplichtingspraktijken van Rutte uit eigenbelang ondersteunden en faciliteerden.

  6. usb3.0

   En terecht deze pathologische leugenaar is een schande voor Nederland, verder is maxje natuurlijk zeer selectief verontwaardigd want betreft het Wilders dan zet maxje zijn naaldhakjes in het zand…

  7. usb3.0

   “leugenclown” is maar voor 1 iemand voorbestemd en dat is leugenclown rutte, jij als nazi en fascist weet als geen ander wat het is om structureel te liegen en de waarheid te verdraaien

 2. J. Punt

  Veel mensen praten voor de bühne met meel in de mond. Bang dat ze er niet meer bij horen of dat de aura van deugdelijkheid dooft als een nachtkaars. Daarom in de besloten privacy van het stemhokje mag je je eigen mening hebben; PVV of FVD? Wat een keuzestress! De drempel om kleur te bekennen wordt steeds lager door de doldwaze capriolen van ons kabinet.

 3. Red52

  Na een weekendje nadenken, stapt hij op of krijgt van zijn partij een schop onder zijn kloten.
  Ik weet een goeie oplossing: Mark Rutte / functie elders.
  Ik zou voorstellen, burgemeester van Rottumeroog.
  Geen inwoners, dan mag hij liegen wat hij wil. Hij beschadigt alleen zichzelf.

 4. rafi

  Dit soort zaken zegt Rutte niks joh. De man is ziek, weet niet wat vertrouwen is. Verheugend is wel, dat de mensen die andere partijen dan de VVD aanhangen, in overgrote meerderheid wel psychisch gezond is. Nu is het alleen nog maar een kwestie van wilskracht: als absolute voorwaarde voor een nieuw kabinet BLIJVEN EISEN, dat hij opstapt. Wil de VVD tenminste meedoen. Anders zonder de VVD een coalitie vormen, maar liever nog: nieuwe verkiezingen. Want dit land heeft inderdaad gezien de crises een regering nodig, maar beter een lange tijd wachten op een goede regering, dan snel een slechte krijgen. Haastige spoed is zelden goed. Bovendien: een paar jaar terug had Belgie heel lang geen regering, maar het ging toen economisch beter dan ooit.

 5. Aborifa

  Het door Kaag en consorten aangejaagde volksgericht heeft kennelijk effect.
  Deze ijdele vrouw schuwt geen middel om haar ambitie te verwezenlijken. Ze moet premier worden.

  1. coenzoon

   klopt , per opdracht !

   h**ps://static.wixstatic.com/media/b6ee20_3e93e479183d47a3998bf3531a024d3d~mv2.jpg/v1/fill/w_960,h_672,al_c,q_90/b6ee20_3e93e479183d47a3998bf3531a024d3d~mv2.webp

 6. Noordoosterling

  Kijk op Want to Know : Rutte sociopatisch gedreven psychopaat!!!
  Het klopt gewoon ! ieder ander had de eer aan zich zelf gehouden!

  1. Aborifa

   Me. kaag ook. Maar die heeft geen eer!

 7. Monty

  Maar wie is er dan bereid om de ‘chaos’ van 10 jaar Rutte op te ruimen.
  Wilders? Baudet? Omzigt?

  Of moet Rutte het zelf doen?

  1. coenzoon

   De chaos van rutte is niet op te ruimen , minimaal 1.000.000.000.000 euris heeft de pathologische leugenaar de laatste paar jaar weggegeven aan de EU domme hufter !

   1. Monty

    Om het hardste roepen Rutte moet opRutte.

    Maar dan………………
    Geen oplossing.

    Lekker makkelijk hè.

  2. Cootje

   Nederland ligt al aan de afgrond als de echte rekening uit zuid Europa komt .bodemloze put wordt onderhouden door onderanderen de Nederlandse softe belasting betaler . Mensen hier moeten zoveel pijn in hun kruis hebben willen ze veranderen dus heeft Corona nog veel werk te doen willen ze hier veranderen , en Wilders en Baudet hoeven de puinhopen van Rutte met zijn pluche makkers niet op te ridderen , Nederland gaat mee naar de afgrond met Europa en laat die Haagse kliek het maar verantwoorden .

   1. Monty

    Om het hardste roepen Rutte moet opRutte.

    Maar dan………………
    Geen oplossing.

    Lekker makkelijk hè.

    1. coenzoon

     oplossingen zat maar met jouw oogkleppen onzichtbaar en met jouw oordoppen niet hoorbaar tról

    2. Egbert van Zutphen

     Monty,

     Als je niets wil of kan zul je ook nooit iets oplossen!

