Rutte, Kaag en Hoekstra binden in: scharen zich schoorvoetend achter openbaarmaking geheime toeslagen-notulen

Na enkele dagen gesoebat te hebben over de aan RTL gelekte ministerraadnotulen over de kindertoeslagaffaire en Pieter Omtzigt, lijkt de kogel door de kerk voor de coalitiepartijen: zij stemmen in met het openbaren van de veelbesproken ‘toeslagen-notulen.’ In welke vorm dit zal moeten plaats vinden, bijvoorbeeld integrale publicatie of met delen zwartgelakt, blijft echter onbekend.

Woensdag werd al bekend dat bijna de voltallige oppositie het demissionaire kabinet-Rutte III opriep om schoon schip te maken, en de notulen over de toeslagenaffaire inclusief de uitgelekte anekdote over het “sensibiliseren” van Pieter Omtzigt te openbaren. Nu blijkt volgens berichtgeving in De Telegraaf dat drie van de vier regeringspartijen zich aansluiten bij de oppositie, en ook van mening zijn dat heel Nederland de waarheid over wat er gezegd is moet kunnen lezen.

Eigenlijk vallen de notulen onder het staatsgeheim, waar het demissionaire kabinet zich dan ook achter dacht te kunnen verschuilen. Maar de politieke druk is inmiddels zo hoog geworden, dat de ministers onder leiding van Rutte (VVD), Kaag (D66) en Hoekstra (CDA) ook eigenlijk geen keuze meer hebben. Toch zijn er onder staatsrecht-experts nog wel twijfels over hoe ver die transparantie zou moeten gaan, maar de overgrote meerderheid van de Tweede Kamer is nu van mening dat dat dus niet ver genoeg gaat.

Het definitieve oordeel over de openbaarmaking van de notulen zal vanochtend vallen in de wekelijkse ministerraad. Een ding lijkt echter zeker: deze zaak is vermoedelijk nog lang niet afgedaan, niet in de laatste plaats omdat volgende week de Tweede Kamer aan zet is in een, vermoedelijk, explosief debat. De oneerlijkheid van premier Rutte zal daar in het middelpunt van de aandacht staan.

Maar voor het zover is, moeten eerst de te publiceren notulen worden afgewacht. Vermoedelijk zullen die in het begin van volgende week geopenbaard worden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

88 reacties

 1. Branzino

  Rutte gaf gisteren al aan geen bezwaar tegen publicatie te hebben. Het wachten is dus op de andere ministers, maar vooral Kaag en Hoekstra. Dit gaat vast met een flinke sisser aflopen.

  1. Max Aue

   Dat vermoed ik ook. Rutte gaf gisteren al aan dat er niet onoirbaars is gebeurd en ik ben geneigd dat te geloven.

   1. Buzz68

    Nee, de juiste spelling is onoorbaar (‘ontoelaatbaar’, ‘onbehoorlijk’). Ook oorbaar (‘gepast’, ‘fatsoenlijk’, ‘billijk’) wordt met dubbel o geschreven.

    1. september

     Dat over de juiste spelling hier hebben is alleen maar gezeur. Sommigen zijn niet goed in Nederlands.

     1. coenzoon

      jouw grote vriend max anus heeft hett als zijn missie opgevat om de spelling en grammatica van de mooie Nederlandse taal naar een hoger niveau te brengen. Mogelijk dat het ook het enige is dat je vriend de strónt vlé®k zou kunnen doen ware het niet dat hij zelf ook regelmatig in de fout gaat. Dus ook dit wil niet zo lukken.

      Maar prettig dat je het als storend ervaart. Pleit in je voordeel.

     2. Max Aue

      “om de spelling en grammatica van de mooie Nederlandse taal naar een hoger niveau te brengen”

      Als je van ons land houdt is dit inderdaad noodzakelijk.

