Schurkenkabinet laat horeca-ondernemers nog twee weken verpieteren: plan in de maak om 21 april terrassen te openen

Het zou mogelijk kunnen dat eind april de terrassen in Nederland weer open mogen. De horecasector mocht voor enkele maanden haar deuren niet openen, maar er lijkt eindelijk verandering hierin te komen. Haagse bronnen melden dat er plannen worden gemaakt om de terrassen en winkels weer te openen op 21 april en mogelijk zelfs de avondklok af te schaffen. Maar eerst nog twee weken verpieteren en op een houtje bijten, natuurlijk.

Bronnen bevestigen aan de Telegraaf dat er plannen worden gemaakt om Nederland eind april weer een beetje open te laten gaan. Het kabinet verwacht eind deze maand een omslagpunt te bereiken, want zeker zes miljoen Nederlanders zijn dan bestand tegen het virus wegens een recente besmetting en of een vaccinatieprik.

Daarom werkt men opnieuw aan een routekaart die duidelijk aangeeft wanneer wat weer open mag, met als eerste stop op 21 april terrassen die weer open mogen voor het publiek. Als u dat bekend in de oren klinkt, kan dat kloppen. Routekaarten zijn eerder gehanteerd door het olijke duo Rutte en De Jonge, en hebben in het verleden ook al zo goed gewerkt, maar niet heus.

Hoe dan ook: het huidige coronabeleid en sommige van de draconische maatregelen staan al weken, zo niet maanden, onder druk. Vroeg of laat zou het kabinet toch inzien dat men met een andere aanpak zou moeten komen. Het lijkt er op dat eind april de zwaar getroffen sectoren eindelijk weer wat ademruimte krijgen. Een klein beetje dan, door een rietje.

Als de cijfers het in de optiek van Rutte en De Jonge toelaten wordt Nederland dan zelfs verlost van die ellendige avondklok en kunnen kleine ondernemers proberen de schade te herstellen van de afgelopen maanden. Helaas weet je het nooit helemaal zeker met dit flipfloppende demissionaire kabinet, dus voorlopig moet men nog maar niet de vlag uit hangen. En de aankomende twee weken wordt het sowieso nog even lekker helemaal kapotgaan aan dictatoriaal coronabeleid. Fijn!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. STOP FVD

  Wat een fijn en positief bericht en wat weet je het toch geweldig te brengen! Bedankt!

 2. Cootje

  De vierde golf komt er op zeker aan begin juni , dus mogen ze uitkijken naar 6 weken open te zijn , bij de EK voetbal is het namelijk al over want dan kunnen ze de anderhalve meter niet meer garanderen . Maar in 6 weken kunnen ze wel hun uitgestelde belastingschuld verdienen , en hangen ze niet aan het steun infuus . Het liberalen gedachtengoed werkt uitstekend voor hun horeca achterban

 3. Augustus

  Alle leegstand moet natuurlijk opgekocht worden door de consorten van Klaus Schwab. You’ll own nothing and you will be happy.

  1. STOP FVD

   Wappie!! Hahaha, nog zo’n kneus.

 4. Cootje

  Het schurken kabinet bevestigt het old boys netwerk en heeft met handje klap Rutte een D66’er als nieuwe Kamervoorzitter gekozen ,, onze Palestijnse vriendin heeft nu een schuld aan het old boys netwerk, en is verplicht in de achterkamertjes terecht gekomen

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.