  3. toetssteen

   @Monty
   In Singapore lukte het ook, dus waarom niet doen wat Lee Kuang Yew deed?

 8. Cootje

  Heerlijk om hem zo de grond in te trappen , hij krijgt zo een koekie van eigen deeg , ruim 10 jaar Nederland om zeep geholpen Nederland gesloopt tot een bananen republiek waar banken hun misdaden kunnen afkopen met 750 miljoen € zonder individuele strafvervolging , waar de derde bank in het verdachte bankje zit , de nummer 1 positie exporteur narcotica met een omzet van 40 miljard € in Europa , waar boven en onderwereld totaal geïntrigeerd is. Heeft onder zijn leiding de totale handhaving en gevangenissen personeel een halvering in zijn bestanden gezien , met daarboven op een uitbuiting van zorg en onderwijs met als bonus een gratificatie van 35 miljard aan zuid Europa de klaplopers . Met een ijzige doctrine hield hij het bedonderen van de bevolking in stand / geen volledige informatie Tweede-Kamer / verkwanselde hij Nederland , het is nu heerlijk om hem als individu zo te zien lijden aangepakt met zijn eigen middelen , mag nog een poosje duren . En omtzigt wegzetten hier als autistischs bemoeial is toch wel kwalijk als je onder de indruk bent van een narcistische kwal

  1. wijsneus

   Hij kon alleen Nederland om zeep helpen omdat het zonder scrupules de afgelopen 12 jaar is gesteund en gefaciliteerd in zijn oplichtingspraktijken door;
   CDA D66 PvdA Groenlinks CU.

   Allen schuldig aan oplichtingspraktijken en volksverraad

   1. Duckday

    MARKTWERKING koekje van eigen deeg

 9. RvdBe

  Heel die poppenkast elke keer, gewoon net als in de USA, kiezen tussen links en rechts, klaar ermee.

 10. Cootje

  Het is toch heerlijk dat de achterban van de VVD , het MKB die terecht zwaar gewond zijn om hun stemsteun aan Rutte .eerst na de verkiezingen op hun wenken bedient zijn met de vervolging lockdown zelf hun leider gekozen , en nu terecht worden beloond met de afgang van hun Pinokkio . Gewoon geen medelijden mee , de vvd slogan ondernemers partij is de ene zijn dood is de andere zijn brood ,

 11. Egbert van Zutphen

  De meeste mensen deugen hebben een redelijk verstand.
  Helaas voor hem gaat dit niet op voor Max Aue.

  1. Jack Flash

   Ik zit hier toch al een paar jaar maar snap nog steeds niet de ophef omtrent die simpele gast hier die zich hier momenteel max noemt.
   Exuse me.

   1. Max Aue

    Dat begrijp ik ook niet, Jack.

    1. coenzoon

     geen ophef hoor decadente tról , verbazing wel over de dagelijkse verbale diarree.

     hoe verzin je het elke dag weer !

 12. Egbert van Zutphen

  Iedere Nederlander die het beste met zijn/haar land
  voorheeft wil dat Mark Rutte nu aftreedt.
  Teken daarom de petitie:
  h**ps://aftredenmarkrutte.petities.nl

  1. coenzoon

   done

  2. Monty

   En wie mag het van hem overnemen??

   1. Max Aue

    De sukkels die menen dat Rutte moet terugtreden denken waarschijnlijk dat Baudet of Wilders beter premier kan worden.

    1. coenzoon

     slechter dan de pathologisch leugenaar kan nooit

     wel 1.000.000.000.000 minder naar Europa strónt vlé®k

    2. Monty

     Het maakt niet uit wie de nieuwe minister president van ons land wordt hij of zij zal het in de ogen van vele reageerders nooit goed doen.

     Ook deze zal binnen een week moeten vertrekken volgens hun analyse.

     Als Wilders of Baudet nu eens een kan zouden krijgen om zich te bewijzen zouden pas tevreden zijn.
     Maar die kans hebben ze gehad en hebben jammerlijk gefaald.
     De meeste stemgerechtigden hadden geen vertrouwen in hen.

    3. Egbert van Zutphen

     Het zijn altijd de sukkels die menen te weten wat anderen denken.

 13. wijsneus

  Rutte is een heel eerlijke en intergere man met een kristalhelder zuivere geweten,
  alleen een slecht geheugen.

  1. wijsneus

   en dat kun je hem toch absoluut niet kwalijk nemen.

 14. RvdBe

  Zou zelf nooit op leugenaar en eurofiel Rutte stemmen.
  Gezien het stemgedrag wil het merendeel blijkbaar toch deze bedrieger als mp, wie zijn Kaag, Wilders, Baudet, etc etc om de wil van de kiezer teniet te doen?
  Vuil spel, opgezet door d666.
  Kaag wordt de 1e vrouwelijke premier van NL.