     3. coenzoon

      dan moet je beginnen om die islamieten er uit te trappen die structureel in hun geboortetaal blijven kakrelen zodat ze het Nederlands nooit eigen worden. Er wordt nu zelfs gepleit door de politiek correcten om grammatica op school helemaal af te schaffen omdat de allochtonen geremd worden in hun ontwikkeling. Je trekt aan een dood paard wím !

     4. Branzino

      @coenzoon
      Bedoel je te zeggen, dat moslims Nederland uitgezet moeten worden, omdat ze in hun moedertaal blijven spreken en ze zich zo het Nederlands nooit eigen maken? Ja? Dan begrijp ik je goed.

      Misschien is het een idee om ook zelf eens op je Nederlands te oefenen. Uitzetten bij weigering of tegenvallend resultaat gaat bij jou als volbloed ariër waarschijnlijk niet, maar dat hoeft ook niet. Gewoon een beetje opletten is waarschijnlijk al voldoende.

      Verder zou ik migranten weliswaar Nederlands willen leren, maar ook hun moedertaal en -cultuur willen laten onderhouden. Dat deden in de vorige eeuw de Nederlandse emigranten naar bijvoorbeeld Canada en Australië ook. Velen van hen hebben in hun gesloten Nederlandse gemeenschappen nooit de landstaal fatsoenlijk leren spreken en ze bleven Sinterklaas vieren. Ik heb daar vaak familie bezocht en kreeg dan de indruk, dat ze het Engels wel een beetje verstonden, maar hun gesproken taal bleef het dialect waarmee ze opgegroeid waren. Ook hun leefwijze was voorgeschreven door de kerk waar ze lid van gebleven waren. Hun kinderen spraken natuurlijk wel Engels en bepaalden zelf hun manier van leven. En zo zijn die families toch nog goed terecht gekomen. Precies zo zal het onze migranten vergaan.

      Grammatica-onderwijs op scholen afschaffen komt uit je duim of van een onbetrouwbare nieuwssite.

    2. Max Aue

     h*tps://www.encyclo.nl/begrip/onoirbaar

     1. Stanly2000

      “Hoewel je de schrijfwijze (on)oirbaar vaak tegenkomt, is die spelling nooit officieel geweest.”
      Bron: OnzeTaal

     2. CZ

      Maz Ernst Van Velenamen is een bewezen leugenaar, dat dan weer wel.

     3. hetfietsmenneke

      En te bekrompen om eigen fouten toe te geven:
      de juiste spelling is onoorbaar (‘ontoelaatbaar’, ‘onbehoorlijk’). Ook oorbaar (‘gepast’, ‘fatsoenlijk’, ‘billijk’) wordt met dubbel o geschreven.

    3. usb3.0

     maxje is een taalautist en taalautisten verschuiven het gesprek van de inhoud naar de vorm en dat komt hoofdzakelijk omdat taalautisten dan geen argumenten meer hebben.

   2. leukeditter

    hahahahahahahahahahahahahaha geloven????????????? wat ben jij toch een gigantische ezel

   3. hetfietsmenneke

    Haha, Max de taalpurist, je gaat hier zelf behoorlijk in de fout. Sukkel.

 2. Meriadoc Brandebok

  Het is werkelijk massa-hysterie. Wat er besproken wordt in de Ministerraad is gevoelige informatie en staatsgeheim. De notulen zijn slechts beschikbaar voor de ministerraad en de koning. En voor mensen die zorgvuldig gescreend zijn door de AIVD.

  Het is zorgwekkend hoezeer men in Den Haag hysterisch aan het doordraaien is. Rutte moet dit weigeren en de rijksrecherche inschakelen om het lek op te sporen.

  1. coenzoon

   ?

  2. coenzoon

   aahhhhh , natuurlijk contróleren

   ik zei dus , is het bokje nu werkelijk zo dom dat ze niet begrijpt dat een niet volledig geïnformeerde kamer – bijvoorbeeld vertrouwelijk – zijn werk namelijk, het contróleren van de regering niet kan uitvoeren.

   is het bokje krankzinnig geworden ?

  3. Stanly2000

   Guus, de kamer heeft recht op informatie en als die niet geven wordt is er heel wat mis in Den Haag. Dit is pas zorgwekkend en niet de pogingen om achter de waarheid te komen.

