‘Ras is geen issue, want iedereen stemt PVV – Nederlanders, Surinamers, Hindoestanen en Antillianen.’

Onlangs werd ondergetekende gevraagd om een korte voordracht te geven in een NTR-programma van Ajouad El Miloudi over de blanke, pardon ‘witte’ man. Het verzoek was om zo dicht mogelijk bij de persoonlijke beleving te blijven.

Ik gebruik altijd bewust het woord ‘blank’ omdat ik het altijd al gebruik. Ik aanvaard niet dat de linkse kerk voor mij bepaalt, dat dit racistisch zou zijn. Het woord ‘blank’ is een verzamelnaam voor etnische groepen die lopen van Portugezen tot Engelsen en Roemenen. Die mensen zijn qua gelaatskleur niet ‘wit’. De linkse kerk politiseert dagelijks taalgebruik en ik laat mijn politieke tegenstander niet mijn taalgebruik bepalen.

Het overal zien van racisme en het aanpraten van blank schuldgevoel is een verdienmodel voor beroepsactivisten en academici. Ik kom uit uit een middenklassegezin en een dorp vlakbij de Duitse grens. Zihni Özdil van GroenLinks zei letterlijk: ‘Sid, ik begrijp jouw positie, want jij zult nooit worden gevraagd door een blad als de Groene Amsterdammer, omdat je buiten de grachtengordel-incrowd valt’. Die clubs vrezen mij, omdat ik laat zien dat je je als blanke niet schuldig hoeft te voelen. Mijn opa en oma waren tuinders die de witlof met eigen hand uit de aarde trokken en mijn ouders wasten zich in een teiltje. Nooit heb ik van enig kolonialisme geprofiteerd.

Een Koerdische vriend stemt FVD omdat hij vindt dat blank-links niet begrijpt wat institutioneel racisme is. Als hij met zijn Nederlandse paspoort naar Turkije gaat, dan krijgt hij daar vragen over waar zijn moeder is geboren. Buiten Europa word je direct in tribalisme ondergedompeld en hier zien we onder elke steen racisme.

Ik schrijf kritisch over massa-immigratie. Toch zegt een Afrikaanse vrouw: ‘Sid, ik vind jouw visies interessant en wil graag een weekend met je weg.’ Ik schrijf kritisch over China, toch nodigt een Chinese vrouw mij thuis uit. Ik schrijf kritisch over de islam, toch wil een islamitische vrouw uit Indonesië met mij een hoteldate. Dan is het een blanke blonde vrouw die mij uitscheldt voor racistische fascist. Ooit was een radicaal-linkse vrouw smoorverliefd op mij, en in haar kringen werden artikelen gedeeld dat ik een ‘incel’ zou zijn. Toen zag ze met eigen ogen hoe die linkse bubbel is.

Die vrouw uit Indonesië woont in Utrecht en vertelde hoe ze zich geïntimideerd voelt door jongeren met wortels in Noord-Afrika. Ze zegt dat zij zich gedragen als de voorhoede van een nieuwe orde – zij nemen de straat over, omdat ze optrekken als groepen. Blanken stellen zich op als individuen en delven het onderspit. Als een moslimvrouw uit Azië dit al benoemt, wie zijn wij dan om weg te kijken?

Door de cancel culture wordt ‘authentiek zijn’ een beroep. Anderen betalen je om dat te zeggen wat hen hun inkomen zou kosten. Weinigen zijn afdoende economisch onafhankelijk om nog te kunnen zeggen wat ze denken. Je krijgt dat ze bij de Starbucks zeggen ‘fijne winterwensen,’ in plaats van fijne Kerstmis, en alsnog op rechtse partijen stemmen omdat dit hun laatste optie tot verzet is.

Mijn broertje werkte bij een afvalbedrijf tussen Surinamers, Hindoestanen en Antillianen. “Hoe is dat,” vroeg ik gekscherend, “werken met zoveel verschillende rassen?” Hij antwoordde dat ras op zijn werk geen issue is – “iedereen is eensgezind want iedereen stemt PVV.”

U kunt de artikelen van Sid Lukkassen ondersteunen via BackMe en vergeet niet zijn werk te volgen via Telegram en zijn nieuwsbrief.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Harry Haller

  Verheugend: de schrijfstijl van Sid Lukkassen is veel bondiger, beknopter en to the point geworden. Dat komt de leesbaarheid zeer ten goede.

  Wat de inhoud betreft: klasse! Ieder weldenkend mens, ongeacht ras of kleur, ziet de sterke en realistische punten van de PVV en stemt er op.

 2. ikweetwatikwil

  Het gaat ook niet om de kleur van mensen. Het gaat er om dat linkse blanke Nederlanders van alles uit de kast halen om andere culturen hun zin te geven. Die zorgen voor een tweedeling in ons kleine landje.
  En daar gaan veel Nederlandse kleuren tegen in en stemmen PVV of FVD.
  Een schuldcomplex laat ik mij door de linkse club niet aanpraten.
  Ik ben blank met zomers een Bruin kleurtje.

 3. Gebande_3

  ‘Ras is geen issue, want iedereen stemt PVV – Nederlanders, Surinamers, Hindoestanen en Antillianen.’

  ‘Ras is geen issue, want diverse nationaliteiten en religieuse groeperingen stemmen PVV.
  Lekkere logica.

 4. Max Aue

  “Toch zegt een Afrikaanse vrouw: ‘Sid, ik vind jouw visies interessant en wil graag een weekend met je weg.’ Ik schrijf kritisch over China, toch nodigt een Chinese vrouw mij thuis uit. Ik schrijf kritisch over de islam, toch wil een islamitische vrouw uit Indonesië met mij een hoteldate. Dan is het een blanke blonde vrouw die mij uitscheldt voor racistische fascist. Ooit was een radicaal-linkse vrouw smoorverliefd op mij”

  Sid lijkt wanhopig op zoek naar een partner. Kennelijk houden vrouwen het niet lang met hem uit en daar kan ik me wat bij voorstellen.