  1. Aborifa

   Ik mag het niet hopen dat deze machtsbeluste, koude, berekenende tante met haar varkensoogjes premier wordt. Alle hyena’s die nu met z’n allen Rutte trachten te verscheuren zullen dan wel anders piepen.

 15. RCS

  Rutte is een leugenaar !

 16. Edjan

  In de Telegraaf stond een mooie analyse van het gedrag van Kaag tov Rutte door Nausicaa Marbe.
  Luister niet naar de praatjes van Kaag, zij is de overtreffende trap van Rutte.
  h**ps://www.telegraaf.nl/watuzegt/334915776/rutte-nu-gezicht-van-machtsverslaving

  1. Aborifa

   Goede raad: luister niet naar de praatjes van Kaag.

   1. Edjan

    Kaag, de zwarte weduwe, is nu bezig haar mannetje op te peuzelen.

  2. Monty

   M.a.w. het kan nog slechter dan Rutte.

   Maar wie zou beter doen dan hen?
   Omzigt misschien?

 17. Fax uit Darmstad

  Ik zou mij doodschamen als ik op D66 had gestemd.
  Ze liegen daar net zo als de VVD.
  Heeft iemand Kaag gehoord over Ollongron.

  1. STOP FVD

   Ik zou me doodschamen als ik op de facistische partij had gestemd. Hypocrietje!

   1. Fax uit Darmstad

    Dat heeft u toch gedaan.
    Laat iedereen vrij, maar niemand vallen. Sapperdeflap

   2. Fax uit Darmstad

    Dan hoef mij in ieder geval niet te schamen, Pipo de Clown

   3. coenzoon

    dat heb je toch gedaan hypocriet wezen

 18. sonny

  Rutte als persoon, is nu zelf slachtoffer van een cordon sanitaire!
  Dat is eens wat anders.
  Aangezien de coalitiepartners, Rutte min of meer laten vallen, hem in de rug aanvallen, zal eventueel een ander kopstuk uit VVD de kar kunnen gaan trekken!
  Zou deze, de PVV wederom uitsluiten?

 19. Harry Haller

  De CU sluit deelname aan een nieuw kabinet met Rutte categorisch uit.

  Het gaat fantastisch: Rutte is definitief ausradiert alleen weet hij het zelf nog niet.

  1. Max Aue

   De hetze neemt inderdaad belachelijke vormen aan. Ik ben het men mijn goede vriend eens dat dit voor Rutte wel eens het einde zou kunnen betekenen.

   We gaan slecht met onze leiders om en dat gaat ons opbreken.

   1. usb3.0

    Huh hetze? leugenclown rutte manoeuvreert zichzelf in deze positie en waar Wilders onterecht staatsrechtelijk wordt vervolgd blijft leugenclown rutte het volk structureel beledigen en schofferen en blijft zitten..

    De toekomst brengt alleen maar verliezers voort, we moeten zeer zeker waken dat bv een terroristen lover en arrogante elitaire kaag al qaq geen macht krijgt hier in dit land…

  2. Beukman

   Durf je al te dromen van Geert als vice-premier, Dr. Haller?

   1. Harry Haller

    Helaas geeft mijn glazen bol aan dat dat sekreet van een Kaag toch premier wordt (de VVD zoekt de luwte op in het vice-premierschap), zodat Wilders helaas weer naar de zijlijn geduwd wordt.

    Jammer voor het land.

    1. Beukman

     Ik zou dat wel een elegante oplossing vinden, Dr. Haller. Die Kaag is me de laatste weken ook best meegevallen.Maar of het CDA daar akkoord mee zou gaan?

     Wie Rutte op zo korte termijn zou kunnen opvolgen is me niet duidelijk. Maar helemaal aan de rand van het schuifpuzzeltje zie ik nu toch warempel de PVV verschijnen.

   2. coenzoon

    durf je al te dromen van nieuwe verkiezingen bukhol ?

  3. Meriadoc Brandebok

   Als de VVD Rutte vasthoudt komt dat neer op het uitsluiten van de VVD. Met dan aan een hetzw,

   En dat houdt weer in dat alleen een links kabinet mogelijk is met een D66-premier.

   Nederland is aan de goden overgeleverd.

   1. Beukman

    Edith Schippers, hoor ik hier fluisteren.

    1. Meriadoc Brandebok

     Ik kreeg de indruk dat zij nog vooral schter Rutte staat.