   1. Meriadoc Brandebok

    De Kamer heeft geen recht op deze informatie.

    1. Stanly2000

     Het informatierecht van de Tweede Kamer is een grondrecht. Wilt u hieraan tornen? Moet kunnen toch in een democratie?

     1. Meriadoc Brandebok

      Het informatierecht strekt niet zo ver als de inhoudelijke gesprekken van de Rijksministerraad.

    2. coenzoon

     hoe kom je bij die onzin bokje ?

   2. Max Aue

    De Kamer heeft recht op de besluiten van het Kabinet, niet over de manier waarop die tot stand komen.

    1. coenzoon

     dom gewauwel strónt vlé®k want een besluit zonder onderbouwing kan niet gecontróleerd worden op zijn merites domme jongen

     1. Max Aue

      Dat is juist, de onderbouwing van een besluit kan ook worden geëist.

     2. coenzoon

      ppppppppffffffffff , eindelijk consensus , de kamer heeft recht op alles. Zelfs max anus is overstag

    2. Stanly2000

     Daar zit nou net de kneep. Het achterhouden van informatie aan de Tweede Kamer en het niet volledig of verkeerd inlichten van de Tweede Kamer.

    3. usb3.0

     Mensen hebben recht op eerlijkheid

 3. HD

  Flutte kan alles toezeggen, zelf met kindermisbruik zou hij wegkomen.

 4. coenzoon

  hahahahahahaha , de tróllen zeggen dat er niets oneerbaars is gebeurd. Meermaals heeft de kamer om deze info verzocht en meermaals is gezegd dat de kamer alles had gekregen.

  De toeslagenaffaire ligt al politiek heel gevoelig immers het kabinet is gevallen over deze materie. Je zou het haast niet denken maar de leugenaars zijn allen demissionair of zoals in de volksmond ontslagen door hun incompetent handelen.

  Kaag dacht veilig te spelen door te stellen ” mogelijk was ik ten tijde in het buitenland ” . Dat kan de heks wel vergeten want ze was gewoon in Nederland zoals u kunt lezen in de media.

  Een coalitie is nu verder weg dan ooit en eigenlijk onmogelijk. Er zijn andere partijen nodig maar ziet u de pvda al aanschuiven terwijl de eigen betrokkene wel is opgestapt ? Een dolk in de rug van asscher, dat is in socialistische kringen niet ongebruikelijk maar zal nu de pvda heel veel stemmen kosten.

  Met andere woorden , ik zie nieuwe verkiezingen met vertrouwen tegemoet en hoop dan dat iedereen zijn verstand gebruikt en dat zooitje afstraft wat al decennia lang loopt te liegen.

 5. september

  Laten we maar eerst de het openbaren van de notulen afwachten. En het kamerdebat van donderdag afwachten.

  1. coenzoon

   waar we moeten we opwachten tról ? op het terugtreden van een demissionair kabinet ? zal rutte het eerste kabinet in de geschiedenis worden die in 1 termijn 2 keer ontslagen wordt ? wordt het een demissionair, demissionair kabinet

   Je blijft lachen om een stel waanzinnigen die het liegen van dit kabinet pogen te blijven verdedigen !

   1. Monty

    @coenzoon
    ‘waar we moeten we opwachten”

    Nergens op, nu is het tijd om op te trekken naar Den Haag, op de barricades.

    Als je op anderen moet wachten gebeurt er niks. Spreek een tijd af. Velen zullen met je te strijde trekken.

    Of moet je werken?

    1. Max Aue

     “Of moet je werken?”

