RTL-deuger Erik Mouthaan redt leven zwarte taxichauffeur met z’n white privilege: ‘Ik klop mezelf niet op de borst!’

RTL Nieuwsverslaggever en parttime superheld Erik Mouthaan heeft vandaag het leven van een zwarte taxichauffeur gered met zijn white privilege. Gelukkig blijft Mouthaan er heel nederig en nuchter onder, al zou een Nobelprijs voor de Vrede natuurlijk wel leuk zijn.

Via Twitter laat Mouthaan zien hoe je als bevoorrechte, neokoloniale en met erfzondes belaste witte man je zwarte medemens moet helpen in tijden van nood:

Wanneer een zwarte chauffeur door Amerikaanse agenten wordt aangehouden, weet Erik genoeg: ‘Dit kan fout gaan,’ denkt hij. Even overweegt hij om de man aan z’n bittere lot over te laten, maar Mouthaan herpakt zich en zet z’n blanke huidskleur in voor de mensheid. Dit kon anders namelijk wel eens bloederig aflopen!

Dames van kleur, hou jullie hormonen in bedwang! Erik deed gewoon wat ieder ‘wit persoon’ zou moeten doen in 2021. Politiegeweld als gevolg van racisme ligt overal op de loer en Erik besloot gewoon op het nippertje om het moreel juiste te doen. Het feit dat er totaal niets aan de hand was en de zwarte chauffeur kennelijk terecht een waarschuwing kreeg, doet hier niets aan af. Maar een paar likes en retweets zijn altijd welkom natuurlijk. Daarvan slaapt de RTL’er ’s nachts beter

Voor de rest van Nederland is het erg fijn om ons te kunnen optrekken aan een lichtend voorbeeld als Mouthaan, die ons laat zien hoe we ons ‘witte privilege’ kunnen inzetten voor het verbeteren van de gehele mensheid. We zijn met z’n allen opgelucht dat dit soort mensen nog blijken te bestaan, in tijden waarin we ze het hardst nodig hebben. Bedankt, Erik! Trouw met ons, en schenk ons duizend kinderen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. STOP FVD

  Droeftoeter, je hebt vast een enorme hekel aan deze man. Voel je je nu weer wat beter nu een fantastisch dom sarcastisch “artikeltje” hebt geschreven? Goed zo, kan jij lekker het weekend in met een goed gevoel. Sukkeltje!

  1. RvdBe

   De droeftoeter is degene (Mouthaan dus) die dergelijk narcistische, kijk mij eens goed zijn praatjes op social media dumpt.

  2. rickardinho

   Woow niet zo op je pikkie getrapt zijn als je held even op zijn plekje wordt gezet. Er is maar één droeftoeter hier en dat ben jij, speciaal een account aanmaken om te haten. Zoek een leven zou ik zeggen. Ga iets doen voor je woke vriendjes ofzo, vast wel een demo dit weekend waar je aan mee kunt doen. Veel plezier

  3. Nexit218

   Frusti waar was je toch!!! Ik begon je al te missen!!!! Nog steeds geen yoga gedaan??? Xxx

  4. Wally

   En het artikel van opperdeuger mouthaan is niet zielig zeker? Kijk mij eens lekker deugen…. schei uit zeg.

   1. Beukman

    Nix opperdeuger. Dit is nieuws.

    En om een re-twitteraar te citeren:

    Beste Erik, dit is een goed voorbeeld in allyship.
    Ook als je jezelf wel op de borst klopt; door dit te delen met jouw platform herinner je andere witte mensen aan de oprecht geleefde angst van PoC in Nederland, en aan het vermogen van witte mensen hierin te helpen.
    Dank je wel.

    (al heb ik geen idee wat allyship is).

    1. RvdBe

     Beukman wat een nieuws he, er wordt een taxichauffeur aangehouden, deze krijgt een waarschuwing en mag doorrijden.
     Dit alles haarfijn gemonitord door Mouthaan.
     Jullie woke figuren slaan totaal door.