     1. Beukman

      Pragmatisme en ambitie zijn Edith niet vreemd.
      Als een andere coalitiepartij een voorbeeld neemt aan de CU, dan is de rol van Rutte definitief uitgespeeld en zal er toch echt een vervanger moeten komen.
      Nieuwe verkiezingen? Rutte zou dik verliezen, Kaag zou dik winnen.

 20. right

  Rutte lavert/laverde tussen links en rechts, Kaag is extreem links!
  Euforie en vreugde, met een vertrek van Rutte, zou wel eens als boomerang kunnen werken!

  1. Fax uit Darmstad

   U heeft gelijk.
   Dan maar een minderheidskabinet. In ieder geval geen D66 ondanks Rutte.
   Gelukkig kan D66 over links helemaal niets.

   1. STOP FVD

    Genoeg mogelijkheden, en VVD zal altijd coalitie vormen met de D66, dus boeiend wat D66 wel of niet kan of links. Wie er ook leider is of wordt van de VVD, PVV en vooral FVD zullen uitgesloten worden. EN DAT IS MAAR GOED OOK!

    1. Fax uit Darmstad

     Zo Stoppie, we hebben vandaag weer grote schoenen aan, Sapperdeflap

    2. usb3.0

     stopje heeft behoorlijke fascistische neigingen en heeft helemaal niets met Nederland en haar burgers..

    3. Fax uit Darmstad

     “VVD zal altijd coalitie vormen met de D66”
     Is dat verplicht dan, na de uitspraken van die Palestijnse heks zou ik me wel 2 keer bedenken.

 21. Monty

  CU wil niet in een kabinet met Rutte als minister president.
  De kans is dus groot dat Rutte straks MP af is.

  Dit zal wel tot grote vreugde leiden bij veel reageerders.
  Maar op zijn opvolger zal wel hetzelfde aan te merken zijn en moet natuurlijk ook meteen vertrekken.
  Eigenlijk gaat er hier dus niks veranderen alleen de naam. Rutte wordt ……..

 22. Drollevanger

  Dit gedoe en het gegeven dat de meeste VVD stemmers heeft mij de ogen geopend.
  Ik dacht de laatste tijd dat de VVD een partij was waar weliswaar ook de steenrijke elite lid van was maar daarnaast ook de hardwerkende medelanders in hun gelederen had.
  Door bovengenoemde uitslag blijkt nu volgens mij, dat de VVD nu wordt gedomineerd door elitaire volgevreten elite bijgestaan door een aantal meelopende figuren die het zwarte garen niet hebben uitgevonden, en blij zijn met de besmeurde kruimels die ze onder de tafel bijeenscharrelen.
  Beste VVD meelopers. Jullie horen er niet echt bij, je bent alleen geschikt als meelopers tijdens verkiezingen, daarna worden jullie weer achter de schutting uit het zicht geparkeerd.

  1. Edjan

   ++++ Inderdaad idioot dat mensen zó goedgelovig zijn.

 23. Drollevanger

  Rutte is helemaal niet Ausradiert. Hij kan er zo een partij zonder principes bij trekken. BV Groenlinks, die blijkt volgens de geopenbaarde papieren, bereid om al hun speerpunten bij het grootvuil te zetten in ruil voor een plek op het pluche naast Rutte

  1. Fax uit Darmstad

   Goed idee, de VVD met het linkse blok. Je zou maar op de VVD gestemd hebben, dan kom je in dat geval mooi bedrogen uit.

  2. Edjan

   Dat weet ik niet. D66 zou GL er graag bij willen hebben, dan kunnen ze samen zorgen voor meer “vluchtelingen” en meer windmolens en meer politieke correctheid. Voor Kaag ook erg fijn, want kan het koekoeksjong Rutte uit het nest fl1kkeren.

 24. Drollevanger

  Was die OLOFGREN, die met de papieren liep te zwaaien, ook niet van de partij van Kaag.
  Dit wordt een geweldige kans voor mevrouw Kaag om toch nog premier te worden.
  Die Palestijn waarmee ze is getrouwd is dat een moslim. En is een vrouw die met een moslim trouwt verplicht om ook moslima te worden?
  Wordt mevrouw Kaag onze eerste islamitische premiere.

  1. Fax uit Darmstad

   Kaags woordvoerder “Sigrid Kaag is officieel getrouwd, maar het klopt dat in het Kadaster ongehuwd staat bij burgerlijke staat. Dat heeft een administratieve reden. Sigrid is in 1993 in Israël getrouwd. Ze heeft dat destijds ook aangegeven bij de gemeente Den Haag. Bij terugkeer in Nederland in 2017 heeft ze opnieuw aangegeven dat ze getrouwd is. Ze had daarvoor een gelegaliseerde vertaling van een kopie van de Israëlische trouwakte nodig, en kreeg het advies om dit in Israël te regelen. Dat is er nog niet van gekomen.’”
   Ze is in Nederland voor de wet dus niet getrouwd. Het is een schijnhuwelijk.