     😂

    2. Cootje

     Nederlanders zijn het polderen ingetrokken en denken net als politici en bestuurders eerst aan hun zelf , niet alleen Rutte heeft een probleem al die huilebalken als het mkb ook .die hebben toch op hem gestemd en als ze nu maar hard genoeg in hun kruis worden geraakt kan het nog een leuk jaar worden in Den Haag geen beleid en steeds meer ontevreden mensen met een in het verschiet leggende 4de Corona golf en de gewonden zijn dan economischs niet meer op te rapen tegen die tijd mogen ze Pinokkio peilen , dus af en toe een mol in het demissionaire kabinet het in leven houden dat ze elkaar voor rotte vis blijven uitmaken en dan de vierde golf met al zijn beslommeringen dan worden de meelopers hard genoeg geraakt en wordt het Malieveld populair wordt een mooi jaar 2021

     1. Monty

      ”en wordt het Malieveld populair”

      Maar mannetjes als coenzoon zul je daar niet zien, laat staan dat ze het binnenhof gaan bestormen of de barricades op.

      Iedere dag stoere praatjes.
      Veel woorden nul daden.

 6. Yoyo

  Het huidige demissionair kabinet is als een groot, sterk vervuild aquarium:
  Geen zuurstof, pomp vastgelopen, en verder enge potvissen,gladde palingen,guppen ,oneerbaarzen, onoorbaarzen allemaal met een kort tonijngeheugen.
  De enkele kleine goudvisjes moeten het klaren als de verutte vissen uit de bak zijn gehaald.

  1. Stanly2000

   De tonijnen hebben een veel beter geheugen als onze MP.

 7. Morgan4321

  Waarschijnlijk is 98% zwartgelakt, net zoals de stukken die de toeslag ouders “kregen” van de belastingdienst.

 8. Cootje

  Het fijne voor deze anti Rutte kliek is dat ze doodsbang zijn voor de mol in hun midden. Heerlijk dat die genen nu de meeste macht heeft . Omtzigt maak gebruik van zijn opgehouden old boys netwerk. Kan in een bananen republiek voor leuke verrassingen zorgen ,

 9. M. Brandenburg

  Het is zeer triest gesteld wanneer normale dag tot dag besprekingen als deze onder het staatsgeheim vallen. Hebben we het over een inval in Irak dan ga ik met je mee, zelfs de Oekraine waar de nee-stemmers tegen stemden omdat ze geen geld wilden verstrekken, geen militaire steun wilden verstrekken en geen toetreding tot de EUSSR wilden, zou ik nog zeggen wanneer dit een militair probleem word kan dit een staatgeheim zijn, maar wanneer we het over normale zaken hebben als het binnenlandsbeleid dan diennen alle stukken ten alle tijden ongeredacteerd opnbaar te zijn, en mag een ieder weten wat een ieder zegt. Dit is exact waarom we geen achterkamertjes politiek willen. een stem eens in de vier jaar mag nooit gelden tot een vrijbrief voor wat men maar wil doen, er is al geen referendum om politici terug te roepen om of af te zetten, dus dan diennen deze zaken gewoon niet alleen voor de kamer maar uiteindelijk ook voor het volk toegankelijk te zijn, enkel met echte transparantie kan je een echte democratie hebben, het gaat er niet om wat een politicus wil delen met hen die hen hem moet verkiezen, het gaat om het ware gezicht dat zichtbaar dient te zijn voor de stemmers.

  1. Beukman

   De Kamer heeft het de afgelopen tientallen jaren normaal en terecht gevonden dat de notulen van de Ministerrraad 20 jaar geheim bleven. En terecht.
   Geen achterkamertjespolitiek? Onnozel. Zonder achterkamertjespolitiek kan je geen beleid maken.

   1. coenzoon

    beleid maak je in de publieke ruimte op maat voor de maatschappij !
    in de achterkamertjes wauwel je wat over partijpolitiek ongeacht het landsbelang

    snap je de contrólerende functie van de tweede kamer bukhol ?

    1. Beukman

     Jij schijnt niet te begrijpen dat de Regering wordt geacht met één stem te spreken, Demmink. Uiteraard doet het bekend worden van individuele standpunten afbreuk aan die eenheid. Ook is beslotenheid nodig om staatsgevoelige informatie met elkaar te kunnen delen.

