Revolución! Meerderheid van de Nederlanders is KLAAR met belachelijke één-bezoekermaatregel

Steeds meer mensen zijn klaar met de belachelijke, autoritaire, en volstrekt onnodige één-bezoekermaatregel van het doorgedraaide coronakabinet. Dat zeg ik niet alleen, nee, zelfs de Gedragsunit van het RIVM geeft dat toe. 

Uit onderzoek van die Gedragsunit blijkt dat nog maar 47% van de Nederlanders de achterlijke coronamaatregel steunt die stelt dat elk huishouden nog maar één bezoeker per dag mag ontvangen. Zes weken geleden was dat nog 57%. In de tussentijd is 10% van de mensen dus gaan inzien dat dit soort idiote maatregelen niet bij een vrije samenleving horen. Heel goed. Nu die andere 47% nog, want dat percentage is wat dat betreft natuurlijk nog wel steeds veel te hoog.

Maar toch, vergeleken met het draagvlak voor de twee-bezoekersregeling, toen die nog gold, is het echt laag. Dat was toentertijd 95%. Vijfennegentig procent!

Dit is geweldig nieuws, want de Gedragsunit van het RIVM heeft er bepaald geen baat bij om dit soort kantelingen in de maatschappij te overdrijven. Het zou het RIVM juist beter uitkomen als het draagvlak voor al die autoritaire maatregelen juist heel hoog is.

Word gratis en voor niets lid van mijn Telegram-kanaal én volg mij op Gab.

Me dunkt dat het tijd is voor onze vrienden van het kabinet om zich zorgen te maken over het draagvlak voor álle coronamaatregelen. Want er is écht iets aan het veranderen in de maatschappij, die na meer dan een jaar coronabeleid snakt naar een terugkeer richting het oude normaal. Als de politiek daar niet heel snel op inspeelt staan politiek en burgerij straks lijnrecht tegenover elkaar. Versoepelen, dus. En rap een beetje!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Chee

  Volgens de cijfers van hetzelfde RIVM blijkt het gewoon om een doodnormale griep te gaan.

  1. STOP FVD

   :):):):):) we weten het nu wel wat JULLIE ervan vinden! Wappie!

 2. JFU

  Het oude normaal komt terug als er geen virussen meer zijn…..nooit dus.

 3. Monty

  ”die stelt dat elk huishouden nog maar één bezoeker per dag mag ontvangen.”

  Volgens mij is dit een dringend advies.
  Heb nog nergens gelezen dat er iemand is beboet voor het overtreden van dit advies.

  Of ik heb het artikel hierover hierop DDS gemist.

 4. Niet L niet R

  Een fris denkend nieuw team, moet het RIVM gaan vervangen!
  Anders blijven deze dames en heren zo voort kabbelen samen met de gesjeesde schoolmeester Hugo en gaat ons land naar de knoppen!

 5. Heras

  Steeds meer mensen zien in dat de overheid en de media gelogen hebben.

 6. Willem61

  Om op de uitspraak van Rutte terug te komen, “Als De Nederlanders er klaar mee zij en het niet willen stoppen we er mee, we zijn geen dictatuur” nou volgens mij zijn we nu zover. Maar ik denk dat hij geen actieve herinnering aan deze uitspraak heeft.

 7. Max Aue

  Het Kabinet signaleert ook een afnemende bereidheid om de maatregelen na te leven. De ironie wil dat dit mede de reden is waarom ze nog steeds gelden.
  Rutte en de Jonge snappen heel goed dat het draagvlak voor de, onverminderd noodzakelijke, maatregelen afbrokkelt en zullen dinsdag dus versoepelingen afkondigen. Jammer, maar het is niet anders.

 8. Yoyo

  Het RIVM en draagvlak.
  Deze mensjes zijn vanaf day one na het begin van de ” crisis” al door het ijs gezakt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.