   1. Fijnproever

    Fleur Agema als toekomstige MP ? Goed onderhandelen met de PVV. Als Geert Wilders zijn kritische toon laat varen moet dat toch mogelijk zijn.

  2. Edjan

   Een man die met een moslima trouwt, moet zich bekeren en mohammedaan worden. Maar een mohammedaanse man mag met een ongelovige vrouw trouwen. Kaag heeft zich dus niet HOEVEN te bekeren. Dat zegt niet of ze het nu wel of niet gedaan heeft.

   Overigens begin ik me af te vragen of Ollongren die papieren niet expres heeft laten fotograferen. Want dit was dé kans voor zwarte weduwe Kaag om zich op Rutte te storten.

   1. coenzoon

    die vraag stel ik al vanaf de eerste dag van dit incident. Ze zijn zo geslepen.

    Overigens de heks vertelde de chauffeur pas in e auto dat ze positief getest was. Hoe verrot ben je !

    1. Heinz

     Coen, het is toch maar een griepje? Je hecht teveel waarde aan een besmetting!

     1. Edjan

      Ollongren hecht er wél veel waarde aan, dan zou ze er ook naar moeten handelen.

 25. henk43

  @MB Natuurlijk is het logisch dat er over alle mogelijke problemen van een nieuw te vormen kabinet gesproken wordt ook over de instabiliteit van het CDA .Maar wat hier speelde was de glasharde ontkenning van Rutte en ook nog dat hij desgevraagd verklaarde dat hier geen discussie over kwam. Hiermee laadde hij de zeer zware verdenking op zich dat, gezien de komende enquetes , hij een lastig parlementslid monddood wou maken. En zeker in de toeslagenaffaire heeft hij boter op zijn hoofd. Ik ben het met u eens dat de D66 ers ook lang niet vrij uit gaan hebben m.n.Ollengren vertelt de waarheid niet.
  Maar als zelfs v.d.Staay van de SGP en Zeegers van de CU het vertrouwen in hem opzeggen dan is er meer aan de hand als dat wij ooit te weten zullen komen.

  1. Fax uit Darmstad

   Alleen Segers wel met een grote omweg.

   1. henk43

    @Fax Ik stem geen CU maar hij had wel een heel goede verklaring van deze grote omweg.

    1. Fax uit Darmstad

     Segers is op dit idee gekomen door de protesterende achterban.

  2. Meriadoc Brandebok

   Met betrekking tot de ontkenning kan niemand bewijzen dat het een opzettelijke leugen was. Het motief voor zo’n leugen is er ook niet. Maar als er al een leugen was, is de ophef alsnog disproportioneel en is er alsnog sprake van een afrekening. Ollongren wordt namelijk gewoon gespaard.

   1. Fax uit Darmstad

    “Ollongren wordt namelijk gewoon gespaard”
    Dat ben ik met u eens, ook Kaag had een motie van afkeuring aan haar broek moeten krijgen voor het D66 gedrag.

 26. Heinz

  De oplossing: vorm een regering met de PvdA en mevrouw Arib is de nieuwe MP !

  1. Fax uit Darmstad

   Ik verslikte me bijna Heinz.

   1. coenzoon

    vergane glorie nieuw leven inblazen heinz ? ze hebben 9 zetels dus doen voorlopig niet mee op de positie die je voorstelt domme jongen

    1. Ad Fundum

     Capaciteiten, integriteit, charisma. Zij weerstaat vlegels als Baudet. Dus vertel dan maar waarom dat dit niet zou kunnen? Niet met Geert aankomen, die moet Graus onder de duim houden. Deze weet misschien te veel.

   2. Heinz

    Niet doen! Blijf in leven en wellicht ga je het meemaken!

    1. Fax uit Darmstad

     De gedachte aan Arib, de ultieme chaoot.

     1. coenzoon

      heinz is zijn medicatie vergeten hij ijlt !

 27. Duckday

  De val van Rutte is MOEDWILLIG in zicht gebracht door de tweede partij.
  MW wil graag Minister president worden vandaar dat ze haar collega opdracht heeft geven de map gewoon omtekeren en het zichtbaar te laten zien.Misschien dat de media ook nog even een bericht heeft gekregen let op de map. Het blijft een raadsel. Pinokkio kan in iedergeval nog als een sprookje nu dat de rest hem heeft laten vallen

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.