     Feit is dat de Kamer hier tientallen jaren geen problemen mee heeft gehad. En nu opeens wel? Ze kunnen beter maar eens op zoek gaan naar het lek. Het is bepaald strafbaar wat er gebeurd is.

     1. coenzoon

      jij schijnt niet te willen begrijpen dat de tweede kamer het contrólerend orgaan is van de regering. Of je bent daarvoor te stom of te arrogant. Ik ga voor optie 2

      tja , al is pinokkio nog zo snel de waarheid achterhaald hem wel !
      zijn achterkamertjes beleid breekt op , 65% wil nieuwe verkiezingen bukhol. Zie jij al een coalitie aan de horizon of is het uit met de dictatuur van pinokkio ?

    2. Harry Haller

     Beukman en Max Aue zijn de slippendragers van de oude, vastgelopen en mislukte politiek. Ze menen dat bekonkelen en bekokstoven onlosmakende en noodzakelijke elementen van gezond beleid zijn.

     De rot is zover voortgeschreden en genormaliseerd dat ze zelf niet in de gaten hebben hoe verwerpelijk zo’n handelwijze is en denken serieus dat besluitvorming onmogelijk in open overleg tot stand kan komen.

     Arm Nederland, arme burgers met zo’n verrotte elite boven je.

     1. Beukman

      Jij bent nog van de 70s, Dr. Haller, de jaren dat alles open en bloot moest; de tijd dat zelfs een haakje op de wc-deur burgerlijk was.
      Wenu, het heeft niet gewerkt. Ook de LPF-visie dat er geen achterkamertjespolitiek mag bestaan, is allang failliet gegaan.

      Natuurlijk moet er tijdens de Ministerraad in alle vertrouwen kunnen worden gepraat, bovendien moet er immers met één stem worden gepraat, omdat er anders van regeren niets terechtkomt. Wie daar tegen is, heeft zelf waarschijnlijk nooit ingewikkelde deals hoeven sluiten.

     2. coenzoon

      probeert bukhol nu te verwijzen naar de gender neutrale potten anno 2021 ? of dat nu zo een verbetering is kan je je afvragen bukhol. Geldt overigens voor veel politieke idioterie.

      maar goed met de idioterie van bukhol is contróle van de regering door de tweede kamer een wassen neus. De regering doet alles vertrouwelijk in het achterkamertje precies het probleem van de politiek het afgelopen decennia. bukhol snapt het dus naadloos maar probeert nog even wat te tróllen in zijn arrogantie. Laat maar even spartelen de tról

     3. Beukman

      maar goed met de idioterie van bukhol is contróle van de regering door de tweede kamer een wassen neus.

      Gemakshalve gaat Demmink wederom voorbij aan de argumenten. Deze keer doet hij alsof contrοle inhoudt dat er in de Ministerraad niet meer vertrouwelijk mag worden gesproken. Typisch is dat de Kamer sinds mensenheugenis deze speelruimte heeft toegestaan aan de Ministerraad, wetend dat totale openheid bullshit is, een “wassen neus” zoals Demmink zelf zegt.

     4. Max Aue

      “Ze menen dat bekonkelen en bekokstoven onlosmakende en noodzakelijke elementen van gezond beleid zijn.”

      In elk geval zal er geen beleid komen als het niet bekokstoofd is. Beleid wordt voorbereid, uitonderhandeld, besproken en afgewogen tegen andere belangen en daarna in de democratische arena gepresenteerd. De gedachte dat dit proces gediend is met een publieke tribune is van een onvoorstelbare naïviteit.

     5. coenzoon

      beleid hoort van dienst te zijn voor de maatschappij domme jongen. Transparant en helder beargumenteerd ter contróle aan de instantie bedoeld ter contróle domm jongen.

      Wie het contrólerend orgaan is zou zo langzamerhand wel duidelijk zijn voor je decadente tról.

      Ik snap overigens nu wel waarom de halve tweede kamer ligt te slapen en de overige helft op zijn telefoontje speelt. Ze zijn functieloos volgens bukhol en de strónt vlé®k !