  5. Freba

   Wie is er nou helemaal geinteresseerd in Mouthaan en Amerika? Zo zielig dat Amerika en nu weer een president die iedereen uitscheldt en ruzie zoekt met o.a. Iran en Rusland. Was die wapendeal met Oekraine van zijn zoon niet de overlopende emmer? Opvallend dat bijna alle buitenland correspondenten van RTL en de NPO’s “bijzondere namen” hebben. De rest mag U zelf invullen. Dus hoor je van de Intriganten altijd het subjectieve geluid.

 2. Monty

  Je zal niet de eerste zijn die in Amerika per ongeluk wordt dood geschoten door een agent.

 3. Max Aue

  “Politiegeweld als gevolg van racisme ligt overal op de loer en Erik besloot gewoon op het nippertje om het moreel juiste te doen.”

  Zo is het, en het ziek-ironische toontje van Wout geeft een heel smerige smaak in de mond.

  1. Mark Auel

   Afro Amerikanen zijn nu eenmaal over vertegenwoordigt in de misdaad statistieken, vandaar dat de politie terecht wat meer de focus op hen legt, hetzelfde vindt plaats in de Nederlandse misdaad statistieken, ook daar zijn allochtonen present aanwezig, dus etnisch profileren is bitter hard nodig!

  2. Wally

   Komt dat niet heel toevallig door de cijfers der misdaad? En je gaat alvast uit van racisme ook nog, toemaar. ALLE blanke agenten zijn racistisch dus? Daar is een woordje voor……

 4. AS210854

  🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮

 5. Wally

  Klap klap klap klap klapperdeklapklap…..daar istie dan, de 1e DEUGER VAN HET JAAR.
  Diens fan-tas-tische schijnheiligheid, beterweterigheid en vooral diens vermogen om zogenaamd te helpen maar je dan toch meer te voelen van die taxichauffeur, (anders doe je dit niet), maakt het tot de uber-deuger!
  De vraag blijft, hoe waar is dit zelf-pijperijtje eigenlijk? Want ik geloof er helemaal niets van.

 6. Beukman

  Hulde voor Mouthaan!

  Het laat ook zien hoe ernstig de situatie is in de VS. De VS, waar ze nu notabene aan de lopende band wetten en regels aan het invoeren zijn die het met name zwarten moeilijk zullen maken om hun stem uit te brengen. Wetten zoals een verbod op het geven van drinkwater aan mensen die al uren in de rij staan om te stemmen.
  Dat zwarten in meerderheid Democraat zijn, is een open deur. Dat die wetten door Republikeinen in elkaar worden geknutseld ook.

  1. coenzoon

   weet je wat erg is bukhol , als een zwarte mafklapper met een strafblad van hier naar jericho sterft tijdens zijn “werk ” is het land te klein maar zodra een normaal mens sterft door politiegeweld zwijgt die zwarte massa.

   Je zielige pindabrein is niet in staat om all lives matter te volgen vaccinatiefascist

 7. 56RdK

  “al die gevallen die alleen al deze week naar buiten kwamen van zwarte mannen slecht behandeld door de politie.”

  Tja, lijkt Nederland wel, hé Erikje.
  Hier is de politie ook zo racistisch, houden jong getint en zwart aan als die in een superdure wagen voorbij rijden, in een wagen die voor een normaal iemand al niet is te betalen. Wat denkt dat handhavingsvolk wel, hé Erikje.

  En ach, dat getint en zwarte volk veel, ontelbaar veel ellende over zich heen krijgt, is niet omdat ze decennia lang in de alles overstijgende en gewelddadige criminaliteit en corruptie de boventoon voeren en de politie daarom zéker in de VS met dat volk heel erg op hun hoede moet zijn.

  Neen, is allemaal te wijten aan de blanken, hé. Aan hét volk dat de samenleving door eerlijk en hard werken overeind moet houden.

 8. Lucky Luke

  Wat is dat voor stom gel*l over Zwarte en Witte mensen, al honderden jaren zeggen we hier Negers en Blanken, is gewoon Nederlands.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.