  1. Freba

   Het zijn van Kloo**** heeft niets met ras, godsdienst, afkomst etc. etc. te maken
   Ga lekker vrijen en “mengen” met elkaar. Probleem opgelost. Maar de Deugers doen dan juist niet; liever iedereen “afzei***”

  2. Edjan

   Max, je weet niets tegen de inhoud in te brengen dus ga je maar weer op de man spelen.
   Vies …

   1. coenzoon

    zeer herkenbaar

  3. Branzino

   “Ooit was een radicaal-linkse vrouw smoorverliefd op mij”

   Dat zal indertijd voor Sid wel een dingetje geweest zijn. Zou dat diezelfde vrouw geweest zijn die hem eerst uitschold voor racistische fascist? In dat geval wel goed, dat ze het hem aan haar heeft laten uitleggen. Zo zie je maar, linkse mensen kunnen goed luisteren. Wel jammer, dat het blijkbaar toch niets is geworden en Sid zich nu hier op DDS moet zien te vermaken.

   Maar verder vind ik het artikel van Lukassen niet zo overtuigend. Er zijn heel veel mensen met de achtergrond die hij hier als kiezer van de PVV beschrijft juist heel fel tegen de PVV. Ik heb zo’n vermoeden dat dit een veelvoud is van de mensen die hij bedoelt, al heb ik geen cijfers. Waarom een moslim, migrant e.a. zich bij de PVV zouden aansluiten is me echt een raadsel. De PVV biedt deze mensen helemaal niets, dat andere partijen ook niet bieden, maar dan zonder de discriminerende toon. Je kunt toch bijvoorbeeld als overtuigde moslim geen partij steunen die nou juist geen islam meer wil in Nederland en de Koran wil verbieden? Deze vrouw is blijkbaar de weg kwijt als ze iemand wil kiezen die haar overtuiging en geloof het land uit wil hebben.

   1. coenzoon

    blabla bladieblabla

    1. Branzino

     @coenzoon
     Precies zo’n reactie bedoelde ik in mijn bijdrage aan het topic “BBB-leider Van der Plas hekelt kabinet: ‘Ze wanen zich onaantastbaar, lekken structureel en spreken met dedain!’ “

  4. coenzoon

   strónt vlé®k heeft inhoudelijk weer niets in te brengen. Wordt best vervelend zo een dwalende strónt vlé®k over het forum

 5. Winfrida

  Huidskleur maakt je bijna tot iemand die je eigenlijk niet wilt zijn. Iedere blanke is nog geen racist, maar door je uiterlijk word je dat aangepraat. En ben je gekleurd, dan word je bij voorbaat al op achterstand geplaatst. Door dat steeds maar uit te spreken, ga je er nog in geloven ook.

 6. Edjan

  Bravo, Sid. Kort en bondig. En leesbaar.
  Natuurlijk bestond kolonialisme. Er hebben maar weinig mensen van “geprofiteerd”. De rest leefde hier in omstandigheden die vergelijkbaar waren met de mensen die uitgebuit werden in de koloniën.
  Natuurlijk bestaat racisme. Helaas. Het bestaat bij alle rassen en gelukkig heeft lang niet iedereen er last van.
  Zaken worden door de linkse kerk verdraait om de blanken een schuldgevoel aan te praten. Waar is dat goed voor? Het racisme zal er niet door verdwijnen, eerder aangewakkerd worden.

 7. Monty

  ”Ras is geen issue, want iedereen stemt PVV – Nederlanders, Surinamers, Hindoestanen en Antillianen.’’

  Als iedereen Wilders had gestemd was hij allang minister president geweest.
  Steeds minder mensen stem Wilders.

  Trouwens wat wordt er bedoeld met Hindoestanen? Uit welk land komen zij?

  1. Edjan

   Hindoestan is een (oude) naam voor India.
   Je kunt ook gewoon googelen.
   h**ps://en.wikipedia.org/wiki/Hindustan

   1. Monty

    Dat er dan zoveel Indiërs bij het afvalbedrijf werken en zo politiek bewustzijn van ons land.

 8. Meriadoc Brandebok

  “Die clubs vrezen mij…”

  Lukkassen is niet alleen extreemrechts, maar ook extreem narcistisch.

 9. LifeBuddy

  sLinks is een aftreksel uit de jaren 40. Op een arische wijze het Volk ondermijnen en mondd**d te maken. Zie de media, hoe zij worden omgekocht met miljarden euro’s. SLinks zal Noooooit het nieuwe Normaal accepteren, ten koste van Alles.

  1. Max Aue

   Op een arische wijze het Volk ondermijnen”

   Hoe doe je dat precies?

 10. Forlan

  Ik ken ook een paar Marokkanen die gewoon op Geertje stemmen. Die houden gewoon van Nederland.

 11. Lucky Luke

  Ga eens Nederlands leren meneer lukkassen, het is al honderden jaren blank en niet wit en een issue is in het Nederlands een uitgave en wat u bedoelt is een probleem, ga uw schoolgeld (als u dat al betaald heeft) terug halen. De Amerikane hebben het in zich om veel dingen verkeerd te zeggen om zich te onderscheiden van het Engels, daarom spreken ze plat Engels en zeggen e als ze a bedoelen, is trouwens afkomstig uit het Saksisch. Wie (wij) zegt gres, als we gras bedoelen, wordt in het Nederlands plat genoemd. Mijn advies, als je redacteur bent of denkt te zijn ga dan fatsoenlijk met het Nederlands om.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.