     6. Harry Haller

      Jij verdedigt de dingen die evident fout zijn gelopen Beukman. Het wantrouwen in de politiek is nog nooit zo groot geweest. Eerlijkheid en integriteit zijn ingewisseld voor de achter-de-ellebogen Rutte-doctrine waarbij over het volk wordt beslist maar nooit wordt meegedeeld of geopenbaard hoe die besluitvorming tot stand is gekomen.

      Jij verdedigt dat omdat je DENKT dat het zo hoort, naturel zo gegroeid is, normaal is geworden en onveranderbaar.

      Nee, het is niet normaal en ja, het moet anders. De huidige politiek is failliet, stuk. Konkelefoesies zijn geen ingredienten voor een gezonde politiek en je gelül over de LPV slaat nergens op: we zijn inderdaad decennia verder en juist daarom moet het anders.

     7. coenzoon

      mooi gesproken Harry , de tróllen willen graag nog even tróllen tegen beter weten in !

     8. Harry Haller

      Max Aue: “Beleid wordt voorbereid, uitonderhandeld, besproken en afgewogen tegen andere belangen en daarna in de democratische arena gepresenteerd. De gedachte dat dit proces gediend is met een publieke tribune is van een onvoorstelbare naïviteit.”

      De eerste zin is geheel juist. De tweede zin een grote denkfout die getuigt van rigiditeit en vastgeroest denken.

     9. Max Aue

      “De tweede zin een grote denkfout die getuigt van rigiditeit en vastgeroest denken.”

      Kan mijn goede vriend uitleggen hoe je beleid maakt en een Kabinet formeert terwijl alles wat besproken is openbaar is?

     10. Harry Haller

      Max Aue: “Kan mijn goede vriend uitleggen hoe je beleid maakt en een Kabinet formeert terwijl alles wat besproken is openbaar is?”

      Misschien dat Max een poging kan wagen om uit te leggen waarom dat niet mogelijk zou zijn.

     11. coenzoon

      quote “De tweede zin een grote denkfout die getuigt van rigiditeit en vastgeroest denken.”

      Kan mijn goede vriend uitleggen hoe je beleid maakt en een Kabinet formeert terwijl alles wat besproken is openbaar is? end

      de domme jongen heeft in het gehele draadje niet begrepen waar het omdraait dat is volledig duidelijk. Moet een zwaar leven zijn met zo een dikke plaat beton voor je harses strónt vlé®k

     12. Meriadoc Brandebok

      @Harry Haller

      Omdat een regering onderling ook debatten heeft over besluitvorming. Het kabinet spreekt echter altijd met één mond. Daarom hebben de founding fathers van ons politiek bestel voor een zo’n grootst mogelijke beslotenheid gekozen.

      Openbaarheid van de vergaderingen van de ministerraad zou natuurlijk kabinetsval na kabinetsval betekenen.

     13. coenzoon

      waarom bedenken de tróllen steeds nieuwe onzinnige invalshoeken voor hun bull shit ? de kamer contróleert de regering daarom moet de kamer altijd geïnformeerd worden zeker als de kamer daar meermaals uitdrukkelijk om gevraagd heeft !.

      vertrouwelijke vergaderingen worden vertrouwelijk mede gedeeld in de kamer. Dat is hoe onze democratie werkt !

      Er is zelfs een aparte commissie voor met een bedenkelijke naam !

      Benieuwd wie er schade gaat ondervinden van de notulen.

     14. Harry Haller

      Meriadoc, je wartaal is zo onbeholpen en verstoken van elke logica, dat ik verkies er niet op in te gaan.

     15. Max Aue

      Meriadoc spreekt geen wartaal, goede vriend. Ik zie slechts jouw onvermogen tot een inhoudelijk weerwoord.

     16. usb3.0

      Taalautistische maxje meent iets te zien, gezien zijn inlevingsvermogen van een 3 jarige lijkt het iedereen het zeer twijfelachtig natuurlijk..

