[Podcast] De Zuilcast #2: Sid Lukkassen praat met held Wybren van Haga over grondrechten, politiegeweld én zijn VVD-verleden

In de derde editie van de Zuilcast praten Sid Lukkassen en Daan Boshoven met FVD-Kamerlid Wybren van Haga, die op 17 maart nog met meer dan 220.000 voorkeursstemmen in de Tweede Kamer werd gekozen. Hij gaat in op natuurrecht en grondrechtelijke vrijheden, en spreekt zich uit over politiegeweld richting vreedzame demonstranten, en rekent hij in een epische uitwisseling van ervaringen ook nog even goed af met zijn VVD-verleden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Max Aue

  Haga is beroemd en berucht geworden en heeft veel stemmen gekregen door glasharde leugens te verkopen over de corona-pandemie. Hij is daardoor zonder twijfel verantwoordelijk voor tientallen doden omdat hij effectief de bereidheid in Nederland om de corona-regels na te leven heeft ondermijnd.
  Naast de slachtoffers die deze bedenkelijke figuur met zijn bewuste leugencampagne maakt droeg hij bij aan het verlengen van de lockdown en de avondklok. Daarmee heeft hijgen van de middenstand ernstig geschaad terwijl hij leugenachtig beweerde die te behartigen.

  Het zal juridisch wel niet kunnen maar ik vind dat deze man moet worden vervolgd.

  1. CZ

   Als het klinkt als flatuleren en het ruikt naar faltuleren dan is het natuurlijk ook gewoon flatuleren, maar dan van degene die dat doet onder vele namen. Overigens maakt dat niets uit want de stank blijft hetzelfde.

   1. Max Aue

    “Als het klinkt als flatuleren en het ruikt naar faltuleren”

    Tja, dan moet je voor jezelf beslissen of het flatuleren of faltuleren betreft.

    Lijkt me best wel moeilijk.

   2. Aborifa

    Max, l’Homme pétard?

  2. EvertB

   “Daarmee heeft hijgen van de middenstand ernstig geschaad..”

   hijgen = hij de belan

   1. EvertB

    Hè! ….belangen.. Toch?

   2. Max Aue

    hijgen = hij de belangen

    Ik ben aan een nieuw keyboard toe.

    1. Stanly2000

     Maar foutjes van andere genadeloos bestraffen met minachtende opmerkingen!
     Ernst ten voeten uit.

    2. Fax uit Darmstad

     Wel aan meer, me dunkt.

    3. sonny

     Ernst@
     Alzheimer slaat toe, houdt je haaks!

     1. CZ

      Ernst Flatulentie met Velenamen.

 2. Heras

  De meerderheid heeft niet gestemd oo vvd/d66. Er is gefraudeerd.

  1. Max Aue

   Een krasse stelling, Heras!

   De onderbouwing c.q. bewijsvoering volgt nog?

 3. Mireille

  220.000 voorkeurstemmen…hoeveel is dat in een percentage van de geldig uitgebrachte stemmen overall? Toch niet zo schokkend meen ik. En dat voor een Corona ontkenner terwijl Brazilië zucht onder de pandemie. In Trouw een artikel hierover. Maar dat is geen lezen voor hem.

 4. Lefty

  De VVD is hofleverancier van politiek schorum.

 5. Lefty

  Sorry, ‘schorem’, maar het blijft Bargoens. 😛

 6. EvertB

  Het woord ‘schorem’ is waarschijnlijk het meest toepasselijk op politici van VVD-huize. Vanuit het Jiddisch naar het Bargoens veranderde de betekenis van leugen(aar) naar slecht. Zo zie je dat in dit uitzonderlijk geval iemand met één woord dat twee betekenissen heeft de volle waarheid spreekt. Dank voor het delen!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.