     17. coenzoon

      ach decadente tról , dat we met jou en je holmaat bukhol niet tot overeenstemming kunnen komen dat de tweede kamer HET contrólerend orgaan van onze democratie is en altijd volledig en oprecht geïnformeerd dient te worden door de regering betekent niet dat het wel zo hoort te zijn. Jullie gewauwel slaat werkelijk nergens op !

     18. Beukman

      Dr. Haller excuseert zich:
      Meriadoc, je wartaal is zo onbeholpen en verstoken van elke logica, dat ik verkies er niet op in te gaan.

      Dat zal wel, Dr. Haller.

     19. coenzoon

      neem nog een wijntje oud wijf !

     20. Beukman

      Doe jij het licht uit, Demmink?

 10. Beukman

  Totaal omgekeerde wereld. De notulen van de Ministerraad zijn niet voor niets geheim. Hieruit lekken is zonder meer een zwaar misdrijf.
  Dus: wie is het lek?

  1. usb3.0

   Liegen wordt beloont…

   1. Max Aue

    beloond

    1. coenzoon

     het wordt nog steeds beloont tról

    2. usb3.0

     Liegen wordt beloond…

     #taalautist

   2. Beukman

    Dat zal in jouw godsbeeld ongetwijfeld zo zijn, Universele Bus.

    1. coenzoon

     het demissionaire zooitje ongeregeld in Den Haag wordt naar verwezen bukhol domme tról

    2. usb3.0

     Toch wel typisch dat dé fascistische achterlijkheid beukho*r er een godsbeeld aan plakt..

     1. coenzoon

      ach , de idioot weet niet beter zullen we maar zeggen

   3. CZ

    @USB: Zonder besodemieterij geen regering, Rutte word op handen gedragen en draagd een nazigewaat.

    1. usb3.0

     @CZ dat ziet natuurlijk elk gezond en weldenkend mens

  2. Max Aue

   Gesuggereerd wordt dat het lek zit in de Parlementaire ondervragingscommissie Kinderopvangtoeslag. Die kregen, in twee versies, de notulen van de Ministerraad over dit onderwerp en in die kringen is mogelijk naar RTL gelekt. Het zou me niet verbazen als onze Femke-Merel van Kooten in dit verband komt bovendrijven.

   1. Beukman

    Het zou het landsbelang dienen als dit tot op de bodem wordt uitgezocht en de schuldige zijn of haar straf niet ontloopt.

    1. coenzoon

     hahahahaha , in het partijkartel zijn geen schuldigen bukhol slechts medeplichtigen

     1. Beukman

      De enige schuldige is degene die heeft lopen lekken, Demmink. Dat heb je goed begrepen.

     2. coenzoon

      weer joris ? het is wat met die man , als het niet pédófilie is, is het wel lekken in de kamer. Een nagel aan je doodkist zo een figuur

   2. Meriadoc Brandebok

    Als die commissie al over de informatie in de notulen beschikte blijft de vraag waarom hierover zoveel te doen is. Wat RTL schrijft zou dan inmiddels reeds door de ondervragingscommissie zijn gerapporteerd? Voor Kooten zou er dan ook geen reden zijn om te lekken, hoewel ik er haar gerust voor op aanzie.

   3. coenzoon

    ook hier heeft de strónt vlé®k weinig moeite iemand als schuldige aan te wijzen zonder enige aanleiding. je moet wel en zeer verrotte hond zijn !

   4. usb3.0

    “Het zou me niet verbazen”

    maxje is immers ervaringsdeskundige op het gebied van leugenclowns, maxje verdedigt ze met alle egards..

 11. Drollevanger

  Ik las hieronder dat hier mensen meeschrijven die geneigd zijn om Rutte te geloven. Dan ga ik toch denken dat ze aan dezelfde vergeet afwijking lijden als Ruttewaar Rutte onder gebukt gaat. Of zou je dat zelf niet merken?
  Zou het besmettelijk zijn?

 12. JFU

  Deze 3 kunnen een prima nieuwe partij oprichten…de LLB….List..Leugens…en Bedrog.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.